Video: hoe handig is de Aston Martin Rapide

Auteur: , 69 Reacties

Vier stoelen en een grote achterklep, dat schept natuurlijk verwachtingen. Fietsen, honden, tuingereedschap, het moet er allemaal in kunnen. Daarbij moet de auto natuurlijk ook nog rijden als een Aston Martin. Geen makkelijke opgave.

Autocar is er als een van de eersten bij om de Rapide mee naar buiten te nemen. Ze rijden wat Britse B-weggetjes af en kijken hoe goed dat interieur nu echt in elkaar zit. Eén ding kan ik je al vast verklappen: de voorstoelen en het dashboard zijn gewoon van een DB9 afkomstig. Achter de voorstoelen is het interieur wel nieuw. Mensen die voorheen klachten hadden over de ruimte in hun V8 Vantage of DB9 kunnen hun geluk op.

Vervolgens de concurrentie. Eigenlijk opereert alleen Porsche’s Panamera enigszins in hetzelfde segment. De Panamera is sportief, geschikt voor vier mensen en gemaakt om net wat strakker en sneller te rijden dan een BMW of Mercedes. De Panamera is alleen ook een verschrikkelijk lompe machine, lomp door zijn omvang. Porsche leidt aan een zware vorm van obesitas naast de volslanke Rapide. Het geeft je misschien iets meer ruimte binnenin, maar de auto wordt er vooral minder agiel en handelbaar door. Vooruit, dat zie je niet direct terug in de ringtijden, maar in het dagelijks verkeer des te meer.

Een dubbeltest laat nog even op zich wachten, kijken waarom je wel de Rapide moet hebben kan nu. En dan dat geluid van die V12, heerlijk!

Met dank aan W0o0dy voor de tip!69 reacties

Het blijft een prachtige auto, daarbij, voor kinderen is het achterin ideaal.
wat een mooie auto, man!
Mooie auto, hoewel die op het 3/4 aanzichtpunt van achteren niet klopt imho. Daarbij zou ik echt voor een Panamera gaan. Wat een superbak is dat.
HELL YEAH!!
ga hem dan bestellen als die uit is :D
Het is trouwens wel typisch, dat hij de auto test in Engeland. Het een Engelse wagen is, maar wel het stuur aan de linker kant heeft.

Ot, Het is gewoon een prachtige wagen, zet hem hier maar op de stoep!
HEBBBUUHHHHHHHH alleen nog ff sparen:P
@mrtn,

je bedoelt zeker dat een Panamera 3/4 van achteren niet klopt? Want dit is zo veel mooier dan de Porsche…
@AMG Powerrr: Nee, dat bedoel ik niet. Overigens is de Pana in het echt zoveel indrukwekkender.
@mrtn: Deze wagen is wel een paar klasses hoger dan een Panamera. Zeker als je de prijzen begint te vergelijken.
Lijkt me de ideale auto als je nog relatief kleine kinderen hebt, in stijl wilt rondrijden en ’t geld makkelijk kan missen.. Prachtige auto!
De Pana, blijft een toppertje vergeleken met de aston, altijd dezelfde voorkant. Tis net een porsche maar omdat het een aston is mag het allemaal wel. Bah… Plus de Pana is in het echt tig keer zo bruut als op foto’s. Zit regelmatig naast of achter een Pana Turbo opweg naar school en werk. Wat een brute bak is die pana!
@Steffen: Heb je deze al eens in het echt gezien? Ik heb er eens ingezeten en dan valt toch wel op dat Porsche hun Panamera echt verknoeid heeft. Aston Martin toont hoe het hoort.
Hij had een wagen met het stuur links!:D
De voor-velgen zijn veel groter dan van de achterste wielen?
Prachtige wagen, mooi geluidje.. Wat wil je nog meer?
Pieter Autofans.be
Wij waren er toevallig bij. Autofans.be meets Autocar.co.uk

twee foto’s op de volgende link:
http://www.autofans.be/content/autofans-videotip-autocar-test-de-nieuwe-aston-martin-rapide-0

was super :)
Leuk, maar minder origineel als een Panamera. En als je dan ook echt een auto van een sportmerk wilt rijden mét achterbank, dan moet het wat mij betreft ook een beetje te doen zijn als volwassene (tenzij je alleen kinderen vervoert…). Anders haal je voor dat geld maar gewoon een DB9, is nog mooier ook. Nee, dan doet Porsche dat wel even beter.
“De Panamera is lomp door zijn omvang”. Alwood, zou je even kunnen vermelden hoe lang, breed (zonder spiegels) en hoog die Rapide is?
De Engelse autopers is wel vaker erg enthousiast als een nieuw Brits model uitkomt. Pas later lees je over de problemen, ergernissen etc. Eerst de hype, dan de ontnuchtering.
De Panamera verwacht ik net zo veel tegaan zien als de Cayenne. Met toren hogen verkoopcijfers en het oog op de voor een groter publiek bereikbare V6 variant kan gesteld worden dat het onderscheidende vermogen veel minder groot is ten opzichten van de quatroporte en rapide. Ik denk dat er veel mensen enkel een Panamera zullen gaan bezitten en ik verwacht van de rapide owner dat deze stiekem nog wel een andere auto zal hebben.
@ DavidZ, Panamera lomp? De Panamera is slechts 5 cm hoger dan de Rapide, de Panamera is maar liefst 180kg lichter dan de Rapide, en de Panamera is 4 cm kleiner dan een Rapide, dus inderdaad met dat lomp zijn valt wel mee. 4 cm kleiner en stukken ruimer dan de Rapide achterin. En de Panamera ziet er in het echt super strak uit, stukken beter dan de foto’s
Willem vd Velde
@Modena en mrtn: Gister een panamera in het echt gezien, de turbo, maar idd, hij is wel mooi. Tot nu toe had ik er ook niet zoveel mee. Blijft wel dat ik waarschijnlijk de aston in het echt nog mooier zal vinden.
@Modena:
Ik quotte Alwood, die iets schreef over de omvang van de Rapide vs de Panamera. Volgens mij schelen ze niet veel qua afmetingen, maar ik weet niet hoe groot die Rapide is, vandaar.

(Ik heb wat kwaliteit en betrouwbaarheid betreft veel meer vertrouwen in Porsche dan in AM of Maserati, die beiden veel duurder zijn. De Quattroporte vind ik mooi, in de juiste kleur, maar hij is ook al erg lang op de markt, mensen houden van afwisseling).

Ik vind die Rapide niet prikkelen, zoals een X6, een GT-R of een Maserati Gran Tourismo mij wél nieuwsgierig maken.
Alwood, je lult denk ik een beetje uit je nek. Zonder de Rapide geprobeerd te hebben klinkt het alsof je zegt dat de auto agieler is dan een Panamera. Lijkt me grote onzin, volgens mij kan het kleine Aston Martin niet in de buurt komen van Porsche die jarenlang de Panamera hebben fijngeslepen tot ze niet veel beter konden (nou ja, je moet wat overlaten voor de facelift en het volgende model). Ik denk dat de Panamera lichtvoetiger rijdt en stuurt, degelijker aanvoelt en in de Turbo uitvoering sneller is.

Mooier vind ik een Panamera niet en ook klinkt deze niet zo goed. Maar een vierdeurs sportauto koop je niet om naar te kijken maar om lange afstanden in af te leggen. En daarom zou ik zonder twijfel voor een Panamera gaan.
FUGLY! doe mij ook maar een panamera, dit ding is echt veel te klein van binnen en ook slecht afgewerkt als je naar de rails van de stoelen kijkt etc.
@York: een paar klasses hoger betekent niet automatisch beter. Zo is een Maybach echt geen betere auto dan een lange S-klasse 600..

Een Rapide is een stukje duurder dan een Panamera en ten onrechte als je enkel naar de kwaliteit van de auto kijkt op alle vlakken. Maar… De Rapide is een meer emotionele keuze, net als een Quattroporte. Hij is misschien een stuk mooier dan een Panamera, klinkt beter en er staat Aston Martin op de neus.

Maar om elke dag mee te leven? Ik denk dat de Panamera op ten duur gewoon veel fijner blijkt te zijn.
@Jochempie: Ik ben het met je eens. Ik begrijp ook de term “een paar klassen hoger” niet. Heb op de autosalon van Geneve naar de Aston Martin Rapide staan kijken. Ik begrijp werkelijk niet waar dat enorme prijsverschil nou in zit. Er zit lak op… op een Panamera ook… er zitten Brembo’s onder… onder een Hyundai Genesis Coupe ook… er zit leer in… in een BMW 5 serie Executive ook… hij maakt een mooi geluid… dat doet een Audi R8 ook… mooie knopjes… enzovoort. Het snobisme zit hem in het feit dat rijke gekken 2 ton extra over hebben voor een naam denk ik… doe mij maar een Panamera. En schoonheid? Da’s subjectief.
@Freewarefreak: Edit aan mijzelf.. Autosalon van Brussel natuurlijk.. Geneve komt nog.. ;)
En toch blijft het zonde dat ze niet meer energie in het design hebben gestoken. Als je zo veel geld eertelt verwacht je toch een speciale auto en niet gewoon een uitgerokken model. Liever een DBS en een BMW 5 diesel als de kids mee moeten.
Geen gave auto. Doe mij maar een Brabus C of E B63 S.
integralechubasco
De panamera is voor verstandige mensen, een rapide is voor de eigenwijzen.

100x liever eigenwijs dan verstandig.
@integralechubasco: Inderdaad. Ik vind dat een Porsche een auto is voor mensen die toch met verstand ki8ezen. Het is en blijft een van de beste sport auto’s op de markt. Ik heb eens een Panamera gezien en in het echt zijn ze veel mooier dan op een foto. Sommige auto’s hebben dat nu eenmaal. Maar toch, het verstand verliest, van de emoties, bij mij. Ik zou voor een Rapide kiezen…
de aston toch 1000000x liever dan een panamera , al vind ik een panamera ook niet onaardig maar de aston alleen al voor de badge en de looks
Veel mensen vergeten de Quattroporte; die zou ik dan toch verkiezen. De Panamera is een gedrocht en de Rapide net niet. Ik had op zijn MINST een andere dashboard verwacht. Dit ruikt naar uitmelkerij. Neusje van de DB9, kont van de AMV8, interieur DB9, etc.

Nee, doe mij maar de Fiat ;)
Knap gedaan, in je review constateren dat de ruimte niet overhoud, vervolgens uit leggen dat het niet uitmaakt omdat het een Aston is en je hem daarom niet moet willen gebruiken voor lange ritten. Volgens mij is dit geen vierzitter, maar een 2+2, en daarom misschien wel helemaal geen concurrent voor de Panamera.
@Guan:

Ik weet niet, maar in de gemiddelde 2+2 kan je echt niet zitten als je langer dan 1,50m bent, hier ziet ’t eruit alsof je totdat je iets van 1,80m bent nog wel aardig kan zitten, als de mensen voorin niet als te asociaal naar achter schuiven..
Ik snap niet dat men dit een mooie wagen vind. Je hebt er gewoon niet zo veel aaan.
er gaan 2 gezinnen samen uit eten het ene gezin in de Panamera het andere in de Rapide…
Wie mag er dan de wijn proeven?!?! Ik denk de man met de emotional control unit in z’n zak
Hij vergelijkt het heel de tijd met een s-klasse, 7-serie en een A8.. Vind ik helemaal nergens op slaan, dat zijn hele andere auto’s. Je hoort hem geen één keer iets zeggen over de panamera. Maarja die is natuurlijk ook niet vergelijkbaar met deze qau looks.. Wie koopt er nou een panamera als deze er is?!
als bmw een M versie maakt v de 5GT is het concurrentie voor de AM rapide toch? de GT zou alvast sneller zijn
@KaCh1ng: en misschien ook veel lelijker.
@omvang
De panamera is net zo breed als een hummer H1, de Rapide niet, dus een Rapide past veel beter op europese wegen.
@Alwood:
Klopt echt niet wat je zegt, zoek svp eerst de juiste gegevens op voordat je dergelijke dingen beweert. Een Hummer H1 is idioot breed, en vergelijk aub die breedtes zonder buitenspiegels.
H1 is 220 cm breed, de Panamera 193 cm…………

Panamera is 497 cm lang, en 142 hoog. Vergelijk dat nou eens met een Quattroporte of Rapide, Alwood.

Ow ja, check ook het geteste gewicht van een Maserati…..
(Volgens Auto Motor und Sport weegt de Quattroporte Sport GT 2049 kilo, Testjahrbuch 2008, blz 97. En hij meet 505 cm lengte, 190 breed, en 144 cm hoog).
en hij is mooi. dat zegt hij dan niet, prachtig ding al zijn die grijze velgen met dat bruin niet mijn eerste keuzen maar is het zwart met lichte velgen is hij erg erg erg mooi, maar een porsche panamera turbo in zwart met rs velgen is ook mooi.

toch aston: +1
Ik weet niet..de rapide is zeker wel mooi, dat zal ik niet ontkennen. Maar ergens vind ik het ook jammer dat ze gewoon een DB9 hebben genomen, verlengd hebben, paar stoelen achterin hebben gepleurd en klaar. Ik vind de lijnen niet helemaal uit kloppen vanuit bepaalde hoeken, zoals iemand al zei. Daarbij komt dat hij dus achterin eigenlijk niet echt heel praktisch is. Dus waarom niet een S-Klasse/7-Serie/Quatroporte/A8 kopen en daarnaast een DB9?Hoe maf het ook klinkt, ik zou in dit geval niet voor de Rapide gaan maar voor een Panamera (Wat!???). Die auto steekt zoo degelijk in elkaar, het uiterlijk ben ik wel aan gewend (met de juiste velgen ziet hij er ook 100x beter uit), heeft meer ruimte achterin. Porsche heeft eeuwen tijd in het test/ontwikkel/verbeter werk gestopt waardoor dat ding praktisch onverslaanbaar is geworden. Doe mij dan maar een Panamera + DBS ipv een minder mooie DB9 die ook al niet al te praktisch is. Maar goed, het blijft een kwestie van smaak. Liever een Pana + DBS ipv een Rapide + 911.
Die achterdeur zit er niet echt mooi in vind ik (4:37)
maar verder is het gewoon een hele nette auto.
Panamera hoef ik echt niet als ik kon kiezen hoewel de Panamera volgens mij wel stukken goedkoper is.
even opgezocht en inderdaad, PP Turbo kost 184.400 (voor de amrmen dus, kijk hieronder maar)
Rapide kost 256.799
Quattroporte S GT 203.107, GT S 203.795
Continental FS Speed 293.625 en de normale FS 264.028
S 63 AMG 205.302, de 65 AMG is nog weer stuk duurder.
en 612 Scaglietti F1 (mwa oke) 391.823

Ja ik zou toch kiezen voor de Rapide, tis maar dat jullie het weten ;)
maar als Lamborghini straks ineens nog komt met de Estoque dan nam ik waarschijnlijk die.
sorry voor het kleutergedrag..
Jaguar XJ 5.0 V8 Supercharged Supersport is € 182.640
Valt ook nog mee alleen wat is ie lelijk he
@Flamingo:

Als je uitwijkt naar Jaguar zou ik gewoon tweedehands één van de laatste klassiek vormgegeven XJ’s in R uitvoering op de koptikken met weinig km’s, vele malen mooier en je spaart je nog geld uit ookt;)
@EJS

Ja, ik heb het geld sowieso niet hoor maar je hebt gelijk.
@Flamingo:

Ach, mij ontbreekt ’t geld voor dit soort dingen ook hoor, haha.. En kan sws pas over 5 maandjes m’n rijbewijs halen, dusja;)
prachtige auto echt stukken mooier dan de panamera maar of ik hem mooier dan de quatroporte vind weet ik nog niet
1. Maserati Quattroporte
2. Aston Martin Rapide


3. Porsche Panamera
die gast noemt de panamera geen enkele keer omdat ie gewoon weet dat de panamera de auto is om de rapide mee te vergelijken, maar de rapide het simpelweg keihard verliest van de panamera wat de man waarschijnlijk niet graag toe wil kennen. Vandaar dat ie dan maar de s-klasse of 7-serie noemt
integralechubasco
Grappig dat een ‘oude’ auto als de quattroporte nog steeds zo populair is. Zo zie je maar dat de beste/snelste/betrouwbaarste niet altijd beter is. en daarom heeft SAAB een kans…
Alleen een Quattroporte en een Rapide, dat wordt wel erg moeilijk.. Toch de Maserati.. Ik blijf het de mooiste in zijn klasse vinden, en ver er buiten..
Ik kan alleen dit zeggen: de Rapide ziet er adembenemend mooi uit! Absoluut veel mooier dan de Panamera of de Quattroporte. Maar daarbij is dan ook alles gezegd, want over de prestaties, wegligging, enzovoorts kan ik niet oordelen. Zo simpel ligt het.

Ondanks dat ik een enorme Aston Martin liefhebber ben zegt mijn gevoel dat de Panamera vast betere prestaties en betere wegligging heeft (dat lees ik al zo vaak in autobladen en zelfs op tv). Maar op het gebied van design en als een luxe Gran Turismo zal Aston vast met de eer gaan strijken. Als ik mocht kiezen, ongeacht wat ze kosten, dan zou ik gewoon voor de Aston gaan: simpelweg omdat het bloedmooi is en gewoon prima rijdt ondanks dat de prestaties vast minder is dan van een Porsche. Daar lig ik echt niet wakker van, want wat heb je er nou aan superprestaties in NL waar je maar tot 120 Km/u mag?
integralechubasco
@toyotaprius
volgens mij kunnen we een hybride versie verwachten van de quattroporte binnen een jaar of 4.

perfecte mix van 80% emotie en 20% ratio. altijd nog beter dan andersom (op z’n duits).
@integralechubasco: Inderdaad, als ik in dit segment een auto zou kopen, dan speelt emotie een alles bepalende factor. Ratio, tja… dat is niet voor mij bedoeld. Dat zoek ik in mijn zakelijke auto.. Maar ook ivm de kilometers wat ik maak.
Maar er komt ook een hybride Maserati. Maar wat voor soort hybride?
De Porscheeeeeeee Panamera is echt bloedmooi in het echt!
mooier dan op foto´s!

en in het echt valt de achterkant reuze mee!
Gelukkig zijn de looks super, al vind ik wel dat ze andere achterlichten hadden moeten nemen. Eentje die over de kont loopt zou de auto nog een mooier achterwerk geven dat dan tenminste tevens een meer eigen gezicht heeft :)
1. Porsche Panamera (heus niet lelijk, wel echt praktisch)
2. Aston Martin Rapide (mooi, mooi, mooi, maar niet bijzonder)
3. Maserati Quattroporte (oud, wat missers hier en daar)
Deze auto is verkeerd van opzet. Het uitgangspunt had een limo moeten zijn, geen DB9 in breedbeeldresolutie. Daarom is de Rapide ook niets geworden, terwijl de Panamera wel doet waarvoor hij bedoeld is (ook al is ie lelijk). Namenlijk om 4 fullsize volwassenen met bagage comfortabel en bloedsnel te vervoeren, met behoud van de sensaties van een supercar. En dat doet de Porsche een stuk beter dan de AM. Om van de Maserati Quattroporte nog maar te zwijgen…
Nee, sorry Aston, dit was veel te makkelijk en voorspelbaar.
@ Jan: hahahaha!
Inderdaad! En that sums it all up…
Het zijn echt GEEN concurrenten van elkaar, de Aston en de Porsche. Waar de Aston 3-delig kostuum is, is de Porche een traingspak…
Ja, HALLO! Natuurlijk zijn de stoelen voorin beter dan die achterin, achterin kun je niet sturen ofzo! Ik vind de kniperlichten aan de voorkant van de Aston alleen wel op een rare plek zitten, ik had ze liever aan de buitenkant gezien! Alleen toen ik die gave achterstoeltjes zag, met doorkijk naar de kofferbak, prachtig! Dat ziet er toch wel gaver uit dan een hoedenplank ofzo! Maar de kofferbak is hoe dan ook best groot (ben verbaasd!) Maar wat een prachtige auto om te zien, het lijkt wel of Audi met de A5 Sportback een beetje afgekeken heeft. Ik vind het toch knap dat de ontwerpers zoveel van het DB9 ontwerp zonder problemen in de Rapide gestoken hebben. Meestal wordt zo’n auto er lelijk van, hier niet: respect!
Wat een prachtig ding die Rapide. Vergeet toch al die praktische argumenten, met dit ding wil je voorschuiven bij je favoriete restaurant. Wat een auto, wat een geluid. Dan tellen praktische argumenten toch helemaal niet meer, je kunt er als het nodig is met vier personen in, da´s genoeg. Als die (grote) Jackpot hier nog een keer valt, dan weet ik het wel. Doe mij maar een zwarte, meneer Aston…
In Brussel (salon) zowel de panamera als de rapide van binnen gezien. Met de P ga je met zijn 4-en naar Monaco voor vakantie, met de Rapide maximaal naar het circuit, tenzij de achterpassagiers < 1,40 zijn.
De P is een sport- limo, de Rapide een sportwagen jmet 2 deuren extra
@ frits

ik denk niet dat je veel rapides op circuits gaat zien.

on-topic:

voor de Schoonheid kan je toch beter een DB9 kopen en voor het praktische een panamera? de rapide heeft het van alle net niet ben ik bang

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).