Officieel: Mazda 6 facelift staat in Genève

Auteur: , 18 Reacties

De wereldpremière van de nieuwe Mazda 6 zal plaatsvinden op de autoshow van Genève. We schreven er gisteren al over, maar nu hebben we meer plaatjes en wat feiten uit het persbericht voor je verzameld.

De nieuwe Mazda 6 krijgt zes motoren ter beschikking. De huidige 2.0 benzine wordt vervangen door een nieuwe 2.0 DISI, wat staat voor Direct-Injection Spark Ignition. Deze motor is uiteraard zuiniger en schoner dan zijn voorloper en wordt geleverd met een speciaal voor deze motor ontwikkelde vijftraps automaat, om een optimale combinatie van acceleratie en zuinigheid te bereiken. Verder zijn er verbeterde versies van de 1.8 en 2.5 benzine beschikbaar en komen er drie varianten van de 2.2 turbodiesel op de markt, in vermogen variërend van 129 tot 180 pk. Mazda claimt dat al deze varianten sportief zijn, maar zuiniger en schoner dan ooit. De nieuwe zes gaat deze lente in de verkoop in Europa.18 reacties

Grappig.
Onlangs een Mazda6 (2.0) gereden (huidige model) en ik was behoorlijk overdonderd door de algehele ervaring. Soepel, vinnig, comfortabel, leuk interieur, degelijk afgewerkt.
Voordien had ik nog nooit een Mazda gereden (ja, shame on me, ik weet het) maar eerlijk : die 6 overtrof iedere verwachting die ik had. Heerlijk stuurgevoel ook, naar mijn mening althans. Enkel jammer dat ie zo anoniem is. En ook jammer dat ze niet gewoon ineens wat elementen van dat Furai-design er hebben tussen gemixt. Hopelijk iets voor de volgende 6.
Moooooi!!!! Goed bezig Mazda!!!
Wat mij betreft een van de beste keuzes in deze klasse, als bv een Audi A4 te duur is.
jee-oekeloeres
Blijft leuk!
Yes… hier heb ik maanden op zitten wachten ;-)
Mooie auto en nog enigszins betaalbaar.
Gelukkig niet verpest met een enorme muil! Prachtige auto weer. Dit is wel de GT-M versie dus ik ben benieuwd naar het exterieur van de normale versies. Zou goed zijn eens die aparte GT-M looks te laten vallen en ze er standaard zo uit te laten zien. Interieur ook iets beter al kunnen de details nog altijd moderner. Rijdt heerlijk trouwens zo’n MZ6!
we hebben de huidige mazda 6 (station) en het is gewoon een goeie degelijke auto met nu 80k km (diesel) op de teller en geen problemen, verder gewoon normaal om de 20k km een onderhoudsbeurt. kan goed meekomen in het verkeer.
Moet nu niet die gozer iets posten die altijd lag te mouwen over nieuws van een mazda 3 MPS dat nooit gepost werd.

Hoe heet hij ook alweer?

OT: Heb in de huidige mazda 6 gezeten, vind zelf het materiaal van het dashboard wat tegen vallen. Maar daarentegen voor een zeer toegankelijke prijs heb je wel een zeer nette en vlotte auto. Dus dat zou ik zelf dan voor lief nemen.
Als er ooit een achterwiel aangedreven versie komt issie hellemaal perfect. :D
Ik denk dat ik de vorige toch wel mooier vond. Jammer dus.
De motoren zouden het dan moeten doen
Idd petsmaster, die zesjes zijn zo gek nog niet!
alfa mannetje
”De motoren zouden het dan moeten doen” :
een downzise met het koppel van de 2.5 zou het zeker beter doen.
Vooral het front erg mooi! Net dat beetje extra dat de vorige 6 ook had als je de Sport nam.
die velgen van de gt-m wooow masterlijk ook al lijkt het alsof ze me bekent voorkomen…de rest lees ik wel op mazdamadness dat is een stuk uitgebrijder ;)
Dit is in ieder geval beter als de kuch-Rodius-kuch achtige nieuwe 5 die totaal verneukt is en echt lelijk. Toen ik die 5 zag dacht ik echt te zien dat Laurensje weg is maar dit is toch een best fraai beestje. Heb de 6 altijd mooi gevonden maar vind deze toch echt mooier. DIKKE PLUIM MAZDA!!!
Wel jammer dat nu wanneer Mazda weer een beetje aantrekt, AUTO-PALACE TE DEN-HAAG er mee stopt ??!! Dat gaat dus al per 1 februari a.s. gebeuren, dus als u nog wat koopjes zoekt..?: ALLEEN NOG DEZE WEEK … Vragen naar Paul Staal: tel.nr.: 070- 333 7 145
Hallo,
Mijn vader heeft het huidige model Mazda 6. De meest uitgeruste versie: Mazda 6 2.5 Hatchback. 170 Paardenkrachten!
Hele goede & vooral mooie auto!
Toch vind mijn vader het erg jammer dat er een nieuwe komt want, Dan word de zijne minder waard!
Maarja, Wij blijven blij met onze mazda!.
MVG
Casper.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).