Brrr… Bentley Continental GT Platinum GTO by ONYX

Auteur: , 40 Reacties

De Ierse tuner ONYX vergreep zich in het verleden al eens aan een paar Range Rovers. Maar nu hebben ze besloten om SUV's te laten voor wat het zijn en zich te storten op die andere ultieme voetballersauto: de Continental GT. Het schepsel heeft de naam ONYX Bentley Continental GT Platinium GTO meegekregen.

Naast het uitbundig aangepakte exterieur (met veel carbon fiber) heeft ONYX ook de techniek aangepakt. Zo is ligt de Conti GT dichter op het asfalt en zijn er matzwarte 22″ grote velgen gemonteerd. Ook de 6.0 W12 motor levert wat extra vermogen, hoeveel precies willen ze nog niet zeggen, maar volgens ONYX is het in ieder geval meer dan 640 pk. Het interieur is opgeleukt met buffel leder en carbon fiber accenten. Je moet er maar net van houden. Persoonlijk vind ik vooral de zwarte koplampen een nogal apart detail.

ONYX is overigens ook nog druk bezig met getunede Aston Martin’s, Lamborghini’s en Porsche’s. In de loop van het jaar zullen die onthuld worden. Bereid je er dus maar alvast op voor ;) Mijn favoriete getunede Conti GT blijft overigens nog steeds de Bullet van TopCar.40 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
lelijk, echt lelijk. Blijf van mooie auto’s af en ga terug peugeot’tjes en ander straatmateriaal opleuken. gvd
-edit: rustig maar…-

Verder,….bah.
Te veel van het goede.
LEIP DIE WIL IK WEL!! :D :P
pfff, veel dikker word het niet, en moet het ook niet worden. Enige wat ik echt helemaal niets vind zijn die led-lampjes onderaan de voorbumper.. maar dat geld voor vrijwel alle autos, enige auto die het kan hebben is een audi.
Ik vind dat een onafhankelijke tuner legendarische afkortingen als GTO niet mag gebruiken. Ik ben en blijf radicaal tegen tuning!
Ik ben het met Robbie eens de bullet blijft de mooiste
Dit soort auto’s zijn niet gemaakt om te worden getuned! Wanneer gaan deze gekken dat nou begrijpen?
echt vet! goed gelukt!
en vind deze véél mooier dan de Bullet…
Ziet er zeker dik uit. Zo een zou ik wel willen hebben.
ik vind die koplampen wel wat hebben.
Maar dan moet de hele auto in het matzwart.
en een K.I.T.T. achtig lampje achter de zwarte grill
Een paar jaren ’80 zijrokjes, dikke wielen en enkele LED lichtjes uit de Chinese onlineshop en de lokale petjes zitten weeral met een bobbel in hun broek.

Walgelijk lelijke auto, enkel het wuivend handje op de achterruit ontbreekt nog. Hoe noemen ze dit? Retro tuning of retetuning?
Een andere kleur en minder vreemde koplampen, dan is het een moeilijke keuze tussen die Bullet en deze als mijn favo..
Helaas is dit gewoon legaal..
En hoeveel mag dit gaan kosten? Een SuperSports Conti heb je voor om en nabij de 3 ton. Een stuk mooier en minder opzichtig.
BMW über alles
Bentley op zijn mooist
@BMW über alles:
Hoe bedoel je?
ik wil eens weten hoeveel van de mesne hier hem laten staan als hij morgen op de oprit staat.

Ik vind em dik… doe het maar als jer zo eentje hebt.
Echt wel dikke auto!!
Niet echt mijn smaak, maar ach, smaken verschillen nu eenmaal. De motor een paar pk’s sterker maken is kinderspel en de koplampen zwart maken… ik zou er niet van schrikken als het simpelweg een donker getinte folie zou zijn.
@vale46: en hoe ga JIJ een Bentley motor meer PK’s geven?
@Bobby_Orlando: ECU herprogrammeren minimum +70pk. Mechanisch kan je ook nog andere zuigers, andere nokkenassen, lichter vliegwiel: minimum +30pk je kan ook turbo’s/superchargers monteren, kan je tot 1000pk opdrijven als je de turbodruk maar hoog genoeg zet.

Dus zonder drukvulling kan je er makkelijk 100pk meer uit krijgen, vooral bij zo een grote motoren.

Met drukvulling kan je zo ver gaan als je wilt natuurlijk.

Ik zeg natuurlijk wel niks over de betrouwbaarheid als je hem hebt opgedreven. Maar mits goede keuze van nieuwe(betere) onderdelen kan dit niet zo een probleem zijn. Bentleys rijden doorgaans geen 100.000den km’s vooraleer ze gesloopt worden.
BMW über alles
@vale46
dat een Bentley onafwendbaar lelijk is
Zo zeg, dat ziet er wel heftig uit van achteren. Mijn favoriete Bentley is in ieder geval geen Continental. Een bordeauxrode Brooklands is wat je wil. De Continental-reeks, dat zijn geen echte Bentleys meer.
nog niet slecht
BMW uber alles: Een vergelijkbare BMW is niet veel mooier, standaard of gepimpt..
How to make an ugly Bentley….
Echt niet mooi…
Leuk gedaan. Het heeft iets.
Hoe kan je van zo’n mooie auto zo iets lelijks maken??? Vaak heeft een fabrikant nagedacht over wat de klanten willen en wat mooi is! Waarom zo verkrachten????
@ Bobby Orlando:
Iedere motor is eenvoudig wat meer pk’s te geven, of het noemenswaardig zal zijn is een tweede. De reden daarvoor is dat fabrikanten, Bentley (VW) in het speciaal, hun motoren afstellen op duurzaamheid en betrouwbaarheid, en niet op een paar pk meer of minder. Relatief eenvoudig te chippen dus, en ook een katvervanger scheelt al snel een pk’tje of 10 in combinatie met een open luchtfilter. Uiteraard spreek ik niet uit ervaring ;)

“Mijn favoriete getunede Conti GT blijft overigens nog steeds de Bullet van TopCar.”
Mijn favoriete Conti GT is een kortgereden Conti GT :P
Ik heb eigenlijk best respect voor dit geval. Volkswagen heeft met de Continental GT eigenlijk een auto op de weg gezet die vraagt om ordinaire, externe aanpassingen. Van een Arnage blijven de meeste tuners wel af, en met een Continental R (alweer een hele tijd geleden…) is ook nooit echt iets raars gedaan.
Met de Conti GT op zich heb ik niets, ik vind hem ordinair. Oppervlakkig. Gecombineerd met zijn waanzinnige prestaties en massale productieaantallen vind ik hem juist wel geschikt voor dit soort geintjes, maar nog steeds wil ik er niet in gezien worden.
BMW über alles
@Benz..
achh… altijd die negatieve ideeen over BMW :)
na homofobie en antisemitisme, nu ook BMW-haat :p
Damnnn.. Mooiste kontje voor Bentley Conti tot nu toe, heeel ruig. Alleen die ledjes hoef ik niet
ach het origineel lijkt ook net een uit de kluiten gegroeide hyundai, dus wat mij betreft modificeren ze er maar op los
dammm !!! wat een lekker kontje :P
die lampen zijn minder maar met de rest kan ik heel prima leven
lange naam voor een auto
Gaaaaf! Alleen zonder die lelijke letters ONYX op de achterkant. Voor de rest echt zwaar cool.
Het is pure verkrachting maar het heeft ook wel iets. Nu vooral als je eraan denkt dat de Bentley’s ooit le mans winnaars waren.
Ik vrees wel dat alle meuk die erop geschroeft en geplakt is onfunctioneel is en daardoor is het weeral maar eens een zwak projectje.
Hij ziet er anders echt wel snel uit (alleen die diffusor, als je zoiets maakt doe het dan tegoei!!!, ik het er men eerste lessen fluïdadynamica gehad en ik geloof nooit dat die iets nuttigs doet)
gewoon mooi er zijn er geen woorden voor om te zeggen hoe mooi die auto is
netjes hoor, best mooi gemaakt gewoon nog in 1 lijn en niet allemaal gekke dingen nog BIJgeplakt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).