Eerste teaser nieuwe Chrysler 300C

Auteur: , 57 Reacties

Chrysler heeft de eerste teaser vrijgegeven van de opvolger van de 300C die eind dit jaar op de markt moet komen. De nieuwe 300C wordt een heel belangrijke auto voor het Fiat-Chrysler concern. Op het LY-platform zal namelijk niet alleen de nieuwe 300C (en wat Dodge varianten) gebouwd worden, maar ook de opvolgers van de Alfa Romeo 166 en Lancia Thesis.

De huidige 300C is gebouwd op het zogenaamde LX-platform, wat een combinatie is van het voorgaande LH-platform en diverse S-Klasse (W220) en E-Klasse W210) onderdelen. Het nieuwe platform zal een doorontwikkeling hiervan zijn. Fiat topman Sergio Marchionne heeft al aangegeven dat het ontwikkelen van de nieuwe 300C (heel) erg duur gaat worden.

Onder de motorkap zullen we de gloednieuwe Chrysler Pentastar/Phoenix V6 motor vinden. Die motor is 3.6 liter groot en voorzien van Fiat’s MultiAir technologie. Het maximale vermogen ligt op zo’n 285 pk en 353 Nm en de motor zou gekoppeld kunnen worden aan een 8-trapsautomaat. Voor Europa zal Fiat uiteraard een paar lekkere oliestokers uit het rek trekken. En uiteraard zal een dikke Hemi V8 ook niet ontbreken.

De kans is groot dat Fiat de Europese versie van de 300C vanaf 2011 gaat bouwen in de Bertone fabriek die ze onlangs kochten. Of en wanneer de opvolgers van de Alfa Romeo 166 en Lancia Thesis op 300C basis komen is nog niet bekend. Overigens gaat er ook nog het gerucht dat er een baby-Maserati op dit platform gebouwd gaan worden. We houden het in de gaten! (via: leftlanenews.com)57 reacties

klint nu al harstikke lekker wat er op dat platform komt m.u.v. die fiat dan
ziet er een beetje raar uit op die foto, maar ik wacht met conclusies tot ik de hele auto heb gezien.

en natuurlijk only hemi
ben erg benieuwd hoe het er allemaal uit gaan zien.
De teaser doet me meer denken aan een gepimte audi aan de koplampen en de grill te zien.
@Supra1981: zeer waarschijnlijk een uitgebreide facelift zoals de Golf, Mazda3 en Mazda5. Spy shots zijn nog op basis van het oude model maar met een nieuwe neus maar dat geeft eigenlijk al aan dat er vast niet veel zal veranderen. Uitgelekte foto van de zijkant ook niet: http://www.autoscoops.be/autoforum/viewtopic.php?f=2&t=18422
Hm daar gaat het idee van een RWD Alfa..
@Ahura: de 300C heeft RWD hoor ;) En die spyshots hoeven niet zoveel te zeggen, jou hoef ik niet uit leggen wat een mule is. Toch? De eerste spyshots van de nieuwe Mercedes S-Klasse tonen immers ook alleen maar een nieuwe neus.
@robbie: Is er al iets bekend over de SRT-8?
@robbie: oops, de 300C is idd al een RWD :D Met de spy shots doelde ik trouwens meer op dat de auto technisch veel het oude zal zijn aangezien ik niet direct verschil in lengte van wielbasis zie. En de uitgelekte afbeelding (net als van de charger) laat ook al wat zien
@robbie: de S-klasse toont de zijkanten van de nieuwe S-klasse (lijnen wijken af van de huidige S-klasse en E-klasse) maar met on-af neus en kont. Ze hebben er wel als mule de huidige S-klasse bumper op geschroeft
Ziet er heel cheap uit, beetje zoals de huidige 300C er not-so-well-build uitziet
de koplampe van een audi gekrege
Dit is best lelijk, ook al is het maar een koplamp en een stukje grille
Ziet er naar uit dat het weer een grote bak met een grote grille zal worden…
Mja die Amerikanen hebben graag groot…
Ik vind de huidige 300c wel nog een mooie bak.. Eens zien wat ze er nu van zullen maken…
Klinkt wel als ambieuze plannen, ik hoop dat het ze lukt een beetje op te boksen tegen de Duitse concurrentie, gun het ze wel!
ik dacht dat het daimler-chrysler was, dus hetzelfde bedrijf van achter mercedes ?? nu weer fiat geworden ??
@dw: de laatste 10 jaar op de maan gewoond?

Hoezo, ‘de Europese versie bij Bertone bouwen’? Ze gingen toch Chrysler terugtrekken? Of is dat alweer veranderd?
@Esprit_de_Flandre: Chrysler & Lancia worden qua gamma inelkaar geschoven (Lancia kleine modellen, Chrysler grote). Lancia modellen zullen dus als Chrysler in de VS verkocht gaan worden. Er is echter nog niet exact besloten wat er met Lancia gaat gebeuren in Europa. In Italie blijft het merk gewoon bestaan en wordt het uitgebreid met Chrysler modellen (Voyager, 300C) die omgebadged worden tot Lancia. Of dat ook in de rest van Europa gaat gebeuren is nog niet duidelijk.
@robbie: wat een onzin, dat is nog steeds slechts een gerucht (en een heel slechte ook).
Ben benieuwd ben benieuwd ben benieuwd!!
ik ben de LED hype wel al beu..
als deze nog meer LEDS heeft dan de s-klasse … god sta bij me
Ja… een volledig nieuw onderstel ontwikkelen is nou niet echt een goedkope hobby.
Zou verstandiger zijn om helemaal geen opvolger van die Thesis en 166 op de markt te brengen. Beetje zoals de Franse merken doen. Grote dure modellen van PSA en Renault verkopen domweg niet. Italiaans idem, uitgezonderd de ultra dure prestige en sportwagenmerken.

Bij de kleine en middenklasse modellen van Alfa en Lancia is nog genoeg ruimte voor verbetering, laten ze daar eerst maar eens bewijzen dat ze er veel en winstgevend kunnen verkopen.
@ Alexke

helemaal mee eens! echt verschrikkelijk die LED toestanden! is er iemand die hier ooit om heeft gevraagd?
wat heeft iedereen toch tegen die LEDjes? Als het achterop zit vinden we het allemaal wel weer prima? LEDjes gaan langer mee en verbruikt minder. Daarbij zal dagrijverlichting verplicht worden en dan zijn LEDjes ideaal..
nou very mooi zie ik al :(
353 Nm koppel met een 8 traps automaat !!
waarom ??
Hij ziet er aardig goed uit.
Hopelijk krijgt hij stijlelementen mee van de 200C EV Concept.
En hopen dat dat de 200C de Sebring vervangt
@Bananaflip
Een nieuw onderstel ontwikkelen is misschien geen goedkope hobby, maar wel een renderende ; bedrijven die erom bekend staan dat ze onderstellen uit de sixties gebruiken : Ford, GM, Chrysler, allen bankroet of bijna bankroet. Bedrijven die erom bekend staan dat ze steeds een stap verder gaan ; BMW, Mercedes, Lexus, hoogste winstpercentages wereldwijd.

Teken aan de wand. Liefhebbers voor oude meuk met een nieuw laagje verf aan maximale prijs zich te melden bij de Chrysler dealers.
@heidekonijn: zelfs Lexus verkoopt meer dan 300.000 voertuigen en Toyota had/heeft meer geld dan vrijwel elke autofabrikant ter wereld. Als die voluit gaan voor een strategie kan de investering niet de belemmering zijn. Fiat staat er redelijk voor, maar niet zo geweldig en Chrysler is een lege dop. Alleen als men een plan heeft voor zo’n 200.000 voertuigen of meer IEDER jaar de komende 5 jaar zal er een compleet nieuw platform ontwikkeld kunnen worden en dat duurt minimaal een jaar of 2 denk ik. Dus afwachten en hopen dat Chrysler en Dodge voldoende overeind blijven want dan is er volume en kan het rendabel gemaakt worden. Nogmaals ik hoop het van harte maar we moeten afwachten.

Overigens komen er ook nog 3,3 liter en 3,0 varianten van de Pentastar V6 en is het vermogen geschat. De impact van de toevoeging van Multi-air op het vermogen is nog niet duidelijk. Zonder was het vermogen ook rond de 280pk en hoe veel meer dat gaat worden is afwachten. De 3,3 met Multi-air wordt opvallend genoeg ook geschat op 280pk.

De 3.0 single turbo zou op 370pk+ uitkomen en de 3.0 twin-turbo op een gezonde 420pk+ komen (past prima in een GTA zou ik zeggen).

Enfin al deze motorversies komen zowel voor de Chrysler, Dodge als voor Alfa, Lancia modellen beschikbaar.
Ik zie eht al, a8 trekjes…
ik zie het, 300c trekjes..

http://www.autoweek.nl/images/480/e/47c0d19f2e98aea5f3f39610ecd27d3e.jpg

grote chromen grille en ‘bolling’ in de koplampen..
@Ahura: WTF?! 300C trekjes? Dat lijkt me nogal een understatement.
@BananaFlip: blijkbaar snapte je mijn post niet..
@Ahura: Nee, niet echt :P Leg es uit?
dit word weer een hate it or love auto.
-Love it !! :D
joepiedepoepie
@fout Knap dat jij de bouwkwaliteit al aan zo’n minimale foto kan aflezen!
Zolang ie maar gangster blijft vind ik alles best.
Oja, en er een SRT8 komt
Houd m’n hart vast.. Huidige 300C ziet er goed uit, zeker in SRT-trim.
Ik heb de 300c nooit een mooie auto gevonden en dit kan mij ook niet echt bekoren. Verder heeft het veel trekken van de oude Audi A8.
@ heidekonijn hahahah wat een intellect.
@Lincoln,

Waarom niet?
Je weet dat koppel aan de wielen belangrijker is dan aan de motor?

Deze 300C kan straks versnellen op de versnellingsbak zonder dat het motortoerental van het punt van maximaal motor-koppel hoeft af te wijken.
Met een 5 of 6 bak zal het motortoerental wel verhoogd moeten worden waardoor je geen gebruik meer maakt van je maximale motorkoppel.

Een beetje Daf CVT verhaal.
@Wooody
Zelfs Lexus is ooit moeten beginnen, denk niet dat ze vanaf dag 1, jaar 1 of zelfs jaar 5 meer dan 300.000 voertuigen verkochten, wel?

En precies hoeveel Camry onderdelen zitten er in een 450h?
Fiat staat er redelijk voor, maar niet zo geweldig? Misschien moet je ze dat eens doorbellen. Ze kunnen een F1 runnen voor de lol (een andere reden zie ik niet meteen) en Ferrari 5 modellen laten voeren maar ze hebben geen geld voor een Lexus concurrent?

Al kwam er een Hemi uit met 1000pk, dan nog heeft dat niets te zoeken in een Alfa. Of nog ; hoe tevreden gaat de gemiddelde Mercedes fan zijn moest men een Corvette LS9 in een SLK willen leggen? Sneller-yep, zinvol-nope.

Missing. the. point. completely.
@heidekonijn: ik mis het punt…. nou, dat valt wel mee. F1 is een flinke inkomstenbron voor Ferrari en dus voor Fiat en geen kostenpost. Wist je niet dat bijna de helft van de OMZET van Ferrari komt uit F1 en de merchandising? Dan weet je het nu. F1 is een melkkoe voor Fiat.

“When they win the constructors’ championship, which they did this year (2007), they got $80 million more than if McLaren had won it.”

Ja je leest het goed, 80 miljoen MEER dan McLaren zou krijgen… en daarnaast is er de merchandise (een paar honderd miljoen….)

Verder was Toyota één van de rijkste autofabrikanten ter wereld een paar jaar terug en dat is dus heel wat anders dan Fiat dat net z’n balans zover heeft weten te verbeteren dat ze ongeveer evenveel bezit als schuld hebben…. Toyota’s rating is halverwege 2009 verlaagd van AAA (ja dat is de rating die banken aspireren) naar AA (dat halen de meeste banken nog lang niet….) Dus als er iemand een paar miljard kan investeren dan is het Toyota, bovendien had men een stevige voet aan de grond in de VS waar men een prima kans zag om grotere luxe sedan’s tegen een premium-prijs te verkopen (en lokaal te produceren).

De positie van Lexus (toyota) is dus duidelijk anders dan die van Fiat.

Je kunt miepen dat een amerikaanse (deel ontwikkeld samen met/door Mercedes) V6 niets in een Alfa heeft te zoeken en natuurlijk zou ik het graag anders zien. Feit is echter dat Alfa nog geen 60.000 auto’s heeft verkocht afgelopen jaar en dat is VEEL te weinig om een eigen motor laat staan een eigen chassis te ontwikkelen. De realiteit is dat als Alfa Romeo en Chrysler samen een goede V6 kunnen (door)ontwikkelen en gebruiken (de Pentastar V6 schijnt extreem trillingsvrij te zijn, toch sterk qua constructie en bovendien lichter dan gemiddeld) en men eindelijk weer een RWD alfa op de markt kan gaan zetten het al een forse stap vooruit is t.o.v de bagger GM v6 en FWD..

Beetje realiteitszin en geduld en wie weet gaat het eindelijk de goede kant op.

Me missing the point… nope, not quite.
@corvettez06
Hahahaha, ja he.
@WoOody:

Eh? Waar iedereen beaamt dat F1 een moneypit is, stel jij dat het “flinke inkomstenbron voor Ferrari is”. Hebben Honda, BMW en alle andere gefaalden, of zelfs geslaagden, het dan zo mis? Kunnen ze geen balans lezen?

Wat je wint is daarom nog niet winst, winst is het verschil tussen wat binnenkomt en buitengaat. Tenzij Ferrari van karton carbon kan maken, zie ik het nog niet gebeuren dat ze als enigste winst maken met F1. Ik heb de balans van Ferrari nog nooit gezien, en ik doe een gokje van jij ook niet, maar afgaande op de persberichten terzake kunnen we toch vaststellen dat het eerder een verliespost is, nee?

“De positie van Lexus (toyota) is dus duidelijk anders dan die van Fiat.” We hadden het over Alfa.

Het punt is dat niemand wacht op een Lexus die hetzelfde is als een Toyota en meer kost, of een Alfa die een Fiat is en meer kost, of één of andere manier van boerenbedrog.
Bij Lexus weet men dat (ik klink haast een Lexus-fan, maar die dingen laten me kouder dan een witgoed) en differentieert men, bij Fiat hoopt men op de stupiditeit van de consument..en faalt.. miserabel.

De USP van Alfa is geen V6. Een USP van Alfa is een italiaans ontworpen, italiaans geproduceerde V6 met karrevrachten pret en een complete aria als uitlaatgeluid. Ram er nog eens een US V6 in, en je kan het merk net zo goed verkopen aan de chinezen. Veel ergers kunnen ze er never nooit van maken.
Dat is de point : geen Alfa zonder Alfa motor. Geen Alfa kopers zonder Alfa.

@corvettez06
Hahahaha, ja he.
@heidekonijn: “Hebben Honda, BMW en alle andere gefaalden, of zelfs geslaagden, het dan zo mis?”

Je fout is dat je Ferrari met die teams vergelijkt. Ferrari is echter in een wezenlijk andere positie. 1) Ferrari krijgt ongeveer 4% van ALLE inkomsten van het hele F1 circus +50 miljoen ieder jaar, terwijl de rest van de teams zo’n 3% ieder krijgen en GEEN 50 miljoen. 2) Ferrari heeft meer races gewonnen en krijgt daarmee mee “reisvergoeding” 3) Ferrari heeft meer titels gewonnen dan de rest (bij elkaar) en krijgt daarmee het meest frequent de prijzenpot ( enkele tientallen miljoenen per titel.) 4) Ferrari krijgt een hogere bonus als zij de titel winnen dan de rest van de teams.

Alles bij elkaar strijkt Ferrari dus makkelijk 100 miljoen MEER op dan de andere teams bij gelijke sponsorgelden (terwijl je mag aannemen dat de meeste sponsors ook nog liever (tegen meer geld dus) op de auto van Ferrari wilden staan (zeker ten tijde van de successen van Schumacher…

Dan hebben we het over directe inkomsten en nog niet eens over de inkomsten door meer auto’s te verkopen.

Als laatste 5) Ferrari verdient meer met z’n merchandise dan andere teams. Je mag dan denken aan minimaal 1/3 van de totale omzet die voor het overgrote deel keiharde winst is, dat is al gauw zo’n 500 miljoen per jaar.

F1 is voor Ferrari van levensbelang en levert winst op. Maar vooral als je het spelletje kunt winnen natuurlijk.

Als jij denkt dat een eigen Alfa v6 in Italië gebouwd rendabel te ontwikkelen/produceren is dan ben je een dromer. Met minder dan 100.000 eenheden is dat een bodemloze put. De Pentastar V6 zal in de basis de mercedes/chrysler v6 zijn. Maar mogelijk kunnen andere zuigers, drijfstangen, krukas en een andere kop (met multi-air) en een ander uitlaatspruitstuk wel aan het bestaande blok worden toegevoegd voor meer eigen karakter… maar eerst moeten de aantallen auto’s omhoog… anders zal Fiat (of een andere club) er geen geld in gaan pompen.

Je kunt principieel weigeren Fiat/Alfa’s te kopen maar feitelijk draai je daarmee vooral je geliefde merk de nek om…. think about that for a minute. Liefhebbers? Tja, als je alleen maar vasthoud aan de oude auto’s dan is er geen toekomst. Zonder kopers geen Alfa v6 en zonder kopers geen toekomst dus.
Sorry, ik zie me verslagen, jij hebt duidelijk wél inzicht in de Ferrari boekhouding. Tenzij je andere bronnen hebt waar je naar wil verwijzen?

Ik ben dan mogelijk een dromer, maar dat zijn de bedrijven die in Frankrijk, Duitsland, Engeland en joost weet waar nog V6en (en W16’s, Boxers, en wat weet ik nog) ontwikkelen en produceren dan ook, of zit er in Italië iets onheimelijks in de grond of lucht waardoor een V6 daar niet te bouwen valt?

Eerst moeten de verkopen omhoog en dan pas mag een Alfist opnieuw een behoorlijke Alfa verwachten? Vergeet het. Alfisten zijn verliefd en tijdelijk verblind, maar ook weer niet zo verblind.
Eerst een Alfa, verkopen. Audi heeft ook éérst aan verlies de V8 moeten maken, en dan pas ging het richting premium en stijgende verkoop. De consument wil waarde voor zijn geld, punt.

Ik koop Alfa’s bij de vleet, ik heb er ondertussen vijf. Moest er ooit nog een HALVE Alfa gebouwd worden (dwz minimaal een motor of onderstel van Alfa) en aangeboden voor minder dan 100k, dan koop ik ‘em op slag.
@heidekonijn: het gaat niet om verslaan/verslagen worden en nee ik heb geen inzicht in de boekhouding van Ferrari, maar de informatie die ik gelezen heb vormt samen het bovenstaande beeld.

Wat linkjes:
http://fullthrottle.cranialcavity.net/ferrari-still-want-revenue-discussions
http://www.autocar.co.uk/blogs/racinglines/archive/2008/12/22/bernie-blasts-ferrari.aspx

“The team knows that its very existence is of great importance to F1 and has never been shy to ask for money. As a result of that Ferrari gets more money than any other team under the clauses in the Concorde Agreement. The Mole believes that Ferrari also has a private deal with SLEC, the Formula 1 holding company, above and beyond the Concorde Agreement.

This is why the GPWC organisation has recognised the importance of Ferrari in its plan and has offered the Italian team four percent of all F1 income and an up-front payment of $50m.” http://www.grandprix.com/mole/mole16482.html

Anyway… just to show dat ik dit soort dingen niet uit mijn duim zuig.

Je vergelijkt het ontwikkelen van een nieuwe v6 door/voor Alfa met de v8 van Audi…. maar toen Audi die v8 ontwikkelde (overigens is de v8 uit de RS4 en R8 volgens geruchten afgeleid van een blok dat door Honda is ontwikkeld) verkocht men aantallen die een factor 10 waren van de verkopen van Alfa Romeo afgelopen jaar… Daarnaast was (en is) Audi veel beter vertegenwoordigt in de VS en in klasses (thuismarkt houdt ook van grote motoren) waar Alfa geen voet aan de grond heeft.

Misschien dat een Maserati/Alfa samenwerking wel je goedkeuring kan wegdragen? Is de v8 van de 8C genoeg Alfa voor je of is dat ook niet goed?

Is een Alfa V6 alleen een Alfa v6 als het hele blok door Alfa is ontwikkeld? Als het blok goed is, lekker klinkt, het karakter van een echte Alfa v6 heeft (is dat überhaupt nog mogelijk met de huidige milieu-eisen?) en fraai is om naar te kijken (zoiets als in de 156) wat is dan het probleem?

Lets face it: Alfa verkoopt de komende 5 jaar waarschijnlijk geen 100.000 stuks per jaar van een eventuele nieuwe v6…. gegeven de huidige milieu-eisen zijn de investeringen gigantisch en dat maakt iedere auto die men wil aanbieden met zo’n motor zwaar verliesgevend… dus komt die er niet.

Ik zie liever een goede sterke v6 met sound en karakter van een echte Alfa v6 in de opvolger van de 159 dan helemaal geen opvolger… En als ik zelf in die klasse mag/kan/ga shoppen dan zal ik zeker een Alfa op de shortlist zetten… ook als die deels Fiat is, als het karakter en de stijl me maar genoeg doet denken aan de Alfa’s van vroeger en de auto regelmatig een glimlach op m’n gezicht tovert…..
@Wo0ody: In je links staat alleen dat Ferrari meer geld wil. Als dat al iets wil zeggen, is dat ze er blijkbaar te kort komen.

Ik ga maar niet beginnen te googelen op “F1 Money pit” en hier wat gevonden linkjes posten over hoe Toyota, Honda, BMW en co niet weggaan maar weglopen. Ik zie nergens een concrete aanwijzing dat F1 iets meer is dan een heel erg dure marketingoefening.

Het Honda verhaal gaat terug op de jaren van Honda in de F1. Toen werd ook al beweerd dat Ferrari daar zijn motoren kocht. Er zijn zelfs Honda fanboys die beweren dat de Honda F1 motor in de sixties gezorgd heeft voor de Lambo F1. Ik verwacht elk moment een blog artikel dat zegt dat de heer Benz eigenlijk een japanse ingenieur was. Bottom line is, als Honda zo’n fantastische auto’s en motoren maakt, waarom stellen ze deze dan niet te koop, misschien zelfs met een Honda badge, bij een Honda dealer? Te makkelijk of zo?

Audi had ook geen voet aan de grond in de VS, tot ze een IMSA campagne opstarten en de markt betraden met de 5000, juist, een dure luxeslee op basis van de 200turbo. Ze hebben dus moeten in-ves-teren en geloven in hun product.

De 8C is een Alfa chassis met een Maserati V8. Een halve Alfa dus. Helaas niet verkrijgbaar onder de 100k. Geloof me,anders had ik er een.

Een Alfa V6 is idd alleen een Alfa v6 als het hele blok door Alfa is ontwikkeld. Als het blok goed is, lekker klinkt, het karakter van een echte Alfa v6 heeft en fraai is om naar te kijken (zoiets als in de 156) dan is het precies dat, maar daarom nog geen Alfa blok.
Net zoals een BMW V8 geen Mercedes V8 is, alhoewel ze mogelijk in hetzelfde land en in dezelfde mindset zijn ontworpen en gebouwd.
Een Glen Morangie is geen Ardbeg, alhoewel het twee whisky’s zijn uit hetzelfde land, met dezelfde invoerder, gedistilleerd met hetzelfde proces uit dezefde grondstoffen, enzoverder. Proef ze eens of ruik er eens aan en je weet dat de twee onvergelijkbaar zijn. Dat heet karakter. En op basis van karakter, kopen Alfisten een Alfa.

Hoe je nog steeds gelooft dat met de huidige milieu-eisen het onmogelijk is nog een eigenzinnige auto te maken, een eigen blok of onderstel op de poten te zetten, met alle voorbeelden van merken die het wel succesvol doen, duidt er voor mij op dat ik best geen moeite meer besteed aan de discussie. Blijf maar blind, mij best. Die gasten bij Mazda hebben het blijkbaar helemaal fout met de MX5. Nog rwd ook zeg, tsktsk.

Als FGA, en dan vooral de überboekhouder Marchionne, die voor 2009 toch weer prachtig gezorgd heeft voor een fiks verlies, alle staatssteun en bonussen tot spijt, niets beters kan dan de 100% Fiat Mito (of eerder toto), dan heb ik eigenlijk liever dat ze het merk verkopen, of inderdaad er mee stoppen. Met wat geluk vindt de familie Pirelli of soortgelijken het nog wel de moeite om opnieuw de draad op te pakken.

En misschien,heel misschien, komt er dan opnieuw een Alfa RnD afdeling, die Alfa’s ontwerpt, en een Milanese fabriek, die Alfa’s bouwt.
@heidekonijn: zoals gezegd vergelijk je appels en peren als je Honda, Toyota en BMW met Ferrari vergelijkt…. hoeveel titels hebben die 3 gehaald de laatste 10 jaar? Hoeveel titels heeft Ferrari gescoord in die jaren? Hoeveel overwinningen hadden die teams in die 10 jaar? Hoeveel had Ferrari er? Enfin… winnen=geld zeker in F1. Daar komt bij dat Ferrari vele miljoenen meer krijgt dan wie dan ook…. Maar goed… laten we daar maar over ophouden.

De mx5 is een ijzersterk voorbeeld dat het kon/kan… kleine aantallen geen breed modelpalet met hetzelfde chassis… Verder zijn er overigens volgens mij weinig voorbeelden van (financiële) successen die vergelijkbaar zijn.

Als er iemand twee miljard heeft liggen? Eén om Alfa te kopen en één om te investeren dan wordt het misschien wel wat ja… Maar ik denk dat nu leunen op gedeelde componenten en over een paar jaar met wat meer volume jaar in jaar uit een meer waarschijnlijk scenario is voor Alfa om er bovenop te komen. Lullig voor de hardcore fans… maar als de Giullietta zo goed is als men zelf zegt dan is dat een aardige eerste stap.

Zeg nou zelf: wat kun je in die klasse kopen dat net zo leuk en mooi is en je de sfeer en het gevoel geeft van een 159, Brera, GT of zelfs de Mito? Volgens mij erg weinig.
@w0o0dy: welke sfeer geeft bv de Brera dan? Een FWD coupe dat bijlange na niet kan tippen aan de rijeigenschappen van bv de RX-8 en 350Z. Ligt de sfeer daar dan alleen in het uiterlijk?
@Ahura: de Brera is als fwd en als awd (q4) verkrijgbaar en de sfeer zit em in de rijbeleving en het gevoel dat zo’n auto je geeft als je er in zit…. ik wordt daar blij van. Ook al is het zeker niet de meest briliante of pure Alfa… het is wel een auto waarmee je met plezier een stuk gaat rijden, zomaar. Natuurlijk zijn de Rx-8 en de 370/350Z sportiever en wat speelser door rwd en welke is zou kiezen is niet zeker (al heeft rx-8 veel mee dat mee aanspreekt). Vergis je overigens niet in de handling van de Brera… ondanks wat veel gewicht en fwd is het een zeer vlot te rijden coupé waarmee je best veel plezier hebt.
@w0o0dy: ja maar dat gevoel kan een TT ook geven. Wat je benoemd vind ik iig niet Alfa-achtig. Meer dat je in een Alfa plaatsneemt en dat beeld aut. naar boven roept. De RX-8 en 350Z zijn sneller, (beduidend) lichter, RWD zoals het hoort en ze staan bekend om hun sportieve rijeigenschappen. De 3.2 V6 Q4 schijnt ook goed aan de weg te plakken (niet zo moeilijk natuurlijk) en een Alfa rijdt natuurlijk ook gewoon lekker. Maar kan me geen test herinneren waar de Alfa het wint van zijn Japanse concurrenten. Die zij nou eenmaal onverslaanbaar als het gaat om echte sportieve sportauto’s. Ook bv de MX-5 en S2000
@Ahura: een TT? HAHAHA nee hoor dat is echt niet zo leuk als een Brera rijden. Het interieur van Alfa heeft meer sfeer, het stuurgevoel is anders… Een nadeel van de Brera is het gewicht en daarnaast is de auto meer een GT dan een sportwagen… Daarmee is ook verklaard waarom de Rx-8, 350/370z sportiever zijn (naast de rwd), de Brera was nooit bedoeld als sportwagen, het is een echte GT.

Mx-5 en S2000 zijn idd een klasse apart, al doet BMW leuk mee (z4 rijdt prima) maar vergelijk een Brera eens met een A5, E-coupe, G37, 407 Coupé of Laguna Coupé… dat zijn de echte concurrenten, niet sportcoupé’s zoals de z4, rx-8, 370z etc….

De Rx-8 is zoals gezegd een lastige voor mij.. 4 zitplaatsen, 4 “deuren” en een wankelmotor icm met rwd…. very interresting
@w0o0dy: kan je gelijk in hebben. Misschien komt het ook omdat de Brera vaker tegen de RX-8, 350Z en Crossfire zijn gezet. Maar fietelijk is de Brera de coupe versie van de 159 zoals de door jouw opgenoemde GT’s ook zijn gebaseerd op middenklassers
.
Ik heb in een hoop auto’s gereden maar in de Brera nog niet. Dus kan me er verder niet (meer) over uitlaten
Hier word ik zo trots van :P TT en Brera tegen de RX-8:

http://www.youtube.com/watch?v=lwimzc0UWUY
@WoOody
De MX5? Destijds kleedde Toyota de concurrentie uit door als enige een sportcoupé op de markt te brengen, de Fiat coupé en Alfa Gtv kwamen een jaar of vijf later. Met een bespoke onderstel had Toyota vijf jaar vrij spel in een wereldwijde markt. Pure winst. Maar volgens jouw denken hadden ze dat net als Mazda maar beter gelaten?
Lexus en Infinity vallen nu de markt aan die Audi en BMW al van Alfa hadden overgenomen, allemaal bespokes, Heeft Alfiat iets in te brengen tegen 370’s, Boxsters en Elises? Nope. Zijn die toevallig stuk voor stuk gebouwd op bespoke onderstellen? Yep.
Dus eigenlijk komt het er op neer dat IEDEREEN het kan, alleen Alfiat niet. Want die hebben te weinig geld. Oh kijk, daar is de nieuwe 458 italia. En een nieuwe F60. En een hybride 599. En ze gaan nog een seizoen zo succesvol F1 racen als vorig jaar. hiephoi.

@Ahura
Daar, vinger op de wonde.
Of erger nog, kijk hier eens, op 1:28. Pure SCHANDE dat Alfa dit durft naar voren te schuiven als rivaal. Jano en Merosi draaien zich om in hun graf.

http://www.youtube.com/watch?v=Ayk_Sh_8dMY

Ik zou nog niet dood gezien willen worden in de oude Z4 of TT, maar een A5 of een nieuwe Z4? Mmh. Echt lelijk valt het niet meer te noemen. En wat heeft Alfa ondertussen gedaan om het euvel te counteren? Juist.
Ik weet wel niet of ik in de demografische groep wil vallen van Audi of BMW piloten, heb dus maar een ander alternatief gekozen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).