Belgen zijn reëel: kilometerheffing uitgesteld

Auteur: , 32 Reacties

De kilometerheffing is hotter dan Beyoncé die vuurspuwt, dus we gaan er nog even over verder. In België is men namelijk een stuk realistischer bezig met dit fenomeen. In Vlaanderen was men van plan om de kilometerheffing in 2013 van start te laten gaan. Dat is al een jaar later dan Nederland, waar het fenomeen in 2012 gepland staat. Wallonië had al met ingang van 2011 rekening gehouden met een extra zakcentje, maar staatssecretaris Etienne Schouppe van Mobiliteit komt nu terug op de planning.

Hij geeft geen reden voor de vertraging, maar meldt wel dat men heeft “vernomen” dat de kilometerheffing waarschijnlijk niet voor 2014 haalbaar zal zijn. De deelstaten wordt geadviseerd on nog geen hoge kosten te maken voor bijvoorbeeld het plaatsen van registratiepunten, omdat hij een voorkeur heeft voor een satteliet-gestuurd Galileo systeem. En het is natuurlijk bekend dat men niet zo handig is met belasting innen in België. Maar goed, voorlopig kan de staatssecretaris wel meer willen: het geheel is in België dus uitgesteld. En van uitstel…32 reacties

nou de belgen zijn toch niet zo gek als wij denken. ikzeg op naar belgie
Ik ben jaloers….
Belgie ziet bij ons een vertraging aankomen dus vertragen zij vantevoren maar.. Ze moeten het uiteindelijk toch van ons afkijken… Zelf iets verzinnen Ho maar….
Moeten we dan in Bels een soort van vergunning gaan kopen of mogen we daar gratis cruizen? En andersom?
Soms zijn Belgen een stukje slimmer, in ieder geval de regering daar! Als ze het hier nou ook eens snel afschaffen;)
In de laatste alinea toch proberen om nog snel iets negatiefs te zetten over ons Belgenland..
Maar wij zijn wel zo realistisch of eerder niet zo dom als jullie Hollanders om die kilometerheffing door de strot van de burger te duwen ;)
@Waxweazel: jammer dat de realiteit negatief is jongeman.. Maar belastingtechnisch zijn jullie niet heel waterdicht.
@ Waxweazel: I second that!
Ik ben zelf Belg maar ik ben daar niet altijd fier op. Ik schaam me dood voor de putten in onze wegen. Vooral na de periode van vriesweer die we pas gehad hebben.
als we nu eens alle goeie dingen van Belgie en alle goeie dingen van nederland in een potje gooien, dan leven we in een bijna perfecte wereld.. :p
volgens mij is dit een zoveelste crisismaatregel. Om de economie te laten heropleven, heb je nu eenmaal veel verkeer nodig…
@ Waxweazel,

Jij bent Belg, ik ben Belg, en alle Belgen weten dat België een stom apenland is !! Kijk maar naar de wegen, de regering, onze idiote LPG taks, en wat vergeet ik nog allemaal.

En van die kilometerheffing, dat gaat nog lang duren hoor, in België kunnen ze niks regelen, ofwel zitten de Walen tegen, ofwel de Vlamingen, ofwel….
Kilometerheffing komt er niet. Gewoon blijven duidelijk maken dat we d’r niets van moeten weten.
@ Phil : amen. En vooral dat laatste is waarom ik zo van Belgïe hou. Everything goes over here… because nothing else does…

Heerlijk landje. Enkel jammer dat het IQ van de gemiddelde overheidsfunctionaris hier niet eens zijn/haar schoenmaat overtreft. Daar tegenover dan weer… is het wel eens zo handig dat zelfs evetuele vlooien (zelfs op individuele basis) op één van m’n katten het doorsnee ambtenarenkorps qua intelligentie herleiden tot wat je slechts bezwaarlijk een ééncellig organisme kan noemen.

Lovely country. Afrika in’t klein noem ik het graag.
@Phil: heb je het nieuws nog gekeken de laatste weken? België noch Nederland zijn apenlanden. Hoe beter het land, hoe dommer de verwijten zijn. Je hebt meteen een goed voorbeeld gegeven.

Dat de kilometerheffing wordt uitgesteld, is zoals ze in het artikel zelf aanhalen: ze willen het van de eerste keer goed doen. Geen domme kosten maken om het een jaar nadien allemaal te moeten veranderen. want als dat gebeurt wordt er opnieuw afgezeken door jan en klein pier’ke.

Onze regering? Er zijn problemen ja. Weet jij een oplossing? Schrijf dan vast even een brief naar de kabinetten, ze wachten er al 15 jaar op.
@Pieter: al 15 jaar joh ?? wist niet dat apen zo oud konden worden ..
En wat die km-heffing betreft : liever niet natuurlijk, autonomie van de werkmens hoort niet aan banden gelegd te worden. Is niet echt bevorderlijk voor de economie en zo, weet je wel.

Grappig wel eigenlijk. Zo vanaf 1830 ergens een totale revolutie inzake mobiliteit, mobiliteit voor iedereen. En dan gaan ze het weer aan banden proberen leggen.

Ach, mij zal het worst wezen. Ik rijd toch rond met Russische platen en dito verzekering. Lekker goedkoop ook. Fuck the Gov.

(mensen die geïnteresseerd zijn in goedkoop rijden? laat maar weten, er valt zeker en vast wel wat te regeln… ;)
1) De regering op zich uiteraard. Niet de mensen
2) Don’t worry, ik heb ook een probleem met de manier van werken op sommige vlakken. Maar een apenland?
3) 15 = bij wijze van spreken
@Pieter:
ga toch weg man .. bij jullie en bij ons zijn het gewoon dikke vette volgevreten verwende nare lelijke apen ..

als je die rare infantiele smoeltjes ziet dan weet je al genoeg ..
geen van al doet onder voor een leraar maatschappij-leer ..
Pieter : want een briefje sturen naar het kabinet gaat vooral iets uithalen. Al helemaal als je weet dat bv. op het kabinet van Onkelinckx een veroordeelde drugssmokkelaar werkt (gepakt met een kilootje of 800 hash aan de Spaanse grens. Haar ex nb.).

Het is net de bedoeling van alles tegen te houden en niet te luisteren naar de bevolking.

En oplossingen? Tuurlijk wel. Afschaffen van die verschillende regeringen. Mensen effectief screenen op competentie. Weg met mafia-homo Di Rupo (dewelke graag met jongens van nét legale leeftijd zijn tijd doorbrengt, oa in “Aux Armes de Bruxelles”, leuk restaurantje). Weg met iedereen die we nu hebben. Het volk zijn functionarissen rechtstreeks laten kiezen (en niet middels allerlei bedenkelijke benoemingen en dit en dat). En zo kan ik nog wel een paar uurtjes doorgaan.

Maar dan kom je al snel uit bij zaken zoals “power to the people” en dat wil je natuurlijk niet als politieker.
belgen zijn in elk geval wel zo slim dat ze de galileo sateliten willen gebruiken van EUROPA, ipv het militare GPS systeem van AMERIKA…
I know. Ik heb er ook m’n problemen mee. Wat zei Geert Hoste onlangs?: ‘Wij hebben een stemplicht, ik wou dat ministers een verkozenenplicht hadden’. En hij heeft groot gelijk.
Dat er problemen zijn, geef ik met alle plezier toe. Dat er veel praatjes zijn, eveneens. Dat er veel achter onze rug gebeurt, zonder twijfel. Maar ik vind dat we moeten beseffen dat er véél mensen dromen van een leven in België of Nederland. Daar wou ik ze op wijzen. Ik ben geen fanboy, geen paniek. Ik kan ook een ‘ellenlangelijst’ schrijven van wat me stoort en dwars licht.
eerlijk antwoord : +1
kijken naar Geert Hoste : -1000
==========
-999

;)


Nee, ernstig. Tuurlijk is het hier en in NL stukken beter wanneer je het vergelijkt met vele andere landen, maar eerlijk, ten koste van wat? En de regering hier in Belgïe is echt gewoon een stel mafia-afgevaardigden, wat ik persoonlijk niet eens zo erg vind, maar dat ze dan op z’n minst het lef hebben van het toe te geven. Maar nee, zelfs daar zijn ze te laf voor.

Ik blijf erbij, de enige staatsvormen die echt kunnen werken zijn een absolute dictatuur, dan wel totale anarchie (back to the biological roots).

Al de rest ertussen is volksverlakkerij. Die op vreemde wijze nog blijkt te werken ook, zo even een snelle blik rondom mij werpende.
@Petsmaster: Inderdaad een democratie werkt niet. Het vervalt na enige tijd in een technocratie. een elite ver verwijderd, van ons, het gewone volk. Wat het land bestuurd.
maar je wordt altijd een beetje raar aangekeken als je zegt, dat het land behoefte heeft aan 1 leider en een parlement die naar zijn pijpen danst.. ;)

Maar goed. Belgie staat op de lijst van landen met de beste leefomgeving nog altijd boven Nederland. En, ik heb het vermoeden, dat Belgie de positie. Dus boven Nederland, nog een tijd blijft behouden. Vooral nu zij een kilometer heffing willen, wat gebaseerd is op het Galileo systeem.
geloof me het galileo systeem is in 2015 niet af
@Mr shakes: u werkt op Esa-Estec ??
Belgie wou gewoon het idee van de kilometerheffing van nederland kopieren en nu het daar onzeker wordt stellen ze het hier hoogstwaarschijnlijk uit. In het ergste scenario moeten ze dan nog zelf alles praktisch bedenken voor de kilometerheffing en dan zal die toch waarschijnlijk ook niet doorgaan. (Een belg)
Kilometerheffing zou hier in België net goed zijn. Bij een kilometerheffing zou de veel te hoge jaarlijkse rijtaks wegvallen. Voor de meeste mensen zou dit dan voordeliger uitkomen.
Belgen moeten niet klagen over autobelastingen. Ik ben zelf Belg, maar als je de prijzen van onze auto’s en de rijtaksen naast die van Nederland legt, dan krijg je nog bijna medelijden met Hollanders. Bijna, want ze doen het zichzelf aan, door altijd voor “model” en “voorbeeld” te willen doorgaan. Weg met die kilometerheffing en vooral weg met het duurder maken van transport, dat is de doodsteek voor economie en welvaart. Wel: stimuleren van minder vervuilende vervoersmiddelen.
Je moet altijd klagen over de autobelastingen. Als autorijder financier je zo ongeveer het merendeel van de staatsinkomsten. Elke cent die ze je meer willen afnemen is een cent die ze nergens anders meer kunnen vinden. Dus altijd klagen, anders is het voor de overheid als taking candy from a baby.
@sacha: gelijk heb je, ik bedoelde dat we niet mogen klagen met het huidige niveau van de belastingen. Eigenaardig genoeg is er in België helemaal geen polemiek over de km-heffing…
Edwin Veenendaal
De Belgen gaan niet aan de kilometer heffing omdat ze het niet begrijpen.
Dat door de strot duwen is overdreven. Belastingen hebben ons welvarend gemaakt.
Langleven de belastingen waardoor wij allemaal goed kunnen leven. TAX = OK.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).