Zou een Porsche 928 opvolger er zo uitzien?

Auteur: , 80 Reacties

Er gaan al vier jaar geruchten dat Porsche mogelijk een opvolger van de 928 gaat bouwen op het platform van de Panamera (kun je nagaan hoe lang we op de Panamera hebben moeten wachten). Op die manier kunnen de ontwikkelkosten van het Panamera platform sneller worden terugverdiend.

Een lid van het Teamspeed forum die het Photoshoppen aardig in de vingers heeft, maakte een impressie van hoe hij denkt dat zo’n 928 opvolger er dan uit zal zien. Wat vindt onze kritische jury hiervan? (via: carscoop)

Porsche 928 Concept80 reacties

Dat het een Panamera coupe is.
Porsche zou het zomaar kunnen doen maar erg origineel is het niet, enkel de achterste 2 deuren van een Panamera weglaten.
@Markus: dacht ik ook al
Gadverdamme! Nee, ik vind het niks. Net zoals de Panamera trouwens. Het design is totaal niet in balans, de auto heeft een veel te dikke kont…
Leuke wagen, laat maar komen!

‘En lid’ moet ‘Een lid’ zijn?
Dit kritisch jurylid vindt het niets. Alleen die lijn bij de wielkasten (voor) kan ik wel waarderen, achter is het niet mooi gedaan. Daarnaast vind ik het raam tussen de B en C stijl niet mooi, de ‘cockpit’ oogt een beetje goedkoop en out-dated naar mijn bescheiden mening. Dit komt misschien ook door de nogal vlakke motorkap en de overgang met het raam. Ook de handgreep zit te laag en alles klapper op de vuurpijl lijken het wel dieseluitlaatjes..Het klopt gewoon niet, het is niet echt een vloeiende lijn als je het mij vraagt.
Maar ja… Vroeg je het mij wel ?
Ben er niet kapot van, hij mist samenhang.
Vooral rond het achterwiel is het een beetje een rommeltje.
Svenska Aeroplan AB
Tja, nu ze slechts een radertje zijn in het VAG-gebeuren, zullen ze wel moeten…

Zal veel meer gekeken worden naar de cijfertjes, minder naar imago etc. Dit gaat er dus wel komen! Vind deze render trouwens wel ok.
Lijkt wel een beetje op een Vette…alleen dan lelijk.
Ja, ik vind het wel een mooi design, behoudens het lijntje tussen wielkast en achterlicht. Toch denk ik niet dat het zoiets gaat worden, ik vind dit iets te voorspelbaar.
Kijken jullie tegenwoordig niet meer op autogespot? Artikel stond daar eergister al. Beetje sneller nieuws oppakken zal autoblog nog beter maken!

Vind de impressie zelf niks!
Net zo vaag als de Panamera, geen echte Porsche.
@JohanCelica: Geen echte Porsche… Jij ziet een Porsche dus alleen maar als een 911, ja het is hun succesvolste model maar dat betekent toch niet dat ze geen andere modellen mogen hebben?!?! Het is toch mooi dat zo`n merk zich uitbreidt en verder kijkt dat hun neus lang is. Jij bent zeker ook tegen nieuwe modellen van Mini en een R8 is ook geen echte audi.. pfff…
Nee, de proporties kloppen helemaal niet. Weer zo’n nutteloze lancering van speculaties. Gelukkig zijn er nog mensen die dit soort speculaties graag de kop inslaan!
de lijnen komen overheen met de oude 928 s4, alleen bij het achterwiel is het niet helemaal netjes en de benzine klep zit verkeerd. laat maar komen een v8 gt is er nog niet bij porsche
Ik vind de koplampen iets teveel panamera, daar zou ik liever iets meer retro in zien, zoals de kikkeroogjes op het origineel.

Maar het is zeker een leuke vingeroefening, chapeau!
Een impressie van iemand die zomaar wat verzonnen heeft. Zo komt ie dus toch niet..
Hoe langer ik er naar kijk, hoe onwaarschijnlijker hij wordt…

Alleen al de lijn die vanaf de voorste wielkasten naar beneden duikt, terwijl de heup lijn hetzelfde doet naar voren toe. Ergens op het portier zouden ze bij elkaar komen. Geeft mij alleen maar het gevoel alsof de hele auto dubbel gevouwen is geweest ter hoogte van het portier.

De Panamera heeft wat dat betreft ‘gewoon’ een nette rechte lijn van kop-tot-kont.

Doe maar niet dus.
Ik vind ‘m wel vet, lijkt ook erg veel op de echte 928.
Alleen die rare lijn tussen het achterlicht en achterwiel vind ik niet mooi.
Flopshoppen aardig in de vingers? Ik mag hopen dat een nieuwe 928 er niet zo uit gaat zien. Ik zie er teveel panamera in.
Idd photoshoppen aardig in de vingers? gewoon de achterkant van een 928 op een panamera geplakt.
PantheraLeo205
Impressie 90’s style. Typische shop van iemand die platform v/d Panamera associeert met ‘dan moet de carrosserie ook maar zo’.
PantheraLeo205
Dit deden ze in 2006 trouwens beter:

http://www.cartype.com/pages/2260/porsche_928_panamera__2006
@PantheraLeo205: Die ziet er een stuk beter uit inderdaad.

De coupe rendering van dit topic is erg uhm goedkoop. Hier zal Porsche zich toch niet aan wagen..?
@PantheraLeo205: Dat is een mooi ding inderdaad!
leuk detail in de inpressie: kijk eens naar de spiegeling op de grond, leuk grapje van de tekenaar, oog voor detail jongens ;)
@MarcovanVeen:
Haha cool, was me niet eens opgevallen..
928, het miskende talent van Porsche, was in 1976 zjn tijd al dertig jaar vooruit.
Werd alleen niet zo door de klandizie gezien.
Zijn eigenlijk reactionaire klanten, Porsche rijders.
Blijven willens en wetens vasthouden aan een concept uit de dertiger jaren van de vorige eeuw.
ik heb onlangs met een designer bij Porsche gepraat, en hij vertelde me dat er inderdaad een nieuwe porsche zou komen die een grote sprong voor porsche zou worden.
over het type of motor of enige andere informatie mocht hij niets vertellen :)
Die b-stijl is wel heel erg dik vergeleken met de rest en idd die lijn bij de wielkast achter klopt voor geen moer, zie dan toch liever de originel 928 (had vroeger een bestuurbare auto daarvan) of de echte panamera (die er in het echt best gaaf uit ziet).
Heel knap gemaakt zo, panamera met 928 dak. Lijkt zowaar alsof het origineel is. Maar op het platform van een panamera wordt die auto ook zo groot… tenzij het ingekort wordt, dat geeft potentie :)
Dan moet de er wel een andere voorkant op, want dat had de 928 ook. De 928 kenmerkt zich dat die anders is dan de 911.

En dat is nu wel belangrijk voor Porsche lijkt me.

Maar de fotosoep is verder wel geslaagd. ;)
Nou, ik heb de originele 928 qua design nooit wat gevonden, maar misschien wordt deze auto wel een mooie bak.
Hahaha, welke halve henk heeft deze koektrommel ontworpen? Het dak komt rechtstreeks van de oude, de neus is gewoon die van een panamera en de achterlichten komen van de 986 boxter. Ook zit er een soort rare knik in de zijkant die niet helemaal lekker oogt.
ergens vind ik het wel wat maar ik weenie…. opzich zeg ik go :) :P
Wow, die is lelijk…. Nog lelijker dan de panamera…
Erg mooi! Beter dan een Bentley GT of DB9 (of is dit nu vloeken in de kerk ;))
ik vond de 928 al een erg leuk ding, als ze er nu niet weer een 2+2 van willen maken( ik heb geen koters!!!) wordt het de ideale reiswagen om snel van A naar B te reizen met enig comfort en bovenal een echt bruikbare bagageruimte waar je tenminste je reisbagage in kwijt kunt, zelfs als je terplekke een hoop leuke dingen/kleren vindt die ook liefst mee terug kunnen…
De 928 vind ik persoonlijk toch echt de meest lelijk Porsche ooit gebouwd.
En de rendering hier geshowt veranderd mijn mening geenszins.
Wow ik vind hem wel wat hebben zo, beetje love it or hate it aan de reacties te zien. Net als sommige ontwerpen van Zagato
Briljant! Die mag er komen van mij, ik vind ‘m beter dan de Panamera die ik al niet verkeerd vond!
Svenska Aeroplan AB
@ Mr. V8: Ja

;)
Svenska Aeroplan AB
LOL @ Willem vd Velde: ‘dat geeft potentie’…

Goed bedacht!
Dat denkt de gemiddelde Porsche-Midlife-Crisis-Merk-Koper ook!

:D
:D
“Normaal” vindt ik een coupé meestal beter kloppen qua lijnen als de sedanversie(A5 ipv. A4 bv.), maar hier vindt ik het andersom…Maarja het is maar een photoshop schets?!
Slechte shop. Er werd, zoals gewoonlijk, weer teveel gekeken naar de originele 928.
@mijzelf: hij is niet bedoeld als de panamera coupé versie, maar als appart model… Dan vindt ik niet dat hij zoveel geluikenissen met de panamera moet krijgen, maar dat is weer te duur zeker?
Yes! heb altijd de 928 een betere auto gevonden dan de 911.
Laat maar komen..leuke 8 cilinder erin en naar mijn zuid Italië en terug in comfort en stijl. (word ook wat ouder en die knalharde sportwagens slopen m’n rug).
Dennis bedoelt natuurlijk “Een lid (…) dat (…)”.
Freude_am_Fahren
is dat niet gewoon de voorkant van een panamera met een een (bewerkte)achterkant van een 911?
Ik vind het wel een mooie bak! :)
Dit moet de volgende “bat”-mobile zijn!
@Svenska Aeroplan Wat ben jij vaak negatief over Porsche. Dat mag hoor, ieder z’n ding, ik had het alleen niet van een SAAB-liefhebber verwacht. Er waren t/m de SAAB 900 namelijk nogal wat gelijkenissen tussen de merken SAAB en Porsche. Beiden waren sportieve, innovatieve en eigenzinnige merken, beiden zijn Turbo-pioniers, beiden bouwden vnl. 2-deurs coupé’s, en bij beiden was de gemiddelde leeftijd van de eigenaar waarschijnlijk rond de 40+ (voorzichtige schatting ;-)).
Daarna is SAAB opgeslokt door General Motors en werden het veredelde Opels/verbouwde Chevrolets/verbouwde Subaru’s. Porsche is steeds Porsche gebleven, ook al heeft Volkswagen nu 51% van de aandelen. En mogelijk wordt ook SAAB weer SAAB, met de overname door Spyker. En worden het allebei weer mooie merken.
Ik moest als eerst aan een Dodge viper denken!
Nee want dit is gewoon een slecht en minimalistisch gefotoshopte Panamera.
Als je de Porsche logo weglaat is het een amerikaans ontwerp de wielkast is een kopie van een Corvette 1969. en de deuren van de huidige 928….wel leuk gemaakt maar heeft geen Porsche design
Dit ziet er wel heel vet uit.
het is gewoon een soep van een 911 een carrera gt en een panamera bij elkaar
onderkant panamera, bovenkant 928. Vind het persoonlijk nog een slechte shop ook.
asjeblieft hey .. van dit kan ik er ook wel 40 maken met paint .. iest meer kwaliteit voordat er een artikel wordt geplaats aun
@ prop

Doe dan, je praat je mond voorbij man (of je typt je vingers voorbij)
Als er een 928 komt zal hij er naar ik vrees niet veel verschillend uitzien. Maar we kunnen blijven hopen, bij de 928 ging het eerder om de techniek dan om alleen de styling , maar tegenwoordig probeert men nog maar weinig gedurfde dingen zeker bij VAG porsche.

@ prop ga je gang dan maar als je het dan zo goed kan. En stuur maar door.
Dit is een combinatie van een 997 een panamera. (wat de nieuwe 928 dan ook zou zijn) het is mischien niet perfect maar zeker wel mooi gedaan.
@Hupke: ja maar wat heb je er aan? “Kijk zo wordt ie niet maar één van de tig shoppers op internet vind dat ie zo moet worden”. Zo kan je wel door blijven gaan.. plaats dan impressies gebaseerd op spy shots of inside info..
is dit de tekening van de nieuwe dodge viper 2010?
Zie ik hier nu een Panamera waar ze 2 deuren vervangen hebben door 2 ramen?
Nee merci, ze mogen hem houden!
Dat ze eens met een radicaal nieuw design afkomen! want aan de laatste nieuwe modellen (Cayenne, Panamera) vind ik niks speciaals.
De Carrera GT, dat was pas eens een volledig nieuwe wagen die je ook deed kwijlen!
Mooi!!!!!!!!!! Maken porsche, maken!!!
panamera, voor+carrera GT, achter=928
die ziet er echt stijlvol uit, zonder aan sportiviteit te boeten!
Kom eens met iets nieuws, in plaats van alles op de Panamera te baseren.
Hmm nee…
Te gekunsteld..
Maarja, boeiend ook
Ze kunnen elk lelijk gekunsteld hok verkopen
Als er maar Porsche op staat
extreem slechte photoshop!! publiceren niet waard lijkt mij
Kom maar op met een 928 8)
Hmm, ik vind het origineel mooier. 30 jaar zijn tijd vooruit zal deze in ieder geval niet meer worden. De 928 is de laatste Porsche die met de hand werd gecreëerd/geproduceerd door ingenieurs. Die vertelde vervolgens aan marketing en de accountants wat het ding moest kosten. In de jaren daarna vertelde marketing wat de auto mocht kosten…
Jongens… ken je historie / klassieker.

De lijnen zijn in 1989 al bedacht voor een Porsche.
Zie de Porsche PanAmericana getekend door “onze” Harm Lagaay. _0_

http://image.motortrend.com/f/14487848+w750/112_0901_13z+porsche_museum+1989_porsche_panamericana_concept.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_Panamericana
De originele overtreffen lijkt me behoorlijk lastig, was een erg geslaagde auto. Het zal wel meer een 2-deurs panamera worden.
Kvond de oude 928 al niets, en deze ook niet..!!
Laat ze het maar bij de normale sportauto’s houden
die ze altijd al maakte..!!
Ik vond de 928 altijd een erg gave auto, dus wat mij betreft mag die opvolger wel komen.
Maar deze fotoshop vind ik niet zo veelzeggend. Ik zie gewoon de voorkant van de Panamera met een ietwat ge-fotoshopte achter kant van de vroegere 928…
bad man bad
Porsche 928 werd november 1977 geïntroduceerd. Toen was het werkelijk een sensatie. Een Porsche-ontwikkeling van jewelste, want een watergekoelde 8-cylinder! De toen! nog grootste markt voor Porsche, Duitsland, viel als een blok voor deze supersportmobiel.
Kijk ik nu naar dit ontwerp, dan kom ik helaas niet verder dan een flauwe vermodernisering van het oorspronkelijke ontwerp uit 1977 op basis van een Panamera. En dat leidt volgens mij tot een helaas miserabele poging om van iets ouds iets nieuws te maken. Volgens mijn bescheiden mening een poging, die gedoemd is te mislukken.
Porsche heeft volgens mij betere potenties om een model boven de 911-serie te ontwerpen. En dat hoeft niet zo nodig een modernere versie van de 928 te zijn. Ik ben ervan overtuigd, dat ze best wel beter kunnen, maar dat ze betere tijden afwachten, om uiteindelijk met een overtuigende supercar te komen.
Zou wel leuk zijn, ik heb wel wat met de originele 928! Dan moeten ze alleen niet zoals bovenstaand een gemoderniseerde 928 bouwen, maar gewoon wel met iets nieuws komen. Als ze dat dan op een (ingekort) Panamera platform doen is dat prima, wordt vast een auto om veel lol aan te beleven:) En het zou goed zijn om iets boven en iets ‘anders’ dan de 911 te hebben, want die kennen we nu zo ondertussen wel..
Het ontwerpje? Vind het niks… sorry.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).