Studenten vinden dit de toekomst van Bentley

Auteur: , 47 Reacties

Op het Londense Royal College of Art zijn een aantal studenten maandenlang bezig geweest om hun visie op toekomstige Bentleys op digitaal papier te zetten. Kijk en huiver even met ons mee.

De studenten doen mee aan een speciaal programma genaamd Bentleys Of The Future. Dit is in samenwerking met de Britse autobouwer opgezet om zo het beste ontwerptalent te kunnen strikken voor een baantje op het Bentley HQ in Crewe. Van de 18 kandidaten zijn er 4 overgebleven. Ze hebben gebruik kunnen maken van de ultramoderne ontwerpdingessen van Bentley zelf waarmee ze hun futuristische designs zelfs in een digitale windtunnel konden plempen om luchtweerstand en andere windgerelateerde zaken te meten.

Wie uiteindelijk tot Beste DesignStudent wordt uitgeroepen krijgt in eerste instantie een stageplaats (ook Bentley heeft het financieel zwaar) aangeboden. Ook de nummer twee mag een half jaar lang Caramel Macchiato’s met nonfat milk en sugar-free vanilla syrup halen voor de gehele designafdeling. Nu alleen nog even bepalen welk ontwerp het mooist is. Wel is het natuurlijk een mooie kans voor de leergierige ontwerpstudenten om zich bij een stijlvol merk naar binnen te werken.47 reacties

Op z’n minst opmerkelijk te noemen.
gelukkig zijn het student en hebben ze nog genoeg te leren.
HAHA wedden dat t nooit zo wordt.
tot over zegmaar 15 jaar
voorkant is grappig maar achterkant is niet om aan te zien
totaal is het:…slecht…
Nee. Doe maar gewoon niet :P
Ik hoop dat ze besluiten om iets anders te gaan studeren..
klote IPO/IO’ers – ze verpeste de wereld
Dit zijn natuurlijk concepten die er nooit gaan komen. Het gaat erom of de mannen van Bentley er iets van bv. een lijn in zien die wel toegepast zou kunnen worden.
Deze afbeelding.
http://www.autoblog.nl/gallery/Bentley/Future_International_Design_Stars/bentley_future_international_designstars_04.jpg
Het is een tijdje geleden dat ik afbeeldingen van auto’s opsla op mijn computer (maak ze liever zelf ;) ), maar dit is pure kunst… :)
Waarom zo’n lange neus? Tegen de tijd dat dit op de weg zou kunnen komen zijn alleen 4 pittertjes nog toegestaan in de EU.
en waar slaat in godsnaam die bentleygril/neus nog op bij zo’n ontwerp.
echt hopeloos dit
Misschien moeten we dan maar meer kijken naar hoe goed die wel niet lucht afvoerd of wat dan ook..
@vla

Kunst? lijkt wel een verwarming man!
@Flamingo:
De lichtinval is perfect, de kleuren zijn perfect en dit lijkt mij wel degelijk een prachtig staaltje autodesign en niet verwarmingdesign hoor! ;)
foto 4 vind ik het mooist ;)
@vla

Nou oke kunst oke, ik bedoel dit is ook kunst:
http://www.gotart.be/wp-content/lucian-freud.jpg
@ R8 & sjaak

Jullie kunnen het uiteraard veel een veel beter of niet?

@vla

Ben het helemaal met je eens, dat is echt een heel mooi plaatje, zou willen dat ik zo zou kunnen tekenen.
Bij de foto direct onder de titel had ik zoiets van: “WTF doet die grille aan de achterkant?” LOL
Wat is nou de voorkant??
Nee, studeer nog maar even verder.
haha ik was ook op zoek wat de voor of achterkant is.. normaal is voor mij gek genoeg
@TedjeV

Dat bedoel ik nou!
vla

Ik zie eigenlijk nu pas dat op elke foto een ander ruimteschip staat en dan is jouwe vind ik nog wel de mooiste hoor! Ik kan me wel wat voorstellen dat je het een mooi plaatje vind hoor met licht, kleuren enz. maar een mooie auto derin zien doe ik dus niet.
dat rooster ofzo is afschuwelijk, als ze daar nog iets anders van maken kan het nog iets worden. maar wie wil er nou een Bentley waarbij aan de achterkant een groot zwart radiatorvormig ding zo overheerst. Zo makkelijk..
@Flamingo:
Ik begrijp je standpunt. ;)
Maar laat ik je eens a thing or two over kunst zeggen: wat jij kunst noemt, is anders dan wat ik kunst noem.
Kunst heeft geen definitie, kunst is subjectief. En de reden waarom dat schilderij kunst genoemd wordt, kan zijn om de kwaliteiten maar kan evengoed zijn omdat kunstliefhebbers willen tonen hoe dom het is om over kunst te oordelen als je je niet beseft dat het iets persoonlijks is.
Dus veel mensen kakelen als een kip zonder kop over dat schilderij “Hoe kan dat nu, zo’n rommel, zoveel geld”. Zullen ze het ooit snappen? Kunst heeft niets te maken met wat een ander ervan denkt, niets te maken met geld, niets te maken met definities.
@3rNsT
nee ik kan het niet beter maar hun wel!Dit is geen goed concept!!
Dan word het wel een minder
mooie toekomst op de weg
Jongens, ga eens even snel een klein tot mislukken gedoemd eigen bedrijfje stichten, maar laat iig de naam Bentley van deze creaties ontbreken…
Okee, dus vermoedelijk denken de studenten dat Bentley’s doelgroeppersonen in de toekomst én dwergen (anders passen ze niet onder dat dak) én telepatisch zijn (anders crash je bij de eerste bocht bij gebrek aan zicht).

PS
Er komt een eerder donker uitziende baby omhooggesprongen uit mijn scherm, met in de linkerhoek een Megane RS. Ligt dat aan mij of heeft nog iemand daar last van?
Bentley terug naar waar ze stonden. De razendsnelle en krankzinnige masieve wagens, ipv de gecultiveerde rollsen en de huidige dikke vw’s.
Hmmmm ze hebben vast erg goed hun best gedaan maar het valt mij nogal tegen!
http://jqrx00.files.wordpress.com/2009/05/cadillac-ecojet2.jpg

ben ik de enige die vind dat het achteraanzicht bijzonder veel gelijkenissen vertoond met Jay Leno’s ecojet?
Ik zou wel graag naar buiten kunnen kijken…

Lijkt wel een veredelde batmobiel zo!
Wordt zo’n lange achterste overhang de nieuwe trend of zo?
ik ben voor de achterkant en sta achter de voorkant maar zie alleen niet welke kant wat is.
komt waarschijnlijk omdat die studenten een ov jaarkaart hebben en ook bij een trein de voor en achterkant moeilijk uitelkaar te houden zijn
leuke studie, ik zie wel wat elementen die best in een toekomstige Bentley mogen komen…nog even doortekenen mannen!
De huidige designdirekteur van Bentley heeft hier ook gestudeerd. Komt allemaal goed ;)
@vla: Is inderdaad een mooi plaatje. Kunnen we jouw artistieke uitspattingen trouwens ook ergens bekijken? Lijkt me super vet om ‘een van ons’ ineens ergens als kunstenaar ontwerper terug te zien.
@transam73:
Oh, ik ben slechts een spectator. :P If anything, je zou mijn Flickr pagina en YT-pagina kunnen bekijken, die vind je op mijn account (op vla klikken ;) ).
En er zijn hier overigens voldoende designers hoor!
@vla: kunst is als creatief denken inderdaad (en nee niet in vormen dus, maar denkpatronen verbreken: “verder kijken als je neus lang is”), wat veel mensen niet kunnen of niet goed in zijn! Maar wees gerust dit kun je leren!
Sorry hoor, maar als ik de eerste tekening zie (die hier op de site staat) dan zou ik hem zo kopen! Ik vind dit er echt heeel gaaf uit zien:D
Aerodynamisch is niet altijd even mooi…
ontopic: ik moest ook 2x kijken wat nu de voorkant was…appart design!
:S doe maar niet, terug naar de tekentafel ermee vind ik
Hup meteen in productie die apparaten! Echte mannen rijden zonder knipperlichten!
die achterkant is natuurlijk om de motor te koelen als je vol achteruit rijd!
weet je wat je moet studenten geen auto’s laten bedenken want doe moeteen nog veel leren heeft 1 student een mooie auto ontworpen? NEE dus niet meer doen
de 4e en de 5e zijn goed!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).