Game review: Forza 3 Autoweek pack

Auteur: , 47 Reacties

Race games behoren tot de best ondersteunde games als het om Downloadable Content gaat (DLC). Voor Burnout Paradise bijvoorbeeld kwam DLC na DLC uit. Forza Motorsport 3 doet daar niet voor onder, want ik ben de tel inmiddels kwijt als het om de hoeveelheid DLC gaat die voor die game is vrijgegeven. Na heel veel gratis content moet je de Autoweek DLC gewoon betalen. Dan is het natuurlijk de grote vraag of je 400 Microsoft Points wilt betalen voor 10 auto’s.

2010

De trend in het Autoweek car pack is 2010. Alle auto’s zijn 2009 of 2010 modellen en veel moeten zelfs nog uitkomen. Het zijn dan ook futuristische lijnen, spannende koplampen en ledverlichting die de boventoon voeren. De tien auto’s uit de DLC zijn op een rijtje:

  • Aston Martin One-77
  • Audi R8 LMS Show Car
  • Audi RS6
  • BMW Motorsport M6 Coupe
  • Chevrolet Corvette Grand Sport
  • Ford Shelby GT-500
  • Lotus 2-Eleven
  • Pagani Zonda R
  • Porsche Boxster S
  • Saleen S5S Raptor

Als ik heel eerlijk ben nou niet de spannendste auto’s die je kunt bedenken voor een car pack. De Aston Martin, Audi R8, Lotus, Pagani en Saleen zijn toch wel de topmodellen in dit pack. De rest zijn slechts beperkte upgrades van al bestaande modellen.

Forza3 Autoweek pack

Racemonsters

Ik heb de auto’s allemaal flink laten zweten op Suzuka, Silverstone en de Nordschleife en niet allemaal kwamen ze er even goed doorheen. Het lekkerst rijden de Pagani Zonda R en de Lotus 2-Eleven. De Pagani Zonda R lijkt qua design veel meer op een circuit auto dan de Zonda S en Zonda F. Er zit een enorme spoiler op en de auto is 40 centimeter langer dan de oude Zonda’s. Op het circuit is de wagen een genot om te rijden, perfect onder controle te houden en er zit een hoeveelheid power in waar je U tegen zegt.

De Lotus 2-Eleven is een open auto en is supersnel weg, heerlijk in de bochten, maar underpowered als het op topsnelheid aankomt. Op Suzuka reed ik tegen mijn eigen ghost van een Audi R8. In het eerste, bochtige stuk van het circuit, de Gyuka Bank reed ik met gemak weg om vervolgens in de aanloop naar de fameuze 130R bocht weer achterhaald te worden.

Saleen S5S

De Saleen S5S Raptor is misschien wel de meest opvallende verschijning in het car pack. Met zijn brede wielkasten, langwerpige koplampen en hoge, ver doorlopende voorruit lijkt het alsof de auto gemeen naar je zit te grijnzen. Ik was alleen onaangenaam verrast toen het ding als een opgevoerde stofzuiger bleek te klinken. De wegligging is ok, hij glijdt wat te makkelijk weg, maar dat geluid vermoordde de liefde die ik voor die auto voelde vrij rap.

Je geld waard?

Belangrijkste vraag met dit soort downloadable content is altijd of het je geld waard is. Voegt het werkelijk wat toe aan de game, ga je ook echt in deze auto’s racen? Met een prijs van 400 Microsoft Points, omgerekend zo’n 5 euro, kost iedere auto toch € 0,50. Een fiks bedrag, zeker als je nog meer downloadable content wilt aanschaffen. Ik snap ook niet goed dat Turn 10 niet de aangekondigde Nürburgring Grand Prix circuits bij deze download heeft gevoegd. Dat zou het veel meer de moeite waard gemaakt hebben.

Aston Martin One-77

Te weinig bijzonders

Voor mij persoonlijk biedt de content in het Autoweek DLC pack te weinig spannends om je aan te raden het aan te schaffen. Ja, de Pagani Zonda R en Lotus 2-Eleven rijden heerlijk, maar er zijn in dezelfde klasses genoeg auto’s te vinden die hetzelfde kunnen en standaard al in Forza Motorsport 3 zitten. De Saleen S5S Raptor is een mooie exoot en ook de Aston Martin One-77 is een en al futurisme. Het is echter niet genoeg om echt indruk te maken. Tenzij je uitgesproken fan bent van één van de wagens in de Autoweek DLC of heel erg kickt op nieuwe modellen zou ik de Autoweek car pack laten voor wat het is. Aan de Nürburgring DLC van deze dinsdag en de aankomende Jalopnik DLC kun je meer plezier beleven.47 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Weg met Forza, Gran Turismo 5 FTW!
@Gamekiller: ga jij zo lekker GT5 spelen? Ohnee die is er nog niet, sorry ;-)

Ik vind dat de toegevoegde waarde voor elke persoon verschilt met Forza (en andere racespellen) DLC. Ik vind de pagani zonda R echt prachtig om mee te scheuren, dat geluid is bizar gewoon. Daarom vind ik deze pack eigenlijk z’n geld al waard. Maar als je deze 10 auto’s niet waardeert, zal het natuurlijk zonde van je geld zijn.
-edit: nutteloze bijdrage-
@Ruben00: er zijn genoeg artikelen die je waarschijnlijk wel interesseren, ga daar dan reacties posten met inhoud ipv een artikel volspammen met uitspraken als deze. Er zijn genoeg mensen die deze items wel leuk vinden hoor, anders doet AB het niet.
de Lotus 2-eleven en de audi rs6 kon je laatst nog gratis downloaden ;) dat heb ik dan ook gedaan (A)
Handige gozert
@Thijsj: die Audi RS6 kun je NIET gratis downloaden, ik denk dat je de S4 bedoeld ;)
@Handige gozert: je kunt best eens gelijk hebben, ik heb er ook niet meer mee gespeeld verder :P
Ik houd het wel bij het normale Forza pack. Tegen de tijd dat je daar alle auto’s hebt en maximaal geupgrade ben je wel een poosje zoet ;)
Enkele leuke wagens…
Jammer dat ze deze game ook niet uitbrengen op ps3….
Want als ik op gt5 moet wachten……. ;)
@ e320 CDI

Er is wel al een soort demo van uitgegeven =P
Zowel Gran Turismo 5 als Forza 3 lijkt me erg mooi om te spelen, maar helaas heb ik geen console.
Hopelijk dat Test Unlimited 2 ooit uitkomt en die een beetje met deze twee grootheden kan meekomen.
@Larrs:

TDU is een heel andere game. Op zijn eigen manier blijft die game ook vermakelijk. De beeldkwaliteit van vooral de auto´s blijft ook knap hoog. Daarbij zijn er veel mods te vinden.
Het was beter geweest als je zelf een auto kan kiezen en voor elke auto zo’n 25 tot 35 ms points moet neerleggen.
Nou zit ik opgescheept met 3 of 4 auto’s die ik nooit gebruik.

Forza is ok. Gt5 zal ook wel ok zijn. Maar test drive unlimited is toch echt wel de king qua plezier. Heerlijk cruisen met 7 vrienden op hawaii! Alleen erg jammer dat de graphics behoorlijk 2006 zijn en de gameplay wat nep is.
@JamesBond007:

De grafics van bovenstaande game zijn ook niet echt je van het.

Vergeet ook niet dat TDU onnoemlijk zwaar is. Mede door het eiland. Alles vol draaien geeft een vrij mooi beeld van de auto´s.
@JamesBond007: wat betreft TDU: Amen.
Dat beeld van het interieur is om te huilen. Van buiten zien de auto´s er goed gedetailleerd uit. Van binnen mag de kwaliteit een stuk omhoog.
Handige gozert
Jammer trouwens dat je ze daarna nog voor je carriere moet kopen. Ze hadden ze beter gratis kunnen maken.
ach wat is nou 5 euro?
Wat een nerd-gedoe. Koop gewoon échte auto’s… :roll:
Oke, dat kan weleens te duur gaan worden…
op welke site kan ik dit soort spelletje voor de pc kopen??
en wat voor spelletje?
alfast bedankt
Voor de mensen die geen idee hebben waar we het over hebben. Test drive unlimited is een game die het eiland Ohau als basis voor het wegennet heeft gebruikt.
Dus ze hebben het eiland “nagebouwd”.
5 euro voor dat hele pack, duur? Wist je dat het 8-ball pack voor GRID 8 auto’s en 2 nieuwe event toevoegd voor 8 euro? Bovendien kun je het nauwelijks online gebruiken, want je kan alleen tegen mensen die ook dat pack hebben. En laat nou net niet heel veel mensen dat pack kopen.

Dus qua fix bedrag kan het nog erger, vooral omdat GRID alle vorm van support is verloren. Codemasters is alleen nog geïnteresseerd in eer opstrijken, want ze zijn nog wel effe een award in ontvangst wezen nemen in Japan voor GRID. Die 5 euro vind ik dus nog wel meevallen :P .
was deze niet allang vanaf het begin te downloaden ik heb hem namelijk laatst nog helemaal gratis gedownload
Beetje oud nieuws dit.
Dit pakket is allang uit en dit is al het 2de, heb ze allebiei,wat ik jammer vind is dat je ze koopt voor €5 maar ook nog ingame moet kopen voor duur, terwijl je al €5 neerlegt, tassenknippers en omgerekend betaal je voor auto in Forza, 65/400= geen 5 voor 8 auto’s
oud nieuws
Dat YouTube filmpje… wat een arcade spel :shock: :lol:
@ gamingonly

Ten eerste ben je misschien wel de laatste die hier nog wat over schrijft, aangezien het carpack al een tijdje uit is.

Dan komt er nog bij dat er ook hele saaie wagens in forza zitten, zoals landrovers, q7’s sn Scions..
Daarbij vergeleken is de minst bijzondere wagen uit het pack nog een verademing.
Voor die saaie auto’s moet je ook betalen, en forza 3 kost al gauw € 60. Als je een speciale editie wil betaal je helemaal de hoofdprijs voor een paar extra wagens.

Persoonlijk heb ik al heel wat plezier gehad aan wagens uit het pack, het is voor mij die € 5 wel waard.
heb hem gedownload en die pagani en die lotus zijn echt magistraal!!
wow, dat was echt snel….
dit (en alle andere FM) dlc pack is meer dan die 5 euro waard, bij EA betaal je het dubbele. en die S5S vind ik persoonlijk zeer lekker klinken. Mijn favo uit dit pack is denk ik de GT500. die is zeker als je een ervaren tuner bent een waar genot om in te rijden en hij ziet er ook fantastisch uit. en zeker voor de drifters is deze zalig. DLC is niet de bedoeling om een spel te verbeteren, maar om voor degenen die het willen het te kunnen kopen. en van ieder pack is er een gratis preview zodat je ook alle andere auto’s kan zien. forza3 collectors kost maar €60 en gewone versie is maar 50 en ook al speel ik dit spel meerdere uren per dag, ik ben geen fanboy ofzo die alle andere spellen slecht vind. de dag dat GT5 uitkomt koop ik die met een ps3.. heb ik alvast tijd genoeg om te sparen..

Forza31
Forza31
Al een tijd geleden weer (sinds dat ik ‘m heb), maar favoriet is voor mij de S5S Raptor, die supercharger klinkt zo bruut in de tunnels.

Forza is en blijft een prachtig spel (realistisch), ondanks dat hij soms vastloopt. Heeft iemand hier nog meer last van?
@Jimmie [ reply ] Wat nou arcade? Dat was geen ingame muziek.
RenesisHP [ reply ] Nee alleen als je bij screen setup de laatste parameter naar 80 graden zet ziet je in Car view er F*&*^g goed uit, Default settings zijn kut.
@HipHop Head: bedoelde die in de autoblog post, niet van jouw reactie.

Alle driver aids uit en alsnog zie je dat het verre van realistisch is.
@HipHop Head:

Ik doelde ook op de hoogste settings.
ik heb de lotus 2-eleven ook maar ik heb er geen microsoft points voor betaald. das waaeschijnlijk nog de beste oplossing :P
Sorry hoor, bij elke video die ik van deze game zie.. blijf ik bij de mening dat het nogal arcadish lijkt. Heb wel al enkele mooie foto’s gezien uit de fotomode. Nuja, als GT5 maar gauw komt.
Jimmie [ reply ] Nee als je naar My Profile gaat en naar beneden naar SCREEN SETUP: De onderste slider naar 80 procent. Dan ziet het interieur er even goed uit als GT5
Oh ik ben zo vreselijk bang dat de geluiden van de motoren in GT5 ook zo bagger gaan klinken.
als GT hier overheen wil komen,moeten ze nog 5 jaar langer GT5 door ontwikkellen.

voor alle GT(spel met slecht motorgeluid en geen banden sporen):GT5 komt NOOIT!!!! over forza 3 heen hoeveel auto,s meer ze ook mogen hebben. GT5 is en zal Slecht blijven
na mijn mening zijn GT5 en forza 3 beide super spellen, forza 3 is voor de hardcore mensen die echt je auto tot het uiterste willen brengen, GT5 is voor de mensen die van heel veel afwisseling houden. qua realisme en het racen zelf komt GT5 nooit over forza 3. kijk maar is hoe vet je je eigen auto kan aanpassen met de setups die je hebt. maar het is met forza 3 zo dat we over een jaar ofzo ons helemaal scheel hebben betaald aan de DLC die er zijn of komen. na mijn mening is forza 3 beter omdat ik een van die personen bent die de auto echt tot het gaatje brengt, ik rij 2 uur lang op de nürburgring om die 0,2 seconden van me record te halen. met GT5 draait het meer om het lol hebben. als je zeurt dat forza 3 arcade is wacht dan maar tot dat GT5 uit is. en de mensen die zeggen van “ga een echte auto kopen ofzo”, wil ik even zeggen “kunnen jullie je dan een audi R8 veroorloven of een veyron? nee he?” dit was mijn mening en daar houd ik het bij.
Forza 3 afgelopen weekend uitgeprobeerd in een warenhuis in Praag. Prachtig spel! Eventjes met een Alfa 8C geracet, toch wel hét racespel!
prachtig spel ik heb de gewoonen en die is al prachtig zo leuk van een audi r8 tot een lamborghini reventon
Achja, Call of duty vraagt 15 euro voor 5 maps waarvan er 3 nieuw zijn. Valt dit nog reuze mee opzich.
Onlinegames voor dierenliefhebbers | ZooMumba is je virtuele dierentuin met knotsgekke dieren en veel grappige attracties. Maak je dierentuin wereldberoemd, doe mee!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).