Video: nieuwe BMW 5 Serie rijtest

Auteur: , 137 Reacties

Van de vorige vijf generaties zijn in totaal meer dan 5,5 miljoen exemplaren verkocht. De zesde generatie van de BMW 5 Serie staat vanaf eind maart bij de dealers, maar wij mochten er alvast een rondje in rijden.

Wegens omstandigheden en actualiteit hebben we ditmaal geen geschreven rijtest. Schrijven is ook eigenlijk heel erg achterhaald, liever doen we gewoon een goed filmpje kijken. Klik daarom door voor de hi-res video op ABHD.nl!137 reacties

Wat een bak!
Aah, Wouter is stout geweest met het ESP? Tut tut tut!
Op het werk geblokkeerd. Zal voor thuis zijn.
Welke motor?
super, hier hoopte ik zo op!!!
Perfectie? :)
waren er in duitsland geen rotondes? :P

leuk filmpje mannen, met een niet geweldig, maar toch vrij mooie bmw. persoonlijk vind ik hem mooier dan het vorige model.
Geweldige auto, alleen hier zitten niet echt mooie velgjes op. Het uiterlijk staat mij verder wel aan!
Stukken mooier en beter dan de E-klasse en A6.
Zo! Lekker weertje daar in Portugal :D Mooi rijtest ook. Maar voor dat driften lijkt hij iets te veel grip te hebben… Jammer. Maar de M (als die komt) zal dat vast wel beter kunnen.
@Ferdinand1: Je ziet inderdaad dat ie daar eigenlijk ook ietsje te zwaar voor is.
Wow filmpje gaat na ongeveer 40 sec. erg haperen. Ben ik de enige? Andere abhd filmpjes werken altijd goed.
Deze auto is vele malen mooier dan de E60! Een hele mooie en goede auto, en een mooie rijtest.
Leuk gemonteerd, “daar kan je gewoon bijna niet de mist mee in gaan” :lol:

Wouter kan trouwens lekker driften!
Wat een auto!
Leuk filmpje ook, toppie!
Een 3-serie met overgewicht…
jullie zijn dr snel bij!
lijkt wel een niksan primera die achterkant, lekker premium.
Leuke repo! Ik vind die E60 ook nog steeds prachtig, vooral de Touring.. Wat me opvalt is dat de deuren niet automatisch op slot gaan tijdens het rijden (in Amerika noemen ze dat het niggerlock, beetje disrespectvol maar goed…)
Wel jammer dat er geen leuke bloopers meer aan het eind zitten zoals een tijdje terug de trend was… Of is Wouter tegenwoordig zo goed dat alles in 1 keer goed gaat? Klasse!
@John: Die spin op het eind was nou niet echt een hoogtepunt van driftkunsten :P
@John: die niggerloch waar jij het over hebt kun je zelf instellen in het i-drive systeem
@John:

dat kan je instellen via de idrive ;)
@Robinz: Ja slim, had ik moeten weten aangezien ik zelf ook BMW rijdt met iDrive…
Hij lijkt echt te veel op de 3 serie sedan.
jip (die met 1 p)
Ze zeggen comfort van de 1-serie? Die staat toch juist bekend om het tegenovergestelde.
Pieter Autofans.be
Voor mij was dit de beste videoreportage die Autoblog ooit afleverde. Schitterend. Jammer dat tekst en foto’s ontbreken, maar dat is bij deze vergeten.
Tsja, het is inderdaad kwestie van smaak. A6 valt voor mij sowieso af (=eenheidsworst) en dan de keuze tussen de 5-serie en de E-klasse. Ik kies voor de E-klasse. Ik denk dat ik ook meer fan de E60 ben…
Hebben jullie foto’s van die opgestelde evolutie van de vijf serie zoals in het filmpje?

Zoja, STUREN! :D :D :D
@Bosnia_love: http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=BMW/5-serie_2010
@autoblogger: Danke schön!
@Bosnia_love:
bosanac, kako tako mozes da pricas pored nase fice…..stid i sramota da te bude :D
@Emir: Hehe, jarane, nova drzava, nova auta. :D
Houwdoe A6 !
Audi mag nu wel met een heule lekkere A6 gaan komen.
Bij mij is het meer een dia-show ipv een filmpje :( terwijl die gewoon volledig geladen is….
De achterkant is netjes de voorkant toch teveel 3 serie. Maar dat donutje op het einde, ging zeker niet helemaal perongeluk:P niet dat ik het beter kan.
Hij is niet mis maar ik deel Wouter’s mening, de E60 deed mij dat ietsje meer :-p
Ik moet hem eerst nog zien op de weg misschien dat ik dan van gedachte verander, maar de E60 blijft de mooiste 5 serie tot nu toe ( vooral de M versie was dodelijk ).
Ik wil niet lullig doen, maar kiezen tussen de ‘5’ en de ‘E’ is toch niet heel erg moeilijk…..

http://static.autoblog.nl/images/wp2008/mercedes-eklasse-w212-3.jpg
@MercedesForum: De 5-serie dus. ;)

Ik moet denk ik mijn naam veranderen in BMW_love… :D
@MercedesForum:

Ik had voor een dodge charger gekozen… smaken verschillen. maar MB,BMW,Audi liggen qua kwaliteiten niet ver van elkaar. ik zou tussen die 3 voor de audi gaan. Quattro aan de macht.
@MercedesForum: de 5 natuurlijk

echt een heel erg mooi ding en ik ben benieuwt hoe de touring eruit komt te zien. nu maar wachten op de m5 en dan weer kerstshoppen?
Yeah, testrit in Portugal! :D
Mooie auto, inderdaad wat conservatief gestyled, maar ik denk dat het weer een succesnummer voor BMW wordt. Nu alleen hopen dat de opties wat goedkoper worden! :p G(heb het gevoel dat dat niet gaat gebeuren)
er is maar 1 mooie 5 serie en dat is een e28

prachtige lengte breedte verhouding
Mooi zo! Maar gaan we volgende keer weer eens articuleren? Wouter slikt de helft van z’n woorden in. Laat dat maar tot je het prijskaartje en de optielijst ziet…
@mercedesforum
Als sedan zou ik voor de vijf gaan, maar als touring waarschijnlijk voor de E. Geen stationwagon is beter dan de E-break.
Zo jammer dat ie niet de zelfde voorkant heeft als de 5 GT. Stond er versteld van hoe mooi die voorkant in het echt is. Had ik totaal niet verwacht.
deze voorkant vind ik op dit moment niet je van het.
Maar ja dat vond ik van de 5 GT ook op foto en video.
Dus afwachten tot maart en hem een keer bij de dealer bezichtigen.
Handige gozert
Schijven is niet achterhaald, ik vind het leuk om de stukjes te lezen in de tijd dat het filmpje laad ;) ik hoop dat jullie niet stoppen met geschreven rijtesten (luie donders :lol: ) zoals ik constateer na het lezen van het zinnetje ‘schrijven is eigenlijk ontzettend achterhaald’.
niggerlock, mijn excuses
bmw gaat dezelfde kant op als audi, de modellen lijken veel te veel op elkaar. (3-serie, 5-serie en 7-serie)
@laulau: ja dat was in de jaren 80 en 90 helemáál niet zo..
5-serie de klasse auto je rijdt er in je trainings pakkie en in je werk pakkie
Vond wel dat Wouter af en toen wat onduidelijke praatte..
weer de krenten uit de pap, ik als importeur zou toch wat selectiever omgaan met deze kostbare perstripjes

@ mercedesforum

Oprecht jonguh.. met die foto van de E vragen welke er gekozen moet worden en dan serieus denken dat er mensen zijn die voor die Turkse Sonata gaan *proest*
@prop: Ieder z’n smaak. Vaak wordt smaak wel bepaald door bepaalde gevoelens en als je dan een hekel aan een merk hebt dan komen er al snel uitspraken van: Turkse Sonata oid, gelukkig worden dat soort uitspraken door mij altijd lachend gelezen. Vind dit een zeer mooie auto en een prima interieur toch zou ik voor de E-klasse kiezen met AMG Pakket. Dat is toch zo’n schitterende auto, veel gewaagder dan de nieuwe 5. Echt een design waarvan je kunt zeggen; You hate it or you love it. Denk wel dat het design van de E langer mee zal gaan als dat van deze 5.
Ik vind hem persoonlijk veel beter dan de vorige 5. Is het normaal dat dat filmpje zo hapert? ik heb het probleem ook bij andere filmpjes. Of ligt het aan de server van AJ?
eenheidsworst. Geef mij maar de 5e generatie 5 serie met het 5 liter M motortje die 5 cilinders per kant heeft. Wat is dat een beauty!

^^
Prachtige auto maar g*dsamme, hadden ze die neus niet wat stoerder kunnen maken? Die verpest echt de hele auto
Één van de betere videopresentaties die jullie hebben afgegeven jongens, mooi film werk en leuk+nuttig commentaar! Levert al met al prachtige en informatieve beelden op:)

Jammer dat er geen tekst bij zit, daar kan je namelijk meer instoppen als in zo’n filmpje en het is wel leuk om nog wat meer info te hebben;)
Ik vind die hoofdsteunen echt niet kunnen. Hij zit gewoon vol met vouwen!
DIt is gewoon een verademing tov het bangle gedrocht hiervoor.
Kiezen tussen de E en de 5-serie is idd niet echt moeilijk hoef ik geen seconde over na te denk. De 5 serie
@Mercedesforum: de 5 serie, met afstand ! ;-)

Soepele lijnen, mooi design, geen ‘hè, wat een vreemd maar wenbaar ontwerpie’ en een oeverloos mooi interieur! Yep, de 5 serie is eigenlijk voor iedereen het beste !
Prachtige wagen, stukken mooier dan de E60. Hij doet me qua postuur denken aan de E39, naar mijn mening nog steeds een van de mooiste BMW’s ooit.

Goed filmpje overigens, ik heb ervan genoten!
@ Vanquish

Dat is omdat er op zon dag talloze zwetende journalisten in die bak lopen te gummen. (No offence Wouter)
Zit er gewoon met een touwtje omheen geknupt en als je die weg haalt hou je de echte hoofdsteunen over.
Blij dat je dr om kan lachen Pordon … alles moet met een knipoog gelezen worden en niets is leuker om elkaar af te kraken hier.

RacerX

Er zit idd veel E39 in … voor BMW de absolute trendsetter geweest qua design. Heel goed verwerkt hierin. *droomt van een M5 met V10 en 2 turbo’s*
dat was snel
Die met de TRX velgen zou ik wel willen hebben.
Ik zou tochwel direct voor de E-klasse gaan
qua look en afwerking is die veel mooier
De motors zijn echtwel de beste kunnen veel kilometers aan (ik heb er ondertussen al 478.123) met mijn E220 uit 2005
@bmw fanboys ik zou eens kijken naar een avantgarde of AMG versie, die zijn sportiever
en doe eens een testrit en ik wed erop dat jullie zullen zeggen: “met wat voor gedrocht heb ik al die tijd gereden?”
Zo wat een mooie auto, zegt een Mercedes liefhebber. Als ik het geld had zou ik voor de 5 gaan. Wouter was die dag ziek, hij had de hele dag zijn gordel om!
Dit gaat de verkopen van de E klasse weer flink opkrikken! Dit straalt toch geen klasse uit.. Toch maar goed dat er mensen zijn die dit kopen, anders lijken we allemaal wel verstandig:-).
Wouter zegt dan wel twin turbo in het filmpje, maar dat heeft ie niet…. ;)
Ik weet niet echt wat ik van deze moet vinden..
Het uiterlijk spreekt mij vandaag niet zo aan..
Ik moet deze eerst deze eens in het echt zien denk ik…
leuke auto! Hij ziet er misschien soms net wat te braaf uit, maar niet altijd want soms herken je er een beetje die aggressieve 7 serie-blik in..
Ik vind hem in ieder geval geslaagd.
De eerste is ook al in nl ik heb geen fotos het was namelijk een geheimen ont hulling echt vet en wat een mooie bak zeg!!
@MercedesForum: de 5-serie, dat was inderdaad niet moeilijk!
Ik vind de E niet zo geslaagd en volgens mij rijdt de 5-serie ook gewoon beter.
binnenkort verankerd op de linkerbaan, bestuurd door een 65-plusser bij u in de buurt.

Tuurlijk rijd het mooi en ziet hij er (ietsje) slanker uit dan de vorige, maar is er nog iets echt nieuws onder de zon of kan de betreffende grijze duif nog wel een jaartje doorcrossen in de E60?

offtopic: ik vind de E-klasse dan weer wat mooier, maar da’s persoonlijk.
Zeer mooie auto!
Alleen jammer van de velgen, die zijn op deze versie wat lafjes. Het shot van 1.45 t/m 2.00 vind ik erg mooi. Goed gedaan patrick. Ik ben benieuwd hoe de concurrentie tussen de nieuwe E-klasse en de BMW 5 serie gaat verlopen…
Heel heel knappe video, mooie shots op het circuit! En een mooie wagen, wel spijtig dat hij kwa uiterlijk wat braver is geworden…
@ Prop, de M5 krijgt geen V10, maar een V8 met 2 turbo’s. Zal rond de 560pk krijgen. De voorkant is inderdaad een beetje te voorzichtig, de achterkant lijkt meer geslaagd. Maar wie weet ziet ie er in het echt heel anders uit, zoals wel vaker. De Mercedes E is in ieder geval geen enkele concurrentie, wat een lachwekkend lelijke auto, om maar niet te beginnen over de A6 (GAAAP). Helaas komt de F11 (touring) pas in september 2010…
@BMWHerman: Grappig dat de reacties van lelijk gedrocht de E-klasse is meestal van een BMW-fan afkomen. Weet je wat jij eens zou moeten proberen… Je BMW bril afzetten, ik heb enkele jaren geleden mijn Mercedes bril afgezet en kijk nu veel objectiever naar auto’s dan voorheen en kunnen ook andere auto’s mij plezieren. Tuurlijk heb ik nog zo mijn voorkeuren maar ook een BMW zal ik niet zomaar afslaan. (dat ik zoiets zeg is echt heel speciaal want dat kwam vroeger echt mijn strot niet uit.)
lelijk!! net een Megane vorige generatie
Strak camerawerk mannen! Zag er goed professioneel uit! Veel nieuwe shots en af en toe leek het wel een promofilm zo strak gefilmt. Leuke rijtest.
niemand nog de fout gespot?
er zit GEEN
twinturbo blok op de 535i!
@mckroket: dat is idd maar een singel turbo ik wou net de elfde opmerking maken
@ BMW Herman

Jo echt .. daar was moeilijk omheen te lezen de laatste maanden. Toch blijft een v10 twin turbo mb droom

wellicht zat de foutief opgemerkte 535i twinturbo wel in de twinscroll turbo
Ik vind de E in normale uitvoering echt lelijk. Dan heeft het imo wat gedateerds en is het iets sportievere uiterlijk van zijn voorganger compleet weg. Maar als Avantgarde is ie gelijk een heel stuk mooier

http://www.autotrack.nl/car-img/of01/s091/of01_0006518191.jpg
Erg mooie shots van de 5 tussendoor. Goed gedaan Patrick!
De BWM grijpt tenminste terug naar de e39 zoals hierboven al meerdere keren gezegd is en het is een mooie wagen.


@ prop
Maar als ik in dat segment een wagen zou kopen en die tijd komt nog. Dan ga ik toch voor de Mercedes E. Die jij zo mooi turkse sonata noemt.

Binnen 10 jaar mischien maar voorlopig zie ik de turken toch nog rondrijden in mercedes 190, bmw e34 en mercedes sl (w129) en de w140 clk.
Of in een nieuwe S klasse brabus of audi a8 en zelfs bentley (maar dan waarschijnlijk gekocht met 10 man ofzo).
hij zegt trouwens iets verkeerd, hij zegt een palet vol motoren (een palet is zo’n houtje met verf), maar het moet denk ik zijn palet op z’n engels (spraak = pelet, (pe)ppie en gewoon let)
oja ff iets positiefs :P, een super mooie auto en leuk om ff te zien dat er gedrift word. :p
Beste rijtest tot nu toe, mooi gefilmd en boeiend.

Over de 5: Eindelijk weer een BMW die ik wil hebben, en dat is de eerste sinds de E39 (M3 uitgezonderd).
Ik was gister in Amsterdam, daar mocht ik alvast de nieuwe bmw 5-serie bekijken, mooie auto! maar mijn camera op mijn telefoon werd afgeplakt, en mijn fotocamera moest ik inleveren. terwijl er overal op internet al foto’s staan en filmpjes.. beetje vaag.
Keuze is makkelijk mocht ik het geld hebben, 5-serie met ruime voorsprong. E-klasse zie ik elke dag op schiphol wel 100x als je hem naast de oude ziet is erg echt weinig verschil. De nieuwe 5 ook al een keer mogen aanschouwen stond klaar om het vliegtuig in te gaan en ziet er nmm echt stukke beter uit. Voorkant vind ik in het echt lekker dik en boos kijken
Mooie kar! Weer een mooi model nadat Chris Bangle zijn biezen heeft gepakt bij BMW. Terug naar de styling zoals bij de E39, een schitterende BMW (ja, beide).
Marek.DAn ben je echt blind als je geen groot verschil zit tussen de twee generaties e klasse.TIjd voor een ander brilletje.
Citrofiel [ reply ]
15 February 2010 om 19:12 Erg mooie shots van de 5 tussendoor. Goed gedaan Patrick!


Dank, zoals op onderstaande foto te zien is heb ik er wel wat voor over moeten hebben, dat glazen klapraam blijft namelijk niet overeind bij snelheden boven 50 km/u heb ik ondervonden :(

http://www.autojunk.nl/fotos/filmauto/35050/1
@Patrick_Createmedia: Hoe heb je het prachtige shot rondom de auto en het shot van alle generaties 5-serie gefilmd? Het ziet er namelijk echt heel erg mooi uit, heel erg vloeiend.
Lol @ handje op 1.30

gave rijtest, maar ik vind het maar een verlengde 3-serie, ben zeer benieuwd naar de nieuwe M5!
Persoonlijk vind ik de nieuwe 5 een stuk mooier dan de vorige generatie..
Voor mij heeft deze 5 wat ik van de de 3 serie ook al vond en zoals Jeremy Clarkson het zo mooi zei:”just another 5 meter car!” Wordt er niet echt warm van, vind het een wat ouwe lullen model, net als ze 7 serie. Dat was in mijn ogen altijd het verschil, los van de prijs. De 7 is voor na je pensioen en de 5 WAS voor er voor…
In het filmpje merkte ik op dat Wouter merkte dat hij lang tractie houd voor dat de achterkant uitbreekt.
Dit heeft een goede en interessante reden.
Komt voor een groot deel door het Integral Active Steering System (meesturende achterwielen). Zit ook op de 5 GT en de 7 serie. Een soortgelijk systeem (AHK) hadden ze vroeger al eens voor de 850csi ontwikkeld. is nu naar al die tijd opnieuw leven ingeblazen. Systeem was vroeger te duur en te complex (hydraulisch) voor een aller daagse auto. En een tijd later kwam Bosh met ESP dat heel makkelijker en goedkoper te realiseren was.
Een hele interessante techniek vind ik.
Hier een filmpje van IAS:
http://www.youtube.com/watch?v=E-wsOeoj_MA&feature=player_embedded
4WS is de nieuwe trend van 2010. 4WD is so 2010 … ;)
@GOD: Je ziet het ook in de headerfoto. Wouter geeft tegenstuur en je ziet de achterwielen wat naar links gedraaid.
*is zo 2009
waar blijft die edit knop?
Tot nu toe in zijn klasse de mooiste, beste en gewoon de juiste keuze in het 50.000 – 75.000 budget.
Maar ja, het succes van deze 5 zal duren tot de komst van de nieuwe A6 natuurlijk.
@ mb man ik zie het verschil ook wel fan boy maar het design is bijna hetZelfde alleen de lijnen Zijn strakker voorkant is toch bijna hetzelfde kom op man durf te garanderen dat er meer 5 series verkocht worden helemaal als de taxi’s niet meegeteld worden
Hmm. De hele trip hoogswaarschijnlijk volledig betaald door BMW (met complimentary gouden horloge op het kussen?) en toch objectief en redelijk kritisch. Mooi filmpje. Ook ik vind het design trouwens te braaf. De E12, E28 en E34 zijn toch de BMW’s zoals BMW’s bedoeld zijn en behoren in mijn ogen tot de mooiste auto’s ooit gemaakt. Deze is nog steeds veel mooier dan de Mercedes E trouwens (en waarschijnlijk betrouwbaarder in 4 cilinder Dieseluitvoering) en andere rare obesitas BMW X en GT-fratels. De mooiste (en meest pure) BMW anno 2010 voor mij: De 1-serie coupé.
Eerst vinden alle-de meeste- autogekken de 5 serie/bangle lelijk. Is het ding eindelijk normaal vormgegeven is het weer niet goed!
@Eho: als de neus gewoon wat stoerder was was er niks aan de hand geweest ;) Vind hem overigens van de zijkant ook niet écht modern overkomen. De 7-serie lijkt erg op de 5-serie maar vind ik toch wel weer dat beetje extra hebben. Maar de 5-serie links.. prachtig. Ingetogen maar ook gewoon echt dik.

http://img210.imageshack.us/img210/4120/bmw5series20111280x960w.jpg

De nieuwe neus.. moest het sportief worden? luxe ogend? stoer? blijkbaar wisten ze het niet en dus is het geen allen gewordne
@ Banaflip

Nu je het zegt idd. scherp ;)
Interieur is weer een heleboel puzzelstukjes en dat maakt het in mijn ogen wat rommelig. Die hoofdsteun voor is echt GEEN POREM, het lijkt wel alsof iemand zelf een zakje met een zeeman-kussentje aan de hoofdsteun heeft gehangen. Daarnaast is de neus in mijn ogen mislukt door de vouwen in de motorkap vind ik). Verder best een verbetering qua uiterlijk en het zal ongetwijfeld een zeer capabele snelle en ook best aardig rijdende auto zijn, maar mijn keuze zal het nooit worden.
autoblog, proficiat! dit filmpje lijkt echt een stuk beter dan alle voorgaande filmpjes. eindelijk ook eens die cheesy trance/underground muziek weg en een beetje ‘chillere’ muziek! mooi gedaan!
@lowrider46: smaken verschillen, daarom gebruiken we diverse soorten muziek bij de filmpjes. Trance-muziek is hier nog niet vaak voorbij gekomen (helaas;)
oeh laten we nu allemaal heel hard gaan janken over die auto terwijl we m nog nooit in het echt gezien hebben =S en wbt die oeverloze discussies: koop dan gewoon wat je zelf wil hebben, het interesseert me geen ene ruk waarom je liever een E klasse hebt dan een 5, want die uitleg is toch nooit objectief. Net als ik niet objectief kan uitleggen waarom ik liever een bmw dan een audi of merc heb. NIET BELANGRIJK. De nieuwe 5 is goed. Daar vertrouw ik op. Punt.
Patrick_Createmedia
BananaFlip [ reply ]
15 February 2010 om 21:20
@Patrick_Createmedia: Hoe heb je het prachtige shot rondom de auto en het shot van alle generaties 5-serie gefilmd? Het ziet er namelijk echt heel erg mooi uit, heel erg vloeiend.


Sorry, geheim van de smid ;)
@ vincent

Ben bang dat iedereen jouw opmerking nog minder interesseert. Zonder een auto in het echt te hebben gezien maak ik als nog mijn voorkeur

@ patrick

idd mooie effecten en shots
@prop: is goed jongen
hulde voor Wouter en Patrick

Wederom en mooi filmpje en ook snel met de nieuwe 5/
Mooi filmpje! Nice work boys !
Of we gaan weer in oude auto’s rijden: http://tinyurl.com/ylntwvs
@Pordon: Het is zeker niet zo dat ik alle BMW’s mooi vind. De X3 bijvoorbeeld vind ik een afgrijselijke auto, en ook de Z3 en oude Z4 vind ik lelijk. Mercedes echter maakt bijna alleen maar lelijke auto’s (A, B, E, S, R, G etc). Qua rijervaringen kan ik alleen over BMW’s oordelen, maar qua uiterlijk is dit gwn mijn mening. Als iemand anders BMW’s lelijk vind, geen probleem.
Ik vind het echt een prachtige auto! De koplampen zien er echt super uit, het neusje is stoer, maar niet te overdreven of plastic-ogend zoals bij bijvoorbeeld de Mercedes E. Die meesturende achterwielen zijn leuk, maar je gaat er niet beter van driften lijkt me… Daarvoor heeft de auto echt te veel grip lijkt het… Daarnaast: complimenten aan Autoblog voor de prachtige shots en het mooie camerawerk in deze rijtest! Zag er echt super uit, genieten gewoon;)
@autoblogger: Ach, je snapt wat ik bedoel. Volgens mij was het een beetje rubens inbreng, hoewel ik hem niet het type vind voor ‘Electric Funky’ muziek en andere porno-uhn-tiss. Maar ik wou jullie vooral complimenteren met dit filmpje! Want het is echt mooi geworden.

P.S.: Dat shot met al die 5 series is volgens mij met een skateboard gedaan, tenminste, skaters filmen wel altijd zulke shots op die manier.
Geweldig wat een pracht auto.
Hij staat nog niet bij de dealer maar ik heb hem tijdens een pre-view gezien in Amsterdam.
Ik heb er al een besteld een 530dA High Executive
Wordt in mei geleverd Kan niet wachten om er de eerte km. mee te rijden.
@Prop: Is Sonata “Turks”? Ook jij wordt niet gehinderd door enige kennis van zaken..

OT: Leuke rijtest. Vooral de muziek op de achtergrond geeft een mooie sfeer hieraan. Echter: De BMW ziet er niet uit. Rare lijnen en vouwen. 3-serie from the backside en van voren een soort van 7-serie en dat in een blender gegoten. Leek’ie maar wat meer op de E39 5’er.

@MercedesForum: Die keuze is snel gemaakt!

Zou eerder gaan voor een CLS.. (ook een vier-deurs)
@BMWHermannn: Smaken verschillen..
Oogt niet echt spannend, maar hij kan er zeker mee door! Heb toch liever de A6 facelift. Maar zeker geen verkeerde auto hoor!
Patrick_CREATEmedia
@”god”

dat wat jij zegt over de hoofdsteunen klopt niet. Ze kreukelen opvallend veel als je ze buigt.
BMW flikt het weer hoor.
Uitzonderlijk goede rijeigenschappen met moderne design en zonder echte concurrenten. De A6 is gewoon te saai voor woorden en met voorwielaandrijving niet premium. Je zou de E-klasse mee kunnen nemen maar die is te lelijk en niet echt een hebbeding. Ik denk alleen dat de E63 beetje leuk is en die is niet echt goedkoop…
Met de 550i heb je toch een prima E39 M5 alternatief.
Waar blijft de 600pk sterke M5!?
http://www.egmcartech.com/wp-content/uploads/2009/12/2012_bmw_m5_rendering_images_main.jpg)

Ik ben ook benieuwd waneer de BMW 7 CS uitkomt!
http://www.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2008/10/bmw-8-series-2012-002.jpg)
http://www.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2008/10/bmw-8-series-2012-001.jpg)
Zeker geen lelijke auto maar echt warm loop ik er nu ook niet voor. Te weinig verschil met de vorige en ik vind een E toch nog altijd iets meer klasse hebben…en
dat hij goed rijdt mag ook wel in die prijsklasse.
@ mercedesforum:

Nee inderdaad, ik zou in een heartbeat de 5 kiezen
“Je zou de E-klasse mee kunnen nemen maar die is te lelijk en niet echt een hebbeding. Ik denk alleen dat de E63 beetje leuk is en die is niet echt goedkoop…”

En de M5 niet soms? :lol:

Maargoed, de E60-M5 Bimmer was al ong. 10.000 euri’s duurder dan de huidige Mercedes E63 AMG.. Ben heel nieuwsgierig hoor, maar reken er niet op dat deze ineens stukken goedkoper uitvalt, denk eerder wat duurder met het oog op verder ontwikkeling, technologie and some other things..

Ben benieuwd wanneer de 5’er met M-power komt..
Ik vind de vorige versie persoonlijk wat vlotter en sportiever ogen. Wat mij betreft lijkt deze teveel op de 7-serie.
Jullie gaan er erg op vooruit qua filmskills! Het moet gezegd worden. Het was gewoon heerlijk plaatjes kijken. Zoals het hoort! Ik zou zeggen; blijf lekker experimenteren.
Niggerlock = makakkenknop in Antwerpen.
Niets eigen aan de US. En het is respectloos, niet ‘disrespectvol’. Los van dat : net een grote 3-serie. Heel teleurstellend van BMW moet ik zeggen, niet dat ik fan van ze ben, maar ze hadden wel diversiteit in hun modellen onderling.

Doe mij trouwens ook maar de E-Klasse Mercedesforum, je hebt helemaal gelijk. Prachtige wagen die E-Klasse.
Filmpje kan ik hier helaas niet bekijken :(
Hij zegt twinturbo in het filmpje, het is echter een twinpower turbo. Dit is een enkele turbo maar met het dezelfde output als een dubbele turbo voorheen.
hoezo merkt hier niemand op dat wouter het fout heeft. nieuwe 35i blok heeft namelijk geen twee tubo’s meer maar gewoon één. zuiniger en net zo snel als de vorige twin turbo !!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).