De A22 is het gevaarlijkste stuk asfalt van Nederland

Auteur: , 40 Reacties

Het stukje snelweg tussen Beverwijk en Velsen is uitgeroepen tot de meest onveilige van heel Nederland. Omdat het een oude, smalle troepweg is vol krappe knooppunten en korte opritten -waar de vrachtwagens van staalmagnaat Corus af en aan rijden- gebeuren er per kilometer de meeste ongelukken. Dit heeft het AD uitgezocht, op basis van een onderzoek naar ongevallencijfers.

Een plaatsje in de Top19 Meest Complexe Wegen ter Wereld is nog iets te hoog gegrepen voor het belabberde stukje asfalt. Maar voor Nederlandse maatstaven is het daar niet heel veilig. Op de A22 vallen dan ook de meeste doden en toucheren auto’s elkaar het vaakst. Vooral in en om de Velsertunnel is het vaak raak. Zelf spookverhalen over dit stukje Asfalt des Doods? Laat het horen in de comments! (via Nu.nl)40 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
is vast nog beter als het beste stukje asvakt van Belgie!
@Flamingo:
Wou het net zeggen grts van belgie zelf :)
@Flamingo: Daar kun je wel vanuit gaan ja :lol:
volgende week is het daar dus max 60km/h en staan er 1000 flitspalen. Want al die ongelukken komen natuurlijk door mensen die te hard rijden…..
Als je gewoon goed oplet en mogelijke gevaren van te voren kan herkennen zie ik niet in waarom daar zo veel ongelukken moeten plaatsvinden.

Maargoed, niet iedereen doet dat kennelijk.

Zou het misschien mogelijk zijn dat het gros van de automobilisten daar niet eens behoorlijk binnen-buiten-naasten (nieuw werkwoord) om vervolgens van rijbaan te verwisselen?!

Is maar een veronderstelling..
Nee hoor, het gevaarlijkste stuk asfalt van Nederland is het stuk asfalt waar ik toevallig op dat moment rijd. :mrgreen:
Ik ben een paar jaar geleden met me dronken kop door de velsertunnel gelopen. Was niet heel verstandig want de auto’s reden daar best hard.
@Rolo: dat zijn wel de betere dronkenschap verhalen. hoe kom je daar uberhaupt als je dronken bent en lopend naar huis gaat?
@Rolo: Is het uberhaupt verstandig om met je dronken kop achter het stuur plaats te nemen? ;)
integralechubasco
ik ben daar nog nooit doodgevallen dus het valt wel mee…
@ Benz:

Het lijkt me altijd nog verstandiger om me dronken in een auto in de Velsertunnel te bevinden, dan lopend…
@ mrB:
Als je zó bezopen bent dat je te voet door de Velsertunnel geen gaat, kan ik je op een briefje geven dat je echt niet meer weet hoe je daar gekomen bent ;):P
Geen problemen, zelfs niet met 270-280 door de Velsertunnel. Prima te doen.
@MrSelected: Wat rijd jij dan?
A22 .. de bermuda driehoek van nederland ..

je wilt niet weten hoeveel mensen daar gewoon verdwijnen ..
helemaal in het niets opgaan ..
Vindt het persoonlijk erg meevallen daar. Ik woon toevallig in Beverwijk en als je er door kan rijden is er niks aan de hand. Maar eerlijk is eerlijk, die Velsertunnel is een drama. Elke week staat er wel een vrachtwagen vast waardoor je kilometers langzaam rijdt. Staan ze er niet, dan is die tunnel een leuk racecircuit :D
Nooit problemen gehad daar. Alleen die Velsertunnel is een drama, elke week staat er wel een vrachtwagen vast. Voor de rest een heerlijke weg om dat gaspedaal in te trappen.
@Ferox: Het lijkt me geen van twee verstandig, waarom zou je die domme keuze moeten maken? Als je dan toch ladderzat bent is het een kleine moeite om even een kameraad te bellen voor vervoer, of eventueel een taxi..

Waarom zou je uberhaupt met drank op achter het stuur autorijden? Moeten die mensen eerst een zeer zwaar ongeval krijgen alvorens hen de ogen te openen?
@Benz..:

“Als je dan toch ladderzat bent is het een kleine moeite om even een kameraad te bellen voor vervoer, of eventueel een taxi..”

Dat is nou net het probleem. Als ik ladderzat ben wil dat echt niet meer lukken.

Praten en kotsen gaat meestal niet goed samen. :D
@Jesper: En ik wil op mijn beurt echt niet weten hoe die persoon daar weer uit komt..
600cc, 16.000 TPM, 6de versnelling, 270 km/h. Velsertunnel=Leuk!
@BMWMpower: Je bedoelt auto? Een ’90 E31.

Maar dat was met de TL1000R.
aan de comments te zien wordt er op de A22 dus vaak te hard gereden. aangezien veel andere automobilisten daar niet op berekend zijn kan ik me voorstellen dat dat op een smalle oude snelweg tot ongelukken kan lijden. niet?
Valt allemaal best mee daar, ik rij d’r vaak zat. Het is er zelden druk.
Een erg leuk stukje is de bocht vlak voordat je de A9 opgaat, daar kan je makkelijk met 170 doorheen :)
@ Benz:

Ik ben het helemaal met je eens hoor, begrijp me niet verkeerd. =) Bezopen achter het stuur kruipen is natuurlijk van de zotten.
@Ferox: En toch doen heel veel mensen datgene wat van de zotte is.. Wat erg jammer is en ook nog eens gevaarlijk voor mede-weggebruikers. Heb ook geen greintje respect voor dat soort individuen.

Je zal zo’n klootzak tegenkomen zeg.. :?
Momenteel is het overal gevaarlijk denk ik… “vroegah had je nog kuiluh!” nou, nu ook!
@RenesisHP:

“Praten en kotsen gaat meestal niet goed samen.”

Dat is waar.. Staat nogal raar tegenover de eerste de beste taxi-chauffeur die je dan wenkt. Om vervolgens de hele motorkap er onder te baggeren. :D
@Benz..:

En dan vreemd vinden dat meneer de taxichauffeur je niet mee wil nemen. :D
@RenesisHP: Ghehe, mag’ie weigeren dan? ;)
@Benz..:

Dat doen ze gewoon. :(
@RenesisHP: Opzich logisch.. Vanuit hun ogen hebben ze liever een klant minder dan een klant welke zowel het exterieur als het interieur “bruin bakt”..

Echter: Er zijn meerdere manier om thuis te komen. :)
@Benz..:

Zoals lopend door een tunnel. :lol:
@RenesisHP:

Bijvoorbeeld, of kruipend.. :lol:
Heb er wel eens een busje op zijn kant zien liggen!
Kom daar vaak zat langs, als dit het gevaarlijkste stuk asfalt van Nederland is mogen we heel trots zijn op onze wegen.
@ iedereen die zich afvraagt hoe ik daar kwam

Ik was samen met een paar vrienden uitgeweest in Uitgeest. De nachtbus teruggepakt, die bleek niet verder te gaan dan Beverwijk. En ik moest toch het Noordzeekanaal op een of andere manier over/onder om in Haarlem te komen.
Ik heb het einde van de tunnel overigens nooit gehaald. De politie had ons al opgepikt voordat we de tunnel uit waren. Wel een lift gehad en een boete van 150 euro.
Wat een onzin. Oorzaak zijn die blinde vrachtwagenchauffeurs die niet weten hoe hoog hub vrachtwagen is en maar doordouwen, die veroorzaken elke dag daar weer files.
De weg en dan vooral in noordelijke richting ligt er zelfs geweldig bij, lange bochten met net genoeg kanteling de juiste kant op. Voor iedereen die van een lekker stukje sturen houdt.
Maar ja dan moet de sukkel van een vrachtwagen niet ff een file veroorzaken.
a22 is best een goeie weg als het rustig is. Helaas rij ik er altijd in de spits en dan loopt t er helemaal vast! Dan nog met die irritante vrachtwagens die altijd de boel ophouden en helemaal als ze hun eigen hoogte niet kennen en daardoor alles blokkeren. Kan daar zo 20 minuten stilstaan omdat de tunnel is dichtgegooid!!! En waarom ze soms de verkeerslichten aanzetten voor de tunnel?!?! Nog nooit meegemaakt in de spits dat dat de doorstroming bevorderd. En dan nog als het geen spits is rijden er altijd wel sukkels door die tunnel die er met 80 inrijden en met 60 er uit. Mensen… Als je in de tunnel weer omhoog gaat geef gas bij!!! Onwijs gevaarlijk voor de mensen die er met de normale en toegestane snelheid van 100 er doorheen rijden. Dan knal je er zo bovenop!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).