Ook aanwezig in Genève: de Chevrolet Aveo RS Concept

Auteur: , 38 Reacties

Het conceptbommetje (qua uiterlijk dan) van Chevrolet zal in maart zijn Europese primeur beleven.

Een standaard Aveo doet weinig tot niets met een rechtgeaarde petrolhead. Verwoede tuningpogingen helpen eveneens. Of je moet het autootje een totale make-over geven. Maar wat Chevrolet met deze conceptcar wil gaan neerzetten kan nog wel eens heel leuk worden. Het vermogen blijft wel een beetje bescheiden met 138 pk uit een geblazen 1.4 Ecotec-motor. Voor de krachtoverbrengingen is gekozen voor een handgeschakelde zesbak. Chevrolet Europa-baas Wayne Brannon heeft er het volgende over te zeggen:

“After Cruze in 2009 and Spark in 2010, our centenary year 2011 will usher in five more exciting Chevrolets for Europe. The Aveo RS clearly demonstrates that we are ready to make a big step forward in the small-car segment. Coming to Europe in 2011, the new Aveo will be completely in tune with the striking new Cruze and Spark, our all-new compact and mini entries.”

Wanneer de all-new Aveo aan het publiek wordt voorgesteld is nog niet bekend. Maar ergens in 2011 mogen we de kleine Chevy Aveo (vroeger ook wel Kalos genoemd) gaan verwelkomen bij de dealers.38 reacties

dat ziet er goed uit:) leuk autootje..
ziet er cool uit:)
Het lijkt net zo’n matchbox auto. Nee dank u dit is/wordt echt zo’n petjesauto mocht hij in deze vorm op de markt verschijnen
@ErikkNL: inderdaad. We kunnen beter in een Polo gaan rijden. Dan onderscheid je je tenminste niet….
ziet er wel goed uit, alleen die ahterlichten lijken uit china te komen
Vooral de voorkant is lekker dik. Dit is toch wel een heel lekker wagentje hoor. 138 pk is meer dan genoeg, de Twingo RS doet het met ietsje minder pk’s en iets minder gewicht (waarschijnlijk) en die is ook nogal heet.
mooi ding allen de achterlichten en een paar dingen aanpassen en hij is mooi ;)
Dit hebben jullie al eens gepost
Denkend aan een eerder artikel, de stance klopt wat mij betreft voor geen meter. Verder wel een stoer bakkie.

http://www.autoblog.nl/archive/2007/06/08/de-stance
Apart hoe een associatie van ver weg in het hoofd opeens zo naar boven kan komen. Kijkend naar het plaatje hierboven moest ik onbewust opeens denken aan de muziek bij de Citroën C4-reclame. Verder kijkend over de pagina viel mijn oog op een verwijzing naar Autojunk, met een reclame voor de Aveo waarin de C4-reclame gepersifleerd wordt. Die was ik al lang vergeten, maar via via klimt de koppeling zo omhoog uit mijn achterhoofd… :? :o

En nu on-topic. Kekke concept car, maar met 12″ wieldoppen zal hij net wat minder ogen…
@Ahura alsjeblieft niet, maar het ziet er op deze foto’s nogal speelgoedachtig uit dus ik wacht nog even op het productiemodel. Het ziet er sportief uit en niet mainstream, maar wel plasticachtig.
@ErikkNL: wat is plasticachtig op een auto..? Ik vind het gewoon een vlotte hatchback. En omdat het een concept is zie je logischerwijs uitlaten die daar niet komen, fraaiere spiegels en iets andere lampenunits. Op de spy shots zijn de achterlampen wel te zien maar niet het gedeelte om de ronde units heen: http://www.autoweek.nl/forum/read.php?12,3943099
Bescheiden 138pk..

Kijkt in naslagwerk en schrikt een beetje.
Wat is die pk run toch hard gegaan. Toegegeven, het gewicht steeg bijna net zo hard.
Mooie Matchbox-versie van die Corsa
niet slecht, alleen het voorste is niet m’n ding
OK? :shock:
Is dit niet het autootje die ze in Transformers II gebruikten??
Ziet er wel leuk uit..
@Dimglor: nee dat waren de 2008 Trax concept en 2007 Beat concept. En dat was een concept voor de Spark
dit is een zeer mooi bakkie. ik zou hem ongewijzigd naar NL laten komen en dan zal in de smaak vallen bij de jongeren!
@laulau als “jongeren” kan ik dit plastic gevaarten niet echt waarderen
@fiestafeest: wat plastic? Praat toch niet zo’n onzin zeg. Kom met fatsoenlijke argumenten of zeg gewoon niks.
edit: doe aub even rustig
@ahura wat is dit nu weer ben je nu ineens beledigt omdat ik dit zulk auto´s gewoon niet kan waarderen
Nee ik kan niet zo goed tegen mensen die niet fatsoenlijk kunnen argumenteren. “plastic”.. wat is “plastic” als je het over het exterieur hebt? Zeg dan gewoon wát je er niet geslaagd aan vind ipv met vage termen te strooien. Jij gebruikt zeker ook het woord “degelijk” om een VW te beschrijven? ;)
@ahura persoonlijk vind ik het exterieur een beetje te (ja hoe moet je het beschrijven) glimmend goedkoop ´plastic´ er uit zien en nee ik beschrijf vw niet als degelijk :shock:
dat doe ik al bij ford :D
@fiestafeest: door nog eens plastic te herhalen wordt het niet veel duidelijker :P Ik snap overigens vanaf het begin wel wat je bedoelt hoor maar vind ‘plastic’ zo’n kansloos woord ;) Maarre, welcome to the world of concept cars; die zien er nou eenmaal vaak zo uit
Ach, met gewone voor- en achterlichten wordt ie onmiddellijk veel saaier. Niveau Corsa, ook zo ‘opwindend’.
stop nou is met dat zeiken over plastic lijkt wel standaard te worden als er een usa bakkie op het blog komt gadver , ze vinden het eigenlijk heel leuk , maar stel j voor dat je opvalt ,ohja amerikaans ff afzeiken kan niet door de bocht is plastic interrieur is bagger , geen goede kwaliteit , zo hebben we dat ook weer gehad .
@corvettez06
Laat ik nou toch denken dat de Aveo uit de “Daewoo”-tak van Chevrolet komt. Als je even googled, zie je zelfs dat de Aveo in Polen geproduceerd wordt. En is er dus helemaal niets Amerikaans aan. O ja, Louis Chevrolet was een Zwitser, wist je misschien nog niet ;-)
@boxster: de Daewoo-Chevy’s vindt je tegenwoordig ook in grote mate in de US hoor. De vorige Aveo was ook gewoon te koop in de US, zelfs met Pontiac-snoet. Ik wil maar zeggen, het is niet echt een Koreaanse auto meer, het is een wereldauto.
@Esprit de Flandre: Het gaat noch “corvettez06” als mij om waar de auto verkocht wordt. Corvette z06 denkt dat de bovengenoemde auto’s Amerikaanse auto’s zijn. En er is volgens mij niets Amerikaans aan de hierboven getoonde auto’s. Verkocht worden in Amerika is niet relevant, de auto wordt wellicht ook verkocht in China maar is daarmee nog geen Chinese auto. En uit welk land de eigenaren van een automerk komen is kennelijk ook niet relevant: Jaguar is nu ook geen Indiase auto geworden, nu de eigenaren in India zitten. En Saab is geen Nederlands merk ;-)
mooi ding! maar net zoals bij alle andere conceptcars blijft er niks van over en wordt het weer een ouwelulle bak
tof ding!
Ja het ziet er uit als een echt stoer bakkie!
Leuk ook dat ze ‘m gewoon blauw spuiten :)
doe niet zo bijdehand boxter,wat denk je dat ik uit een ei kom, bijna elk merk is niet meer orgineel het gaat om de principe uitspraken slimpie, dat eeuwige cliche gezeik.
Geinig. Ziet er niet eens slecht uit. Beter om naar te kijken dan een Matiz op 165 bandjes. :p
eindelijkeen Daewoo die niet ( echt) lelijk is.Maar het blijft voor mij een Daewoo
Ik was er al bang voor; de lijnen zijn hetzelfde gebleven maar toch is de basis veranderd. Minder schuin zeg maar. Maar blijft toch wel een leuke auto: http://www.leftlanenews.com/chevrolet-aveo-2011.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).