Is dit de nieuwe Volkswagen Touareg-speelgoedauto?

Auteur: , 27 Reacties

Hier hebben we met z'n allen natuurlijk heel lang op gewacht, maar dit lijkt 'm dan toch echt te zijn. Deze zeer nauwkeurige miniatuurauto wordt in een beperkte oplage van 1.000 stuks gemaakt en zal zoals je ziet in het vierde kwartaal van 2010 op de markt komen. Oh ja, en dit is tevens een 'kleine' primeur aangezien de échte VW Touareg nog helemaal niet onthuld is.

De nieuwe Touareg maakt zijn debuut op de autoshow van Genève in maart en zal halverwege 2010 bij de dealers staan; ironisch genoeg eerder dan dit schaalmodel dus. Zo te zien krijgt hij vrij naadloos het front van de Golf VI opgespijkerd. Hij zal een stuk kleiner en zuiniger zijn dan de huidige generatie, waarbij de keus bestaat uit benzines, diesels en tevens een hybrideversie.

De geschiedenis herhaalt zich overigens. De Corvette C4 van modeljaar 1984 was nog een zeer goed bewaard geheim toen in 1983 opeens speelgoedautootjes van het radicaal nieuwe ontwerp in de winkel lagen. Het zou nooit meer gebeuren, zeiden ze toen. Maar onlangs zagen we de dakloze Twingo al in het klein, en nu deze Touareg. Die speelgoedfabrikanten moeten eens wat beter gaan opletten.

Met dank aan Karel voor de tip!

VW Touareg speelgoedauto27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit is nou wat je noemt ‘cool’, om je nieuwe model zo te showen!
Ziet er goed uit, voor zo ver er iets te zien valt, wel duidelijk Cayenne-invloeden…
Vindt dat plaats in de Verenigde-Staten? Aanklagen die handel! :D
Zonde, nu is de auto zijn eigen gezicht kwijt. Het staat niet overigens niet lelijk maar wel wat saai.

VW moet niet op alles een ‘familiegezicht’ willen plakken.
@Race_Kees:
net als ford,BMW,MB,audi,enz, enz.
@Laue: Inderdaad, nu is het een trend om auto’s een familie gezicht te geven. Nadeel is dan wel, dat een auto meer zijn indentiteit verliest. Je rijdt nu echt in een Volkswagen ipv een Passat of een Golf (gewoon voorbeelden, als er weer mensen opmerkingen gaan maken)
En deze Touareg, aardig. Maar niet meer dan dat.
Zelfde front als de nieuwe Amarok
boring lijkt met een golf op hoge poten
Henk de vries
Iemand Tiguan?
@Henk de vries: Ja ik !!!
Saai, lijkt vooraan op die volkswagen pick-up Amarok en inderdaad veel van de nieuwe Cayenne.
Help, de familiegezichtsbesmetting zet zich voort! Eenheidsworst, conservatisme, vastroesting, saaiheid, noem maar op!
gedwongenleaser
jammer jammer… helemaal eens met Race Kees. Ik ben helemaal niet echt een SUV fan maar vond de Touareg juist een gave bak. Wellicht de lijntjes wat strakker trekken voor 2010 was voor mij voldoende geweest. Nu is het geen Touareg meer maar een Golf++ ofzo? baah…
Ik wacht met met echte oordeel tot ik hem in het echt heb gezien, de touareg was een beest, een mooi beest. tot nu toe is hij best wel geslaagd.
Achteruitgang hoor.
Ben het helemaal met de meeste hier eens.
Op deze manier lijkt het net of je in een verhoogde golf rijdt. De koplampen + grill zijn leuk voor de golf en polo, maar voor de Tiguan en Touareg zou het meer onderscheidend moeten zijn. Straks krijg je het hele phaeton verhaal opnieuw. Een leuke auto maar lijkt meer een grote passat.
Duidelijke merkidentiteit bestaat al jaren en jaren. Alle BMW’s en Audi’s leken ook in de jaren 90 op elkaar… OT: wat een vreselijk saai ding!
Waarom moeten ze hem kleiner maken… De huidige Touareg is net goed qua formaat… als je hem nog kleiner maakt dan krijg je idd een Tiguan, wa em dus compleet overbodig maakt. Vind de voorkant overigens geen verbetering.. Neus van een golf op een Touareg en de achterlichten van deze laatste op een golf… waar eindigt het…
SjonnieKroket
ja verklein hem maar, hij was al lelijk en wordt er niet beter van.
Ziet eruit als een uitgerekte golf op stelten, ik vind hem persoonlijk er niet uit zien
Saaaai. Zoals alle vw meuk
Ronald de Jong
Ik ben het eens met de meerderheid hier: anonieme voorkant, te klein, een uitvergrootte Golf Plus of Tiguan. Niks bijzonders, niks stoers.
De Touareg ontdaan van al zijn mannelijkheid, Touareg Castratie Editie, etc.
Achteraan wordt hij een stukje breder, zoals de huidige (en volgende) Cayenne. Dat probeert VW te compenseren met een typische VW-voorkant, bah.
Aha, dit is dus de nieuwe teasertechniek? Nou, vind er weinig aan hoor… Ik zie liever zo’n auto rijden, DAN maak je me pas nieuwsgierig!
Haha, het is wat met die speelgoedautootjes de laatste tijd. Ik vind de Touareg hier trouwens wel minder lomp, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ie iets krimpt. Het lijkt een mooie auto te worden!
Hoe komen jullie er toch bij dat hij kleiner wordt? Dit roepen jullie ook over de nieuwe Cayenne(die het platform deelt met de Touareg) en deze is zelfs bijna 5 centimeter langer dan het huidige model.(zie de rij-impressie in de autoweek van vorige week)
MiniChamps? Speelgoed?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).