Amerikanen volledig uitgekeken op de Smart Fortwo

Auteur: , 33 Reacties

De Smart Fortwo is even een hit geweest, of beter gezegd een hype geweest in de Verenigde Staten. Echter een hype van niet al te lange duur, want de Amerikanen laten de compacte tweezitter massaal links liggen. Twee jaar geleden was het autootje daar niet aan te slepen.

In 2009 werden er 40 procent minder Smarts verkocht dan in 2008 en het wordt alleen maar erger. Afgelopen december bleven de verkopen steken op 864 Smarts, maar in januari van dit jaar waren dat er slechts nog maar 278 in de gehele VS. Dit terwijl er vorig jaar in januari nog 1.776 Fortwo’s verkocht werden, dus een bizarre afname van 84,3 procent.

Bij Smart USA zijn ze ondanks deze cijfers nog steeds optimistisch. Een groot marketingoffensief moet het merk er weer bovenop helpen. De Smart Fortwo is bij veel Amerikanen nog te onbekend en er bestaan nog teveel misvattingen over de veiligheid van de kleine citycoupé, aldus een woordvoerder.

In het vierde kwartaal van dit jaar zal de elektrische plug-in Fortwo gelanceerd worden, maar daarvan zullen aanvankelijk slechts 250 exemplaren beschikbaar worden gesteld aan geselecteerde markten. (via: egmcartech)33 reacties

De plug-in wordt daar vast een hit! :p

kweenie…
Ooh ik was er al lang op afgekeken!
@nickdenbakker: inderdaad…
dat die dingen nog nieuw gemaakt worden, zien er ook nog bijna hetzelfde uit als bij de introductie
@NLBUURMAN: helemaal gelijk in
wanneer komt er nou een nieuwe smart!!!
@NLBUURMAN:
Net als bij de introductie? Er is al een facelift geweest sinds de eerste, en degene op de foto is het nieuwe model (vanaf 2007) model.

Eerste:
https://diensten.vwe.nl/AddFotos/4921291_1.jpg
En toch ziet het er beter en vlotter uit dan die walgelijke iQ ;) Alleen jammer dat zo’n smart gewoon niet zo geweldig rijdt.. vooral die automaat is een drama
Is de Fiat 500 eigenlijk al in de VS? Zo’n Fiat zou het volgens mij 1000x beter doen daar dan die Smart, die is gewoon echt te klein voor de VS.
Ja duhhhh, die Amerikanen zijn er eindelijk achter gekomen dat er geen V8 in zit én dat het wagentje toch iets te veel overhelde in de bochten met hun 180kg aan lichaamsgewicht :D
misschien helpt het als ze bij smart er een hayabusa motor in gooien. dan slaat het bij die amerikanen wel aan hoor, ik denk ook wel in europa.
@killioq: Ha die bestaat echt! Het ding heet de Smartuki!:
http://www.smartuki.com/
Maar ik wil toch echt niet in zo’n ei op wielen gezien worden.
typisch die amerikanen weer ..

want in europa was de Smart een daverend succes ..
Nadat er een paar Smartjes op een Escallade waren geklapt waren ze opeens niet zo gewild meer ? :)
Ter vergelijk: In Januari 2010 werden er 854 Corvettes verkocht.
da was ik in het begin al
was m ook een beetje vergeten. Smart is nooit zo populair geworden als beoogd. Ik vind ze ook een beetje saai en ze doen denken aan van die brommobielen, maar dan chic.
Simpel. Bij Smart betaal je veel voor weinig. Bij elke andere compacte auto betaal je weinig voor veel.
Tja zelfde probleem als hier, tijdelijke hit dus. Mensen die ze willen kopen ze dan, maar daarna zakken de verkopen drastisch.
peugot 109
citroen c1
smart for two
toyota iQ
Hyundai i10
kia bla bla bla

Genoeg concurentie en ik denk dat een smart niet echt rijker is uitgerust als een concurrent met ongeveer dezelfde prijs.
ze moeten gewoon een bekerhouder in die auto plaatsen
en dan verkopen ze wel weer in amerika
Een auto voor 2 personen die bedoeld is als huis tuin en keuken wagen is gedoemd te mislukken. Een two seater sportautotje, dat is nog te begrijpen, maar voor moeders met 2 kinderen al niet bruikbaar. Welke gek heeft dit ding toch ooit bedacht?
@C6R:En zo’n 7500 Camaro’s ! :)
Vind het al knap dat er Amerikanen zijn die er in passen… ;)
@ Pomoek: het 2 zitter sportauto is ook niet geslaagd, de smart roadster was echt lekker auto-tje, maar toch geflopt. Ook te duur denk ik. Ik rij zelf smart, maar hij is idd gewoon te duur ivm concurrentie. Ik denk wel dat de 500 ook zal floppen in amerika want de achterbank is natuurlijk vrij krap, ik zie daar geen amerikanen zitten ;)

De bak in de smart is echt prima, ik heb de 500 semi automaat gereden en die schakelt nog ietsje beter, maar “de bladen” kraken die bakken altijd af.
Ik heb zelf een Smart Roadster getuned naar 104pk…
Die petjes in de Golfjes lachen je uit alsje naast ze staat bij het stoplicht.. Totdat het licht op groen springt en ik er als een gek vandoor ga.. (750kg met 104pk)… Dan kunnen ze ne niet bijbenen..

Ze zijn idd erg duur qua aanschaf maar als je er een keertje mee hebt gereden vind je het dat geld meer dan waard.. Is echt super om in te rijden!!
Helemaal met je eens, kep 1x in een roadster gereden en kan de glimlach nog steeds niet van mn gezicht krijgen ;)
“Er bestaan nog teveel misvattingen over de veiligheid van de kleine citycoupé, aldus een woordvoerder”
Wedden dat een Smart echt niet zo veilig is?
In Amerika.
Je wil geen Ford F-150 of iets dergelijks tegen je ForTwo aan hebben hoor.
@robert–123: je wilt hier ook geen vrachtwagen of Q7 tegen je fortwo hebben..
Misvattingen over de veiligheid? Rij dan eens met een Smart frontaal op een Frod F150, dan zullen we eens zien hoe veilig een Smart in Amerika is! Vind het hoe dan ook domme, lelijke en veel te dure autootjes.
In januari 2010 werd wereldwijd 5.600 Smarts verkocht. Ten opzichte van januari 2009 een stijging van 16.6 procent. Ik las op een Amerikaanse site dat in februari 2010 er beduidend meer zijn verkocht dan in januari 2010. Kortom: Mercedes zal tevreden zijn. Los hiervan, een smart is wel een icoon, speciaal ontwikkeld voor de stad. En Cantago: Ik zou niet frontaal met een Ford F150 tegen een Amerikaanse vrachtauto botsen die een factor 1,5 keer zo groot is als een Europese.
Oh dat valt idd reuze mee!
Ik rij sinds kort een cabrio (71 pk). Hiervoor een coupé en met deze ben ik verleden jaar naar Nice gegaan. De auto reed geweldig: zeer goede stoelen (geen pijn in de rug), ging met gemak mee met de andere veelal grotere auto’s, stille motor, vooral rond de 120 km, en 1 op 19. Maar bovenal, absoluut geen onveilig gevoel gehad. Integendeel, het is en blijft een Mercedes. Ik dacht voor gek te rijden, met name in Monaco. Tot mijn verbazing en vreugde reden daar veel cabrio Brabussen in geheel diep zwart en geheel rood, uitgezonderd de kap. Wat miste ik toen? Een open kap? Vandaar de cabrio. Verheug me weer naar Nice te rijden. Een opmerking: Onlangs met een kennis in een dikke BMW naar Alicante geweest. Ik was gesloopt en had daarna voor een paar dagen een zenuwtrekje. Waarom? De auto reed duizend maal comfortabeler dan de Smart, maar constant 180 km is beslist niet relaxed. Ik bedoel maar.
Ja das ook wel weer zo. De stoelen zijn idd heerlijk in de smart, je zit zoveel beter dan in een andere auto uit het kleine segment. Ja in Monaco houden ze wel van luxe he ;P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).