Dit wordt je nieuwe leaseauto: Toyota Auris Hybrid

Auteur: , 71 Reacties

Zakelijke rijders van Nederland opgelet! Als je slechts 14% bijtelling wilde betalen was je tot voor kort veroordeeld tot suffe hybrides zoals de Prius, Insight en Civic of tot kleine truttenschudders zoals de Aygo, Cuore, 107 en Alto, maar vanaf medio maart kan je kiezen voor de Full Hybrid Auris. Dat betekent dus geen MRB, geen BPM en slechts 14% fiscale bijtelling. Maar we de looks van een 'normale' hatchback van het formaat VW Golf. Dat wil jij toch ook?

Op de IAA van Frankfurt eind vorig jaar liet Toyota al de Auris HSD Full Hybrid zien als concept en maart tijdens de autosalon van Geneve zal hybride Auris zijn debuut maken. Vandaag heeft Toyota de eerste foto vrijgegeven, maar specificaties zijn (helaas) nog niet vrijgegeven. We vermoeden echter wel dat de Full Hybrid aandrijflijn gebaseerd zal zijn op die van de Prius.

Het is voor het eerst dat Toyota Full Hybrid techniek in een bestaand model propt. In de toekomst zal dat echter veel vaker gebeuren. Voor 2020 moet namelijk (bijna) elk Toyota-model ook met Full Hybrid techniek leverbaar worden.71 reacties

wordt wel een succes in Nederland. Best een leuke auto trouwens.
Dat werd tijd.
Saai, maar waarschijnlijk toch wel weer een mega succes in Nederland.
Niet gek. Wel gek om te zien, maar voor ons Nederlanders heeft het voordelen.
Blijft een saai en plomp ontworpen auto. Wel slim zo’n hybride. Zal vast een impuls bezorgen in de verkopen
De Europese facelift was trouwens ook al bekend hoor. Alleen vreemd genoeg niet besproken op AB (behalve de Japanse Auris)

http://www.autoweek.nl/images/480/d/96cc735348f66f61d8f347726bfbe60d.jpg

http://www.autoweek.nl/images/480/9/f6a35ea31bae4e273a2b99101f9f0199.jpg
en over een paar maanden ook weer terug naar de garage moeten brengen. Wie een beetje nuchter blijft koopt sinds 2010 geen toyota meer!
@Jantje_555: ja doe maar lekker mee met de hype.. gaap
edit: moet je echt telkens benadrukken dat je geen humor hebt?
@Jantje_555: Do you want to live on the edge? Buy a Toyota!
@robbie: heb jij nou mijn post ge-edit om vervolgens andermans grapjes te editten?

Zorg voortaan trouwens ook eens voor een volledig nieuwsbericht zonder dat ik je weer eens moet aanvullen
@Ahura: even voor de goede orde, ik heb jouw reactie niet ge-edit.

PS Wat mis je hier dan? Die facelift? Dat is nu geen nieuws meer.
@robbie: dat kon je toch als toevoeging erbij doen? Dan is iedereen die niet op alle andere nieuwssites kijkt ook weer up to date ;)
Een van de saaiste auto’s die je kunt kopen/leasen en met hybride nog meer grijzewollensokkenvoer.

Laat ze de techniek eens in een Celica stoppen ofzo. Die wil ik dan best leasen :)
Kiteboarder88
Liever een polo bluemotion. Vind deze auto een meer dan gewoon saai…
Diesel hybride eindelijk?? De zonnecellen van het concept?? Een plug erop geërfd van het Prius Plug-In programma? Ongeacht van die drie, wordt waarschijnlijk wel een hit, we zijn gek op formaat Golf met ingetogen design!
Neen danku. Ik wil zelf uit kunnen maken welke kant ik op stuur en wanneer ik rem.
Goed idde om met zo’n uitvoering te komen, alleen ik hoop dat de volgende generatie toch iets aansprekender wordt.
Hopelijk werkt het gaspedaal van deze Toyota wel, alsmede de rem.
reminder= vanavond top gear op canvas
edit: seizoen 3?
haalt toch geen laag verbruiken, want het gaf pedaal blijft waarschijnlijk toch ook wel hangen.
remmen doen het niet chineese troep
-edit: nu kennen we em wel.. en check je topografie-
@jay: Jij hebt zeker nog nooit in een echte auto gereden.
zit er nog steeds die handremhendel in waar je duim in blijft haken?
Maargoed, zeker iets om naar te kijken bij de volgende keer:
automaat, ruimte (al is de prius ook lekker ruim), goedkoop.

Hopelijk kun je hier meer dan een fietsendrager achter hangen.
Ik ken die grappen inmiddels nog niet! ;) :D
Zal wel een succes worden bij de milieu/portemmonee bewuste chauffeur…
Ik vind hem nog meevallen, maar hij spreekt mij niet meteen aan…
Wow, echt vet deze leasebak. Heel mooi hoor…..

Je kan toch beter gewoon een Golf nemen, die heeft al 20% bijtelling. En dan neem je gewoon een kale Trendline. Is altijd nog beter dan dit.
Denk niet dat dit mijn nieuwe leasebak wordt. Al ware het omdat ik geen leasebak rij.
Truttenschudders waren nog nooit zo leuk. :D
ook met 14% bijtelling is het nog steeds interessant om de lease vergoeding te pakken en zelf iets te kopen dat je echt leuk vindt. (2e hands dan wel)
Geef mij maar een Prius…
Niet om het design af te kraken, maar dit doet me echt denken aan een hoop stront. Die soort van hangende vormen van de koplampen en ook de achterkant lijkt een beetje om de achterwielen gekwakt en naar beneden gegleden.
Smal van boven en heel geleidelijk steeds breder:

http://static.autoblog.nl/images/wp2010/Toyota%20Auris%20Full%20Hybrid%201.jpg
http://www.codeodor.com/images/turd.png

Iemand mee eens of praat ik poep?
@C6_R: mee eens!
@C6_R:Ik ga met je mee ;)
Echt goed bezig bij Toyota. De Prius ziet er niet uit, maar is wel een succes. Deze Auris is nog eens mooi ook, dus moet je nagaan wat voor succes dat gaat worden!
dit gaat geen succes worden in EU maar wel in NL. waarom? omdat de hollanders steeds van die facking lelijke,saaie,shit autos kopen! dus zal de auris in de smaak vallen
@laulau: het gaat vooral een succes worden omdat onze lieve overheid hybride auto’s als een dolle stimuleert. Waarom denk je anders dat in Nederland de meeste hybrides worden verkocht van heel Europa. Niet omdat we zo mooi of spannend vinden. Alleen maar omdat het zo lekker goedkoop rijden is.
Onbetrouwbaar, want Toyota.
Hier in Nederland een goede zet denk ik;) Alhoewel sommige mensen volgens mij ook prius rijden omdat iedereen dan ziet dat ze geven om ’t millieu, als een soort statussymbool.. Maarja, zo’n anonieme hatchbak, die ook nog eens goedkoop is.. Kan niet anders dan een hit worden;)
Het is een goed idee om een hybride auto te maken die er niet uitziet als een hybride auto. Maar… om die auto dan als een Auris te vermommen is een gemiste kans, zo komen die hybriden nog niet van hun saaie imago af.
Jammer dat Toyota geen sportievere driedeurs levert, ipv deze vrij suf ogende vijfdeurs. Weet iemand wat íe kost inclusief btw? Hij is standaard met automaat/CVT?
@DavidZ: De instap-Auris is er nu vanaf 18.900,- (incl 3.181,- BPM) en de Prius is er vanaf 25.990,-. De Auris Hybride zal er dus wel ergens rond de 20 mille hangen…
@Henk_he:
Ik had al even in de prijslijsten gespiekt wat het zonder die BPM zou kosten, en ik had ook al iets van 20.000 euro in gedachten, wordt voor mij als particulier teveel helaas, want er blijkt een driedeurs Auris te bestaan! Heb hem nog nooit zien rijden, zag hem in de pdf accessoire folder via de toyota site. Best aardig interieur zo op de foto’s te zien.
Is deze wel leverbaar met trekhaar :).
Trekhaak uiteraard
Ik wil er nog niet dood in gevonden worden, wat een saai kreng. Geef mij maar een ronkende Italiaan met een F- of een G-label, met die opwarming valt het deze winter best mee…
nu ze nog goed produceren
@ Kiteboarder88

Liever zo’n best wel puike auris dan zo’n gay polo
Is het al zeker dat deze in de 14% gaat vallen? Dat het hybride is wil nog niet zeggen dat deze automatisch in de 14% valt… Ik zie nergens nog iets over co2 grammen.
@Joerek: ja dat is zeker. Toyota zegt zelf dat in de 14% categorie gaat vallen. Daar weten ze ongetwijfeld al wat de uitstoot ongeveer gaat worden. Reken er dus maar op dat als ze roepen dat het 14% gaat worden het ook echt 14% gaat worden. De Auris Hybrid schijnt zelfs zuiniger te worden dan de Prius.
Van buiten erg saai, wel een tof interieur. Vooral de middenconsole en de tellerbak lijken zo uit een ruimteschip te komen.
de golfkiller van toyo,……. denk het niet.
saaie auto.. ik vermoed alleen dat hier nog de oude prius rem software inzit.. opassen dus! ;)
@Daantje: it’s building momentum, picking up speed and won’t stop for anything ;)

Die Auris, daar heb ik nooit wat aangevonden, nu ook niet en over vier jaar ook niet (dan mag ik weer opnieuw met leasemaatschappijen over auto’s gaan sparren)
Ik denk dat Nederland straks versteld staat van de verkoopcijfers… Want dit is een normaal uitziende auto, voor bijna nop!
en weer een toyota die ik niet wil hebben… schiet eens op met de ft-86!! en graag een nieuwe celica, supra en mr2
Ik hoop dat de berichtgeving rond de Toyota terugroepacties eindelijk afgelopen is. Vanochtend in het RTL nieuws weer een bericht; mogelijk zijn er geen 21 maar misschien wel 34 mensen om het leven gekomen. Heb zelf het gevoel dat elke scheet nu in verband gebracht word met het Toyota gaspedaal probleem. En dan nog iets, ik wil een sterfgeval niet bagataliseren, maar 34 slachtoffers sinds 2000, totaal 8,5 miljoen auto’s. In Nederland rijden ook ongeveer 8 miljoen auto’s rond en hier sterven jaarlijks 700 mensen in het verkeer…

Ik hoop en verwacht dat Nederlanders nuchter genoeg zijn om in te zien dat deze Auris, met name voor de Leaserijder, een interressante propositie is. Ik hoop ook dat mensen nuchter genoeg zijn om in te zien dat ze van Toyota gewoon een betrouwbare en veilige auto kunnen verwachten, zeker na de recente terugroepacties…
@ Ramshoek: jij bent een Toyota dealer of vertegenwoordiger zeker…
best spannend om in een toyota te rijden heur.
alfa mannetje
nou , na 100.000 km zijn ze wel doorgerot , je hebt natuurlijk wel een Toyota .
@alfa mannetje:

zegt een alfa mannetje… ik zeg niets
Tuurlijk wordt dit een succes, of zou eindelijk de normering voor diesels gelijk getrokken worden als deze aan dezelfde uitstootnormen voldoen? Maar wie weet, er komen mega bezuinigingen aan, en gaan de regels op de helling. Voor het milieu maakt het niets uit, of de auto herkenbaar is of niet.
“nou , na 100.000 km zijn ze wel doorgerot , je hebt natuurlijk wel een Toyota .”

En dat zegt iemand die zichzelf ‘alfa mannetje’noemt, whahaha. Die roesten toch al in de folder?

Dit wordt een verkooptoppertje denk ik. We blijven nederlanders he en ons bent zuunig
Ben benieuwd wat hier allemaal mis mee is. Zal ongetwijfeld ook we teruggeroepen worden. Gelukkig voor Toyota zijn er mensen die dit model mooi vinden, dus zullen ze er best wel wat van verkopen.
@alfamannetje: Ik heb makkelijk 280.000 gehaald met mijn 20j oude Corolla, en geen enkel roestplekje te bespeuren. In feite geen enkel groot (lees: duur) mankement gehad. Alleen jammer dat ie niet elektriekstaak-proof was, anders zou ik er nog altijd vrolijk en probleemloos mee rondrijden.
Gewoon even de TTE opties aanvinken bij de opties en je hebt een puik karretje hoor;

http://i19.photobucket.com/albums/b192/Wicked-M/08062009469.jpg


http://i19.photobucket.com/albums/b192/Wicked-M/08062009471.jpg
toyota is en blijft de beste auto ter wereld
Ik denk dat er veel belangstelling voor is van de mensen die prive rijden met de zakelijke auto en bijtelling moeten betalen. Ik heb trouwens een handige link waar je lease auto’s heel makkelijk online kunt berekenen; http://www.superlease.nl
of ik in een echte auto hebt gereden natuurlijk wel.
TOYOTA natuurlijk
Wat zijn de mensen toch negatief over toyota,terwijl het gewoon propeganda is het merk zwart maken omdat hun verkopen achteruit lopen.
Dus dan maar toyota die de meeste auto’s verkoopt zwart maken,voor mij is er maar een de beste en dat is Toyota.
Laat de mensen maar dief van hun eigen portomonee zijn,Ha,ha,aah

Kleine kinderen zijn het.
Heb eergisteren deze schitterende auto gekocht! Moet wel wachten tot begin augustus voor hij van de boot afrolt, maar dan ben ik weer helemaal bij de tijd… (moet nu wel afscheid nemen van mijn trouwe Carina waar ik NOOIT pech mee heb gehad en die me in al die 17 (bijna 18) jaren de volle 340.000 km heeft gebracht waarheen in wilde…
Beste jongens en meisjes, deze oude man rijd nu in een Toyota Aurus Hybride. Inmiddels al 800km gereden. Werkelijk fantastisch. Daarvoor een Prius gehad ook een probleem loze auto, alleen ik vind deze wat mooier.Rijd nu al 4.5/100km, moet nog inrijden.
Ik heb de Aurus-Dynamic €24.900,00.En een goede garage wat wil je nog meer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).