Parkeren wordt op slinkse wijze steeds duurder

Auteur: , 30 Reacties

Yeah, what else is new? Volgens belangenorganisatie "Detailhandel Nederland" moet in heel Nederland parkeren per minuut worden ingevoerd. Dat is technisch mogelijk, maar er zijn bijna geen parkeergarages in Nederland waar dat kan. Nog sterker, in 60 procent van de garages kan niet eens met de pin worden betaald.

Parkeren wordt ”op slinkse wijze” steeds duurder, zo zegt de belangenorganisatie op basis van een eigen onderzoek. De consument betaalt vaak nog steeds hetzelfde bedrag, maar dan per 50 of 57 minuten in plaats van per uur. Daar staat echter geen extra service tegenover, zoals een gratis carwash of een bakkie koffie. Daarnaast zou één op de vijf garages stinken. Bah.

Parkeergarage De Kolk in Amsterdam is een voorbeeld van een slechte parkeerplek. Daar tik je 8,40 euro af per 55 minuten. Een buitensporig hoog tarief, dat niet goed wordt gemaakt door de kwaliteit. Uit het jaarlijkse onderzoek kwam parkeergarage Vier Meren in Hoofddorp als beste uit de bus.30 reacties

slinks ??

noemen ze “voorbedachte-rade” tegenwoordig “slinks” ..
Hier moet toch echt wat aan gedaan worden zeg! Ik vind sowieso dat het altijd slecht staat aangegeven wat het parkeren kost, ik doe het altijd maar op goed geluk. In Amsterdam was het parkeren vorige week bijna even duur als wat ik gegeten had!
Volgens mij wil de staat ons gewoon heel de dag binnenhouden, ze maken mobiliteit steeds minder aantrekkelijk… Dankjewel..
Ik moet zeggen dat ik er niet zo gek veel moeite mee heb dat ik betaal voor een uur en dat ik ZELF weer ga na 50 minuten.

Alleen dat tarief wat daar in Amsterdam geteld wordt is inderdaad buitensporig hoog.
Ik vind betalen voor parkeren al onzin, je krijgt er niks voor terug.
Als je spiegel er in eens af ligt, sorry kunnen we niks aan doen, je radio weg, sorry kunnen we niks aan doen.
Je betaal voor parkeren in de grote steden meet dan je wegenbelasting kost, ergens toch vreemd dat je meer betaald voor stil staan van rijden.
Eigenlijk moet je gewoon weg blijven uit winkel centrums en online kopen, moet je eens kijken hoe hard alle winkeliers en gemeentes huilen dat niemand komt, we komen daar geld uitgeven, dan zou je toch verwachten dat de roodeloper uitgaat?
Als je in de provincies naar de supermarkt gaat(AH of C1000) hebben die gewoon een parkeerplaats voor de klanten en hoef je niet te betalen, zo krijg je omzet.
@Merry: In de provincies hahaha sorry hoor maar betalen voor een supermarkt kom ik maar zelden tegen.

Maar ik ben het wel eens met het feit dat als je gaat shoppen parkeren juist gratis zou moeten zijn. Maar ja leg maar eens aan vrouwen uit dat een dagje shoppen niet leuk is.
@911GT2:
Je gaat me toch niet vertellen dat je met je vrouw mee gaat schoppen?
@Merry: Je bent een aardige vent hoor, ik kan me vaak vinden in je comments maar het aantal spelfouten in jou comments slaat toch werkelijk alles… 9 fouten is toch wat veel, vind je niet? En nee, ik ben geen leraar.
@John:
Ik ben blij dat jij je er drukker om kan maken dan ik, helaas, taal is niet mijn ding, gelukkig heb ik normaal iemand die alles voor me checkt, maar ik kan echt niet aankomen zetten of iemand even mij comments wil checken.
Dus sorry als je er aan stoort, en ik heb ook al geen spelling checker om me PC zitten hier(en al zou ik hem wel hebben zou het me nog niet kunnen boeien).
Maar je moet spelfouten en type fouten niet door elkaar halen.
Dus dan houden we nog maar 6 fouten over toch?
@John: het is autoblog, niet taalblog
Gratis parkeren voor shoppen zou moeten kunnen, als de winkels in nederland (of eigenlijk europa) niet altijd in het stadscentrum zouden liggen.

Een stadscentrum zoals dat van Amsterdam is gewoon niet gemaakt op een kleine 100.000 auto’s die daar komen om te shoppen.

Kom dan met de trein. Of gebruik het transferium.

Als men heel graag met de auto wil shoppen moeten ze “malls” zoals in de US in het leven roepen. Alle winkels in een al dan niet overdekt complex. Bewaakte parkeergelegenheid, valet parking als optie. En een treintje om je luie reet weer naar de auto terug te brengen.

Maar wij willen weer zo nodig met zijn allen in een historisch stadscentrum komen met de auto..wegen zijn vor auto’s, stadscentra niet (meer).
Dat is gewoon crimineel gedrag. Zeggen dat je een bedrag per uur kwijt bent en dan stiekem 55 minuten rekenen. Als je een hele dag moet staan dan scheelt dat toch een makkelijk een uur.

Ik ga tegenwoordig vanuit Brabant met de Brabantliner naar Utrecht. Voor 6 euro op en neer, langs de files afrijden en geen parkeerkosten betalen. Dat maakt het aantrekklijk om de auto te laten staan. Moeten ze meer doen en/of beter promoten.
@John, jij heb zeker echt nix beters te doen, het gaat hier om auto:s nie om spellingsfoute, zucht kansloos! (bovenstaand zijn minimaal 5 fouten heerlijk! :D)

En betalen voor parkeren is logisch maar ben het er volkomen mee eens dat het onzin dat we zoveel betalen voor meestel een krappe, diefstal gevoelige, stikende rot parkeerplaats waar je inderdaad, zoals in Haarlem zogenaamd per half uur of een gedeelte ervan betaald maar als 30 sec. te laat bent betaal je wel 20 min, beetje groot gedeelte niet? Al vind ik bijv. in Haarlem (ja daar woon ik) het wel chill dat je van 19:00 tot 08:00 kan staan voor 2euro, dus niet per uur maar totaal, dat is te overzien!
Op zich kan ik leven met het betalen voor een parkeerplaats. Zolang het hoofddoel is om de verkeersstroom te reguleren. Tenslotte zijn er altijd meer auto’s dan parkeerplaatsen. Maar veel gemeentes gebruiken de parkeerplaatsen om zichzelf te verrijken en dan gaat het fout. Uiteindelijk vereenzamen de ouderen in de binnenstad want de familie vindt het te duur om te komen en de middenstand krijgt minder shoppers over de vloer (maar de huurprijzen zijn natuurlijk nog wel sky high!). Resultaat is dat er werkelijk minder mensen komen en parkeren zoals nu in Amsterdam gebeurt (wat de gemeente eigenlijk niet wil) en de winkels verdwijnen. Wat overblijft is een spookcentrum met winkelcentra buiten de periferie, want daar is het vaak (nog) wel gratis. Het lijkt me dat een gemeentebestuur dat hun centrum niet toewenst. Daarom zijn de nieuwe tarieven onwenselijk en onbegrijpelijk. Of ben ik nu gek?
Dat je vaak niet eens met pin kunt betalen is zo achterhaald, daar zou een bom op mogen.

Hier in Arnhem is het wel goed geregeld. Twee relatief nieuwe parkeergarages volstaan, en anders parkeer je bij Gelredome en betaal je geloof ik iets van 7 euro voor de hele dag incl. een busritje van 5 minuten (alleen even de brug over, vrijwel alle lijnen rijden daar dus om de 3 minuten een bus). Dat soort systemen werken goed en daar zou ik dan ook gebruik van maken.
Parkeren in Arnhem: zet de auto gratis bij station Presikhaaf, haal een trein-retourtje naar Arnhem-centrum (3 euro en een beetje) en je bent de man.
ze zouden de wetgeving gewoon zeer strak moeten maken. Ik erger me ook aan parkeergarages die echt buitensporig hoge tarieven vragen.
Maar dan moet je soms wel vrij lang op de trein wachten. En het Centraal Station is een puinhoop momenteel, knap je ook niet van op!
Ik maak op slinkse wijze mijn auto gewoon steeds iets groter.
Hier, pak aan, stelletje parkeermafiosi, haha!
@zdev: :lol:
@Supra1981: neehoor, is niet crimineel. Op het bordje staat “per 55 minuten of een gedeelte daarvan”.

Stel dat bedrag is € 2, dan betaal je dus € 4 als je er een uur blijft. Tja…
ik las ergens dat in Parijs mensen parkeerplaatsen kopen, omdat die meer rendement opleveren dan een spaarrekening (bij hetzelfde risico). Straks gaat dat hier (in de grote steden) ook gebeuren.

t.k. goed onderhouden parkeerplaats, 12m2: €50.000
Bobby_Orlando
Dat die garages stinken komt meestal door (letterlijk) een stelletje zeikerds die zelfs nooit geleerd hebben om zindelijk te zijn en hun pis op te houden. Honden vertonen hetzelfde gedrag, die laten ook alles lopen waar ze staan. En dan mag de garage-uitbater het boeltje achter hun kont komen opkuisen.
Ik zeg al jaren, laten we van de Sahara een mega pakeerplaats maken waar je gratis kunt parkeren!

enige medestanders?

=P
ik ben het eens met gamekiller,althans ik zou graag parkeer beheer(of hoe ze nu ook mogen heten)de sahara laten beheren(met of zonder auto’s)dan hoef ik hier in amsterdam die mannetjes niet meer te duchten, bah!
@John, het aantal spelfouten in jou comments slaat toch werkelijk alles… zoals je schrijft klopt ook niet. Spelfouten is meervoud dus die slaan werkelijk alles.
€8.40 voor 55 min??? Damn, welke ondertussen miljonair geworden #@çà$* heeft die prijs berekend?

Hier (Roeselare) gratis tussen 12 en 14h, en tussen 18 en 09h. In de betalende uren kan je een gratis ticketje trekken van een kwartier. Anders 1.5€/h.

Valt allemaal wel mee, maar zal binnenkort ook verergeren. De stad heeft net haar parkeerrechten verkocht aan een privébedrijf, en nu zie je overal parkeerwachters met hun bakske in de aanslag. Vroeger betaalde ik nooit, de flikken hadden toch geen zin in parkeerboetes. Nu zal het van moeten zijn.
Detailhandel Nederland die iemand anders beschuldigt dat iets op slinkse wijze steeds duurder wordt…

Moet niet gekker worden in deze wereld…
Hahah leuk dat mijn foto is gebruikt :)
Één onwijs goeie reden waarom ik geen betalen per minuut wil: je voelt je verschrikkelijk GENAAID! Want als je op je dooie gemak terug wilt lopen naar je auto, dan MOET je sneller lopen omdat het je anders geld kost! Je raakt zo in Nederland zo verschrikkelijk gestrest… Het is gewoon echt niet leuk meer.
Parkeren wordt inderdaad steeds duurder. Echter zijn er ook alternatieve parkeerplekken en opties zoals goedkoop parkeren dichtbij schiphol. Je bespaart zo een paar euro per dag als je niet bij de gebruikelijke schiphol parkeerplaatsen je auto zet. Op bijv. http://www.parkerendichtbijschiphol.nl vindt je alle aanbieders van goedkoop parkeren dichtbij schiphol.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).