Balkenende switcht van BMW 760Li naar Mercedes S600

Auteur: , 148 Reacties

Crisis of geen crisis, maar bij een leider van formaat hoort nu eenmaal een auto van formaat. Of we onze eigen MP-ik-heb-de-kamer-verkeerd-voorgelicht-Balkenende een regeringsleider van formaat mogen noemen, daarover kun je discussiëren, maar hij heeft binnenkort wel weer een nieuwe auto van formaat.

Zijn BMW 760Li uit 2006 was al niet kinderachtig, maar zo onderhand aan vervanging toe. Het contract van de BMW 760Li High Security is keurig uitgediend.

Een tipgever die anoniem wenst te blijven, liet ons weten dat Jee-Pee binnen drie weken zijn benen kan strekken in een Mercedes S600. De auto werd vanzelfsprekend uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen, dus hoogstwaarschijnlijk wordt het een S600 Guard. De Benz staat momenteel bij een Mercedes-Benz dealer in Flevoland en kost een slordige 600.000 euro.

Waarom hij in crisistijd niet de iets meer bescheiden S450 CDI Guard heeft gekozen? Dat vraag je niet aan een leider van formaat.148 reacties

en wie betaald het?? ja idd wij betalen het! wedden dat de belasting weer omhoog gaat
Kies dan gelijk een Maybach!
Goede keus van JP. Maar is een s600 niet altijd de verlengde versie?
Zou ik zelf ook doen maar een beetje aan het milieu denken was ook wel van toepassing geweest.
Haha, 6 ton. Ik vind het wel merkwaardig dat Balkje niet een diesel heeft genomen, zoals zijn ministers. Maarja, verschil moet er zijn.
Geweldig als een gladde aal overal doorheen glippen. Daarna een dikke middelvinger opsteken naar zijn schapen in de vorm van een S600!
zal wel zo zijn omdat hij zelf een merc heeft
Trouwens op de autoRai was balkenende al onder indruk van de nieuwe modelen en technieken van M-B…
*lacht zich dood met nederlandse belastingsbetalers*
Waarom kiest hij dan niet gewoon voor de hybride, Nederland moest toch “groener” worden
wat een overloper!
wat een homo is het toch, sorry dat ik het zeg, en ons maar lekker veel belasting laten betalen … :S
christen democraten, laat me niet lachen. democratie is heel erg ver te zoeken en het christelijke nog verder.
Doe mij maar lekker een ouderwetse dictator of een koning.
altijd dat gezeur, die man verdient al te weinig gezien de verantwoordelijkheid. Laat m dan minstens in een lekkere auto cruisen.
Wat een kansloze reacties weer… alsof DIT enig effect heeft op wat jij zelf aan belasting betaalt. Typisch weer het Nederlandse bekrompen denken. Laat die kerel toch lekker, hij heeft een zwaardere baan dan de meeste mensen hier ooit zullen hebben, wordt alleen maar afgezeken vanwege de dingen die niet goed gaan (want Nederlanders, lees boven), en verdient ook nog een relatief laag salaris (Balkenende norm he…)
@jeezyweezy, Wapwap, AQ: Gelukkig, er zijn ook nog mensen in ons land die gewoon normaal doen en niet alleen maar afzeiken. Bedankt!

Ontopic: Had ‘m toch liever een C6 zien kiezen, net als zijn goede vriend Maxime Verhagen. :-D
@jeezyweezy:

ik zocht echt naar zo’n reactie bedankt:D
@jeezyweezy: Sukkel. Je hebt heen idee hoe de rest van Nederland er voor werkt, en “niet eens” de Balkenendenorm verdient. Daarbij komt dat het functioneren van onze premier op zijn minst te betwijfelen is. Kijk, een gepansterde wagen, het lijkt me evident dat deze niet ter discussie gaat. Een beetje public-relations zou hem echter leren dat hij beter de hybride, of een iets kleinere (zuiniger, goedkopere) motor in z’n dienstwagen had kunnen nemen (dit past prima in het kabinetsbeleid en tevens het Nederlanse “bekrompen”idee, ik citeer jou maar even).

Hij zal wel denken: toch mijn laatste ambtstermijn.

En dat hij hard werkt, lijkt me onderdeel van zo’n functie. Het is niet uitsluitend salaris wat je aan een bepaalde baan ontleend!

Trouwens, verdient jouw pappa de balkenendenorm? Die van mij minstens 2 keer… Terzijde…
He hij heeft tenminste smaak mbt tot auto`s, kon je dat maar ook zeggen over z`n bril, haardracht en houding.
Wat een gezeik hier, sorry maar wat is 600.000 euro nou over een begroting van 4 jaar tijd… peanuts. Staatshoofden/regeringsleiders horen nou eenmaal in degelijke en gepantserde auto’s te rijden. Daar zit natuurlijk een prijskaartje aan. Je kan hem moeilijk op pad sturen met een Dacia Sandero.

O ja, en de volgende minister-president neemt deze auto gewoon over. Balkenende heeft immers ook nog een tijdje in de auto van Kok rondgereden.
@Wapwap: Sarko rijd in een Peugeot 607 / Citroen C6 lijkt me niet dat deze 6 ton kosten. in duitsland rijden ze duitse auto’s japan japanse, korea koreaanse. Dus waarom balkie niet in een saab spyker….
@Wapwap: top voor kort kwam 1 van de ministers op de fiets, totdat het niet meer mocht vanwege veiligheidsredenen
@Wapwap: Uiteraard, maar ook als staatshoofd schijn je een soort van voorbeeld functie te hebben. Ook in het segment van dit soort auto’s zijn er zuinigere auto’s te kopen. Ik bedoel er is ook een S-klasse hybrid en een S450 CDI. Waar heeft balkenende die V12 voor nodig… stoplicht sprintjes tegen de belastingbetaler?
^^
Voor het slopen van een land verdiend ie toch aardig in mijn ogen.
Beetje dictator rijdt zoiets toch?!
Waarom geen Prius :?: :roll:
JP heeft puur voor de Benz gekozen omdat de 7 serie op het moment van aanbesteding niet als high security leverbaar was. JP heeft zelf de voorkeur voor de BMW….
@p-air: Je hebt gelijkt, JP is idd een die hard BMW van. Balen voor hem dus dat moment de 760Li High Security niet kon kiezen.
Dat zal Wilders leuk vinden !
Hij heeft toch al gedownsized, anders had hij een Maybach gekozen!
“Een tipgever die anoniem wenst te blijven, liet ons weten dat Jee-Pee binnen drie weken zijn benen kan strekken in een Mercedes S600.” Gaat JP deze auto dan privé aanschaffen? Binnen 3 weken hoop ik toch echt wel dat dit kabinet valt, wat een stelletje leugenachtige idioten zitten er nu in het kabinet.
.
Voor de rest een aardige auto om in rondgereden te worden.
600.000 :s dat moeten ze in België niet proberen…
Balkende krijgt eindelijk verstand en kiest voor het rijdend tapijt.De ultieme topsedan.Zelf rijdt ie trouwens in een c klasse
Liever dat JP in een mooie bak rondrijdt, dan dat die 6 ton wordt uitgegeven aan de verwarming voor gevangenissen en buurtvaders in de Bijlmermeer, Kanaleneiland en de Diamantbuurt… Er wordt misschien makkelijk met geld omgesprongen, maar wat wil je er aan doen. Pleeg een staatscoup, de enige manier. Wil je dan ook meteen die BPM afschaffen en al die criminele allochtonen de Noordzee in duwen?
@Edman: tsss…dat die ideeën van jou moeten komen….tsss..
IDD veel domme en ondoordachte opmerkingen hier.Zeker de school niet afgemaakt.
Geen S600 Lang dan ???? Mwa, en voor aanslagen hoeft JeePee ook niet bang te zijn, want hij is toch die fluisterstem bij Lingo ? ;-)
@Megakix: Uiteraard is dit een S600 Lang, want elke S600 is ‘Lang’. Een S600 met normale wielbasis is niet leverbaar namelijk.
waarom altijd z’n bescheiden S of 7 waarom geen rolls of een bentley
“staatshoofd van formaat”
Dan zou die dus een suzuki swift moeten rijden want het is en blijft een lulletje rozenwater.
Inderdaad… geef die kerel een mooie bentley flying spur speed met vlaggetjes. of een maybach 62s of s65, inclusief die mooie vlaggetjes ook natuurlijk!
Het schijnt dat zelfs mensen zonder verstand opeens verstand krijgen. Zie hier het voorbeeld. Mercedes = auto’s voor leiders! (maakt dan ook niet uit in wat voor vorm)
Aan iedereen die zegt dat dit belastingsinvloed heeft: wat vinden jullie dan van het feit dat Nederland een titel heeft hoog te houden? Ze kunnen als geen ander eerst bouwen en dan denken, waardoor projecten miljoenen duurder worden en jaren langer gaan duren.

Deze 600.000 gaat daarmee in het niets op.
@balkenende
Hey Lullo doe eens een 9-5 kopen en een nederlandse onderneming helpen. Als je iets uit duisland wilt rijden ga je de fiets van opa maar terug halen!!!
PS Gallery geplaatst, kunnen jullie zien in wat voor luxe onze premier straks zit.
Waarom staat dat ding op plankjes :P?
@ Saab Spyker Automobiles

” doe eens een 9-5 kopen” – kap is met je kut Geenstijl invloed. En is dit reclame?
een S400Hybrid guard had beter geweest. Nu krijgt hij gezeik met Femke let maar op
@Donstil: de S-Klasse Guard is er alleen maar als S 450 CDI Guard, S 600 Guard en uiteraard als S 600 Pullman Guard. Balkenende heeft dus heel netjes voor het tussenmodel gekozen ;)
Waarom inderdaad de 12-cilinder benzine als je ook een prima 8-cilinder diesel kunt nemen? Omdat die in 7 seconden naar de 100 is ipv 6?

Hoe zwaar is zo’n guard-versie nu eigenlijk? 2500 kg ofzo?
@Sorcerer: tel daar maar een ruim 1.000 kilo bij op! De S 600 Guard weegt: 3.835 kilogram (leeggewicht met de hoogste bescherming). Een ware tank dus!
Wat een gezeur allemaal over het punt of het acceptabel is of niet. Vergeet echter niet dat het een staatshoofd is, dus is het wel handig wanneer hij representatief voor de dag komt. Je verwacht toch niet dat ‘ie één of andere dulle hybride neemt, die elke MBO-tokkie kan betalen-_-“
@jawell:
flapdrollen blijven flapdrollen .. daar kan nix aan veranderen ..
@lincoln:

Je snapt dat dit een autoblog is en geen site waar besproken wordt of een minister al dan niet regeringswaardig is? Dit heeft dan ook niks te maken met zijn keuze voor de Mercedes – die trouwens heel stijlvol is.
elke nederlandse steuntrekker switcht wel eens van MB naar BMW en andersom ..
Aangezien de baan van deze man bestaat uit het constant afgezeken worden door schoolverlaters die permanent anderen van hun eigen misère de schuld geven en hij dat voor een relatief schijntje doet mag ie voor mijn part een vergulde Maybach Landaulet met een walvispenislederen interieur als diesntwagen kiezen.
@G_deGroot:

Precies
@G_deGroot:
als een soort van zielige mensen subsidie ..

staatsgevaarlijke gekken hebben tenslotte recht op een MB ..
Mja hij moet inderdaad in stijl vervoerd worden, maar 600000 vind ik wel wat veel
voor een s… Maarja hij moet het niet zelf betalen e….
G I fckng Joe
Auto’s van ministers worden uitgekozen door de chauffeurs. Ministers geven slechts aan welke opties ze willen.
De enige leuke kant aan zijn baan dus laat hem lekker. Ik zou alleen als ik hem was geweest de nieuwe A8 hebben gekozen maar dat even ter zijde.
Beetje fail om door te linken naar de nieuwe bMW 7, balkie rijd namelijk het vorige model 760Li…
En dat voor iemand die altijd in het buitenland zit omdat hij al tijden compleet is uitgekeken op zijn eigen land en volk. Vandaar ook zijn poging om een topbaan in Brussel te bemachtigen. Knoeiende regent.
Vraag me af of mensen hier ook klagen over hun baas dat die een A6 rijden en geen Prius.. tuurlijk rijdt een STAATSHOOFD in een dure en grote auto…!
@Ahura: ons staatshoofd rijdt in een Volvo S80 ;)
@robbie: hihi uhm ja :P
grappig ik zat er deze week nog aan te denken dat hij nog wel ff met die 760Li door kon gaan in deze tijden, maar nee onze feestneus heeft zijn oog al weer op iets nieuwers laten vallen. Ik vind het wel erg duur voor zo’n kneus. Maar goed. Dit is natuurlijk heel “normaal” voor de PM.
@ Robbie

Bescheidenheid siert de mens enorm.
Waarom een S600.. Koppel natuurlijk.

Vanwege de veiligheid moet zo´n auto vrij snel weg kunnen komen.
De gigantische hoeveelheid koppel en pk´s geven deze tank enigzins vlotte prestaties. Enigzins omdat bijna 4000kg een beetje veel vermogen nodig heeft.
Je wilt als staatshoofd toch worden gereden in een mooie, ultraluxe en comfortabele auto? Goede keus van JP.. Ben persoonlijk geen fan van hem en datzelfde geldt voor sommige van zijn opvattingen.
Geweldig, de beurput is los. Resultaat: kolder in de polder van autoblog! Haha
@AudiQuatro,

maar een A8 is niet premium. Toch? En dus kan de minister-president alleen kiezen tussen een 7-er en een S. Je naam is trouwens ook verkeerd geschreven ;) Het is QuatTro :D
wat is dat nou…ik dacht dat hij een goede voorbeeld zou nemen en voor de 7-hybride ging…
@RenesisHP: Een 65 AMG S-class zou ook tot de mogelijkheden kunnen behoren. Koppel en power in overvloed..
@Benz..:

Zou ik niet eens echt vreemd vinden. Van die geweldige AMG performance blijft dan namelijk nog maar weinig over.

Dus om zo´n blok voor die doelstellingen af te keuren?? :roll:
3500kg, dan zou ik toch ook maar de S600 nemen ja!

Maargoed, of die 760 nu al vervangen had moeten worden kun je je wel afvragen, vooral omdat het zulke gigantische bedragen zijn…
@ lincoln:
Zielig is hij absoluut, maar staatsgevaarlijk? Integendeel, deze man kan nog geen deuk in een pakje boter slaan en hoewel dat ook geen plus is, is dat nog altijd beter dan wat ene Wilders met zijn primitieve vuisten zal doen. Liever een oude, grijze muis dan een levendige kip zonder kop.
6ton, daar gaat het belastinggeld..
wat mij persoonlijk hier aan ergerd is dat het een mercedes is geworden ipv een BMW!
mensen met negatieve reactie:
stel je eigen voor, je bent zelf MP, en je mag andere auto uitzoeken! zou je dan ook voor een middenklasser gaan?
lijkt me van niet!!
gewoon waanzin waarom geen nederlands produkt waarom zo’n bak schandaal voor nederland en wie gaat dit speelgoed betalen? wij natuurlijk dit noemt men crisis tijd
@ iedereen die zegt dat Balkenende liever een BMW heeft:

Heb juist uit bronnen die er dichtbij staan vernomen dat JP totaal niet tevreden was over de 760Li. Schijnen veel problemen mee te zijn geweest en stond dus ook vaak in de garage. JP wou zelf graag juist een Benz. Z’n vrouw rijdt al C-klasse en er schijnt ook nog een SLK aan te komen.
@Ronny,

Waarom geen Nederlands product? Wat jij zegt is dat je de minister-president van dit land liever in een gepantserde Donkervoort of Spyker ziet? Fijn mobiel kantoor wordt dat…
@G_deGroot: het idee van een gepantserde Donkervoort tekende een enorme smile op mn kop :D
Als hij een nieuwe wagen wil dan neemt hij een nieuwe wagen. Zal vast wel hetzelfde soort systeem als lease-auto zijn dat je na een x aantal jaar een nieuwe mag uitzoeken (ookal gaat die vlieger niet meer bij alle leasemaatschappijen nu op).

Off-topic:
We kunnen beter die boot van Beatrix tot zinken brengen, want die is nog vele malen duurder en wordt vele malen minder gebruikt dan de staatsauto van Balkenende. Dat is pas dweilen met de kraan open….
JP de MP heeft in ieder geval verstand van auto´s, wat je ook van zijn beleid wilt denken. Ik had daarom gehoopt op iets spannenders, Porsche Panamera of een Aston Rapide of zo, beetje vlot naar al die afspraken in het land…
Je moet idd. wel enorm kortzichtig zijn om een BMW-Audi boven een Mercedes te kiezen. Bij BMW vraag je om problemen en Audi heeft niet het statusniveau en rijkwaliteiten van de Benz. Het is allemaal zo simpel en dat komt omdat ik juist helemaal geen fanboy ben van deze wagens, maar een nuchtere heldere kijk heb:-).
waarom een S600? S320cdi was ook al best. Hij hoeft toch niet over de ring heen? man man man wat een kabinet. (ja ik ben 17 jah ;)). Laat ze een prius rijden! en dan waarderen ze een E klasse of 5 serie ook wel met een 2.5 diesel. Stelletje jankberen zijn het gadveredamme :S
Zolang ze het land niet eens met al die schavuiten een beetje op rolletjes kunnen laten lopen moeten ze van mij FIETSEN!
Niks Balkenendenorm! Loon naar prestaties! Krijgt de jeugd ook, krijgen de hard werkende ZZP’ers ook, krijgt iedereen die hard werkt. En wie niet hard werkt krijgt ook niks. Een debat van een uur gisteren op Nederland 2. Niks wijzer geworden behalve dat ze goed elkaar belachelijk kunnen maken. GROW UP! Arg.

Sorry (A)
sorry voor mijn gejank.

On-Topic: Stijlvolle auto.
Wedden dat die “anonieme tipgever” de MB dealer is die ‘m mag leveren; vooral die opmerking over de levertijd geeft het duidelijk weg ! Beetje dom, net zoals JP Balkenellende himself …

Een premier die vandaag op compagne nog zegt: “afspraken zijn afspraken”, maar vervolgens z’n herhaaldelijke belofte om uit Afghanistan weg te gaan, niet wil nakomen en ook nu het goede voorbeeld met een Hybride niet wil geven !
Deze Mercedes is Balkenende norm x4?
Hm wordt JP dan toch verstandig…? :wink:
Ik zou ook voor de Benz gaan, mooier, degelijker, luxueuzer en vooral duurder dan de BMW ! Daarbij moet ook nog gezegd worden dat de Mercedes ( in het algemeen ) op bijna alle fronten beter is dan de BMW!
Het ziet er naar uit dat hij niet lang of helemaal niet van de auto zal kunnen genieten. Motie van wantrouwen wordt gesteund door oppositie…
Vind dat er nog een motie van wantrouwen moet komen. Wat een ongelooflijke sof is dit weer.
Ik weet het niet maarr Balkende mag van mij wegwezen dus een nieuwe auto heeft hijniet nodig de flikker,
jip (die met 1 p)
@henk
lekker makkelijk om jezelf geen fanboy te noemen. Zo kan ook niemand zeggen dat je niet objectief bent, denk je. Je bent niet zomaar een ‘niet-fanboy’ als je zegt dat je dat niet bent. En jij bent er wel eentje. Je geeft geen enkele motivatie voor je uitspraken, en noemt subjectieve redenen om een mercedes boven een audi of bmw te verkiezen.
Waarom wordt de BMW gewoon net nog twee jaar door geleast?
Dan geeft ‘onze’JP een goed signaal af naar de mensen in Nederland. De tering naar de nering zetten……
BMW’s staan toch bekend dat het goede solide wagens zijn.
En de wagen van de premier zal toch wel gepamperd worden?
Valt me nog tegen dat niemand eraan gedacht heeft dat plus-minus de helft van die 6 ton, weer terug bij de belastingdienst terecht komt door de BPM en BTW heffingen.

Het schijnt dat sommigen geen idee hebben wat deze JP voor een functie heeft. Als hij zijn skil’s in het bedrijfsleven in zou zetten, strijkt hij veel meer dan de balkenende norm op, maar dat doet hij niet. Daarvoor mogen wij hem denkbaar zijn, en moeten wij hem niet afzeiken omdat hij (zoals elke lease-rijder) na 4 jaar een nieuwe auto uitzoekt. Het is nu eenmaal een duur ding, maar hij heeft het nodig. Het zou me trouwens ook niets verbazen als hij de auto alleen zakelijk mag rijden en prive een andere auto erbij heeft…
@Basnov:
Man heeft geen enkele ervaring in het bedrijfsleven gehad was professor op de universiteit.
Da’s heel wat anders dan pakken waspoeder aan de man brengen of spaarlampen………
@Basnov: Ben het op een bepaald front wel met je eens. JP mag van mij best in een S-klasse/A8/7-serie rijden maar waarom moet er dan in godsnaam een V12 in liggen juist in de tijd dat alles groen, groener, groenst moet zijn.
3 opmerkingen van mijn kant;

Leider of lijder?

Schoenmaker blijf bij je…..

Liever een ster in m’n voorruit dan op m’n motorkap…..

Trouwens lekker belangrijk wat hij voor autotje heeft, ik wil niet in zijn schoenen staan, veel te drukke agenda :-)
Wordt een duur auto’tje met de km. heffing.
Maar ministers zullen dat wel niet hoeven te betalen.
Beetje ordinair, dat wel.
Hij had ook het contract van de 760 even kunnen verlengen aangezien er plannen zijn voor 35 mld bezuinigingen! Zou wel leuk zijn als je hem kan betrappen op privegebruik van de auto! Zoals ik lees wordt er weer eens strenger op gelet!
Oja en hoe zit het met de CO2 tax op deze auto wordt die gewoon afgedragen of hebben we daar ook een speciale regeling voor?
JP heeft puur voor de Benz gekozen omdat de 7 serie op het moment van aanbesteding niet als high security leverbaar was.

Volgens mij kon je in september op de IAA al een 7 High Security bestellen.

Ik vind dat JP het gelijk goed moet doen als je dan een benz koop, koop dan een Pullman. Is prive ook leuk en achteraf kan je hem nog wegdoen naar een begrafenisbedrijf. JP en al die kornuiten betalen toch geen bijtelling, dus dat kan allemaal prima.
Heel even Robbie’s cryptische tip duidelijker opschrijven. Balkenende is geen staatshoofd, dat is tante Bea namelijk.

JP de MP is regeringsleider

-edit: Robbie heeft natuurlijk gelijk. Ik heb de omschrijving aangepast-
Het is me een raadsel waarom politici de laatste 10 jaar zo zwaar beveiligd moeten worden. Het is meer bangeschijterij van de veiligheidsdiensten die daarom maar uitgaan van de zwaarste scenario’s. Er zijn tijden geweest dat Nederland een net zo risicovol internationaal activiteitenniveau had, en de MP toch gewoon in iets van een 5-serie BMW rondgereden werd. Belachelijk! Idem trouwens voor de beveiliging van Geert Wilders.
@Laurens: Jij hebt waarschijnlijk ook het IQ van de gemiddelde garnaal. Dan heb ik nog niet over het niveau van kennis.
Als je ziet dat P.B. maar een peperkt salaris krijgt, een top bankier verdiend velen malen meer. Hij moet dus (om veiligheidsoverwegingen) een auto die gepanserd is rijden. Ongever 4 ton gewicht schoon aan de haak. Met een hybride is water naar de zee dragen, en loopt dus niet hard genoeg (niet veilig). Ik vind het dus erg normaal om 600000 euro neer te tellen voor P.B. Hij is ook gekozen, dus iedereen die dit onfatschoenlijk vindt, had je maar niet op hem moeten stemmen. Kijk toch ook eens om je heen in de E.U. van de regeringsleiders. Een s600 guard is voor hun een middenklasser.
@Laurens

Wie was Pim Fortuin?

Hier heb je het atwoord al.
@Jip: Jou antwoord is één van de redenen, dat ik geen enkele motivatie voor mijn uitspraken ga schrijven. Dat het hier geen nut heeft, weten we al lang en wat ik schrijf weten sommige ook al zeer lang en het heeft dan ook geen tijdverslindende onderbouwing nodig.
Wat een gedoe dat sommige zeggen dat JPB in zo een auto mag rijden. “Want in het bedrijfsleven zou niemand commentaar hebben met zijn keuze”.

Even voor de duidelijkheid. JPB zit niet in het bedrijfsleven. Als hij zijn zogenaamde talenten goed zou benutten zat hij al lang in het bedrijfsleven. JPB heeft een openbare voorbeeld functie en daar past in mijn ogen het aanschaffen van een peperdure auto niet bij( die hij hoogstwaarschijnlijk niet uit eigen zak heeft betaald, iemand uit het bedrijfsleven betaald de auto, uitzonderingen daargelaten, wel uit eigen zak). Dit geeft geen goed signaal af naar de rest van de bevolking.

Maar voor het sulletje uit de klas heeft hij nu wel een dikke mercedes onder zijn reet…
Ik bedenk me net, waarom heeft hij niet gekozen voor de mule van de D8 Pekingeend die we een tijd terug zagen? Ziet eruit als een tank, is een tank, en van Nederlandse makelij :P
Van mij mag er wel wat eenheid in de autokeuze van de politici in Den Haag komen. Balkie gewoon een Maybach 62S Zeppelin, de ministers een Mercedes S600 en de rest allemaal een E500
JP is een autoliefhebben en zal ongetwijfeld een eigen bijdrage betalen.
Daarnaast betaald hij € 78.000,- bijtelling per jaar als hij de auto meer dan 500 km per jaar privé rijdt.

Daarnaast moet in deze tijd de overheid het goede voorbeeld geven en qua consumeren doet hij dat dan zeker!
@robbie: hij krijgt toch niet echt de ‘oude’ S-klasse he? Is er van de facelift officiëel nog geen S600 Guard???
@northspotting: geen idee of er van de facelift S-Klasse ook al een Guard uitvoering is. Op de perssite van Mercedes zijn iig geen foto’s te vinden van een gefacelifte Guard. Nog drie weekjes geduld en dan zullen we JP vanzelf zien rondrijden (als hij dan tenminste nog premier is…)
Goede keuze, alhoewel ik betwijfel of JPB veel invloed heeft gehad. Goede betrouwbare auto, start meestal, kan veel idiote acties weerstaan en zit comfi achterin. Dat is wat relevant is; de rest is geneuzel voor een man van zijn statuur.
Het valt allemaal best mee. We vergeten natuurlijk dat Blakenende echt geen BPM en zeker geen BTW betaalt. Deze S600 Guard kost “ons” dadelijk nog maar een slordige 3 ton. Working @ Scuderia Ferrari.
Had ie het niet beter bij een BMW kunnen houden? Inclusief groen label…
http://www.autoblog.nl/archive/2010/02/17/bmw-activehybrid-7-c-label-limo-vanaf-140k
Die hybrid wordt niet gekozen omdat die er niet als pantseruitvoering is.
hij had mee gemak die 7serie op kunnen rijden…
de koningin deed toch ook jaren mee een scorpio en zo’n volvo…:)
@RenesisHP: Is maybe niet verstandig.. Een schande voor AMG. Ach, ik ben blij voor hem, constant afgezeken worden (dag in dag uit) gaat je ook niet in de koude kleren zitten..

Maargoed, Hare Majesteit de Koningin rijdt “maar” een S80.
Van mij mag het hele kabinet in elkaar vallen; slechter als dit kan toch niet. Wat dat betreft heeft pvda gewoon gelijk met het stoppen van die uruzgan missie.

Het wordt tijd dat nl weer voor zich zelf gaat zorgen en niet het afvoerputje van europa blijft.
Ik hoorde ook verwarrende perscommunicatie.

1) Ferry Mingele: “Mercedes?”
Persvoorlichter:”Ja, Balkenende wordt ook een jaartje ouder.”

2) Ferry Mingele: “Mercedes?”
Persvoorlichter:”Ja, ook wij zijn solidair in de crisis, dus doen we een stapje terug naar de tweede plek in het topsegment.”

3) Ferry Mingele: “Mercedes?”
Persvoorlichter:”Ja, geen Audi, want daar rijdt de PvdA voornamelijk in. Dat merk voelt zich te goed voor het gepeupel-merk, maar dat gepeupel-merk heeft wel de zwaarverliesgevende q7 en r8 betaald.”
Het azijnzure commentaar ook op carros.nl dat doorlinkt naar AutoBlog irriteert me mateloos. Iemand als premier Balkenende mag best een S 600 rijden, geen enkel probleem. Waarom een E-klasse voor ‘de belangrijkste persoon van Nederland’ suggereren?? Wat mij betreft rijden ze allemaal in een 7-serie, A8, LS of S-klasse. Wie betaalt het allemaal? Eens flink bezuinigen en ze kunnen allemaal een topklasser rijden, rekeningrijnden/kmheffing/andersbetalenvoormobiliteit EN de BPM schrappen. Door de plee ermee met die parasitaire kudtambtenaartjes
onze mp is nu helemaal de weg kwijt!

WAT EEN VOORBEELD VOOR ONS ALLEN!!
Stapt u toch vandaag nog op!
De S-klasse is inmiddels al weer wat jaartjes oud, waarom niet gewoon de nieuwe 7-serie?!?!?
Waarom niet een nieuwe BMW760??? Nouja, dit zal wel een tijdelijke oplossing zijn dan, en anders vind ik Balkie niks meer, haha(A) (Hoezo vooroordelen?)
als we naar het formaat van onze grote leider kijken, zou een lada beter gepast zijn
De S klasse is veel mooier en eleganter dan de nieuwe 7 serie. Als je niet goed kijkt lijkt het wel een e-segment. Natuurlijk neemt hij geen maybach die zijn erg lelijk wel duur maar lelijk.
hij had wel beter een S400 hybride kunnen nemen
wat een vieze rat , iedereen voelt nog steeds de crisis iedereen moet de broekriem aanhalen maar die zakken vuller niet die gaat gewoon maar door en door met graaien

ik hoop dat vandaag het cabinet valt en we nooit meer iets horen van jou rat
Iedereen moet bezuinigen, behalve balkenende natuurlijk.
Lijkt wel alsof hij lak heeft aan het volk
Brokkenpiloot
Ja, dat krijg je er nu van. Als je je standaard naar beneden brengt, hoeft niemand je meer.

Ik zie een duidelijk oorzakelijk verband tussen dit bericht en de val van de regering. Zouden ze die 14 uur echt alleen over JP zijn autokeuze hebben gediscussieerd?
Na de val is het nu dus:

Mercedes wisselt van eigenaar>
dat wordt weer in je Daihatsu rijden Balkie!
Mooi auto’tje voor Ome Geert.
Het is en blijft een lelijke spuugbak, een MP zonder smaak een nieuwe Beemer was toch wel de betere keuze. Meer klasse ook, na 2 jaar wordt een Merc een patjepeejers pooierbak voor gouden kettingdragers en veel bling bling. De volgende MP krijgt dit ding, die overigens veels te duur is voor deze ‘protectie’ en na 2 jaar al rammelt van de piepjes en kraakjes helaas in z’n mik geschoven. Foute keuze voor penose! Zie je ook de smaak van de JP de MP!
O ja, ook dat is de Balkenende-norm, maar niet heus.
@W.H.I.: Rijden “gouden kettingdragers met veel bling bling” in de eerste instantie een S600? Niet direct de doelgroep kan ik je vertellen.

“Meer klasse ook, na 2 jaar wordt een Merc een patjepeejers pooierbak voor gouden kettingdragers en veel bling bling.”

De volgende MP krijgt dit ding, die overigens veels te duur is voor deze ‘protectie’ en na 2 jaar al rammelt van de piepjes en kraakjes helaas in z’n mik geschoven.”

Meen je dit serieus of weet je simpelweg niet beter? Een S600 is minstens zo goed als de nieuwe Siebener. Na 2 jaar rijdt dit slagschip nog gewoon als een luxe limo.. Niks piepjes en kraakjes..

Ook die slappe niet-onderbouwde clichés van jouw kant kan ik met zekerheid al wel koppelen aan je leeftijd.. :lol:
Wordt deze nu afbesteld?
Dit lijkt me een prima auto voor de volgende MP Wilders
Het grote voordeel is dat een groot deel van de aanschafprijs weer rechtstreeks wordt teruggestort in de andere broekzak van JP
Het moet groener, we moeten bezuinigen. Maar het goede voorbeeld geven, ho maar. Zoals Orwell ooit schreef: “All animals are equel, but some are more equel than others”. Nu is Balkenende ook wel een gekend Orwell fan, getuige zijn beleid.

P.S. Wat zal de km-prijs van deze übertaxi worden?
Klassiekekliko
Zozo, wat zou JP de MP nou moeten dokken aan bijtelling?

Ik schat het bedrag op ongeveer € 0,-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).