Parkeerkaart lag niet recht: 53 euro boete

Auteur: , 125 Reacties

Een gehandicapte vrouw heeft in Almere een boete gekregen van 53 euro omdat haar parkeerkaart niet precies rechtop achter de voorruit stond. De vrouwelijke parkeerwacht was onvermurwbaar en greep gelijk naar haar bonnenboekje. Parkeerkaarten moeten natuurlijk wel netjes achter de voorruit liggen.

De partner van de meervoudig gehandicapte vrouw begrijpt er niks van: In de gebruiksaanwijzing van de kaart staat: “U moet de gehandicaptenparkeerkaart dusdanig aan de voorruit aanbrengen dat de voorkant ervan buiten het motorvoertuig goed leesbaar is.” Maar blijkbaar lag de kaart enigszins schuin waardoor de vervaldatum niet helemaal goed leesbaar was. Tsja, dat kan natuurlijk niet.

Hebben we hier te maken met een parkeerwachter die een hekel heeft aan gehandicapten? Of juist met een parkeerwachter die van mening is dat regels voor iedereen gelden, en dus ook voor mensen met een handicap. Persoonlijk neig ik naar optie 2. Het is natuurlijk heel zielig als je gehandicapt bent, maar dat betekent natuurlijk nog niet dat regels niet voor jou gelden. Zoveel moeite kan het toch niet zijn om de parkeerkaart duidelijk leesbaar achter de voorruit te leggen? (via: telegraaf.nl)125 reacties

regels zijn regels, de vrouw mag blij zijn dat ze vroeger niet in duitsland woonde dan gingen gehandicapten op transport naar polen
@rick: Waar slaat deze opmerking nu op.
Jou opmerking verdient het om verwijdert te worden.
Met dit soort opmerkingen solliciteer je naar een i.p ban.
wow eerste reactie :D
-edit: nog 1x zo’n opmerking en je hebt je 1e ban te pakken!
benny even leren tellen
Racist!
-edit: wie, wat, waar?-
Almeerse parkeerwachters zijn eerder een bij elkaar geraapt zooitje hufters.

Als je scheef geparkeerd staat geven ze je nog een boete (niet dubbel).
super 458 het is allemaal caberet……. wel even humor onderkennen er zijn meerdere lagen, of ben je autoverkoper dan is het alleen maar verkoop ja of nee
@rick
of ben je autoverkoper dan is het alleen maar verkoop ja of nee

hoe bedoel je die?
-edit: check, idd!-
Eenzijdig verhaal de realiteit zou wel eens anders kunnen zijn geweest. Maar ja wie zit daar op te wachten? Zo’n hijgerig verhaal is toch veel leuker. (ps zij er Telegraaf connecties met autoblog?)?
Het mag dan overtrokken lijken, ik kan me voorstellen dat het argwaan wekt als de parkeerkaart precies zo ligt dat de vervaldatum niet meer zichtbaar is. Blijkbaar ging de parkeerwachter gelijk van het slechtste uit…

-edit: check!-
Van een afstandje is zoiets natuurlijk lastig te ‘beoordelen’, en zeker op internet trekt iedereen een grote mond. Maar regels gelden inderdaad ook voor minder valide personen. De voorkant van de kaart moet goed zichtbaar zijn. De vervaldatum was niet zichtbaar, dus is simpelweg niet aan de voorwaarde voldaan. ‘Wij’ krijgen ook een boete als ons kenteken onder de modder zit.

-edit: check!-
Goh, lijkt me toch dat je in zo’n geval een boete moet kunnen krijgen die ingetrokken kan worden. In de zin van: binnen de 10 dagen het bewijs voorleggen dat de parkeerkaart geldig, anders moet je alsnog de boete betalen. Daar zou niemand problemen mee hebben. Sinds parkeren een business is geworden in plaats van een sociaal gebeuren, is die sector toch wel erg hard achteruitgegaan.
waar zijn ze nou helemaal mee bezig, er lag blijkbaar een kaart die geldig was, dus om nou meteen een boete te schrijven hiervoor… dan ben je gewoon een asociale zak. En iedereen die het met de parkeerwacht eens is, jullie zijn precies wat er mis is met Nederland!
Je kan beter iemand neerknuppelen, dan kom je er goedkoper vanaf.
niet normaal meer
Parkeerwachters voeren ook alleen maar hun opdracht uit. Maar soms lijkt het wel of elk grijntje menselijkheid hun vreemd is. Hier in Winterswijk hebben we ‘blauwe zones’, waarbinnen het gebruik van een parkeerschijf verplicht is. Prima, niets mis mee. Het is bedoeld om de doorstroming te garanderen, en zodoende iedereen een kans op een parkeerplek te geven. Geweldig systeem. Maar je bent bij mij wel aan het verkeerde adres wanneer je op een volledig lege parkeerplaats dan een boete uit gaat delen omdat even vergeten is om de parkeerschijf achter de ruit te leggen. Dat soort ‘wetshandhavers’ mogen van mij aan de hoogste boom geknoopt worden.
Einde betoog :mrgreen:
@Klassiekerrally: op een volledig lege parkeerplaats kun je geen boete geven, want die plaats ie leeg en dus staat er ook geen auto om een boete te kunnen geven.

En iedereen staat nog maar pas geparkeerd.
@ Rick: Ben je totaal gestoord? Ik hoop (of naja, eigenlijk ook weer niet) dat je dat als cynische zieke grap bedoelde? Gehandicapten bashen is iets totaal onacceptabel, autoblog waarom laten jullie die reactie erop staan???
in principe is er helemaal niks aan de hand, ze heeft een boete gekregen omdat ze geen geldig parkeer bewijs heeft, teken beroep aan en dan kun je aantonen dat je wel degelijk de juiste kaart hebt dan vervalt de boete gewoon.
wat mij lijkt uit het verhaal is dat de boete werd uitgeschreven terwijl de eigenaar erbij was en er dus waarschijnlijk gewoon de datum is laten zien. als dat zo is sluit ik me volledig aan bij de laatste zin van klassiekerrally.
karel wel een beetje humor leren inzien……
Wat dacht je van een parkeerwachter die een target moet halen?
3) Mevrouw de parkwachttser is een gefrustreerde machtswelusteling wiens enige plezier het treiteren van anderen is.

En regels zijn middelen, geen doel. Typisch gevalletje “niveau kasplantje” dit, mevrouw de parkwachtster wil nu zeker ook nog “respect” ?
@Dog: ken jij die “parkwachttser” dan? Is het jouw moeder misschien? Of doe je zulke uitspraken enkel om stoer over te komen? Vermits je zo een uitsproken mening hebt over iemand mogen we er minstens van uitgaan dat je de persoon in kwestie heel goed kent.
@Bobby_Orlando:

waar slaat je opmerking van iemand neerknuppelen op dan?
@Josh21: als je iemand neerknuppelt hoef je geen 53 euro boete te betalen en krijg je slechts een vermanend vingertje van de rechtbank.
@Bobby_Orlando:
Oké mee eens, maar dan vind ik het de opmerking over ‘stoere uitspraken’ richting dog niet helemaal op zijn plaats.
Briefje onder de ruit met “legt u uw kaartje de volgende keer zichtbaar, we kunnen de datum niet goed zien” is te menselijk?
schande ..
alleen gezonde mogen onterechte boetes krijgen ..
Man o man, kleuterklas is weer open! Wat een niveau zeg! Vooral die reactie #1 is van zo’n laag niveau, kan eht gewoon niet bevatten. Raar dat je daar geen waarschuwing voor krijgt….

on: Ik noem dit mierenneukerij. Zo kan Wouter Bos deze zomer weer een zonnebril kopen en het bedrag terugvorderen van onze belastingcenten….
@ bobby Orlando

Niks mis met de reactie van dog, jouw reactie daarentegen begrijp ik niet. Waarschijnlijk ken jij deze beruchte parkeerwachtster en ben je niet blij met de kritiek op haar handelen….
@Gamekiller: dus jij kent die “parkwachstter” ook persoonlijk vermits je geen problemen hebt met de profielschets van dog?
Of vind jij het normaal dat je iedereen begint uit te schelden die iets anders doet of zegt wat jou niet aanstaat?
@Bobby_Orlando:

Volgens mij ga je er een beetje aan voorbij dat we hier op een site vol automobilisten en autoliefhebbers zitten en die irriteren zich terecht of onterecht snel aan parkeerwachters. Daarnaast vind ik het vrij kinderachtig dat je zo aan het door drammen bent op een spelfout van iemand.
@Josh21: ik vind het zeer kinderachtig als er iemand stoere taal verkoopt zonder deftig te kunnen schrijven.

En wat zou er mis zijn met parkeerwachters? Je parkeert dus je moet betalen, eenvoudiger kan niet, of zie ik dat verkeerd?
vast te lang geen sex gehad die parkeerwacht.
@meneersander:
heb je ook nog een sexuele achtergrond informatie over die meervoudig gehandicapte ??
Ik begrijp de ophef hierover niet……

Begin bij het begin en werk het dan af.. Politie is er allang niet meer voor de veiligheid, enkel voor de staatskas.

dan kun je zulke handelingen toch begrijpen ??

menselijk is het niet, als dit haar karakter weerspiegelt dan zal ze weinig familie, vrienden hebben.
@Bobby_Orlando: “parkwachstter”? Wat is dat? Welke taal? :lol:
@Benz..: weet ik veel, vraag het eens aan dog, die heeft dat woord uitgevonden. Ik vermoed dat het een nieuwe naam is voor een “gefrustreerd machtswelustig kastplantje”.
Als de verloop datum klopt dan is het toch geen probleem…gewoon een brief schtijven en de gegevens erbij en het is klaar.

Die parkeerwachter is een domme robot die alleen data kan aflezen en korte woordjes op een geel briefje kan schrijven. Gewoon domme lui en die nog lol hebben in hun werk ook nog??? NSB ciltuur hier
@him: tja, dat komt ervan als je in een land woont waar iedereen het beter denkt te weten. Welk land was dat ook alweer?
Volkomen terechte boete!
Wat doet die parkeerwachter fout?
Wordt alleen weer een zielig verhaal van gemaakt omdat het een gehandicapte betreft…

Als de vervaldatum niet leesbaar is zal dat in 99 van de 100 gevallen met opzet gedaan zijn.
Mocht de vergunning wel geldig zijn, kan er gewoon bezwaar worden aangetekend en wordt de boete kwijtgescholden.
@Bobby Orlando
Welustig?
Kastplantje?
En welke taal is dat….?
@edzo: dat proza heb ik allemaal via copy/paste geplaatst, ik heb op die misbaksels geen copyright en ben ook niet verantwoordelijk voor eventuele fouten.

Maar om op jouw vraag te antwoorden, het lijkt op Nederlands.
@Bobby_Orlando:

Zoals je hopelijk zelf begrijpt is er een verschil tussen de baan ‘parkeerwachter’ en degene die het beroep beoefenen. Het verhaal van Ary hierboven illustreert goed waarom veel mensen misschien een hekel hebben aan parkeerwachters. Met het beroep zelf is niks mis.
@ Bobby_Orlando
“tja, dat komt ervan als je in een land woont waar iedereen het beter denkt te weten. Welk land was dat ook alweer?”

Hou toch eens een keer op met dat domme negatieve gelul van je. Altijd een grote mond tegen anderen maar je bent zelf geen haar beter.
Andere mogen niks zeggen want ze waren er niet bij en dus weten ze er niks van af. Maar jij weet wel of een heel land denkt dat ze het beter weten.
Pot verwijt de ketel verhaal.
@ Bobby Orlando

Conclusie: bezoek een datingsite, hopelijk komt dat je gedrag ten goede, want dit lijkt nergens op….
Sommige reactie zijn inderdaad overtrokken, maar het is wel goed dat er tegengas wordt gegeven aan de parkeerpolitie (niet te verwarren met de gewone politie), want er lopen er inderdaad een paar bij die elk menselijke eigenschappen ontberen.
Zelf heb ik de ervaring (ondanks het feit dat ik fout was) dat er keihard gelogen werd door de parkeerpolitieagent (geen snor). Ik had mijn auto even voor de winkel geparkeerd en kreeg een bekeuring. Mijn verweer was dat ik even de winkel in was gelopen, wat had gekocht en meteen afgerekend. De snorloze politieagent vertelde dat hij eerst 3 auto;s had bekeurd voor hij mij had bekeurd. Terwijl ik mij afvroeg hoe dit mogelijk was, kwam er een verkoopsters uit de winkel ernaast en zei tegen hem dat hij loog omdat hij verdekt opgesteld stond in de winkel en dat hij toen ik parkeerde meteen naar buiten was gegaan om mij te bekeuren.
Daar sta je dan als beëdigd politieman voor schut.
Overigens was het een echte vent: hij schreef de bekeuring toch uit en zei dat ik maar in beroep moest gaan.
Ik laat de veroordeling over parkeerpolitie maar aan jullie over.
@Ary: zie je wel, je parkeert (uiteraard maar even zoals iedereen), betaalt niet en dan begin je nog te zeuren. Als je nou van in het begin netjes betaald had, dan was er helemaal geen probleem. Maar neen, dat is te makkelijk, je wilt er een machtsspel van maken met oom agent, met of zonder snor.
@Bobby_Orlando:

En nou niet om vervelend te doen maar in beide posts zeg je machtsspel en machtspel dus dat deftig schrijven zou ik zelf nou ook niet te serieus nemen.
En steeds maar aan anderen bevelen wat ze moeten doen en laten terwijl ze zelf door hun gedrag het meest gehate, ongemanierd en arrogante volk ter wereld zijn.
tsss hollanders

Zelfs van een parkeerboete maken ze een machtspel.
@ Bobby_Orlando

Als je echt zon stoere vent bent ga je in NL ergens in de stad met een semafoon staan en ga je daar vertellen hoe je over hun denkt. Achter je beeldscherm zulke dingen zeggen is wel heel makkelijk vind je ook niet.
klassiek geval van een keyboard cowboy.
@GOD: fout plan, als ik mij naar het buitenland begeef dan gedraag ik mij als gast en respecteer ik de lokale bevolking, een eigenschap die jullie spijtig genoeg niet hebben. Overal waar jullie komen is jullie gedrag alsof jullie het land/hotel/luchthaven/autosnelweg bezitten. Vorige week nog op de luchthaven, bij de immigratie stond achter mij een hollands koppel, zelden zoveel gezeur en commentaar gehoord omdat ze 10 minuten moesten wachten. Uiteraard waren ze vergeten dat men passagiers in jullie Shithol luchthaven als vee behandeld en OOK moet aanschuiven bij de immigratie, en veel langer dan 10 minuten.
Vroeger was je beter, Bobby.

http://www.youtube.com/watch?v=ToeXx5UL_1g
@Frankie: ik vind “She has a way” stukken beter.
@Bobby Orlando : Je parkeert dus je moet betalen??

Wat als je zoveel al hebt betaald (vergunning) en je elke dag nog steeds gvd. een kwartier lang rond moet rijden in je straat om uberhaupt een parkeerplaats te kunnen vinden?
Dat is nog niet de enige waar ik me aan erger!!!! Het is overal betaald parkeren nu.. Ok daarmee geen problemen. MAAR waarom in godsnaam altijd een geldautomaat (of hoe het ook wordt genoemd) op minimaal 200m afstand van waar je hebt geparkeerd? Heb mensen gezien die gewoon een boete geen probleem vonden omdat ze zoveel moesten lopen tijdens haast.

Dit vind ik geen ‘Je parkeert dus je moet betalen’. Het is meer van je parkeert dus problemen!!
In Belgie is het innen van het parkeergeld uitbesteed aan prive bedrijven. Zij mogen eigenaars van voertuigen die geen parkeergeld betaald hebben voorstellen om een eenmalige contributie te laten betalen. Voertuigen die in overtreding geparkeerd staan (bv. onterecht op een blauwe parkeerplaats, dubbel parkeren, op het voetpad parkeren) kunnen enkel beboet worden door de Politie. Vermits de Politie redelijks laks is, is de kans op een heuse parkeerboete kleiner dan een voorstel tot eenmalige contributie uitgereikt door het parkeerbedrijf.
Als de datum natuurlijk niet zichtbaar is, is het natuurlijk wel “verdacht”, de kaart zou bijvoorbeeld vervallen kunnen zijn. Als er achteraf niets aan de hand leek, mag de boete wel geschrapt worden!
die redactie is gewoon aso

de gehandicapte had haar kaart gelegd so wat is het probleem? ze was in orde, er bestaan helemaal geen regels hoe die kaart moet liggen
@laurens324: Het probleem is heel helder. De vervaldatum was niet zichtbaar. In dat geval bestaat de mogelijkheid dat de kaart vervallen is. Omdat dit zichtbaar moet zijn, wordt dit beboet. En dan zijn we hier ook nog eens in Nederland, dus kost dat meteen 53 euro.
@laurens324: weet je waar ik moe van word? Van betweterige puistenkoppen die zelfs de moeite niet nemen om het onderwerp te lezen.

Dus speciaal voor jou nog 1 keertje:

“U moet de gehandicaptenparkeerkaart dusdanig aan de voorruit aanbrengen dat de voorkant ervan buiten het motorvoertuig goed leesbaar is.”
@Bobby_Orlando “welustig” schrijf je met twee “ll’en” dus moet het zijn: “wellustig”..

Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. ;)
@Benz..: copy/paste, vergeten?
“fout plan, als ik mij naar het buitenland begeef dan gedraag ik mij als gast en respecteer ik de lokale bevolking, een eigenschap die jullie spijtig genoeg niet hebben.”

Alsof je zelf ook maar een haar beter bent, Belg..
@Benz..: Autoblog is een Nederlandse website, dus pas ik mij vlotjes aan bij de lokale gebruiken, een grote bek opzetten hoort daar bij, als dat niet respectvol is? hollander
@Bobby_Orlando: Wablief? ;)
@Benz..: watte?
Als ze een beetje menselijk zijn in het parkeerkantoor, zullen ze dat wel schrappen. Gewoon tonen dat de kaart wel geldig is.

Een tijdje geleden stond ik geparkeerd in Blankenberge. Daar moet je alleen in het weekend betalen m.a.w. ze willen het geld vooral bij de toeristen halen en niet bij de eigen bewoners – goed gevonden trouwens.

Nu, mijn ticketje, netjes betaald, netjes achter de ruit gelegd, was weggewaaid toen ik de deur dichtgooide. In de haast niet gezien. Boete gekregen, naar parkeerkantoor gegaan met boete en ticket, situatie uitgelegd, boete geschrapt. Niet moeilijk hé.

Maar misschien hielp het ook wel een beetje dat ik er nog gewerkt had…
@ Bobby_Orlando

Je bent hier ook op bezoek op een Nederlandse blog site.
Dus wat is het verschil? Ik weet het wel en dat is dat je hier veilig achter je monitor een compleet land door de slijk kan halen. Leuk geprobeerd om er zo onderuit te komen maar daar trapt niemand in.
@GOD: als het nodig is doe ik hetzelfde face to face, een Belg met een grote bek is toch even slikken voor de doorsnee hollander. Het voordeel van hollanders is dat ze elke weekend zakken met geld naar Belgie brengen om “gezellig” te shoppen, waarbij ze dan geheid dezelfde winkels binnenstappen die je in elke hollands provinciestadje vindt. Maar goed, onze horeca kan er maar beter van worden, zolang ze maar geen Cola met vijf rietjes bestellen.
@Bobby Orlando: Een complete bevolkingsgroep over één kam scheren omdat een select groepje het hier verziekt in jouw ogen.

Erg respectvol, Belg..

“watte?”

Wat is dat? Bestaat dat? :lol:
@ Bobby Orlando
Ik ga nooit meer houd mij op de hoogte via mail aanvinken dankzij jou..

PS:
http://www.autojunk.nl/2009/05/zo-slepen-belgen-een-auto-weg
@Rover75v8: Vlaamser kan het niet, onder het goedkeurend oog van Eric Van Rompuy in volle verkiezingsperiode. Prachtig filmpje.

Geen nette manier van wegslepen, dat geef ik toe. Anderzijds, als je zelf de regels aan je laars lapt, kun je moeilijk verwachten dat iemand anders dat wel doet. Trouwens, zo’n aldi is premium, die kan daar tegen.
@ bobby orlando

Met dat ‘jullie’ plaats jij bij voorbaat mensen in een hokje, terwijl je zelf zegt dat je niet over mensen moet oordelen die je niet kent….
@Gamekiller: na al die jaren ken ik jullie wel best hoor. Voor mij is het ondertussen een spel geworden, een spel dat ik steeds win.
@ Bobby

Nederland heeft het anders wel verder geschopt dan België. België zal altijd in de schaduw van Nederland staan, en daar verandert jou gespuug niks aan.

Trouwens, met dit gedrag bewijs je juist dat de vooroordelen die wij hebben over Belgen kloppen!
@ Bobby

Wat heb je gewonnen? Een pakje antidepressiva? Of een enkeltje naar een inrichting?
@Gamekiller: wat ik win? Dat ik mijn zin doe in mijn eigen land. En meer moet je er niet achter zoeken hoor.

holland is beter dan Belgie? Waarom nemen jullie dan geen vakantie in jullie superieure land? Waarom dan wereldwijd hotels gaan contamineren met jullie arrogante en ongemanierde houding?

Of neen, jullie gaan op camping, want dat is gezellig. ’s morgens zelf voor je eten zorgen, gezellig naar de bakker om krwassentjes te halen en daarna naar de lokale aldi om chus doranche te kopen. Man dat moet gezellig zijn, met al die soortgenoten op een hoop zitten.
@Bobby Orlando: Spelletje? Voor jouw wel.. Ik heb nog niet echt heel veel fatsoenlijke/normale reacties gezien van jouw kant. Wat denk jij te winnen? Dat wij respect zullen krijgen voor iemand welke alles en iedereen in hokjes plaatst en een complete bevolkingsgroep over één kam scheert?

Blijf dromen.. :lol:

@Gamekiller: ik denk dat laatste. Of beiden, dat kan ook..
@ benz

Volgens mij zien we Bobby niet meer terug op dit forum…

Zijn hekel aan Nederlaners is alleen maar teogenomen =p
@Gamekiller: Ach ja.
En nu ga ik slapen, het is hier ondertussen al na drie uur ’s nachts.
edit: goed zo, het ging namelijk nergens meer over
Arrogante en ongemanierde houding? Is voor jouw niet vreemd met je lompe opmerkingen.. En omdat onze regering bepaalde dingen doet krijgen wij dat vervolgens te horen?! Grapjas.. Ipv iets ondernemen ga je nogmaals mensen in hokjes plaatsen.. Stakker :lol:
Bobby time! Geweldig. Heeft het de hele tijd over ‘hollanders’ en hun arrogante gedrag, maar beschrijft eigenlijk alleen zichzelf. En om toch lekker verder te gaan met vooroordelen, zal Bobby – zoals een echte Vlaming betaamt – in het echte leven z’n bek niet open trekken. Hoop dat Autoblog wat een keer aan deze man doet. Is niet goed voor Bobby’s bloeddruk en zet z’n land ook niet echt goed op de kaart. Is er geen Vlaamse tegenhanger van de Telegraaf waar Bobby zich kan uitleven?
Geestelijk gehandicapten vs lichamelijk gehandicapten. :?
Baha laat iedereen zijn eigen landje superieur vinden …
Net hetzelfde als BMW Mercedes Audi discussies ..
Die rubriek ALGEMEEN kan beter weggelaten worden want dat geeft vonken :lol:
Maak ook een apart blog voor BMW,Mercedes en Audi waar andere fanboys nie mogen posten ;)
Tenzij niemand deze koffiepraat beu aan het worden is natuurlijk.
Bobby, ik kom nog even terug op je reactie van ver hierboven. Niet het feit dat ik bekeurd werd zit mij dwars (ik gaf al aan dat ik fout zat), maar dat een beëdigd politieman staat te liegen. Ik ben geen psycholoog, maar volgens mij denkt de parkeerpolitie dat ze boven de wet staan en alles is toegestaan. Daarom vind ik het ook goed dat er tegengas wordt gegeven.
Kan reactie #1 niet gewoon weg??
heeft niks met hendiekep te maken, de hierboven beschreven ambtenaar is de door hem/haar gebruikte lucht niet waard.
@Rick , Humor ok , maar gaat dit niet een beetje ver?
Als deze mevrouw met de boete naar het politiebureau was gegaan, was hij zeer waarschijnlijk geseponeerd. Zelf heb ik een keer hetzelfde gehad in Groningen. Even op het bureau langs om mijn gehandicaptenparkeerkaart te tonen en klaar is kees.

Inderdaad, mensen met een beperking moeten zich ook gewoon aan de regels houden. Ze hebben een lastiger leven, maar zijn zeer zeker niet zielig Robbie. Medeleven is goed, medelijden niet.
overdreven en niks te doen, zucht…
Domme politie dit slaat toch nergens meer op.
@ Bobby Orlando

Je klinkt nu echt als een gek, die denkt namelijk dat de hele wereld gek is behalve hij….

Ik hoop dat je goed geslapen hebt en niet een nachtmerrie hebt gehad waarbij je in plaats van schaapjes tellen Hollanders moest tellen. =P
Als echte Belg (en Vlaming) distantieer ik mij volledig van het lompe en inhoudsloze gedoe van Bobby Orlando (Hou aub op met elk bericht te vervuilen!?). Ik begin bijna te snappen waarom Nederlanders ons beschouwen als dom…en dat kan toch ook niet de bedoeling zijn als echt Belg ;)
Ze nemen bij de politie tegenwoordig dus ook analfabeten aan, ze zijn dus echt wanhopig met hun werving en selectie.

Maar even serieus, et is een kleine moeite om die vervaldatum toch goed te kunnen lezen. Zo’n getrainde parkeerwachter moet zo’n invalidekaart bij wijze van ondersteboven nog kunnen lezen. Leonard da vinci kon vloeiend achterstevoren schrijven. Ik denk dat het meer te maken heeft met het zoveel mogelijk innen van knaken.
@Bobby Orlando
Stop daar eens mee man! echt zinloos

Holland politiestaat, het artikel zegt genoeg
@Fout:
Hoezo politiestaat?
Lees nou eens goed, kaart was niet goed leesbaar, vervaldatum was niet zichtbaar.
Terechte boete!
Jammer dat een hoop mensen zich laten beinvloeden door die vreselijk suggestieve berichtgeving van de Telegraaf…
Ik discussieer of praat nooit met ze.
Dat willen ze namelijk, om hun ‘ macht te bevestigen ‘

Waar gebeurd :
Parkeerfiguur : Zo mijnheertje, dat is zonde van uw geld niet?
Sjonnie : Och, de ruitewisser arm waar u die prent onderstopt kost meer dan u in een hele week verdient.

Einde discussie, hij op zijn XXX getrapt en ik nog wat plezier van die prent…….
@de sjonnies:

Nou zeg, met zo’n opmerking laat je inderdaad blijken het niveau van een parkeerwachter niet te overstijgen….
@edzo:
Fijn dat er dan nog mensen zoals jouw zijn…..
@ EDZO.: You stand correct…

De Telegraaf is een geval van trieste en sensatie beluste berichtgeving.

Hier in Breda kijken de Parkeerwachters enkel of er een parkeerkaart ligt. Dus in een oogwenk en van afstand. Het gaat dan wel om Vergunninghouders parkeerkaarten.
zoals jij…..
@edzo:
idd
Het is toch niet zo moeilijk.
Ik ben het ook niet eens met het beleid en de tarieven, maar als je niet betaald of fout parkeert loop je het risico op een boete.
Een beetje vent aanvaardt deze consequentie.
Afgeven op iemand die voor zijn werk controleert of jij je aan de regels houdt, vind ik een beetje goedkoop….
Straks moet je nog foto’s maken van je parkeerbon/kaart om aan te tonen dat deze goed zicht- en leesbaar is. Uiteraard met analoge camera, want photoshoppen kan iedereen tegenwoordig.
@rob²in:
Onzin, gewoon bezwaar aantekenen en je geldige parkeerbon/kaart overleggen en je bent van de boete af.

Leesbaar achter de voorruit, hoe moeilijk kan het zijn….?
Vreemd dat niemand de discussie oppakt dat geld betalen voor parkeren een soort legale roverij is, je betaald immers al wegenbelasting, sorry; houderschapsbelasting.
Als je daaraan voldoet, moet je daarboven nog eens gaan betalen om je wagen onbewaakt ergens te parkeren.

Daarnaast moet je tegenwoordig ook nog in veel steden gebruik maken van een chipknip om te kunnen betalen, omdat de oude parkeermeters gekraakt werden.
Hier legt de overheid weer het probleem bij de mensen en neemt ze zelf haar verantwoordelijkheid niet.
En is je chpknip leeg en ga je hem opladen, lopen ze net lachend weg en heb jij een prent te pakken.
Mijn eerste gedachte was: Hahahahahaha.

Aan een kant kan je best medeleven tonen met gehandicapten mobilisten, maar zo’n kaartje hoef je maar 1x goed op te hangen in je auto. Ik vind dat de parkeerwachter goed en rechtvaardig heeft gehandeld.
Ik kreeg net ook een boete, terwijl er gewoon een parkeerkaart achter mijn voorruit lag. Maar ja, door de sneeuw konden ze het niet zien… Dat wordt weer bezwaar maken. Wat heb ik toch een kuthekel aan dat klote amsterdam, ik had er nooit moeten gaan wonen.
Misschien was die vrouw wel ‘te gehandicapt om de kaart recht te leggen’ ? Overigens moet gehandicapten niet zeiken rond parkeersituaties…er zijn méér gehandicaptenparkeerplekken in Nederland dan gehandicapten in de wereld….dusz…
Weer zo’n ongelukkige ambtenaar die het dan maar moet afreageren op onschuldige burgers. Ik zeg nekschot en nooit meer mbo bij de politie.
Weer zo’n ongelukkige burger die het dan maar moet afreageren op onschuldige ambtenaren…
Fout parkeren of niet betalen = boete
Zo simpel is het toch….?
@ AM

“Als echte Belg (en Vlaming) distantieer ik mij volledig van het lompe en inhoudsloze gedoe van Bobby_Orlando (Hou aub op met elk bericht te vervuilen!?). Ik begin bijna te snappen waarom Nederlanders ons beschouwen als dom…en dat kan toch ook niet de bedoeling zijn als echt Belg ;)”

Geen zorgen. Ik reken geen land af op een paar individuen Zoals Bobby_Orlando dat wel doet.
Natuurlijk maken we wel eens grappen dat Belgen dom zijn.
Maar dat zijn gewoon grappen zoals jullie ze ook over ons hebben ;)
Bobby heeft toch al even niet gereageerd. Waarom doen anderen dat dan nog wel op hem? :roll:

Dan het volgende. Hij zou België verdedigen en dat nemen jullie serieus?
In een eerdere reactie valt het tijdverschil nogal op. Meneer zit zelf dus vrij ver van België vandaan.
Dus zo geweldig vond hij het daar ook niet. ;)
Gehandicapt of niet, het is en blijft naaierij van die parkeerwachter.

Hoef je toch niet direct een boete voor uit te schrijven :S
@ Renesis

Nou heb je hetzelfde gedaan =P
@Gamekiller:

Ja en nee. Het is meer een algemeen bericht dan een persoonlijk bericht. ;)
Hoe slecht het ook is van de parkeerwacht, deze mensen krijgen wel met zoveel geklaag en soms zelfs pure haat te maken dat het eigenlijk niet vreemd is dat alle menselijkheid bij zo’n persoon afsterft.
ga nou gewoon eens na zoeken , wat voor mensen er op die baantjes gezet worden als pbr medewerkers en dan hoef je niet meer te schelden , want dan krijg je van zelf medelijden , die mensen kunnen er ook niks aan doen dat ze zo zijn .
netjes een plasje plegen in de bosjes—–> tjing 90,- eurie
sinds de Melkert banen worden we met dit soort nitwits geterroriseerd;
dat je een baantje krijgt met een bonnenboekje dat je in je broekzak mag dragen, wil nog niet zeggen dat je daar dan de brave belastingbetaler mee mag gaan lastig valen!

Weg met die socalled parkeerwachters (m/v)
In mijn opinie hebben parkeerwachters veel te veel ‘macht’. Het is niet af en toe dat de parkeerwacht die de boete onder je ruitenwisser achterlaat de nederlandse taal te slecht beheerst om een normaal gesprek mee te voeren.
Beats me, maar in deze functie vindt ik het hoogst ongepast en misplaatst.
Zelf ontwikkel ik ook een haat naar deze van ons belastinggeld betaalde verraders, met om het even welke achtergrond. Zou bijna gaan hopen dat het recht van de sterkste weer terugkomt, om met een klein knuppeltje een eind te maken aan deze nazi-praktijken.
het probleem zit m in het aantal auto-bezitters, en de spek-hongerige staatskas.
van mij mogen al die scheinheilige mafkezen met een spies in hun reet de eerste de beste crematie-oven in.
kan het niet zijn dat de parkeerkaart eventueel door wind,deur dicht doen van auto,zich iets heeft verplaatst???
Plak hem dan maar liever vast op desbord! politie tevreden.
Hoe moeilijk is het vaak voor invaliden ? maak het nog maar moeilijker. Misschien liever thuis blijven,gezellig achter geraniums. Heb zelf maar eens beperkingen!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).