Antonov moest vertrekken wegens maffiapraktijken?

Auteur: , 24 Reacties

Weet je nog dat op 18 december bekend werd gemaakt dat GM en Spyker de onderhandelingen over de overname van Saab afgebroken hadden? Niet lang daarna deed Spyker toch een nieuw bod en zouden alle struikelblokken uit de weg geruimd zijn. Het gerucht ging dat GM niet zo blij zou zijn met de inmenging van de Convers Group (Snoras/Antonov) en nu heeft de Zweedse staatssecretaris van Financiën, Hans Lindblad, bevestigd dat de Zweedse geheime dienst (Säpo) aanwijzingen had dat er een crimineel luchtje om Antonov hing.

De Säpo had sterke aanwijzingen dat het bedrijf van Antonov betrokken was bij het witwassen van geld en georganiseerde misdaad (papa Antonov werd ook al eens neergeschoten). Toen ze hier achter kwamen hebben ze die informatie doorgespeeld aan de FBI en die stelden vervolgens de directie van GM op de hoogte. Daarom werden waarschijnlijk op 18 december de onderhandelingen tussen GM en Spyker stopgezet.

Zoals jullie weten is er inmiddels wel een deal tussen Spyker en GM, want Antonov lijkt compleet buiten spel gezet. Victor Muller zal met de hulp van (anonieme) geldschieters alle aandelen van Antonov overnemen en daarnaast ook nog eens alle leningen aan de Snoras bank afgelossen.

Waar Victor Muller het geld precies vandaan gaat halen is nog niet achterhaald (het zou gaan om zo’n 90 miljoen euro). Het gerucht dat Marcel Boekhoorn de geldschieter is (ondanks eerdere ontkenningen) blijft opduiken, maar lijkt onwaarschijnlijk. Website 925 is een speurtocht gestart naar de miljoenen, maar heeft er nog geen vinger achter weten te krijgen. Later wellicht meer? Hieronder kan je in elk geval een overzichtje zien van de (vermoedelijke) geldstromen. (via: di.se)

Financiering Spyker Saab deal
Klik voor een groter exemplaar24 reacties

Als je nu eens het plaatje compleet maakt door een pijltje van Antonov naar Investeerder te zetten met €70,6 miljoen, dan klopt het plaatje denk ik behoorlijk.
Al zal je het nooit 100% zeker weten.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En ook nog een beetje AFGELOSSEN…
Maar heeft Spyker nou 100% van de aandelen van Saab of maar een deel? Want het lijkt mij logisch dat GM ook nog wel een aandeel wil houden…
@Benzz: Als ik Victor goed begrepen heb heeft GM met deze deal een aandeel van slechts 0,8%.
Toen ik beweerde dat Spyker connecties had met de Russische maffia werd ik bijna ter plekke afgeschoten door een bende naieve puistenkoppen.
@Bobby_Orlando:
Phaha! :mrgreen: Blijven gaan kerel! xD
@Bobby_Orlando:

tja, nostradamus was in zijn tijd ook niet populair.. ;)
Dat worden weer oranje Spykers op Le Mans! :D
@bakkerst:

Je kan veel zeggen over nostradamus maar die strakke groene broek stond hem toch verdomd goed! :)
@bakkerst

Zijn strakke groene broeken toch wel ?
Het ligt zo voor de hand dat ik jullie niet wil beledigen door het antwoord te geven
Zou het niet Mark Bischop kunnen zijn?

Spykers aanbod scheen te borderen op het businessplan van Koenigsegg.

En Mark Bischop zat in die groep dus die wist van het plan en had het geld, maar is in augustus daar vertokken.

Maar ik denk dat hij met de plannen naar Spyker is gegaan. Er zijn ook 230.000 aandelen (ongeveer 1 miljoen) geplaatst van Spyker bij een Amerikaanse partij afgelopen week.
http://www.autoblog.nl/archive/2010/01/25/opnieuw-spyker-koopt-saab-van-gm
OudeSAABSzijnmooi
Je hebt aandelen en zeggenschap. Met 20% van de aandelen kun je 80% van de zeggenschap krijgen. Wat dacht je van derivaten die afgegeven kunnen zijn? Ook een leuke, facturen betalen voor andere vennootschappen in ruil voor een via een side letter geregelde aandelen/zeggenschap/derivaten kapitaal. Niets meldingsplicht voor een NL beursgenoteerd fonds. Er is zoveel dat je niet kunt zien en wat je niet zal zien.

Keep on searching, ben benieuwd welk ‘geld’ er echt achter zit.
Oh mannen, denk nu na!
Anoniem = Antonov maar dan zn heilige broertje en de cirkel is rond.
-edit: ip ban-
Wat kom je ons nou vertellen?
Paalbergconstructies….
De wereld van de Luxemburgse NVs, en de chinees/saudi/russische cashoverschotten…

Als V nou de saabfabriek naar NL verplaatst vanwege de lage lonen, dan zijn we rond
Had ik inderdaad ook al eerder gepost!
De US Secret Service en de FBI hebben dit grondig uitgezocht.

Maar ook zij hebben nu hun ‘go’ verleend aan de deal (GM geïnformeerd), dus dan kun je ervan uitgaan dat Antonov er NIET meer bij betrokken is…

Klinkt logisch toch?
geld witwassen !!
is dat niet de enige reden waarom banken bestaan dan ??
Zelfs de grootste positieveling moet toch inzien dat dit niet lang goed kan gaan? Het is toch alleen maar uitstel van executie voor SAAB?
Gebaseerd op?
Moeilijk om allemaal te beoordelen als een gewone autogek en carspotter. Is denk ik meer iets om aan professionele mensen over te laten. Hier hou ik mij niet mee bezig hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).