Carrozzeria Touring bouwt Conti GTC Shooting Brake

Auteur: , 26 Reacties

We wisten al dat Carrozzeria Touring Superleggera van plan was om op de autosalon van Geneve een coachbuild versie van de Continental GTC te onthullen. En vandaag weten we dankzij deze teaserschets dat het een Shooting Brake gaat worden!

Bij Carrozzeria Touring hebben ze overigens wel ‘iets’ met stations, want op basis van de Quattroporte bouwden ze ook al eens een pakezel variant. In Genève zullen we uitgebreid kennis maken met deze Shooting Brake die gebouwd zal kunnen worden op basis van een reguliere Continental GTC of op basis van de extra pittige Continental GTC Speed. Of er in de toekomst ook een variant komt op basis van de aangekondigde GTC SuperSports is nog niet bekend.

Opvallend is dat Carrozzeria Touring dit project met toestemming van Bentley heeft uitgevoerd. En als we dan in ons achterhoofd houden dat er ook geruchten gaan over een kleinere Shooting Brake van Bentley zelf, dan kan dit een leuke manier om de meningen te peilen. (via: carros.nl)26 reacties

Ben benieuwd, wordt moeilijk aan de man te brengen denk ik!
En dan niet de belagelijke 500.000 euro extra die die andere choachbuilders vroegen voor een iets andere Conti…
http://i50.tinypic.com/r8bb88.jpg
@Bosnia_love: en dit zou gaan verkopen.

ik vind dit net weer zo’n flup als de maserati station ding. echt lelijk en deze waarschijnlijk. helaas dan wel jammer dat de techniek en het geluid weer zo begeerlijk is.

wordt niks
GTC? Cabrio wordt Shooting Brake? Het duurde even, maar ik snap het: Bij een cabrio hoef je alleen maar dak toe te voegen, bij een coupé zou je ook nog weg moeten halen. ;)

Had Michiel dan toch gelijk?
@Citrofiel: en een Cabrio heeft vaak al een verstevigd onderstel. Op die manier hoef je bij het verbouwen van de bovenkant dus minder rekening te houden met verzwakking van de constructie.
@robbie: Wel zo makkelijk inderdaad. Hoef je geen rekening te houden met het eventueel dragend moeten maken van het dak.
@Citrofiel: Ah, slim. Ik had het nog niet zo bedacht :P .
@Bosnia_love: Iew!! Bochel! Shooting brake’s zijn echt niet mijn ding…
Shooting brakes kunnen 2 kanten op: OF ze zien er niet uit OF ze zijn prachtig,.
@ruben

Deze is dus prachtig!
zo zo .. dan kan je 3 heilige golftassen meenemen ipv 2 ..

wat in het echt dan ook HET verkoop argument gaat worden ..
@lincoln: Ik snap het nut ook niet zo.. dacht exact hetzelfde, nu kunnen er 3 golftassen in. En komt het de lijnen ten goede, vind van niet. Lelijke dingen. Als je te weinig ruimte hebt neem dan de Sedan versie van de Continental de Flying Spur.
@Freewarefreak:
aan de andere kant is ontwerper zijn gewoon een vak ..
en die lui ontwerpen de hele dag ..
en proberen ook af en toe iets ..

ga er van uit dat 99% zo de prullebak in gaat ..
eind van de dag hoort dat bij hun vak ..
ik weet nu al dat ik hem wil hebben!
Nou nou nou, dat kan wel eens iets heel erg begeerlijks worden! Mooie coupés lenen zich over het algemeen wel goed voor stijlvolle stations.
AMC Pacer deluxe. Wel cool dus.
Verhaal van de shooting break is interessant ^^.
Is precies een lijkwagen!
Geef mij maar die van Michel van den brink
http://www.vandenbrinkdesign.com/
Bij gebrek aan relevant nieuws komt weer het zoveelste shooting brake kulverhaaltje langs. Verkrachting van zo’n mooie coupé.
-edit: check ;)-
Tjah, leuk! Maar elke keer wordt ik bij coachbuildnieuws nieuwsgieriger naar de Vandenbrink 599 GTO… Het is namelijk al weer even geleden dat de plannen gepresenteerd zijn..! Was toch ergens rond 2007? Globaal 3 jaar ontwikkelingstijd voor een auto.. Moet ie er nu wel bijna zijn! Of ben ik nu gek.
Sorry, ben geen shooting brake fan…
De auto krijgt de naam ‘Flying Star’, die naamgeving werd al eerder gebruikt door Touring. Rond 1930 was er een speciale Alfa Romeo 6C 1750 Gran Sport Flying Star, vervolgens kwam er rond 1960 een Lamborghini 400 GT concept met shooting brake bodywork, die kreeg de naam Flying Star II.
stopwearingpants
wat is een shooting brake?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).