Manchetknopen gemaakt van de zuigers van Prins Charles zijn Aston Martin DB6 Volante

Auteur: , 20 Reacties

Prins Charles is alles behalve een flamboyante persoonlijkheid. Hij komt op het eerste gezicht doodsaai over. Misschien komt dat wel doordat hij al zo lang moet wachten totdat zijn Queen Mum eindelijk eens afstand doet van de troon. Maar in een documentaire heb ik de koninklijke Brit toch op latente humor kunnen betrappen. Als deze manchetknopen zijn eigen idee waren, heeft hij niet alleen humor, maar is hij ook nog eens origineel.

Voor het goede doel zijn deze manchetknopen vervaardigd uit 6 zuigers van zijn klassieke Aston Martin DB6 Volante. Die had hij nog als oud aluminium in de garage liggen nadat hij zijn DB6 liet ombouwen om op biobrandstof te rijden.

In totaal zijn van de 6 zuigers 200 paar manchetknopen gefabriceerd, afgewerkt met 18 karaat goud. Goedkoop zijn de knoopjes niet, want een setje kost 995 Britse Pond, omgerekend 1140 euro. Niet verkeerd: totaal 228.000 euro voor een paar versleten zuigers en een beetje goud en wat arbeid. What’s next? Slippers van versleten banden?

De opbrengst gaat geheel naar het goede doel: The Prince’s Trust, dat Britse jongeren aan een baan moet helpen. Met name de Britse jeugd is hard geraakt door de economische crisis. Bestellen doe je bij TMB ArtMetal.

Aston Martin DB6 Volante Manchetknopen20 reacties

Dat zuigt…. Behalve het goed doel dan..
heeft bugatti ook als manchette maar dan van aleminum velgen
@jerrik: en nu even in ABN?
super actie. en nog best stijlvol ook!
even snel al die oude zuigers opzoeken van al mijn brommers die ooit zijn vastgelopen…
sorry heb dislexy
@jerrik: en spellingscontrole, gebruik het! Of ben je ook lam? Want dat is wel erg;)

En vind dit wel een erg gaaf idee! Alleen had er dan speelgoedautootjes van gemaakt… Manchetknopen trekken niet echt mijn aandacht…
@Cantago: Speelgoedautootjes van 1140 euro? Dan geef ik de manchetknopen meer kans. Een collectors-item voor gefortuneerde Aston-Martin fans die het Britse koningshuis en het goede doel een warm hart toedragen.
perfect statussymbool. Ik vind het een goede zaak!
Iemand nog een shirt van de katoenen bekleding van een Kadett B?
Nee, niemand?…
Best mooi, net als deze: http://www.carwoman.nl/2009/12/09/aston-martin-manchetknoopjes/

Helaas heb ik geen geschikte overhemden. En geen geld voor zulke overhemden na aanschaf van deze manchetknopen :P
Correctie: de Queen Mum staat in Engeland voor de moeder van de koningin, deze is naar mijn weten een aantal jaar geleden een paar meter lager gaan liggen. De huidige monarch van Engeland is gewoon de Queen. Als Charles de troon bestijgt word zij als het ware de King Mum. Queen Mum klinkt natuurlijk leuker maar is foutief.
@T-Spark: Correct!

Wel een leuk idee op zich. Heeft de Aston wel netjes nieuwe zuigers gekregen? :P

en lmao @ stukgelopen brommers en kadett bekleding shirt. Goeie.
@ Jerrik

Dan kan je nog altijd leestekens en hoofdletters gebruiken hoor. ik heb het namelijk echt -_-
@mardec Ik heb het ook echt…
LOL @ BmwMpower,
@Dennis: voorstel tot correctie van jouw eerste zin, moet zin:

“Prins Charles is alles NIET en al z├ęker geen flamboyante persoonlijkheid”
zoveel geld voor dit?
Maarrrrrr je kunt wel zeggen dat jij de manchetknopen van de zuigers van de Aston Martin DB6 Van Prins Charles hebt.
Aan dit marketing verhaal kan nog wel een puntje worden gezogen :P
wie geen 1140 euro over heeft voor een paar manchetknopen kan hier nog een goedkoper setje auto manchetknopen vinden:) http://www.manchetknopenwinkel.nl/manchetknopen-fun/manchetknopen-hobby/manchetknopen-auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).