Volvo lekt schets elektrische Volvo

Auteur: , 10 Reacties

Een schets die nogal afwijkt van de gebruikelijke ontwerpstudies van Volvo dook vandaag op op het internet.

De schets geeft een studie weer van een mogelijk elektrische auto die Volvo in de toekomst gaat bouwen en werd getoond in een presentatie aan EnerDel, fabrikant van de accu’s van de elektrische C30. Opvallend is de stompe voorkant, die volledig lijkt te breken met de huidige designs van Volvo. Ook valt de scherp gesneden raampartij op. De maker van de schets is Stefan Jansson, een medewerker van Volvo’s designafdeling.

Woordvoerder Dan Johnston laat desgevraagd weten dat deze schets niets zegt over het uiterlijk van een uiteindelijke auto. De schets is slechts een schets, en een eventuele Elektrische Volvo zal niet op een elektrische auto lijken zoals een Prius dat wel doet, aldus Johnston. Verder meldt hij dat de designtaal van Volvo zal voortborduren op die van de huidige C30. We zullen zien of dit echt een foutje was, of dat dit wel degelijk een voorproefje is van wat we in de toekomst van Volvo mogen verwachten!10 reacties

zo wil ik wel een electrische auto ;)
Mooi gedaan die neus, laat maar doorkomen op een modelletje.. Helaas zal het niet haalbaar zijn ivm koeling etc. neem ik aan maar goed..
@Casper, ik vind het leuk hoe je alle designpunten belicht, kan je het ook nog even hebben over de velgen ;)
@John: die zijn groot.
jee-oekeloeres
dat volvo was toch verkocht aan spijker?
@John: een elektromotor is een stuk efficienter dan een verbrandingsmotor, en heeft dus een stuk minder koeling nodig… Ik denk juist dat die neus een goede weerspiegeling is van hoe de toekomstige elektrische auto’s kunnen worden.
dat is saab
ik weet dat ik nu enig risico loop voor vergelijkingsmongool te worden uitgemaakt, maar heeft deze Stefan Jansson soms tot voor kort onder Laurens van den Acker gewerkt bij Mazda? want als ik in mijn geheugen een blik conceptschetsen van mazda open trek zie ik toch veel overeenkomsten in designtaal en schets techniek.

wat het ontwerp betreft is het lekker makkelijk en annoniem, er is op deze schets niets te zien dat het ontwerp ook maar op enige manier aan Volvo linkt, ok, er is een Volvo badge op de neus geshopt, maar that’s it.
dus wat dat betreft kon meneer de woordvoerder wel eens gelijk hebben, gewoon een lekkere losse, nietszeggende schets om eens te babbelen met een leverancier, en die een beetje lekker te maken met een flashy toekomstgericht ontwerp..
“De schets is slechts een schets” wat een briljante uitspraak… stel je voor dat een schets een glas koud bier zou zijn… dan zouden wel wel even raar opkijken zeg! :S
gelukkig is het een schets want het is lelijk!
Ziet er toch niet heel verkeerd uit? Mooi is anders, maar met wat meer Volvo trekjes kan het best wat worden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).