Russische broers doen voorstel voor nieuwe GAZ Volga

Auteur: , 60 Reacties

De GAZ Volga is een Russische auto, waarvan het eerste model in 1956 verscheen. Er kwamen sinds die tijd een aantal generaties voorbij en de Volga wordt helaas nog altijd geproduceerd.

Neem een zwaar gedateerde Russische auto en combineer deze met een Chinese interpretatie van een executieve sedan en het resultaat is de huidige de huidige GAZ-31105 Volga, werkelijk niet om aan te zien en dat zal een ieder met mij eens zijn.

Twee Russische broers waren ongetwijfeld dezelfde mening toegedaan en hebben hun ideeën over een nieuwe GAZ Volga vertaald naar een interpretatie die het daglicht iets beter kan verdragen.

Als je het mij vraagt heeft het Russische duo zich zichtbaar laten inspireren door de Chevrolet Volt, dus in dat opzicht zijn het net als veel Chinese ontwerpers geslaagde copycats, maar hoe dan ook, het is al snel beter dan de huidige Volga.

Voor onder de motorkap hebben de heren een 3,2 liter motor in gedachten die 296 pk moet leveren. Ik vraag mij dan altijd af: waar komt het getal 296 pk vandaan? Waarom niet 290, 295 of 300 pk, maar uitgerekend 296 pk? De vooralsnog fictieve 5-deurs auto is handgeschakeld en vierwielaangedreven. De achterklep kan op twee manieren worden geopend zoals we dat o.a. kennen van de BMW 5-serie GT.

Bij GAZ kunnen ze wel een fris windje gebruiken, maar de kans dat dit model ooit het daglicht zal zien, lijkt mij nihil. (via: automarket.ro)

GAZ 5000 GL Volga60 reacties

koreantaxiproductions
GAZ FTW!
Broers zijn ontwerpers of gewoon enigszins kunstig met renderen? Ziet er leuk uit, maar ook niet meer dan dat. Dit zal wel bij een eenmalig grapje blijven, lijkt me.
Ziet er verder wel leuk uit.
Nog zo’n wans-smaak auto.. bah.. kunnen ze niets beters verzinnen ofzo..
en ik ben weer te snel met het klikken van PLAATS REACTIE:

@Koreantaxiproductions: Wat betekend GAZ FTW??
Op die tweede foto lijkt het net of ze een stuk van de Veyron gepakt hebben.
@MrJones, GAZ for the win… ontopic lelijk ding (voorkant en achterkant mogen subtieler doe aub andere velgen eronder.
Ach… vind ik de auto niet. Ik denk dat als deze wagen ooit het productie stadium haalt de verhoudingen van de deur aangepast worden… het raam is wel erg laag in verhouding met de deur(hoogte).
niet verkeerd.
stopwearingpants
ik vind hem wel wat hebben, sorry :oops:
sorry.. ‘k heb een fout in mijn comment staan ik vind de auto niet lelijk.
kvind dit eigenlijk niet eens zo slecht voor een Russische wagen
Zijn ze er gaan opzitten?:o
Hij heeft wel iets robuust en vind em zeker niet lelijk.
Vind em wel stoer eigenlijk.
In ieder geval eens iets anders dan de eenheidssoep die ze ons altijd voorschotelen. Maken!
Klopt geen moer van. Kont ziet er goed uit maar de neus en vooral de zijkanten zijn totaal onrealistisch met zo’n enorm hoge portieren en enorm platte zijruiten
Produceren!!! voor alle mensen die het niet mooi vinden ah joh kruip terug in je VAG eenheidsworstmobiel
Scheve verhoudingen zijn geloof ik favoriet als het gaat om renderings… Daarnaast komt de achterkant nogal inspiratieloos over.
GAZ staat voot! Gorkovskiy Avtomobilnyj zavod-
Gorkovkiy auto industrie:)))
Op een paar praktische details na (bv hoogte ramen en kromming deuren) best een goed ontwerp, dat op vele plaatsen op de wereld gesmaakt zou kunnen worden.

En zoals we goed weten: er is altijd een verschil tussen het eerste ontwerp en de uiteindelijke wagen.
Had er Mitsubishi op gestaan, we hadden het geloofd!
Geef deze auto normale 15 duims wielen en een dak waar je niet met je hoofd tegen zit en er blijft een vrij banaal en ouderwets ontwerp over. De voorkant lijkt erg GM (ik zie Calibra en Holden trekjes) en de achterkant lijkt op de Mazda 323.
Deze auto is voor mensen zonder hoofd…
Waarom 296Pk ? Omdat de 335i 306Pk heeft, de voormalige M3 343Pk en de huidige M5 507Pk ?….Duszzz…je mag best een artikel schrijven, maar stel deze quasi-interessante vragen dan ook eens bij andere merken !
vind het een hele mooi auto , niks mis mee en tenminste niet z,n schapen bak als de rest laat maar komen gave bak.
My name is GAZ, volgas :P
@DD: Haha, dat is toevallig.. Ik ook ;)
ot: Ik vind deze wagen een mooi probeersel, maar om deze in het echt te maken… Zoals enkelen hier al zeggen… De verhoudingen zijn niet juist (portier-ramen..), maar dit is niet alleen niet echt mooi, het is ook niet echt praktisch… ==> Zicht rondom is minimaal..
Als deze zo in productie zou gaan zal het niet lang duren tot er ongevallen mee zouden gebeuren….
ik herken er allemaal auto’s in maar dat vindt ik van alles tegenwoordig. Eerst zien dan geloven ;)
Het ontwerp an sich is al niet realistisch met de enorm lage daklijn, als GAZ is hij nog onmogelijker. Vraag naar deze auto zou nihil zijn. De rijkere Russen, de doelgroep van deze auto, willen een Europese statusauto en mensen uit andere landen hebben al helemaal niks met het merk. Grappig ontwerpje, meer moet je er niet achter zoeken.

@Megakix: Maar die auto’s worden dan ook zo geproduceerd. Dit is slechts een ontwerp waarvan de technische basis nog totaal onbekend en onbedacht is, en die dus nog alle kanten op kan gaan. Waarom dan kiezen voor zo’n specifiek getal?
volGAZ?? ik vind hem er niet echt mooi uitzien.
Zijn de ontwerpers tegewoordig lui? Het lijkt alsof ze een klomp klei nemen, waar ze een paar stukjes afhalen en klaar. Veel ontwerpen zijn zo lomp, maak eens een elegante auto. Een mooie slanke auto met mooie lijnen.
Doe deze maar in het blauw-groen
in wat voor auto rijdt dennis dat ie dit niks vindt ???????????????????
haha amateurs de verhouding tussen ramen en deuren is wel erg scheef
Als ze ‘m zo zouden gaan maken als ie nu op de renderings staat, zou ik m zeker gaan kopen!(nou j, dr in ieder geval voor gaan sparen;)
@olivier, ik zie inderdaad ook wel wat trekjes van Holden in de voorkant!
de achterkant vind ik een combinatie van Jaguar(achterbumper tot de lichten), maserati(vooral de taillights) en de achterklep heeft wel wat van Lambo:D
I like it!!!
Stoere bak, ik kan niet anders zeggen…
Wat ik dus niet begrijp is waarom designers autos ontwerpen die niet gemaakt kunnen worden. Het is duidelijk dat deze daklijn te laag is. Dus al zou het ooit zover komen dat ze deze wagen gaan bouwen, dan wordt het toch nog een andere wagen.
Waarom niet gewoon een realistische wagen ontwerpen??
die russen kunnen dus wel mooie designs toepassen. de marussia sportwagen ziet er ook al erg goed uit. nu maar hopen dat ze betaalbaar worden en goed en betrouwbaar in elkaar steken. die GAZ Volga mag idd wel eens een modernere opvolger krijgen. nu is het nog steeds een enorme statiebak uit de jaren 70.
moet eerlijk bekennen, heeft wel wat. Ben alleen bang dat bouwkwaliteit en duurzaamheid van de Russen niet zo denderend is. Misschien dat er een een keertje iemand van Volkswagen daar gaat praten over een eventuele overname of zo. kan het nog wat worden. Verder stoer autootje hoor
wil er iemand even iets roepen over vergelijkingsmongolen,


ik heb er de kracht niet meer voor..
en wat is er te zeuren over verhoudingen en scheef zijn, wil iemand dat eens illustreren met een plaatje en wat lijntjes.. want volgens mij is het geheel aardig recht hoor..

ik kan er geen onvolkomenheden in ontdekken, en ik vind het helemaal geen slecht ontwerp.
ik zeg doen.

lage daklijn? hoge deuren? hele grote wielen? als de wielen in deze rendering 13inch zijn dan issie voor peeps zonder hoofd, maar ik denk dat ze hier meer uitgaan van een inch of 19 á 20, en dan past het al een stuk beter..

waarom denkt er niemand na?
Hoe lang is dat ding als ie een meter of 6 is dan is ie wel stoer ;)
Ik vind hem toch erg mooi… heel dik. Ben het wel eens met AMG Powerrr.. vraag mij serieus af hoeveel hoofdruimte dit ding heeft. De stoelen moeten dan wel heel laag op de vloer gemonteerd zitten.
Als dit Q7 afmetingen zijn, dan is het een aardige vooruitgang. Maar als je kijkt naar wat Lada uitpoept is _alles_ een verbetering natuurlijk..
Leuk studie modelletje. Wat mij betreft mogen ze dit lekker door gaan ontwikkelen. Misschien is er nog wel een gehaaide Nederlander die de GAZ-hut wil overnemen??
Doet mij in de verte wel wat denken aan een platgeslagen Citroen C4…aan het vermogen zal het trouwens niet liggen zo te lezen!
ten eerste staan de russen bekend om hun zeer sterke en degelijke auto,s ook al waren het er niet veel, ten 2e noemen ze dit een topchop styling niks mis mee , maar stel je voor dat je op valt hier , ten 3e wat een arrogantie om te denken dat alleen europeese auto,s statussumboliek vertegenwoordigen.echt hollands, wat de boer niet kent ?
Ik zou zeggen doen…

Maar daar denken ze bij GAZ vast anders over… als ze de huidige Volga uberhaupt durven te produceren hebben ze vast geen greintje gevoel voor stijl en/of klasse.
Dat hij lijkt op de Volt vindt misschien zijn verklaring in het feit dat GAZ van plan was om Opel over te nemen samen met Magna. Misschien zijn het renders van destijds.
Perfect voor in een spel als GTA.
Is maar goed dat smaken verschillen, anders zouden we allemaal in de zelfde golfjes rijden.. Ik vind dit wel een retro stoer ding, en ik snap de heisa rondom 296 pk ook nie…???
Bugatti veyron budget versie :P
Beetje Verward
Stond er AUDI of BMW op dan was de aankondiging geweest:
gewaagd ontwerp!!, ben benieuwd naar definitieve versie!!, gaaaaf!!! Mischien niet helemaal praktisch, maar wel lekker bruut!!
gaave auto
Bij het zien van het front dacht ik ook gelijk aan de Volt. Beetje jammer van de russen, ze kunnen vast meer!
Ziet er wel errrrrrug goed uit!
Dit design heeft veel dingen waar ik van hou in een auto: hoge heuplijn, sterke wigvorm, verder vrij strak.

Deze render is wel erg slecht natuurlijk, maar het idee i er!
;)
Hij oogt nogal zwaar. In Rusland is zeker de benzine nogal goedkoop?
je heb ook zo’n goed uitzicht. serieus dit ding is levensgevaarlijk, want als je op zij kijkt zie je haast niks en naar voren idem. ik heb absoluut niks met rusland of de auto die daar worden geproduceerd
Beetje dikke onderkant, vooral vanaf de voorkant is dit iets storend… Maar verder ziet hij er best bruut uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).