Maserati Quattroporte 500 lijkwagen

Auteur: , 54 Reacties

We zagen al eens een Mercedes CLS lijkwagen en een Mitsuoka lijkwagen, maar dit is van een heel ander caliber...

De auto wordt aangeboden door Extreme Overcars. Dit bedrijf toonde tijdens de vakbeurs “Funerarie Paris 2009” en “Funergal Ourense 2010” een lijkwagen op basis van de Maserati Quattroporte. De prijs voor dit uitvaartsnoepje is minimaal 250.000 euro. Het voertuig wordt op bestelling vervaardigd, speciaal voor de veeleisende Europese begrafenis.

Maserati Quattroporte Q500
Maserati Quattroporte Q500

Het is overigens niet de eerste Maserati die als lijkwagen wordt gebruikt, op eBay kun je nog bieden op een Quattroporte 4200 uit 1967. De prijs van die klassieker is een stuk aantrekkelijker.

Maserati Quattroporte 4200

Met dank aan ErikkNL voor de tip!54 reacties

Eindelijk een uitvaart in stijl.
Nu nog een BMW M5 Touring lijkenwagen en mijn testament is klaar ;)
in het zwart isie veel beter, in het wit zie je veel te goed dat de rest eraan is gezet..
Pfff… dat lijken me deprimerende beurzen om te bezoeken. Ik vind de wagen ook niet echt mooi moet ik zeggen.
Mogen wel wat grotere wielen onder, en waarom hebben ze nu niet een andere vorm voor die achterdeur gekozen, gezien dat het achterwiel nu een halve mijl erachter zit? Dat staat volgens mij wat mooier.
grappig in de reacties bij het CLS verhaal is één van de eerste reacties al de Maserati Quatroporte Hearse..

trage reactie van de redactie? of is er vandaag niet zoveel te melden?
@bakkerst: dat was een gephotoshopte Quattroporte station.
Bovenstaande 4P bestaat dus echt, mocht dat niet duidelijk zijn.

En we houden ons altijd aanbevolen voor tips, zoals je weet ;)
Als ik me nog bij de maffia ga voeren ,

weet ik iig welke lijkwagen ik moet kiezen…
Dat is één grote klomp wanstaltigheid. Zo.
@ BmwMPower http://www.autoblog.nl/archive/2009/04/16/als-je-dan-toch-moet-gaan-dan-liefst-premium
@speet: Die is vet hoog, en vet lelijk! Ik kende hem al.
Liever iets lager, langer en 4 uitlaatjes.
Het punt met lijkwagens is: nobody gives a fuck als daar een geliefde van je inligt. Wat interesseert het mij nou waar ze in vervoerd worden? Meest oninteressante auto is de lijkwagen, vandaar dat ze meestal een Amerikaan gebruiken.. ;)
Schiet mij maar lek!
Wat staat daar op de achtergrond eigenlijk? Vanaf wanneer komt http://www.lijkwagenblog.nl online?
@John: zie http://www.extremeovercars.net/ waarschijnlijk de CR400, een verbouwde Chrysler 300.
@ HDM:

Als ze dan toch bezig zijn dan kan die achterdeur er toch net zo goed helemaal uit… Normaal gesproken stappen de passagiers in zo’n auto’s toch niet zelf in via deze deuren…
Met 400+pk stapvoets naar je laatste rustplaats. Tssssss.
Wel stijlvol hoor, maar eeuwig zonde van deze bloedmooie Quattroporte.
Érg lelijk, dit past gewoon niet.. DIe vierkante achterkant op de verder vrij ronde quatroporte.. Lijkt me overigens dat zo’n hoogtoerige v8 voor de begravenischauffeur ook minder lekker rijdt dan zo’n laagtoerige, Amerikaanse V8, je rijdt zo langzaam..
daar wil ik wel mijn laatste ritje in hebben met stijl
Als ik dan ga, graag zo :P. Tot die tijd hoef ik ‘m dan ook niet te zien.
@Harie: ja dat is ook weer zo. Of je moet er een gigantische deur in de zijkant van maken zodat je die kist ook via de zijkant kan afnemen.

@autoblogger: weet jij wat er ooit gebeurd is met mijn tip over de SL spyshots? Heb er nooit meer wat van gehoord in die twee maanden.
edit: dank u, maar die foto’s konden we niet gebruiken
ik vraag me af of de lijkstoet uberhaupt de auto kan volgen als ie in z’n 1 staat :) en al zeker niet met een automaat :-D
Dood gaan was nog nooit zo leuk.
als je gaat, ga je in stijl! geen probleem met deze wagen :p
@Smul: Idd :)
Ziet er wel een beetje lang uit…
Ik zou er nog niet dood in gevonden willen worden…
Die oude Quattroporte zou ik eerder cool vinden, maar het ziet er sowieso wel chic uit een maserati ipv cadillac
Het moet niet gekker worden. Eerst deze week bij moeten komen van de Integrale limo en nu deze lijkkist. Voor je het weet krijg je Quattroporte Taxi`s. Nee, laat dit soort zaken maar aan de Duitse brigade over.
stijlvol, liever een maserati dan een amerikaan die je vaak ziet!
In het zwart ziet dit er erg mooi uit zeg! Die mag mij wel wegbrengen…
Gruwelijk le(lijk)!!!
Het blijft een feit dat iedereen’s laatste auto een stationwagen is :roll:
waarvoor moeten ze nou telkens mooie auto ombouwen in dit soort gedrochten. de mitsuoka was al lelijk, maar vroeger in italie gooide ze gewoon de lijken in de achterbak. niet in dit soort dingen. jammer
mooi kan je hem moeilijk noemen.

Waarom moet hij zo hoog en waarom zie je de orginele dakstijl dan nog doorlopen wat het alleen nog maar benadrukt.
hebbeuuh!
Het is wel aardig, maar de uitvoering is minder. Het lijkt net zo E-klasse ambulance!
Doe maar die klassiek Q-porte, die is wel smaakvol (alhoewel die glazen quarium)
Zoals ik al een keer zei: voor mij een Rolls Royce lijkwagen aub: daarna mag ie nOoit meer gebruikt worden, zoals elke Rolls gebruikt wordt dus :p
@JPM:Uit jou reactie blijkt eens te meer dat je geen autoliefhebber bent. Als ik mijn hele leven een US car heb gereden laat ik me met in de eerste de beste MB/volvo naar mijn laatste rustplaats rijden.
En wat betreft oninteressante US lijkenwagens, dat worden ze pas als jij erin zal liggen.
Mooi dat ze als nummerbord Q500 hebben genomen. Dat zal waarschijnlijk wel een beetje de doelgroep zijn…
daar wil ik nog niet dood in gevonden worden!
@Rob USA: “En wat betreft oninteressante US lijkenwagens, dat worden ze pas als jij erin zal liggen.”

Nou nou, stoere praat hoor.. :roll:

Ook het feit dat @JPM geen autoliefhebber zou zijn vanwege het feit dat diegene Amerikaanse auto’s wegzet als zijnde niet interessant getuigt nogal van een tunnelvisie..

Niet alles draait om Amerika, leer er mee leven.
Yakkie, die zijkant deed me meteen aan de Ssangyong Action denken…
Als je geld hebt…
Whahaaa. Gruwelijk!
€250 voor een speciale koets? lijkt me “goedkoop”.
LOL @ Chumbawamba: ‘Ik zou er nog niet dood in gevonden willen worden’

Hahahaha
Iedere mafiabaas kan nu zijn laatste reis in stijl maken…
Ze hebben ook een Peugeot 406 met 14.000 km voor 5.500 euro. Voor die prijs heb je wel een goedkope, coole surfbak!
Bij het zien van de eerste foto dacht ik even dat het een wel heel slechte photoshop was, maar helaas blijkt het nog echt te zijn ook. Anyway, ik kan me niet voorstellen dat je geld gaat betalen om met zo’n auto naar je uitvaart gebracht te worden. Nee, dan wordt ik nog liever per skateboard afgevoerd..
@Benz: Goed lezen Einstein! Ik schreef dat een echte autoliefhebber wel degelijk belangrijk vindt waarin hij zijn laatste rit aflegt. Zo niet dan zal ik als de tijd daar is, voor jou een 5-serie/Volvo/A6 station/Buick Roadmaster bestellen, OK ?
Ik vind JPM ook gewoon een pain in the ass that’s all. :)
Een Maserati bouw je gewoon NIET om tot lijkenwagen, KLAAR!
als je daar in ligt heb je geen leven
word ook gebruikt voor poolse president
@henk:

Ik denk dat, dat de primeur van dit voertuig geweest zal zijn. Ook al komt niet iedere begrafenis in beeld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).