Kia Ray PHEV Concept: plug-in hybride uit Korea

Auteur: , 27 Reacties

Vandaag heeft Kia op de Chicago Autoshow haar nieuwste hippieproof elektrotroef gepresenteerd. Maak kennis met de Ray Conceptdinges (teaser). Een plug-in hybride met spannende techniek aan boord. Prius-establishment, u bent gewaarschuwd.

Het is een coupé-achtige vierdeurs boordevol uitprobeertechniek. Dat houdt dus in dat Kia hiermee hun nieuwe hybride-aandrijflijn presenteert die hoogstwaarschijnlijk zijn opwachting zal maken in de nieuwe Cee’d, welke voor 2012 gepland staat. Als we eens goed naar de strak vormgegeven mueslie-auto kijken dat valt het zeer te betreuren dat er -waarschijnlijk- weinig van overblijft, mocht dit concept het productiestadium halen.

153 pk weet Kia uit de viercilinder te trekken, tel daarbij het vermogen van de elektromotor op (73 kw) en het ding moet aardig vooruit kunnen komen. Gekoppeld aan een continu variabele transmissie gaat dit garant staan voor blije gezichten aan de pomp. Op alleen elektriciteit kom je 80 kilometer ver. De Kia-peeps beweren daarnaast dat er gecombineerd meer dan 1200 km afgelegd kan worden, op EEN tank peut. Ook de veelgebruikte lichtgewicht materialen en een Cw-waarde van 0.25 helpen daar natuurlijk aan mee. Zei daar iemand “maken of kraken”?27 reacties

van welke planeet komt die af
Ja daar waren ook al foto’s van bekend. Wel een geinig wagentje, ziet er een beetje uit als een klein hatchbackje die vol in de achterkant van een SUV is geramd en dat samengesmolten is..
Die CW-waarde verbaast me niks!
Voor de rest is het een wedstrijdje ‘wie maakt de slechtste render van de dag’ vandaag…
ziet er wel strak uit
*samsung inside*?
Kan deze wel remmen?
heel leijk, het lijkt op een fout gepimpte renault concept car. lagune ze concept ofzo. lelijk
Lijkt op een concept car dus moet je het niet al te series nemen.. details zullen we zien op een productiemodel en de techniek is het belangrijkste…
Het productiemodel:

http://autospy.dreamwiz.com/board/bbs/table/spyshot2/upload/723423452345.jpg

http://autospy.dreamwiz.com/board/bbs/table/spyshot2/upload/2623425.jpg

http://autospy.dreamwiz.com/board/bbs/table/spyshot2/upload/111053_234523452345.jpg
.
Impressie: http://autospy.net/board/bbs/table/spyshot2/upload/national1265557915.jpg
.
En daar lijkt de neus en de zijruiten al vaagjes op dat van de concept car. Misschien moeten mensen hier nog ff snappen waar bepaalde concept cars nu echt om draaien..
Fantastisch! Werkelijk waar, erg strak en eigentijds zonder rare (Aziatische) vormen. Goed bezig hoor.
Messcherpe voorkant en dan zo’n ronde, vriendelijke achterkant… Raar. En lelijk.
-edit: check, thanks-

Leuke wagen! Zou ik niet verwachten van Kia!!
De voorkant ziet er erg boos uit, lijkt wel een een boos groot guppie die elk moment een hap uit z’n voorganger gaat nemen. Mis alleen de tandjes nog bij z’n frontlip.
Maar moet toegeven, hij ziet er niet Koreaans uit.
Kraken, hij is lelijk en 1200km is tegenwoordig ook niet meer *zo* ver.
Nu is het leuk, over een paar jaar is het een zoveelste anoniem vormgegeven Aziatisch sedannetje. :?
Hybride is best leuk als het net zo goed of beter rijdt. Helaas zijn de miljeu-hippies gewoon tegen auto’s. Doe maar een proef en vul Nijmegen met electrische Range Rovers, X5’s, Hummers etc.

Minder slecht voor het miljeu, helaas blijven de Groenlinksers hetzelfde denken over het onderwerp ‘auto’.
Lekker strak! :D
Apart ding, wel gaaf eigenlijk. Moest even 3 keer slikken voordat ik dit typte, het is en blijft een Kia… Maar je moet ook objectief naar auto’s kunnen kijken.
Misschien een leuk idee om in het vervolg bij sommige concepts niet eens te vermelden welk merk het is. Kijken hoe de reacties van iedereen dan zijn. (niet dat bovenstaande reacties negatief zijn maar je begrijpt wat ik bedoel, tegen de VAG of PSA loverboys)
Mooie auto. Jammer idd dat er niets van over zal blijven in het echt. Ik snap dat niet. Dit soort modellen zou toch een ware revolutie ontketenen? Waarom durven autobouwers dat niet aan?
In de jaren tachtig & negentig van de vorige eeuw waren de Koreanen in de audio, video en electronica vooral prijsvechters die zich minder om kwaliteit en design leken te bekommeren dan om de prijs alleen. Nu zijn merken als Samsung en LG gerespecteerd, kwalitatief zeker niet minder èn betaalbaar t.o.v. de ‘oude garde’.

Met de automobielindustrie gaat het precies net zo die kant op. De tijd dat we nog lachten om een Hyundai Pony, Kia Sephia en Daewoo Nexia ligt inmiddels al 10-15 jaar achter ons. De recente introductie en testen van de huidige modellen leert dat de Koreanen steeds beter inspelen op de smaak, voorkeuren en verwachtingen van de Europese markt.

Er gaan hier in Europa en in Japan nog een aantal automerken het flink benauwd krijgen, als ze geen lering willen trekken uit de lessen van de vorige eeuw.
Ik denk dat vooral de Japanners het benauwd krijgen.. die hadden in de jaren 70 en 80 de rol van de Koreanen in de jaren 90. Nu zijn de Koreanen op bijna hetzelfde niveau als de huidige Japanse auto’s. Hoewel die meestal toch nog net een tandje beter rijden…
wat moet dat voorstellen!?
nou geen auto iniedergeval
@SLR: nee die spy shots die ik plaatse zei helemaal niets natuurlijk..
.
Er zijn trouwens allang meer foto’s bekend: http://www.netcarshow.com/kia/2010-ray_plug-in_hybrid_concept/
wa een lelijk ding
Deze conceptcar heeft het wat mij betreft wel gemaakt hoor! Kia is lekker bezig!
Erg gaaf ding, en al helemaal voor een Kia! Maar waarom heb ik zo’n vermoeden dat hij er in het echt straks waardeloos uit ziet?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).