Ho-Pin Tung gaat derde stoel warmhouden bij Renault

Auteur: , 29 Reacties

Het is Tung min of meer gelukt zijn droom te verwezenlijken. Vanaf dit Formule1-seizoen is hij derde rijder bij Renault.

De Nederlandse Chinees zal hierdoor bij elke GP aanwezig zijn om eventueel in te vallen. Mocht een van zijn teamgenoten -de Pool Robert Kubica en de Rus Vitaly Petrov- uitvallen dan is Ho-Pin de aangewezen persoon om het stuur in de F1-Renault over te nemen. Dit heeft de Franse renstal vandaag bekend gemaakt op het circuit van Valencia waar Tung uitgelaten het volgende liet weten:

Tijdens mijn recente test met Renault in Jerez zei ik dat ik op de drempel van de Formule 1 stond. Vandaag kan ik zeggen dat ik er in zit. Om nu in de koningsklasse van de autosport te stappen is een ongelofelijke kans. Het is echt een droom die uitkomt voor mij, maar het is tevens een nieuw begin. Mijn doel is niet veranderd: ik wil racen en ik wil winnen, voor China, voor mijn fans, voor mijn partners en voor mijzelf. Formule 1 dat is wat echt wil.

Even leek het erop dat Renault na 35 jaar vaarwel moest gaan zegen tegen de F1. Vanwege de CrashGate liepen sponsors weg en financieel had het merk het nou niet echt breed dankzij de algehele malaise in autoland. Hopelijk gaan we nog veel terugzien van dit Nederlandse tintje in de Formule1. (via: NuSport)

Met dank aan Ralph voor de tip!29 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
De nieuwe kleurstelling ziet er trouwens wel erg gaaf uit!
hopelijk moet hij niet express crashen..
doet toyota eigenlijk nog mee en zoja, wie rijd er ?
Prima rijder, wel sneu dat ik altijd bij zijn interviews in slaap val en de rest van de race mis.
Helemaal mee eens met Fova. Vind het van de 4(5 als je de MGP meetelt) tot nu toe gepresenteerde auto’s de mooiste livery zonder twijfel.
sorry voor mijn luiheid, kheb op de website gezien en blijkbaar niet :(
er doen wel 2 teams mee (campos en us) die maar 1 rijder hebben..
@JDM Wotevajjjj,
Toyota heeft zich teruggetrokken. Sauber is er weer voor terug gekomen.

OT. Wel leuk voor Ho-Pin Tung. Echt een geweldige rijder vind ik ‘m niet. Maar z’n zaken heeft hij goed voor elkaar.
Gallery.:

http://www.motorsport.com/photos/select.asp?S=F1&E=Renault_R30_presenta/Presentation&Y=2010


Toyota?
Hallooo… zZzz.

Toyota is na Honda uit de F1 gestapt.

TTE in Keulen heeft de heer Stevanoviç opgekocht.
Alszijnde Stefan GP!

Hoopt dat uit de nwe. inschrijvingen enkelen niet kunnen voldoen. Campos lijkt de 1e kandidaat (door geldproblemen, ja nú al!) echter A1GP CEO Tony ‘miskleun’ Texeira wil zich inkopen. Campos laat bovendien Dallara de chasis bouwen, ontwikkelen niet echt in de F1 geest alszijnde constructeur.

Maar goed het gaat over Ho-Pin, tesamen met belg Jerôme d’Ambrisio reserverijders. En samen tevens voor DAMS in de GP2-klasse actief alszijnde Renault F1 jr. team!

Na Albers dus de volgende Hollander in F1!

2011 verwacht ik Giedo van der Garde bij Williams met McGregor sponsoring (lees.: schoonpapa Marcel Boekhoorn!).
Als je op andere site kijkt, voornamelijk die met F1 erin. Ik weet niet of ik het mag sturen, ach what the heck: http://formule1.nl/nieuwsbericht/10-35-10468.html (auto nieuws is auto nieuws). Zie je dat renault nog niet helemaal uit is met de livery. Misschien word de kleur stelling nog heel anders. Maar die kleurstelling met dat zwart ziet er wel erg gaaf uit!
@I0ne: In dat bericht doelt met niet op de livery. Er gaan geruchten dat het de R29 met de 2010 livery is.
Na een drukke dag even m’n rijtje met bookmarks afwerken. Zoals sommigen weten kijk, lees en reageer ik zeer regelmatig mee hier ;-) Leuk om te lezen dat ook jullie er aandacht aan besteden!
ik denk dat de kleurstelling in het plaatje bij dit bericht niet klopt. Waarschijnlijk is het dezelfde als op deze foto:
(van Ho-Ping Tung zijn eigen website) http://www.hopintung.com/hcupload/hoofdpagina_afbeelding_16.jpg
Die kleurstelling is zowaar net als vroegâh! ! !

Renault de trendsetter met hun RS01 Turboo wagie…
1.5L V6!!!

René Arnoux of Alain ‘le Professeur’ Prost erin en planken maar.
nog nooit van gehoord maar wel mooie f1
mooie f1 auto maar doe mij di van mclaren maar
Bobby_Orlando
Een Nederlandse Chinees? Hoe gaan de lokale kolonialen daarop reageren? Op de gebruikelijk kleinerende wijze over Chinezen of op de gebruikelijke arrogante hollandse manier?

Wacht effe, daar is geen verschil tussen.
Renault weet zowaar iets moois te maken! Maar toch hou ik het bij Mercedes of McLaren (die heeft uiteindelijk ook nog MB motoren)
@HPT:
Gefeliciteerd jongen! Het i je gegund!
-edit: thanks, check-
En wat dan met D’Ambrosio? :s
@Edge:
Dit is toch duidelijk een andere auto dan de R29. Alleen de neus is al heel anders.
En over Pin Tun, ik heb hem nog niets bijzonders zien doen tijdens races ofzo dus het is maar de vraag of goed genoeg is om wat te laten zien tussen al dat talent en al die ervaring die op de grid staat tegenwoordig. Als hij aan rijden toekomt natuurlijk
BarneyStinson
Hij is reserverijder samen met D’Ambrosio (die ook samen GP2 voor DAMS rijden). Als er kubica of petrov zou wegvallen in de F1 neemt de rijder het over die het best presteet in de GP2.
ohoh die amg dude met je benz motoren…wat hebben ze gepresteerd dan de laatste 15 jaar?
@Vincenzo:

Huh?

Wat voor motor zat er achterin de BrawnGP dan? Ik meende dat er iets van “Mercedes” op stond?!?

OT;

“Hoping” dat Ho Ping Tung aan rijden toe komt. Door het testverbod is dat tegenwoordig geheel geminimaliseerd!

En HPT zal dit jaar idd. moeten presteren in de GP2, anders gaat andermaal de kans om F1 te rijden aan hem voorbij…mocht dit zich voordoen!
Dan hoop ik op D’Ambrosio.
Heeft toch hopen talent alleen is het verschil dat hij een Belg is en ze hier niet echt staan te springen om miljoenen euro’s in formule 1 te pompen en de Chinezen dat helemaal niet erg vinden zolang er maar reclame gemaakt wordt voor hun land.
Hij wil winnen voor china?!
Wacht even… Een Rus en een Pool (alcohol?) met een Nederlandse Chinees (afhaal?) in een auto van merk likmevestje? Dat wordt niks, haha:P
De mooiste auto tot nu toe vind ik die van Mercedes, prachtige neus heeft dat ding.

Deze is overigens ook wel mooi, doet me denken aan Jordan. Alleen het rood van Total doet wat afbreuk aan deze livery, maarja sponsors wil is wet en daar kan Renault ook weinig aan doen :).

Voor Ho-Pin is het leuk, maar ik zie hem nog niet zomaar een racecoureur worden voor het team. Hij is een goede racer, maar ik ben nog nooit overtuigd geweest dat hij een echte topper is.

Wat dat betreft zet ik mijn geld eerder in op Guido v.d. Garde en voor de wat verdere toekomst hoop ik op Nyck de Vries… toch indrukwekkend om als zo’n jong ventje een contract bij McLaren te tekenen, terwijl er ook een contract voor hem klaar lag bij Ferrari :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).