Poging tot burnout met een Dodge Neon [VIDEO]

Auteur: , 64 Reacties

Lekker rubber verbranden en dat op camera vastleggen. Dat moet de bedoeling zijn geweest van deze actie. Het liep allemaal iets anders.

Ergens in suburbia (VS) richt een jongeman zijn cam op een zilverkleurige Dodge Neon in de hoop spectaculaire footage te verkrijgen als hij eens even lekker de voorbandjes laat slippen op het asfalt. Ja, dat moet indruk maken op de internets en zo. Gegarandeerde YouTube-hit in de maak en wellicht haal je er Autoblog.nl/com/it/es wel mee.

Maar het verliep allemaal iets anders als gehoopt. Net als toen bij deze Corvette. In plaats van een burnout werd het een Epic Failout. Check het filmpje op Autojunk, maar pas op voor rondvliegende vliegwielen! (via eBaums World)




64 reacties

Staat al een paar dagen op Dumpert, maar wel serieuze schade zal ik maar zeggen!!!
-edit: je CAPS blijft hangen-
Als je goed kijkt zie je aan het begin van het filmpje al dat de voorkant van de auto in elkaar zit, kortom, hij is al betrokken geweest bij een ongeluk.
De auto lijkt mij dus vanaf het begin af aan al een write-off (ook te zien aan de mooi afgeplakte zij ruit van de auto).
Dit is gewoon een auto slopen, meer niet.
Een burnout doe je me je linkervoet op de rem en rechter op het gas moet die jongen gedacht hebben na het bekijken van wat interwebs filmpjes. Saillant detail is dat die auto’s RWD hadden…
HAHAHA wat een pannekoek!!!
Ik heb even mijn neon contacten gevraagd of dit niet beter kan :P
@Mr. V8: PanneNkoek, wortel! ;-)
LOL

Naderhand staat die dan ook nog zo wat beteuterd rond te kijken alsof hij niet goed beseft wat er gebeurt is. Nog wat schade op te nemen terwijl ik denk dat hij er beter een nieuwe kan kopen.
Lol @ Gert Nouwen
Now, that hurts.
wss iemand die wou voldoen aan de US voorwaarden om een extra bonus te krijgen voor een milieuvriendelijke auto.

het was dit of zo’n rare oplossing in de motor die heel het blok van binnenuit aanvreet
Haha wat een dweeb!
Zouden het de zuigers geweest zijn? Kan ook bijna niet anders.
@bmw-e30-7bh:

Zuigers doen dit niet. Simepl gezegd zitten die binnenin je blok en komen te veel materiaal tegen als water/olie, en veel metaal van de cilinderkop en onderblok. Dit is een vliegwiel wat uit elkaar is gespat….

En voor iedereen die dit grappig vind: Dit gebeurt en nou vaak als je zo dom bent om vliegwielen zomaar af te draaien. Maar aangezen het een ronde schijf die op hoge snelheid draait is het hetzelfde als een cirkelzaag. Op die plek zit je bijrijder ongeveer, en met nog wat meer ongeluk gaat hij dwars door de kabine heen en de bijrijder….
@Kevski-Style:

thanks for the update..
gaan er nu veel mannekes met petjes hun tuningplannen schrappen?
@Kevski-Style:

Een vliegwiel zit ook binnen behalve een kleine opening waar de startmotor aangrijpt. Vraag me af wat het nu echt geweest is. Zou wel wat foto’s willen zien.

@ bmw-e30-7bh:

Zuigers kunnen best naar buiten komen, alleen kunnen die niet omhoog schieten want daar zit de cilinderkop. Die komen meestal door de zijkant buiten spelen.
@Kevski-Style: Zuigers kunnen zeker wel uit het blok komen zetten hoor. En ik zie ook niet wat afgedraaide vliegwielen hier zo mee te maken hebben. Als ze goed afgedraaid en gebalanceerd zijn is er echt helemaal niks aan de hand.
@Kevski-Style:

Daarr zijn toch speciale schilden voor te krijgen? Hoeft overigens niet eens afgedraaid te zijn. Gewoon een lichter vliegwiel monteren kan dit ook veroorzaken.
Maar goed. Lichtere vliegwielen horen eigenlijk niet thuis op de openbare weg.

Ik kan mij overigens geen Neon voor de geest halen die dit soort herrie weet te produceren. Niet helemaal standaard meer?..
@RenesisHP:

Een lichter vliegwiel niet zo snel eerlijk gezegd. Die zijn ontwikkeld met een dunnere gietdikte en dergelijke. Afdraaien zorgt vaak voor plaatselijke warmte in het materiaal, waardoor moleculen anders gaan staan ten opzichte van de rest. Dat brengt stress met zich mee. Het is dan ook niet het gewicht wat het hem doet, maar de onbalans en scheurtjes die ontstaan.
@Kevski-Style:

Dat wist ik allemaal al. Toch hoor ik ook wel eens slechte verhalen over lichtere vliegwielen in het algemeen.

Misschien met materiaalkeuze te maken.. Ik durf er niet verder op in te gaan. ;)
@RenesisHP:

Lichtere vliegwielen zijn meestal afgedraaide vliegwielen. Materiaalkeuze is een hele belangrijke iig. Echte nadelen van lihte vliegwielen zijn er wel hoor, zoals een constante snelheid rijden wat moelijk wordt. De auto loopt door een lichter vliegwiel daarin onrustiger. Een lichter vliegwiel slaat immers minder rotatie-energie op. Daar zit het probleem in….
@Kevski-Style:

Lekker handig in het stadsverkeer. ;)
@RenesisHP:

Dan wel ja, veel start en stopwerk. Spaart zelfs benzine uit ;)
@Kevski-Style:

Start en stopwerk met een wankelmotor..

Ik pas. ;)
@RenesisHP:

Geen idee eigenlijk of dat goed gaat?
@ Gert Nouwen: ik dacht eigenlijk flensjes.. ;)
letterlijk ‘the valves dancing on the bonnet’….
klootzak.
Dom zeg!!!
Ouch, wat een loser! Kan hij maar beter een nieuwe auto gaan halen, want dit valt volgens mij niet meer te repareren…
Een pannenkoek?
Ik noem het een mongol!
Dit valt misschien nog wel te repareren als het onderblok nog goed is? Wij hebben met trekkers wel eens een drijfstang gehad die er aan de zijkant uit vloog. Ja dwars door 1,5cm dik gietijzer aan de zijkant. Maar dat is het niet. Zuigers komen zowiezo niet bovenlangs eruit bij een auto. Wat blijft over? vliegwiel/drukgroep/koppeling en nokkenas/kleppen.

Drukgroep van de koppeling ging ook dwars door 1,5cm gietijzer heen op een toerental van 1200. Koppeling stond niet goed afgesteld. Vliegwiel is gewoon massief en die zit op een as. Lijkt me niet zo waarschijnlijk want dan zou die alle kanten opstuiteren met die snelheid (+/- 4000 rpm?) want het is een auto.

Is een nokkenas sterk? ik heb alleen ervaring met 2takt en stoterstangen. Kan een nokkenas of een tandwiel daarvan zo omhoog stuiteren? lijkt mij niet eigenlijk.en de kleppen al helemaal niet.

Dan kan het een vastloper zijn geweest of een turbo.
(vastloper van een te hoge temperatuur) Dan staat de zuiger in 1 keer stil. Alles kan dan aan stukken worden geslagen maar hij rammelt iets door.

Zit er een andere turbo op dan normaal? Want iemand zij dat hij anders klonk dan een normale NEON.

^^
@NovaStar:

Ik gok dat dat niet een normale trekker is geweest maar op behoorlijk wat hogere turbodruk stond te draaien?
Ik gok erop dat het wel het vliegwiel is. De koppeling versplinters, want die is niet sterk genoeg. Vliegwiel is het zwaarste onderdeel met verreweg de meeste energie erin door het gewicht. Een nokkenas krijgt geen zware krachten te voorduren en zit met een aantal sterke bruggen vast. Ok, ze kunnen zeker los bij freak accidents, maar er zit geen energie achter.
Het is in ieder geval geen stock turbo. Daarvan is de motorkap anders, de spoiler mist en verder zijn de skirts en bumpers ook anders. Kan er wel op zijn gezet naderhand. In dat gval is een turbo een mogelijkheid….
@Kevski-Style & Novastar: Dit is een Neon zonder turbo van voor 2003. (zie de achterlichten) De enige 2nd gen Neon die met turbo geleverd was, was de SRT-4 (degene die jij bedoeld, Kevski-Style), en die is van na 2003. Dat is trouwens vrijwel een andere auto en heet ook officieel geen Neon. ;) Áls er al een 2.4 DOHC blok uit de SRT-4 in lag dan zou je de turbo wel horen en de loop klinkt ook best anders.

En de auto had trouwens al flinke schade zoals eerder gezegd, want dat is naast de motorkap, de rechter zijruit en missende spiegel en achterklep ook te zien aan die rare vouw in het dak.
@Wessee:

Dat dacht ik al ;) Zo heel veel anders is de auto overigens niet hoor. Technisch gezien redelijk gelijk blijven ook ten alle tijde mitsubishi blokken, al delen ze niet dezelfde motorfamilie….
@Kevski-Style: Nee ok, maar de SRT-4 heeft wel een heel andere wielophanging, remsysteem, uitlaatsysteem en zoals je zelf al zegt compleet andere aandrijflijn en vanaf 04 kwam daar een Quaife LSD bij. Uiterlijk is het natuurlijk bijna dezelfde auto, qua karakter is het een heel ander soort auto.
@Wessee: LSD zit gewoon ingeboeuwd, maar niet substantieel verschillend. kan je in elke versnellingsbak inbouwen. De ophanging is volgens mij ook gelijk. Onderdelen die anders zijn zijn alleen stugger. Beide zijn mecpherson volgens mij iig. Remmen is hetzelfde. Klauwen zijn groter/ meerpots en de schijven zijn groter, maar geen wereldschokkende veranderingen die niet in de standaard neon achteraf i te in te bouwen zijn. Das hetzelfde met een M3 en m20. Heel verschillende beestjes, maar alls is overzetbaar….
@Kevski-Style: Klopt, van een Lancer is immers ook gewoon een Evo te maken, alleen je kan niet zomaar loos onderdelen overzetten. Geloof me, er komt een hoop meer bij kijken dan alleen onderdeeltjes erop schroeven. Ik ken zat mensen die dat plan hebben/hadden. Een SRT-4 heeft rondom mcpherson idd, alleen de Neon die ik voor de deur heb staan heeft achter een multilink ophanging. De stuurinrichting is ook anders en Neons hebben achter trommels en geen schijven.
@Wessee:

Toch noem je geen onoverkomelijke problemen. Alleen is de stap groter dan normaal. Echte probleem is de achterkant. niet de motor en versnellingsbak iig….
100% zeker weten vliegwiel.
De klap is te groot voor een zuiger of 1 of ander afgebroken stuk metaal.
De plaats is in het midden precies bij de koppeling die vast ook wel ergens bij iemand in de tuin licht.
Blok kun je weg gooien. Is te duur om te repareren.
Die blokken koop je 2e hands voor +/- 200 dollar gok ik.
tenzij het een srt4 blok was.
@ GOD
jah U bent god dus ik luister naar U (A)
@ Novastar

Heel slim van je ;)
Er zit wel heel veel fail in deze vid, toch gun ik bijna niemand een motor plof. ;)
Een nieuwe manier om je motorkap van binnenuit uit te deuken.
Ja grappig, maar volgens mij was de auto al niet helemaal 100% meer, maar ik snap niet hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen de motor klonkt niet helemaal kapot. (voordat deze boem zei natuurlijk)
Dat de veroorzaker van de uiteindelijke knal het ploffen van de koppelomvormer is zullen we het wel over eens zijn toch? :-)
Die auto was al total loss, zie motorkap, bijrijdersportier en de achterklep. Dus de motor zal ook al een goede tik gehad hebben, als je deze dan lekker de toeren injaagt dan gaat de boel vanzelf kapot.
De auto was zo te zien al niet veel soeps, ze hebben hem uit zijn lijden verlost.
Raar – ik zie geen wielspin-smoke, of mis ik iets?
Ik gok op een cilinderkop-door-de-motorkap als afsluitertje van dit stukje motorsloopkunst. Ik heb ooit eens horen vertellen van een BMW 750i automaat met vastloper die ook de motorkap in ’n puntje had…
Geniaal dom :P
voor een out-burn heb je dan ook een Ferrari nodig .. pannekoek ..
Ik snap ook niet zo goed waarom je een handrem zou moeten gebruiken. Indien je het momentum goed meepakt kan je gewoon stilstaand de wieltjes laten spinnen (of nagenoeg stilstaand).
Nou ben ik verre van expert maar ik heb toch wel eens een 155 1.8 laten spinnen door enkel goed het momentum mee te pakken.
Lichter vliegwiel = feller op het gas, snellere terugval in toeren, sneller schakelen, meer pk, moeilijker constant toerental te houden.
zwaarder vliegwiel = precies het tegenovergestelde van het bovenste. en dus ook meer koppel ipv meer pk.
GOD, leg me even uit hoe je meer koppel krijgt door een zwaarder vliegwiel?

Zou wel een makkelijke oplossing zijn voor fabrikanten, voeg een zwaarder vliegwiel toe en je hebt ineens extra koppel.
@Bart: Fabrikanten weten het al wel hoor.
Tis simpel, hoe zwaarder een vliegwiel hoe makkelijker hij blijft draaien.
@bmw-e30-7bh:

Dat weet ik, ik heb er een opleiding voor gevolgd ;). Maar zoals ik het lees zorgt het monteren van een zwaarder vliegwiel voor meer koppel. Dat is iets anders dan makkelijker rondgaan, de energie die in een vliegwiel is gestopt zal altijd meer zijn dan de energie die eruit komt.
haha zag dit al vorige week bij Zadan, blijft grappig dat ie nog zo verbijsterd kijkt van … HEH hoe kan dat! :P
@Gert Nouwen

Zeker net leraar geworden…. Hahahahah
Hebben ze nou alweer een nieuwe manier in de US of A gevonden auto’s sloopklaar te maken?
Wij kennen in NL natuurlijk het R/T package niet, dus die laat ik even buiten beschouwing. Dat is de, iig in dit land, missende stap tussen de Neon en de SRT-4. ;)
Ja, maar wil je de motor en versnellingsbak vervangen, incl. turbo, dan moet je ook het hele uitlaat systeem vervangen. Niet onoverkomelijk idd, alleen kostbaar. Voor ons is het waarschijnlijk dan ook goedkoper om een SRT-4 over te laten komen. Waar een wil is, is een weg. ;)
@Wessee:

Mee eens! Daarentegen kan je voor het geld waarmee je je auto laat overkopen en de koop zelf wel weer genoeg andere leuke dingen doen, zodat hij een SRT 4 nog wel voorblijft ;)
Leuk om hier van alles te horen over de SRT4!
Maar moet nog wel even meegeven dat ook de versnellingsbak anders is dan van een normale neon.
Het blok is ook niet van Mitsubitshi, dat is een fabeltje dat ergens in de wereld is geholpen. de 2.4 is gewoon gebaseerd op de 2.4 NA motor uit de pt, sebring ed. en het turboblok is in feite hetzelfde als uit de PT-GT.
Alleen de Turbo-fold kwam uit een samenwerking met Mitsubitshi.
Verder is de complete ophanging anders inclusief andere veren, dempers, andere hoogte noem maar op…….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).