Porsche Panamera is snelste vierdeurs op Nürburgring

Auteur: , 51 Reacties

Je kunt de Porsche Panamera mooi vinden of niet. Wat je ook van de Panamera vindt, hij verdient absoluut respect.

Al was het alleen maar omdat de Panamera Turbo de snelste vierdeurs (4+) productieauto is op de zware Nürburgring. Met een rondetijd van 7:56 staat ‘ie op de 52ste plek en is sneller dan vierdeurs collega’s Audi RS4 (7:58) en de Cadillac CTS-V (7:59.32). Het snelst vlieg je over de Ring in een Radical SR8LM (6:48). Een lange lijst met modellen en bijbehorende Ring rondetijden vind je op fastestlaps.com. Lezen wat Wouter uit eigen bevindingen van de Panamera vindt doe je hier.

Misschien moet Nissan maar weer eens van zich laten horen. Wellicht kunnen zij met de Qashqai+2 op origineel onderstel en met standaard banden een snellere tijd neerzetten.51 reacties

“Misschien moet Nissan maar weer eens van zich laten horen. Wellicht kunnen zij met de Qashqai+2 op origineel onderstel en met standaard banden een snellere tijd neerzetten.”

Niet beginne Nissan-bashen he dennis…
Hebben ze de Rocket of de Bullit nooit op de ring gehad ?

@MercedesForum: Das geen productie auto, he.

Enfin, knap hoor, van Porsche.

Ik zou er nog steeds niet 1 willen. Al deed je ‘em me kado.
@bozewolf: kado dat rechtstreeks naar marktplaats gaat :P
@JDM__Wotevajjjj: Ikke niet! Ik kijk wel uit. Porsche en Nissan hebben zoals je weet in het verleden nog weleens de nodige discussie gehad over wie het snelst is op de Nürburgring, dus wellicht kan er weer een krachtmeting gedaan worden met de vierdeurs modellen van het merk. ;)
@Dennis:
Nee, als het om de Panamera Turbo gaat dan komen de Aston fans met hun Rapide aanzetten. Die zal overigens ook niet sneller zijn.
Zo dan dat is best rap.
panamera is een 5 deurs toch…?
Toch leuk geprobeerd:D
@CarAddict: hahaha die zit!
Goede prestatie van de Porsche..
Luxe, comfortabele auto.. Jammer van het lelijke frontje eromheen.
Wanneer kunnen we de S65 AMG of 760Li verwachten op de Ring?

En de Audi RS4 gewoon sneller dan een CTS-V?

Leuk om te weten! ;)
Zou een Quattroporte Sport GT S sneller zijn? Ik hoop het wel :P
@jankees: in zo ongeveer alles zou ik de Maser boven de panamera plaatsen, maar qua rondetijd op de ring niet… deze turbo heeft veel meer koppel en dat maak je niet zomaar goed. Misschien dat een Audi RS6 sedan het wel sneller zou kunnen….
Overigens is de tijd van de Cts-v geen echte recordpoging, meer een vlot rondje van een testrijden (met de automaat in D) dus wellicht kan die ook nog wel wat sneller.
Dus hij is erg snel, en je kan achterin zitten…wat weer niet fijn is als iemand hard rijdt.

Los van het feit dat ie bijna geen enkele mooie hoek heeft deze auto moet het kwartje van waarom nog echt vallen bij me.
vind de panamera een gaaf ding, maar wat nog gaver is is het feit dat donketvoort 4de op de lijst staat en het verbaast me ook dat een corvette z06 sneller is dan een r8 v10 en dat een renault sneller is dan een aston martin v12 vanquish.

knappe tijden, maar dat het nou om een miliseconde gaat vind ik veel te ver gaan.
Dat wist ik vantevoren al wel.

Oh sorry, ik las “lelijkste”
hahaha die opmerking is mooi :’)

dennis +1
en een Audi RS6 dan
en de lelijkste!
Ik heb geloof ik in Forza motorsport in een licht getunede BMW m5 in 7:30 over de ring gejaagd, ik zal het eens nazoeken, maar ik denk dat die ook verduveld snel zou zijn
@Sciurida

Ik mag hopen dat je dat niet meent? Zelfs Jeremy Clarkson heeft aan den lijve ondervonden dat het totaal niet te vergelijken is.
On-topic: Lelijke bak maar zelf ongetwijfeld voortreffelijk rijden. Al vind ik het wel stoer dat de Audi RS4 met een kleine 100 pk minder niet voor de grote boze Turbo onderdoet.
Zelf = zal. Stupid me.
spijtig dat nissan niet meedoet in dit segment.. maar daar hebben ze in europa ook niet echt de reputatie voor denk ik :(
@JDM__Wotevajjjj

U is nissan dealert? Wie wil er nou een nissan vergelijken met een porsche.
Sinds Nissan een moderne en stoere GT-R op de markt heeft gegooid en Porsche nog altijd de suffe en gedateerde 911 en die keer op keer maar faceliften..
en de aston martin rapide?
@Olleh,

Dat moet je de ontwikkelaars van de 911 wijsmaken, Zij liggen er nog wakker van dat de GT-R sneller is op de Ring…
De 911 was de benchmark voor Nissan, en nu is de benchmark voor Porsche de GT-R.

Zo, nu mag je zeiken over emotie, uitstraling, klasse en bekerhouders enzo…
nissan primera amg turbo
panamera turbo 500pk: 3,9sec naar 100 -> gek!
Mja oke.. snelste 4/5-deurs op de nurburgring.. niet slecht… alleen verandert dit niets aan het feit dat het een lelijk hok is… Zoals die velgen… Komaan…. Rijdt je dan in een auto van meer dan 100 mille en zitten er velgen op die je zelf op een kia zou kunnen vinden…
Ik wacht op de GT-R+2!
Aston Rapide Audi RS6 Audi S8 Bentley CFS Speed BMW M5 Maserati QP Sport GTS MB S63 S65 Porsche Cayenne Turbo S… een paar auto’s waarvan ik denk dat ze sneller zijn.
Hier is het hele verhaal te lezen:
http://www.autobild.de/artikel/porsche-panamera-gegen-911-turbo_918406.html

Optioneel, de Panamera remmen met keramische remmen met 41 centimeter in diameter!! Leg die even onder een M5!

http://img3.sportauto-online.de/r900x600-C-fa377b94-249257.jpg)
En nog steeds wordt die vete met Nissan op de spits gedreven. Wordt het niet stilaan tijd om met zinnigere dingen bezig te zijn???
De achterkant van die auto lijkt op een poepende hond…
@Bertus: Joh! Helemaal zelf bedacht?
Ik vindt het best een compliment voor Nissan dat ze al plagend naar voren worden geschoven als dé Porsche-beater bij uitstek. Want dankzij de GT-R zijn ze dat min of meer ook. Wat een onvoorstelbare verdienste heeft die GT-R gedaan voor Nissans imago.

En als ze willen, maken ze een snellere Qashqai. Ze hebben Renault in huis en laat ons niet vergeten wat die gedaan hebben met de Espace F1 (carbonfiber body): 0-100 in 2.8 seconden, topsnelheid van + 300 km/h. DUS dit is de snelste 4deurs productieauto ooit:

de Renault Espace F1:
Ik zag er vandaag eentje rijden: kan hem toch niet mooi vinden…
Ik kan mij niet inbeelden dat het altijd dezelfde chauffeur is die de wagens over de Ring jaagt. En de chauffeur heeft toch ook een grote invloed op de uiteindelijek rondetijd. De cijfers/verschillen moeten dus een beetje genuanceerd worden
“en tegelijk de lelijkste” onbrak nog in de titel
@MercedesForum: ’t zou me heel sterk lijken dat die Mercedes Bullit rapper is: veel PK’s en daarmee is het dan ook gezegd. Volgens mij is de handling, wegligging, enz enz een stuk beter dan zo’n taxi met een raketmotor onder de motorkap
Volgens mij ga ik achteruit in de clio van mijn vrouw nog sneller rond dan die mercedes.
Al zie ik dat ze uit aerodynamische overwegingen de hoefijzers uit de grille hebben weggelaten.

De uitdaging is echter in het rechterrijtje te komen van het lijstje van fastestlaps!!
bij mij in de straat komt iemand altijd ze kind ophalen van school met dat ding. Als je de panamera dan ziet en hoort gaan is het toch wel een aardig bakkie.
Ford RS-Mitsubishi EVO en Subaru hebben al wel eens betere tijden erop gezet! Het is helemaal niet up to date en veel oude troep staat er op.
Doe mij dan maar een Maserati Quattroporte. Langzamer, maar wel met stijl en smaak ;)
porsche: 1
Nissan: 1

Offtopic, als je naar die rondentijden kijkt, alleen FWD, dan zie je de Zafira OPC op 20 staan, best netjes, boven o.a. Grande punto Abarth EsseEsse
@JDM_metdelastigeachternaam,

de R32, R33 en de R34 hadden ook allemaal 4 deurs zusters.
Hee jongens, het komt misschien als een verrassing. Maar weet je waar de achterkant een Panamera op lijkt? Een poepende hond. Grappig he ;)…
De Porsche Panamera Turbo heeft 5 deuren !.
Dat zou je toch niet zeggen? Een RS6 of een 760 lijken toch ook serieuze kandidaten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).