Olympic fail: elektrische dweilmachines stuk

Auteur: , 38 Reacties

Ja hoor, een Olympische update op autoblog. De dweilmachines lieten het namelijk afweten tijdens de 500 meter sprint, vannacht verreden in Vancouver. Nou weten de liefhebbers natuurlijk al lang dat lage temperaturen en elektrische voertuigen niet samen gaan, maar schijnbaar dacht men in Vancouver dat het allemaal wel zou lukken.


We hebben het over de “Olympia” dweilauto’s (van GM). Laat je niets wijsmaken over Zamboni’s (van Ford), dat is een verzamelnaam voor die dingen geworden, zoals iPod dat is voor mp3 spelers en Google voor zoekmachines. De Olympia ijsmachines gingen dus stuk. Allebei. Ze lekten grote hoeveelheden water waardoor de ijsbaan grondig vernacheld werd. Dit gebeurde gisteren ook al tijdens de 3000 meter voor vrouwen, maar nu dus ook tijdens de 500 meter voor mannen. Uiteindelijk moest er een reservemachine aan te pas komen om de hobbelige, beschadigde ijsbaan op te kalefateren, maar dat kon niet voorkomen dat Shani Davis besloot zich terug te trekken uit de wedstrijd. Hieronder zie je de reacties van Wobke de Vegt en Jac Orie.

Wij sluiten ons dan ook graag aan bij de mening van Jalopnik: Volgende keer weer gewoon een Zamboni met verbrandingsmotor, Groene Spelen of niet. En liefst één met een brullende V12, dat is namelijk ook nog eens een stuk leuker om naar te kijken.38 reacties

Water wat er onderuit loopt; is natuurlijk condens van de airco. Logisch.

Verder nog issues met het gaspedaal? Of het ABS…?
Ik wil ver mee gaan om nieuws te relateren aan auto-nieuws maar dit artikel lees ik toch echt liever op een andere site, of gewoon helemaal niet. Dit heeft toch in de verste verte niets met autonieuws te maken, ja goed het heeft 4 wielen en een stuur maar dat heeft een grasmaaier ook. Als we zo beginnen lezen we hier straks artikelen over treinen en traktoren (wat nog best grappig zou zijn)….
Sorry voor de zeikmodus maar dit artikel hoort hier gewoon niet..
@John:

het mag hier wel, het is een soort Tesla maar dan met stofzuiger en veger.

OT: Het is natuurlijk schandalig dat dit gebeurd op een OS. Slechte voorbereiding, uberhaubt een slecht baan maar dat terzijde. Ving oo iets op over het weigeren van Nederlandse hulp.
@John: Helemaal mee eens. Gaat nergens over dit. Ten tijde van Genève is komkommertijd nieuws nergens voor nodig. -edit: dat bepalen wij wel- << ik help autoblogger alvast een handje..
De Olypmpische spelen is/zijn echt heel erg gay!

Het enige autogerelateerde wat ik me kan bedenken met de OS is het logo van Audi en dat logo is zelfs gay..
Beetje Verward
Het is de zoveelste poging van AB c.s. om alternatieven voor een dikke diesel of vette V6/8/12 in een kwaad daglicht te zetten. Dus vanuit die doelstelling een heel verstandige aktie.
Slechte auto’s die de baan kapot maken en alleen maar in een oval rijden, het lijkt wel NASCAR!
welke primitieveling gaat er dan nog schaatsen ..

ttsss .. olympische spelen ..
volgens mij is er nix milieuvijandiger dan dat ..
en draagt werkelijk nergens toe bij ..
Als accus en electronica bij vorst falen, dan zou je auto ook niet starten.
Ze hadden gewoon echte “premium” Zamboni’s moeten hebben, dit waren meer zomboni’s…
hoorde dat vroeger ford die motoren leverde maar dat jaar voorn het die van GM erin zitten….
Is dit met voorbedachte rade gebeurd, of weet men hier niet dat die kerel Wobke de Vegt heet.
@ peter;
hoorde dat vroeger Ford die motoren leverde maar dat dit jaar voor het eerst die van GM erin zitten…
@peter: ik hoorde dat Zamboni geen machines mocht leveren omdat daar Ford (of GM volgens jou) motoren inzitten en Ford/GM is geen sponsor van het evenement. Dus kozen ze maar voor Olympia.
http://www.resurfice.com/
@robbie: Klopt, GM sponsort OS 2010 dus moesten het Olympia’s worden. Ze gaan machines uit Calgary invliegen (en dat zijn wel Zamboni-Fords). Beetje epic fail: wil je een statement maken met een energiezuinig meleuvriendelijk dweilapparaat, moet je als gevolg van mankementen een kerosinezuipend straalvliegtuig heen en weer laten vliegen, of erger, een Hercules turboprop.
Bob de Vegt = Wopke de Vegt
Wat is er toch veel gezeik bij dit soort artikelen over dat het hier niet hoort. Wat een onzin. Autoblog mag toch lekker zelf bepalen wat ze plaatsen of niet? Dus als ze iets plaatsen hoort het per definitie op Autoblog. Dat het nou toevallig een artikel is wat je niet interessant vind, dat kan prima, dat kan evengoed met autogerelateerde artikelen zo zijn, maar dat ligt dan lekker aan jezelf ;) Zo!
@johann3s: yep, maar sommige mensen snappen dat niet en blijven obsessief hun eigen wil/mening opdringen. We noemen ze ook wel fanboys.
Ach, als hier ook bestelbusjes besproken worden dan kan dit er ook wel bij….
@John: -edit- wie verplicht je om dit artikel te lezen?
Kun je ook racen met die dingen?
heeft ie winterbanden want anders vliegt hij uit de bocht
@laulau: nou en of, met metalen spikes. En dat was nog een extra probleem, want die lieten prachtige sporen in het eis na (D’oh!)
Suggestieve vraagstelling van die commentator hoor ! Express proberen negatieve reacties uit te lokken…sneu manneke.

Een ijsmachine die niet tegen kou kan ? Hoeveel humor wil je hebben ! hahahahaha ;-)
De nieuwste spin-off van AB: DweilmachineBlog.

Ik wist niet dat GM en Ford ook zo’n dingen maakten. Maar kwalitatief zijn ze blijkbaar toch ook niet zo denderend. Zit Daimler, Toyota of VAG ook in die markt?
Mmmmm ik hoorde uit goed ingelichte bronnen dat er in de “Olympia” een viertal oost-europeanen zaten die niet wilde dweilen…..
Allemaal de schuld van Terrance en Philip, ik zag ze wel zitten op de tribune. Allemaal scheten laten, ja daar warmt de zaal wel van op. En dus het ijs. Gevolg: al die machines raken overhit. Volgende keer gewoon die gasten niet meer binnen laten.
@Crotchrocket: of gewoon lekker buiten schaatsen, op natuurijs ;) Fuck dweilpauzes!
@Crotchrocket: lol, blame Canada!
Fijn. Dus nu mogen we allemaal gaan ijskarten?
Helemaal mee eens, lekker op benzine, weg met die elektrische troep;) Gebrul willen we horen!
Ik zou zeggen, het komt omdat het goedkope Audi wannabe’s zijn, maar toen las ik dat het van GM is.
Niet goed getest blijkbaar. Wel amateuristisch. Hele baan verneukt.
fail @ uitleg situatie

er stonden 2 machines paraat. 1tje was al half kaduuk dus gebruikten ze de ander. ook die ging kapot, dus haalden ze de (verplichte) derde machine erbij. deze stond ergens in een stoffig hoekje. in de haast vergaten ze deze machine af te stellen, waardoor ze het ijs zwaar verneukten. toen ze daar achter kwamen stelden ze hem correct af en moesten alles opnieuw doen. dát is de reden dat het zo lang duurde.
Ja een goeie voorbereiding …. Maarja er kan altijd wel eens iets fout lopen …
Dat is nou het verschil tussen Toyota en GM. Als dit Toyota’s waren kreeg je meteen een wereldwijde recall…
Die van ijsbaan deurne is ook kapot. Mss door de kou? :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).