Kies maar: BMW 5-serie of Mercedes E-klasse

Auteur: , 225 Reacties

Afgelopen week hadden we een rijtest video van de nieuwe 5 Serie, reden genoeg om de auto wat extra aandacht te geven in onze wekelijkse rubriek. De tegenstander is de Mercedes E klasse.

Ook met de Mercedes hebben we een rijtest gedaan, ongeveer een jaar geleden. Voor de vergelijking kiezen we de F-label automaten met achterwielaandrijving, AKA de BMW 550i en de Mercedes E500.

De 550i kun je binnenkort meenemen vanaf 94.000,- euro, daarvoor krijg je 408 pk en 600 Nm. De sprint van 0-100 doet ie in een nette 5,0 seconden. De E500 heeft bijna dezelfde prijs, inmiddels 94.500,- euro of zoiets. De Mercedes heeft echter minder vermogen (388 pk en 530 Nm) en gaat daardoor 0,2 seconden langzamer naar de 100 km/u. Tevens heeft de Mercedes een versnelling minder (7 ipv 8), mocht dat interessant zijn.

Alles lijkt in het voordeel van de BMW, alhoewel Mercedes natuurlijk bekend staat vanwege het comfort en de luxe. De BMW staat meer bekend vanwege sportiviteit… de keus is aan jullie!
225 reacties

Ik ga voor de BMW, hoewel ik me nog steeds een keertje omdraai als er een nieuwe E-klasse passeert.
WannabeProGameromg
Slecht geschreven slechte vergelijking owja en slechte fotos

bewust voer voor fandboys? uitlokken van reacties?
@WannabeProGameromg: tuurlijk, elke week kiezen we de slechtse foto’s en de slechtse info om een vergelijking te maken: http://www.autoblog.nl/archive/tag/kies-maar

PS: tips voor toekomstige vergelijkingen kun je altijd mailen…
de E, sowieso! kheb op het salon in een E-klasse gezeten en dat was een enorm aangename verassing! en alle bmw’s stellen mij momenteel nogal teleur qua interieur!
Goedkope inkoper voor traffic op jullie site.

De 5, ook al was ie totall los en kreeg je een strikje om de E
Mercedes E is mooi en heeft klasse, maar blijft altijd een taxi. BMW heeft ook zeker mijn voorkeur.
@PSK: Dat zou ik eerder een compliment noemen.
Ik ga voor de BMW, op dit niveau mag je toch wel verwachten van een vrij sportieve auto dat het ook een heerlijke cruiser is?
Ik vind ze allebei fout… :(
BMW please & volgetankt met 98 graag! ;-)
Zowiezo een 5 Serie wat een prachtige wagen zeg !!
Oké, ik doe ook een duit in het zakje. Doe mij ook de 5 maar. Sportiviteit is voor mij superieur aan comfort in dit geval. De nieuwe 5 kan namelijk onmogelijk ONcomfortabel rijden. Dat zou dus maar een relatief argument in het voordeel van de Benz zijn. Ook wat het interieur betreft wint de 5 het voor deze keer, wat mij betreft.

Vindt overigens de manier waarop het artikel is geschreven erg jammer en AB-onwaardig… Kom op jongens, dat kan beter. Objectiviteit is hier wel op zijn plaats.
-edit: meer dan 1 woord typen mag best-
Als ik hieruit zou moeten kiezen de 550i natuurlijk, die E-klasse heeft het imago van een taxi.
Uiteindelijk zou ik toch voor een A6 gaan in deze klasse, maar dat is meer een voorkeur van smaak. De 5-serie/A6/E-klasse zijn namelijk qua kwaliteit behoorlijk aan elkaar gewaagd.
WannabeProGameromg
-edit: via de mail aub-
Als ik Mercedes wil rijden bel ik wel een taxi!
zeker de BMW! :D
@ WannabeProGameromg; Jij kunt jouw tijd beter steken, in leren van het goed nederlands, dan in deze foutief geschreven onzin.

OT: Ik kies de BMW 5-Serie, ik vind hem mooier, voor de rest zullen ze elkaar niet veel ontlopen en iedereen heeft zo zijn eigen smaak.
hoewel ik een echte mercedesfan ben, moet ik toch zeggen dat ik de bmw dikker en rijker vind ‘ogen’ dan de mercedes. en bovendien begint mercedes te gewoontjes te worden nu alle taxichauffeurs er een hebben.
De Benz
toch de bmw 5 serie. Ik vind de E-klasse een prachtige auto heb er ook eenmalige mee mogen rijden en hij rijdt heerlijk, maar vind de 5 serie gewoon mooier.
WannabeProGameromg
Ehm Ik kiez zeker voor de E klasse , de naam zegt het al

5 SERIE tegen E KLASSE<– klasse klasse
daarom de E, ook is de AMG veeeel sneller dan de bm550i en dat de E miss een taxi is is alleen maar omdat hij beter is PUH.

EN OOK de E heeft nog een cabio of een coupe en station(bmw ook) kan je ook nog uit meer verschillende dingen kiezen

Het is dus niet normaal hoeveel BETER de E wel niet is, en iedereen die hier voor de 550 kiest in dit topic,dat kan gewoon niet….(waarom er een discussie plaatvindt over welke mensen zouden nemen of kopen , snap ik niet voor de meeste zal een aftanse afgerachte oude e taxi of oude 6de hands afgetrapte 520 de enige optie zijn ahhaha)
@WannabeProGameromg:

denk ook niet dat je AMG moet vergelijken met de 550i. Maar met de nieuwe generatie m5 wanneer deze uit is.

Maar aan je taal gebruik en rare argumenten te zien heb ik ook het idee dat er aan de andere kant iemand zit die net legaal zonder kinderzitje in de auto mee mag.
@WannabeProGameromg: Whahaha, net 12 geworden jochie? E-class betekent gewoon in welke klassering deze auto binnen het Mercedesconcern valt. Niets te maken met de definitie klasse als in chique en uitstraling, althans niet volgens het feitelijke aspect van deze benaming, misschien wel als marketingexcuus.

Dan het argument over het aantal modellen onder één benaming… Is dat dan kwantiteit boven kwaliteit? Een discussie hierover is gewoon omdat het kan en het is gratis :]
@jzaero: Jawel, E voor Exklusiv. PUH :(
@ WannabeProGameromg; If you can’t inderstand it, just lose it.
Nouja, dat is denk de makkelijkste vraag die ik in 2010 heb moeten beantwoorden: BMW! Logisch.
wel grappig dat die bmw in belgie al weer ergens een pk’tje heeft laten liggen.. namelijk maar 407…. niet dat het wat uitmaakt. als ik hieruit moet kiezen stel ik de aankoop nog wel even uit ;)
snap de zin/onzin van deze vergelijking trouwens niet echt. 2 zo vergelijkbare wagens is echt alleen je hart laten spreken, want meer verschil is er niet….
De 5-serie. Ik vind de E altijd een oudere uitstraling hebben dan de 5. De E coupé is dan weer iets helemaal anders…
@ WannabeProGamer: goed onderbouwt man! Ik klap in mn handen voor je! Met jou kun je echt een discussie op hoog niveau voeren… NOT!
Ik ga dan toch voor de 5-serie. Vind die er een stuk beter uitzien en BMWs staat toch bekend door hun sportieve rijgedrag.
ik zou voor een gs450h of een Xf gaan denk ik maar als ik zou moeten kiezen denk ik toch de 5
De BMW, alleen al vanwege de achterzijde van de nieuwe E … daarnaast heeft de E diesel (220 CDI en 250 CDI) nu al technische ellende (verstuivers)
E530i? Of mag dat niet?
EM635. Jullie maken het wel moeilijk hoor. De Audi-fan zou nu A6 zeggen.
@Vinny_93: Wat ik dus maar wil zeggen is, ik doe niet aan de 500-motor…
@ mezelf: zal dan ook even onderbouwen. De E-klasse straalt wat mij betreft minder dynamiek uit dan de 5-serie. Ook vind ik het meer een evolutie dan een revolutie op het vorige model. Dat is bij de 5-serie minder, eigenlijk niet. En de Benz brengt toch een bepaald imago en type rijder met zich mee waar ik me niet graag aan conformeer.
Doe mij die 5 serie maar.

Als ik een E-klasse wil rijden ga ik wel aan de kant van de weg staan en steek ik mijn hand op.

Wordt ik nog gechaufferd ook.
sowieso BWM! ookal waren de specs en prijzen andersom!
Ik ga voor BMW een prachtauto! Mooie strakke lijnen en zeer volwassene auto!
E lijkt op Koreaanse auto’s das jammer en is een bejaarden bak.
de BMW hij is eleganter dan de mercedes
E63 AMG!
Mooie kleur ook dat bruin op de foto!
merc E-klass, nuff said.
ik kies de 5serie omdat ik hem mooier vind en comfort niet mijn prioriteit is
Ik ben geen taxi chauffeur en heb ook geen ambities in die richting
Ook ben ik de 50 jaar grens niet gepasseerd
En ik wil geen ster in me voorruit

dus NATUURLIJK de BMW….


Damn wat ziet die er gaaf uit.
De Merc ook wel maar toch een stukkie minder.
vraag me wel eens af wat een gemiddelde autoblogger eigenlijk aan een auto uitgeeft. Ik zou zelf denk ik niet echt een auto kopen die meer kostte dan ca 1/5 van m’n jaarinkomsten. hoewel ik niet slecht verdien vallen deze autos dus voorlopig nog even buiten mijn bestedingslimiet.
@super:

Dus als je 3x modaal zou verdienen zou je pas een autotje van € 20.000,= kopen.

Wel makkelijk om een zuto te zoeken keuze is niet zo groot.
@Lexie:
yep, maar hoeft ook niet nieuw te zijn overigens.
Zonder twijfel de E-klasse,
kvind de 5 serie erg lelijk, oudere is veel en veel mooier
In de E-klasse wil ik alleen achterin zitten….
De E-klasse natuurlijk, die 5-serie is ook maar ‘Bij-Mercedes-Weggegooid’. Ongetwijfeld twee goede auto’s maar een Jag XF V8 trekt mij veel meer om eerlijk te zijn.
Toch wel de E, maar liever de XF.
BMW is nog een echt familiebedrijf, en maakt daardoor heel constant hele goede auto’s. Deze 5 vind ik qua styling een stuk minder dan de vorige, maar technisch is het juist een grotere vooruitgang.
Knap hoor, kiezen tussen twee auto’s waarvan één de meesten nog niet eens op straat hebben gezien.. ik weet het iig nog niet. Op foto’s kan de neus van de 5-serie me totaal niet bekoren. De rest wel. De E-klasse alleen als Avantgarde wel mooi maar interieur vind ik niks en is toch meer voor ouwelui. Voorlopig dan toch maar de 5-serie…
Svenska Aeroplan AB
Errrm, Benz toch maar dan…

Het liefste toch deze, die is toch wel even veeel mooier als je ze alledrie naaste elkaar zet!
;)

http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=Saab/9-5_2010_NL/saab_95_2010_nl_01.jpg
BMW mooier ontwerp, hoewel de E-klasse echt niet lelijk is. En ik heb is in een E-klasse gezette en dat dashboard van die E-klasse kon ik nou niet erg waarderen.
Heb met de nieuwe E-klasse mogen rijden. Wat een wagen! Mijn stem heeft ie.
ik stem voor de BMW 5-serie, omdat ik bmw tot nu toe fijner vind rijden
De BMW. Is waarschijnlijk zoals alle andere BMW’s veel meer een rijdersauto. Mercedes is al 20 jaar een ordinair merk.
stopwearingpants
@Driewieler: mercedes een ordinair merk?, wat een bullshit zeg onderbouw dat eens even dan
@stopwearingpants: Mercedes is niet meer wat het ooit geweest was. Het is nu een merk geworden voor de zakenman die het al dan niet onterecht goed geboerd heeft, maar geen enkele vorm van smaak heeft. Doen Audi en BMW niet veel beter hoor. Dus ik zou persoonlijk eerder voor de XF gaan.
absoluut een bmw! ik wil geeeeeen taxi hebben
Ik kan moeilijk kiezen eigenlijk, hier op de foto’s lijkt de E-klasse heel anders dan in het echt (in het echt = mooier)
Ik ga toch net voor de E, iets meer stijl.
Maar liever een A6 of beter een XF
Voor jullie Hollanders telt enkel pk en 0-100 km/u.
En alleen al het feit dat jullie de E-klasse blijven bestempelen als een “taxi” zegt ook al genoeg over jullie intelligentieniveau ;)

De Mercedes straalt gewoon veel meer stijl en klasse uit dan een BMW die vooral sportiveit wil uitdragen.
Doe mij maar een Q5 of een XC60, ik heb het compleet gehad met die saaie sedans.
Hoewel niet 100% overtuigd van het exterieur design toch maar de 5-serie. De E-klasse komt me elke keer toch weer log over in het straatbeeld.
BMW ja!
mercedes-benz
100% mercedes-Benz E klasse
Ik ga voor de BMW elegant en sportief. Perfect!
De BMW 5-serie. Dat is een auto waar nog niet duidelijk een imago aan vast zit. Er zou een nette zakenman in kunnen rijden, maar ook weer een typische BMW-fan die alle regels aan zijn laars lapt. Bij de Mercedes heb ik gelijk het beeld van een 50+ iemand die niks spannends meer beleefd… Voorlopig de BMW dus.
Nou eerst maar Nederland leren dan?

volgende keer gewoon maar een pol houden?

de BMW natuurlijk.
E klasse is een mooie wagen, maar de keus is erg makkelijk. De 550i, pretty please!
Ook ik ga voor de E550 US model.
Ik heb het niet zo voor BMW’s, en dat maakt wat ik nu ga zeggen nog meer bijzonder; ik zou gaan voor de 5-reeks! Deze generatie van de E-klasse is voor mij een ontgoocheling, op technisch vlak te weinig vernieuwing en een te bombastische stijl. Dit net nu Mercedes al 10 jaar luchtigere designs aan het produceren is…
Zeker wel de BMW, sorry dat ik het zeg, maar ik vind Mercedes’en nog steeds turkenbakken.
de BMW 5!
ik vind de E niet zo geslaagd
Lastig lastig.
Beide merken hebben een redelijk hoog pauperimago, dus wat dat betreft is het mij om het even. Dat geldt echter in mindere mate voor de nieuwe modellen.
Als het om een klasse kleiner zou gaan, zou het makkelijk zijn, ik vind de nieuwe C-klasse namelijk een erg mooie auto. Die vlieger gaat niet op voor de E. De voorkant is prima, maar de achterkant, tja die ziet er gewoon een beetje lullig uit. Ik heb m nu vaker gezien, vooral in Duitsland, dus ook met mooie grote wielen in gave uitvoeringen en ik vind m nog steeds niet mooi.
Als coupe ziet ie dr trouwens wel beter uit, al is het nog steeds niet denderend.
Nu we het toch over het uiterlijk hebben, ik vind het huidige BMW-design ook niet echt super. Maar het is een stuk beter dan de Mercedes en ik koop mijn auto’s toch echt voor het overgrote deel op uiterlijk.
Mercedes schijnt comfortabeler te zijn en BMW sportiever, maar ik denk dat zowel de Mercedes als de BMW wel lekker rijden. Ze zullen beide comfortabel en sportief genoeg zijn. En snel.
Voor mij zou de keuze nog kunnen verschillen als de een veel efficienter rijdt dan de ander. Bijvoorbeeld als de BMW 1 op 6 rijdt en de Mercedes 1 op 10, zou de Mercedes opeens een stuk interessanter worden.
Maar ik geloof dat dat niet het geval is, dus neem ik deze beslissing puur op basis van uiterlijk en wordt het de BMW.
Ik ga voor de taxi. Het comfort en de luxe bekoort mij wel
ik zou liever de jaguar hebben, maar in dit geval is de BMW voor mij het meest aantrekkelijk. De E vind ik persoonlijk net niet zo mooi als de bmw. en de beemer is sneller. :)
Ik heb een E-klasse nooit echt mooi gevonden, maar nu ik de nieuwe 5 heb gezien, zou ik toch zeker weten voor de E-klasse gaan;)
Heb laatst een E350 gehuurd. Ik kon het maar niet laten om in elke bocht volop gas te geven en beetje te gaan driften. Echt top wagen. En ben ook een E classe freak dus waar ik voor kies weten jullie nu wel;)
Ben een BMW liefhebber maar vind de nieuwe 5 saai dus graag E Estate.
Toch opvallend dat veel mensen voor de E gaan. Ik ben best een Mercedes liefhebber, maar het merk heeft o.a. door de voorgaande E imagoschade opgelopen. Verder valt het design me de laatste tijd tegen. Dus ik denk maar der Fünfer, bitte. Mooie auto.
BMW natuurlijk!! Mercedes is 1 en al troep. Laten ze maar eerst voor zorgen dat de dieselmotoren geen problemen meer vertonen zodat de taxi’s in Nederland weer normaal kunnen rijden zonder langs de weg stil te staan met een kapotte motor.
@BMW_POWER_OF_DREAMS:
Dat doen ze bij Mercedes op te pesten, moet je maar geen Diesel kopen! ;)
BMW (punt)
Het lelijke eendje
Dat is toch simpel:
mijn keuze:
moet het een coupé zijn: de E-klasse
moet het een sedan zijn: de 5 serie
moet het een break zijn: de A6.

ik kan moeilijk kiezen tussen BMW, Audi en Mercedes. het hangt van het budget af wat ik zou kopen, vna het ene merk vind ik de roadster mooier, den andere de coupe, de andere de sedan, dus ik vind altijd mijn ding!
voor de afwisseling, een Jaguar XF.
De Beemert natuurlijk.
Ik run geen taxibedrijf, noch werk ik in de bouw.
Daarnaast is zo een BMW wel betrouwbaar en ziet de 5-serie er goed uit. Want de E-klasse ziet er van voren scheel uit en al die rare lijntjes bij de Benz schrikken mij toch heel erg af.
zeg het niet graag maar uhh… ga toch voor de …bmw :roll:
Het zijn beide doodnormale mainstream auto’s. Dus ik koop dan lekker de Jaguar XF. ;)
Dat zoveel mensen voor, het misbaksel dat zich Jaguar XF noemt, gaan. Sta ik toch echt van te kijken.
ik zou voor de 5 serie gaan vanwege de twee turbo’s chippie erin en je houd een m5 bij,
met de e is natuurlijk niks mis, maarjah comfort heb je in een 5 liter niet nodig dan koop je een diesel waarmee je veel kilometers maakt dus liever de bmw
Kies maar: BMW 5-serie of Mercedes E-klasse

Dan kies ik een polo blue motion.
…en een Volvo c30!
De BMW 5 serie natuurlijk. Super! Morgen ga ik hem in het echt zien. Is de onthulling op het hoofdkantoor van BMW Nederland in Rijswijk. De zogenaamde Sneak Preview voor genodigden. Ik ben er bij. Ga zeker nog eens praten als hij eind maart bij de dealer staat.
Jammer dat er geen Ferrai tussenstaat. Die zou ik kiezen. Of een truck.
Nieuwe E rijdt toch alweer ruim een jaar rond en elke keer weer verbaas ik me hou fris deze nieuw E is, de nieuwe 5 serie zal na een jaar behoren tot het oude inventaris, hij is gewoon niet zo fresh looking als de E.
No doubt about it, 5 serie! heb ‘m al live gezien bij een preview in Rijswijk, schitterende auto!
de nieuwe 5 serie vind ik echt een gedrocht.
met name de achterkant, en geen mooie lijnen in de auto

merc please!
@DimitriS

leeg mag ook hoor. ik neem wel een jerrycan mee.


kortom. ik ga voor de 550i. Ik heb toch meer gevoel bij de beemer dan bij de merc.
Zou zeker een proefrit met beide maken, maar de BMW gaat mee naar huis!
Bee Em Double U for sure
Dus of zelf rijden, of met de taxi?
tsja, als de keus was geweest W210 of E39, dan was het zondermeer de BMW geworden… Met de huidige modellen is de Mercedes alleen toch lekkerderderder…
Heb de 5 nog niet in het echt gezien en kan over het exterieur dus geen conclusies trekken.
Dus hou het op een gelijk spel.
Dan het interieur. Hier word het makkelijk met kiezen.
Het interieur van de E is veels te simpel voor zon auto.
Die van de 5 is makkelijk een dikke klasse hoger.
Heb ze beide niet gereden en vaak heeft het rijgedrag met voorkeur te maken dus hou dat ook op een gelijk spel.
Al met al gaat mijn voorkeur dus uit naar de 5 serie.
Wel gebaseerd op plaatjes maar goed.
Dan ga ik voor de Benz, geen twijfel….

Comfort en klasse is in de hoge middenklasse belangrijker dan sportiviteit.

Had je me gevraagd om te kiezen tussen en C-klasse of een 3 serie. Dan was het zeker weten de 3 serie geworden.
Ik ga voor de audi a6… Die vind ik gewoon mooier dan deze 2…
Ik moet nog wennen aan die 5 serie en die e-klasse is ook niet zo heel mooi…
Ofwel de E-coupé… Die is gewoonweg prachtig…
Ik ga dan voor de Benz…die zit er na 5 jaar nog lekker fris uit. De 5 ziet er nu al oubollig uit.
Sportiviteit in een 5 serie heeft geen zin, doe maar dan comfortabel.
Het liefst kies ik een Jag of een Lexus.
De 5-serie, al zal het interieur van de Benz wel beter bevallen qua comfort. Maar het uiterlijk is veel saaier, en als je een V8 wilt kun je net zo goed een C63 of M3 nemen… Ik zou voor een 530d gaan.
ik pas.

Ik vind de E mooier, maar da’s persoonlijk natuurlijk, ik pas voornamelijk om de keuze in motoren. wat moet je nou met een 5 liter blok zonder caravan en klinkers om uit de straat te rijden.

nee, een 250cgi is mij mans genoeg.
De BMW 5-serie. maar de 5GT lijkt me ook wel wat als ie ongeveer net zo goed rijdt als de normale 5.
is weers s wat anders
E-klasse , bmw heeft mij nooit echt kunnen bekoren
E-klasse. Veel mee gereden en blijft een topauto! wel een 250 of 350CDI. Geweldige motoren AMG Styling helemaal top!
Wanneer gaan jullie nu eens doorhebben dat BMW en Mercedes niet te vergelijken vallen huh

als je de jhonny wilt gaan uithangen koop een bmw of audi
wil je comfort en veiligheid ga voor een Mercedes
@Bram: als je een Tokkie wilt spelen neem je een merc.

Wat zegt dat trouwens over JPB? :D
Superkoerier!
Ofschoon ik de E-klasse zeer fijn vond rijden (250 CDI sedan) ga ik toch puur voor de looks en dan is de 5-er toch veruit de mooiste (ook vanwege die lelijke voorkant van de E-klasse).
Zonder de tests en specs te bekijken: de Benz, for sure!
Ik begrijp niet dat hier mensen opteren voor een BMW voor het interieur?????!!!!! Hoe simplistisch zijn die interieuren wel? Ja ok, net afgewerkt, maar niets van toeters of bellen. Bon als je voor het minimalisme wilt gaan, ok, maar het blijft SIMPEL. Ik haat BMW interieurs. Alhoewel de buitenkant wel sportiever oogt. Dat is een feit. Als je voor een BMW kiest omwille van de sportiviteit met een vleugje elegantie ok, maar zeg nu niet dat het interieur van een BMW mooi is. Komaan! En dat gedoe van Mercedes blijft een Taxi, ja ok, dan kan ik zeggen BMW zijn voor Turken. Zonder afbraak te doen aan de Turken, verre van, maar hier in België rijden ze er allemaal mee rond. Wij, als Vlamingen bezien de Mercedes niet als Taxi zoals in Nederland, grote nuance dus. Heb ook liever een Merc, omdat dit hier in België 1) niet aanzien wordt als een Taxi en 2) ik houd meer van het interieur en de klasse, én 3) de meeste Turken rijden met BMW.

SO UP YOURS! grapje.

Grtz
@Gio: mercedes is evengoed een turkenbak , in belgie wordt de bmw meer gekozen vanwege hun rijgedrag
M-B E en BMW 5er
Vind beide mooi ieder blinkt uit op zijn eigen vlak..
full mercedes
come on bmw
dat is al het antwoord, maar voor de iets minder slimme of minder engels weetende, ik kies de bmw natuurlijk!!
De bmw vind ik niet echt mooi (echt lelijk is hij trouwens ook niet). En het front van de mercedes staat me niet aan.

doe mij maar een lexus Rx 450h president. 3000 euro goedkoper maar een beter uiterlijk en A label. Ik weet dat hij langzamer is maar voor als ik mijn nekharen recht op wil laten staan koop ik er wel een sport auto bij
Absoluut de BMW!!!

De E is aan de achterkant zo klasseloos…
Net een Hyundai of Kia met alle respect.
BMW & Mercedes zijn beide turken auto’s
en in Belgie is een 520d niet voordelig met de tax en wegenbelastingen, en een E200 CDI of GCI wel
en zo’n nieuwe E200 CDI is nietmeer ‘zo’ traag :D
ik ga voor de E, de 5 serie is nu dan niet lelijk maar wel heel erg saai. De E klasse heeft een design waarvan je kan zeggen, hé dat is een nieuwe model. Bij de 5serie zit je te kijken naar een half 3 serie half 7 serie en daarom vind ik het een saaië bak en de merc is ook een saaië bak maar wel een betere saaië bak. Maar als ik die auto’s zou kunnen betalen, zou ik sterk over een 535d nadenken
100% E500 met AMG pakket. Rijd subliem, levert voldoende sportiviteit in combinatie met het verstelbare onderstel. Bovendien is die ook gewoon mooier. Waar de E-klasse grote sprongen heeft gemaakt ten opzichte van het vorige model vind ik de BMW maar saai. Voor nu wellicht leuk om te zien maar denk niet dat het een design is wat heel lang meegaat. Ook wil ik liever niet met BMW rijders worden geassocieerd. Ik doe niet aan petjes op m’n hoofd en oorbellen. (zo is natuurlijk niet elke BMW rijder maar zie de laatste tijd toch vaak van dat soort personen achter het stuur van een BMW zitten)
de E voor mij . omdat ik die gewoon mooier vindt
Een E-klasse uiteraard.
Rationeel gezien zou ik voor de BMW gaan.. Maar mocht ik kiezen dan zou uiteindelijk de MB verkiezen boven de Beemer, meer mijn ding..
de keus is aan jullie,als de keus aan de autobloggers komt wordt er geen enkel van die 2 verkocht.
stand:

BMW: 60

Mercedes: 33
de zij-aanzicht foto van de 5 serie, als je naar de neus kijkt, moet ik aan een volvo c-70 denken !!!
@arashrsf

dus
@Flamingo: dus niks :P bmw 5 in mijn optiek de benchmark
Uiteraard de Benz, binnenkort worden hun V6 en V8 vernieuwd en zal deze uiteraard de BMW op alle vlakken het nakijken geven. Het zal steeds haasje over zijn bij deze merken, de ene keer BMW, dan weer Mercedes en dan weer Audi.
@pica: nee de bmw is ouderwets wil je zeggen. de nieuwe bmw, niet de e60!
De merken die een beetje karakter hebben zijn Mercedes-Bmw
Audi is gewoon een VW geen slechte auto’s geen verschillende auto’s als ik in een passat rij en stap over op een A4 kan ik alleen op het uiterlijk afgaan verder nergens op. Mercedes chapeau nieuwe lijnen mooie ontwerpen nieuwe CLS ;)
Bmw ook chapeau X6 wat een dom ding VOND ik dat maar nu ;) prachtig deze merken durven gewoon verder te gaan..
“De E500 heeft bijna dezelfde prijs, inmiddels 94.500,- euro of zoiets.”

Zoek het anders even op voordat je zo’n stukje schrijft.
@Remco: heb ik gedaan (mercedes.nl) en vervolgens afgerond.
Bakpao..lover
Bmw 100%…en dan het liefst de nieuwe M5 als die er is….:D
Zeker een BMW!!!
E-klasse. Die heeft Klasse. BMW doet niet veel onder.
als sedan een 5 serie en als coupe een e klasse. want er is op dit moment geen mooiere coupe te bedenken. ik vind de sedan van e klasse niet zo geslaagt.
idd beetje jammer dat dit is geschreven om fanboy gedrag uit te lokken maar goed dan doen we dat ook maar: BMW omdat ik inderdaad niet in een taxi wil zitten voor zoveel geld!

Sportiviteit in 5 serie, ok naar omstandigheden het beste dat er is maar kom op sportiviteit in een 5 serie klopt natuurlijk van geen kant…. Zoveel gewicht is kan per definitie tot sportief worden benoemd…

De algehele rijeigenschappen ok daar valt over te praten en dan denk ik dat de bmw beter scoort afhankelijk van wat je wilt, comfort: MB meer gevoel en strakker kunnen sturen: BWM
E Klasse.
ik woon in de buurt van rotterdam dus voor mij geen van deze twee. de audi’s bmw’s en mercs hebben gewoon een stigma waar ik niet in wil zitten.

doe mij maar een xf of een jonge xj
bmw gewoon omdat ik er al 3 heb

bmw 760 2003
bmw z4 2006
bmw135 coupe 2010

o ja en een vw golf gti 2004

ik heb hem al getst die 5 serie omdat die 7 serie te oud is geworden ik geef toe hij is goed maar ik denk dat ik voor de 750 ga
E-klasse natuurlijk al hoewel deze bmw opzich wel mooi de vorige was afschuwelijk. Echt zo’n moet je mij zien. Maar ik had liever voor de c6 of s80/v70 gekozen in dit segment
Simpel, de 5. Ten opzichte van zijn voorganger is het design is het absoluut geen vooruitgang, maar lelijk is ie nog altijd niet. De E is dat daarentegen wel, wat een wanstaltig hok is dat toch, na de toch wel geslaagde C-klasse echt onbegrijpelijk. Ondanks een verschil in karakter verwacht ik met beiden geen klachten over rijgedrag of comfort te hebben, daarin zijn ze allebei gewoon top.

Maareh, mag ik echt niet een lekkere 5 van het veel mooiere oude model hebben?
Voor mij ook 100% mercedes-Benz E klasse
Duidelijk de 5-serie! Maar zo heeft ieder zijn voorkeur..

Vind de achterkant van de E-klasse er niet uitzien (inderdaad een Sonato).

Geef mij maar de motor en sportiviteit van de beemer!
E-klasse, vooral de 63 AMG blijft gewoon top. 6.2 atmosferisch, en wat een geluid. Maar een 500 is ook goed :P

De 5 blijft voor mij nog steeds 5=(7+3)/2 (7-serie en 3-serie).
De Bmw 5 serie is mijn keuze.
Ik rij 65.000 km per jaar voor mijn bedrijf en heb èèn mercedes E klasse gereden gedurende twee jaar.
Maar de auto had heel veel storingen.
En dat heb ik met een Bmw 530d nog nooit gehad en ik heb er al 4x èèn gereden.
Een Citroen C6
en heel veel geld in mijn zak houden.
@Ronald: totdat je uitrekent hoe vaak je bij de garage langs heb moeten gaan xD
Als de nieuwe 5 straks op de weg is zie je de e-klasse alleen nog maar als taxi rijden.

Duidelijk BMW 5-serie EN JA ik heb ze allebei in het echt gezien!
Ronald van de Citroen
Sorry voor de verwarring. Zie net dat er boven mij al een naamgenoot gepost heeft.
Hij gaat voor een 5 serie, ik voor een Citroen C6 en van de rest doe ik andere leuke dingen.
Gelukkig zijn er mensen met uiteenlopende smaken, anders werd het zo saai op de weg.
wat is de tussenstand ondertussen???

Voor mij de 5!!! De Mercedes is uiterlijk overdesigned!!
Beide zijn knappe wagens. Toch een E500 4-matic
De BMW is de mooiere, zéker qua interieur (als je ‘m vol mag proppen van je baas….). De Benz is óók klasse, maar dat taxi-gajes maakt het er een Volkswagen van….Kiezen voor een A6 (zoals één blogger deed, zucht) is kiezen voor het verlangen om nooit tot de top te willen behoren. De top blijft de 5-serie of de Benz.
Wel leuk, elke keer die vergelijkingen, maar niemand gaat al die reacties lezen van: “Doe mij die maar”, of “Die heeft veel meer klasse”. Het zou handiger zijn als er gewoon een poll was waarop je kon stemmen.
hou het op de 5, maar ben toch nog benieuwt hoe de touring eruit gaat zien. die wil ik anders hebben
Mercedes E klasse!!!

Mag het ook een Estate zijn?
Zilvergrijs of wit, AMG pakketje erop, mooie wielen
klaar is kees!!
Geen van beiden, ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe Audi A6
Als je meer dan 100 000€ (de opties) hebt voor een auto, dan heb je geld genoeg dus dan koop je ze toch alle 2 …. afwisseling een taxi voor naar het werk en het sportievere werk is voor in het weekend.
Maar als ik echt moet kiezen zou ik een A6 nemen …. audi is eenmaal het “top” premium merk …. (als we alle artikelen mogen geloven)
ik zou voor de benz gaan voor de comfort.
zo een auto moet je kopen voor comfort niet voor sportiefiteit.Dan zou ik wel wat anders kopen als het sportief moest zijn.grts
Geen van beide. De 5 is nu even leuk omdat hij nieuw is, maar wordt zo snel banaal. Binnen 6maand rijdt 3/4 van België er mee. En binnen 3 jaar ook de gemiddelde Turk.

Als het moet, doe mij dan maar een E Avantgarde. Toch net iets stijlvoller (en ga je minder snel voor het sociale huurhuis zien staan, gekocht op 10jaar afbetaling …)
Dixit Andrew Frankel: “The Merc is better at being a Merc then the Beemer is at being a Beemer.
en: “Will this Five rule the roost in seven years? I would be surprised.”
De basiswaarden voor de Benz zijn comfort en veiligheid.
Los van het feit of je jezelf kan vinden in deze basiswaarden, kan ik alleen maar vaststellen dat Mercedes zich rigoreus aan zijn waarden houdt en dat BMW zich blijkbaar geroepen voelt om (onder druk van de formidabele E212?) compromissen te sluiten…
5-reeks, zo, gekozen!
Neenee XF 3.0d S natuurlijk
Voor mij de E-klasse. avantgarde uitvoering, AMG pakketje voor de 500 het liefst natuurlijk de 63.
In Scheissbraun verlies je in ieder geval op kleur.
De e avantgarde en dan het liefst in het zwart
Liever een XF of een CTS, mischien wel een Infinti, als ze straks met een degelijke diesel komen, maar tussen deze 2 zou het de E worden, zonder twijfel!
Autoblog zit vol met BMW lovers blijkbaar!?
Ik zou het zelf persoonlijk niet weten.
Ze zijn alle2 gewoon mooi en goed, we rijden nu met MB maar mijn opa zijn serie is net zo goed…
Omdat ik het echt niet weet zal ik later de knoop moeten laten doorhakken door mijn vriendin denk ik.
De funfer, alhoewel ik de achterlichten toch ietwat Aziatisch vind op een of andere manier…mochten ze me een E-klasse willen schenken doe ik daar overigens niet moeilijk over :)
karate kameel
vanaf mijn geboorte werd ik naar huis gebracht in een bmw en sindsdien heb ik alleen maar bmw en mercedes gereden(mijn vader dn he) en mijn voorkeur gaat tog ook egt naar bmw maar mercedes staat in de top tien op nummer 2 van mijn lievelings wagen ;)
Het is alsof je appels met peren vergelijkt

MERCEDES BENZ OWNED

Bmw is ook dik maar niet de 5serie,
vind persoonlijk alleen de 3coupe, 2008 5serie, 6serie, x6

mr mercedes heeft dikkere modelen zoals

e,cls,s,g,sl,cl etc..
@ Orichy: “inderstand” moet ,denk ik, “understand” zijn.

Doe mij maar de E 500.
Eerlijk gezegd vind ik het beeld van iemand onder de 35 (en daar hoor ik ook bij) die E-klasse rijdt vrij absurd. Dat geldt ook wel voor de A6 en 5 maar toch net in wat mindere mate. Vind de E-klasse tot de achteras trouwens wel een geslaagd ontwerp. BMW ziet er wat neutraal, bijna bescheiden uit maar is fraai, en bescheidenheid doet het sinds de crisis goed. Na in eerste instantie behoorlijk geschrokken te zijn van het interieur van de E-klasse ben ik het inmiddels wel gaan waarderen. Heb uiteraard nog niet in de 5 gezeten maar de 5gt had een interieur dat boven mijn verwachting zeer goed geslaagd was. Het dubbele gevoel dat de E60 bij mij opriep was gelukkig bij deze auto weg. Over de de meeste echt belangrijke de criteria, buiten het uiterlijk dus, kan ik voorlopig niks zeggen, behalve dat mijn ervaringen uit het verleden in het voordeel van 5 uitvallen. Ik heb wel vertrouwen in de nieuwe 5, dus dat is mijn keuze

Overigens, Gio’s commentaar op interieur is wel goed om op in te gaan. Een goed interieur is ontworpen om niet onnodig af te leiden van de verkeerssituatie om je heen. Een kermis in de auto zorgt er alleen maar voor dat een bestuurder sneller opgefokt raakt of door afleiding een gevaar op de weg wordt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de verlichting in de auto. De blauwe verlichting in Volkswagens doet het leuk in folders of als je de buurjongen ophaalt van sporten, maar zijn wat mij betreft een ramp om mee te rijden. Dat doen andere merken als BMW verstandig: Ze blijven consequent volhouden op rode verlichting. Waarom? Ten eerste omdat het volgens onderzoek voor de ogen de meest ontspannende lichtkleur is in het donker (dat is dus ook een van de redenen dat wekkers vaak rode cijfers hebben). Ten tweede, omdat de achterlichten van de voorliggende auto’s ook rood zijn wat eveneens voor een evenwichtiger en rustiger beeld voor een bestuurder zorgt. Voor mij is zo’n prioriteit een teken van professionaliteit van een autofabrikant. Goed minimalisme draait om ultieme aandacht voor de essentie van het product, en dat geldt dus ook voor auto-interieurs: Wat mij betreft mogen die nog veel minimaler worden.
Haha iedereen loopt wel e-klasse af te zeiken als taxi etc, maar jullie kunnen beide niet eens betalen.

Mercedes blijft Het premiummerk en daar zal geen bmw of audi iets aan veranderen.

Ik zou zeggen, ga maar eens lekker in een mercedes zitten en daarna in een bmw. Eens zien wat je ervan vind ;)
@ doba95

Ach ja, de “i” zit naast de “u”, een klein typfoutje, haalt het nog niet, bij de onzin die Gumpie uitkraamde, je weet wie ik bedoel.
altijd dat oeverloze gelul over “premium” hier. stel jezelf eens de volgende twee vragen: 1) wat is “premium”? en 2) waarom is het belangrijk of iets wel of niet “premium” is? één conclusie: status. als je hier roept dat je een liefhebber/eigenaar bent van een “premium” vierwieler dan “ben” je blijkbaar iemand en dan kun je je permiteren om alles dat dan niet “premium” is finaal af te zeiken. meestal zonder enige opgaaf van reden, waarschijnlijk omdat de hersencapaciteit van de premium fan dat niet toelaat. zielig, heel erg zielig.
Moeilijk moeilijk.. beide geweldige wagens.

Ben wel blij dat hier wordt nagedacht, en die Kever er niet tussen staat (volgens mij wordt ie de A6 genoemd).

Denk toch de BMW, omdat mijn BMW vlaggetje vrolijk in de wind wappert.
Damn dit is echt moeilijk, lelijk kampsjakentaxihok of een lelijk tandartsenbeurjuppenhok. Nou doe me dan de tweede maar.
Zonder twijfel de E klasse. Die heeft veel meer stijl en klasse als een 5 serie
Relief heeft wel een punt waar ik het eens mee ben. Als we hier EEN merk moeten opnoemen, is dat gewoon de Mercedes.

Ik geef eerlijk toe dat ik de laaste tijd de nieuwe modellen van Audi mooier vindt. (A4, A8 en daarom ben ik benieuwd naar de nieuwe A6).

Maar als men kijkt naar de hele geschiedenis en de modellen die ze gebouwd hebben staat Mercedes zonder twijfel bovenaan. Eerlijk gezegd zal Audi en BMW daar ook geen verandering in brengen. Niet alleen Audi of BMW, maar geen enkel merk kan daar tegenop. Nog steeds kijk ik met plezier terug naar de modellen die ze in de jaren’70 en ’80 hebben gebouwd. Een naam bouw je in jaren op, die verander je niet zo maar.

Mercedes zet meestal de trent en de rest volgt erna.
1)Mercedes CLS klasse, BMW heeft geen echte concurrent, Audi volgde veel later pas met de A7.
2)ML klasse. Als men kijkt naart de SUV’s tussen “de grote 3” heeft Mercedes de eerste SUV gebouwd met de ML. BMW volgde later met de X5 en Audi daarna met de Q7.
3)Mercedes heeft met de CL geen DIRECTE concurrenten van BMW en Audi
4)Zelde geldt eigenlijk voor de SL.
5)Mercedes G-klasse is bijna niet stuk te krijgen en is nog steeds razendpopuilair, wat ook de reden is dat de auto nog steeds te verkrijgen is.
6)Misschien wel de mooiste SUV de Mercedes GL klasse heeft ook geen directe concurrenten, want zowel de X5 als de Q7 zijn in meerdere mate meer concurrenten van de ML.
7)Zowel BMW als Audi evenaart een SLR en de SLS niet.
8)Als men kijkt naar de beste zakenauto in het hoge segment door de jaren heen is de Mercedes S-Klasse de beste.

Kortom BMW en Audi hebben Mercedes in hun vizier staan en NIET andersom!
@GLTSRY:

you the bomb man, mercedes owned gewoon door de jaren heen
en wat ze hierboven allemaal zeggen taxi dit taxi dat
zo zal het voor jullie altijd ook blijven jullie kunnen er nooit een zelf gaan kopen!!! ook al vind je hem stiekem prachtig maar zeikt hem gewoon af

en bmw kan gewoon beter thuis blijven, audi begint op te komen met leuke modelletjes als de a5,a7 en de stations a4,a6 zijn het mooiste stations van allemaal

maar hoe dan ook Mercedes is gewoon the koning en zal ook zo blijven
Zonder enige twijfel de E-klasse.. Verreweg de mooiste van de twee. Ook qua klasse en stijl verreweg de beste. In mijn ogen althans. Als E420 al snel genoeg al zou ik uiteraard de AMG prefereren :)

@911GT2: Om het nog maar niet te hebben over zo’n platgeslagen kamper-VwKever..
@GLTSRY: Heb daar niks meer aan toe te voegen.. Mercedes is idd in veel gevallen de trentzetter.

CLS
R-class
ML/GL

Ik respecteer beide merken en die hebben zo haar sterke en zwakke punten..
@Benz..: bedoel je trenDzetter?
en BMW dan met hun X6, 5 GT, ….
Geen van beide ik zou namelijk bij de britten gaan shoppen, doe mij maar voor minder geld meer klasse en meer PK’s, Een Jaguar XF blijft nog steeds een headturner.
Ee-klasse, hoewel de 5 ook niet mis is.
Een rationele keuze kan je het niet noemen, de wagens zijn te veel aan elkander gewaagt.
Zou wel nooit de E 500 met automaat nemen.
@Panamera: Ja, dat bedoel ik inderdaad.. ;)

En BMW met hun X6 en 5 GT.. Tja, het zijn echt “hate it or love it-modellen.

Of het nou nuttig is: Van een SUV een Coupé maken is erg makkelijk.. De 5 GT daarintegen vind ik een mooie wagen met een mooi lijnenspel..
De BMW! Kom net bij BMW in Rijwijk van de preview van de BMW 5 vandaan, maar wat is die 5 een prachtige auto. En van binnen ook zeer mooi en hoogwaardig afgewerkt. En dan net terug in een E taxi naar huis vanaf Cs en dan zie je toch dat het interieur van de MB nu al outdated is. En die Audi A6 is tevens geen partij meer.
@rwd: Helemaal eens! Ben er vanmiddag ook geweest. Wat een beauty is die nieuwe 5 serie zeg! Zeker in dat metallic zwart.

Wel een lekker opgeklopte toestand.. Meld je je aan de balie, moet je je telefoon laten zien, plakt die muts een stickertje over de camera. Je mag hem niet fotograferen. Vervolgens moet je door die gordijnensluis om hem te zien… staat er zo’n beveiligings gorilla heel gewichtig te kijken. Whaha.. schoot bijna in de lach van die poppenkast.

Vind het heel knap hoe BMW goed met de proporties van het design heeft gespeeld. Als je naar de zijkant kijkt lijkt de kont heel slank. Ga je er schuin achter staan dan zie je dat ie toch heel dik is.

Het interieur vond ik waanzinnig. Snap niet hoe zo iemand als Gio kan roepen dat dat simpel is… wat een mooie materialen, een geweldige ergonomie, je kunt alles en alles instellen.. en ruimte genoeg. Had de stoel helemaal goed gezet voor mij en kon daarna prima achter mijzelf zitten.

Ook de neus is bruter (hij kijkt heerlijk boos) als die van de 5 serie GT die er ook stond.

Vervolgens ga je naar huis en krijg je een folder met alle foto’s, prijzen, specs, etc aangereikt. De gespeelde geheimzinnigheid vond ik dus een beetje overdone.
@Freewarefreak: idd vond het ook heel vreemd met die sticker, zeker gezien het feit dat we een brochure en prijsinfo mee kregen. Beetje overdone wel :-0
Doe mij maar de 5 serie omdat ie zo allemachtig mooi is nu. De E klasse is trouwens zo verlept als wat als je hem in het echt ziet dus die kunnen ze beter gelijk wegdonderen.
de E
HEt verschl zit hem dat mb met de e klasse weer grenzen verlegt heeft.De bmw blinkt nergens in uit.JA in keihard weggedrag dat je nieren er uit trillen.Nee daar zitten we op te wachtenIK in ieder geval niet.QUa model vind ik de 5 acceptabel.
@mb man: lul niet zo dom over nieren die eruit trillen als je overduidelijk nog nooit in een 5 hebt mogen rijden en popie jopie mb fanboys napraat. De 5 rijdt al jaren sportief en comfortabel genoeg. Alleen oude mannen vinden een mb fijn.
@WannabeProGameromg:
Een 550i kan je niet vergelijken met E63amg
Wacht dan op de nieuwe dikke M5
Ik werk bijna dagelijks met bmw´s en mercedessen.
En nu moet ik kwijt BMW is altijd beter vooral kwa wegedrag.
Als je een dweil zoekt kan je ook naar de Marskramer want zo rijden die mercedessen namelijk.
En wat zijn die E500 en ML500 langzaam zeg.Slappe kut monteren.
5-serie natuurlijk, elegant en klasse.

de klasse van de E-klasse is ver te vinden, blijft een kamp-auto.
BMW is gewoon nummer 1. kijk alsjeblieft al naar die koplampen van die E Klasse ziet er niet uit. Rij 1 keer in een bmw en zeg dan pas wat je ervan vind niet wanneer je plaatjes te zien krijgt. BMW is gewoon een topauto
Nou nou, de Bimmer fanjochies laten zich horen.. ;)
doe mij dan maar de BMW!
De BMW natuurlijk..
Wat een stomme vraag, de BMW natuurlijk :)
De E, what else? En dan graag een E 500 T. :mrgreen:
blijft een kwestie van smaak toch? de mercedes vinden veel mensen gewoon lelijker, en mijn eigen ervaring verteld gewoon dat bmw de rijdersauto is waar geen enkel merk qua sportiviteit in de buurt komt. mercedes is gewoon vaak bruut vermogen dat moeilijker op de weg te plaatsen is. en audi….tja voorwiel aangedreven auto met een motorblok veel te ver voorin, audi is mooi maar zonder quattro doe je gewoon niet mee.
Ik persoonlijk de BMW.
Maar wat een fanboy war hierboven zeg :\

Kijk nou gewoon eens naar wat je mooi vindt in plaats van welk logo erop zit…
Volgens mij heeft bmw toch meer vooruitgang gemaakt dan mercedes vooral dan als je het hebt over hetuiterlijk.
@nuts: Heb jij onderzoek gehouden? Nee laat maar..

Loos gelul dus..
Stoplichtsprintertje
Tjaa… zonder twijfel de E

Kwestie van smaak..
sorry bmw, maar hier komt geen jhonny auto in de garage.
Een mercedes E is dus mijn keuze
Ik moet zeggen, de Mercedes is een nette bak! Ziet er goed uit, enz enz. Maar toch kies ik zonder twijfel de BMW:)
Bakpao..lover
Bmw voor mij…
BMW…
Natuuuuuurlijk de mercedes!!!!! armoedzaaierige bmw’s. je kijgt nu als je een nieuwe 5 serie koopt er zelfs een gereedschapskist bij. (nou dan weetikwel waar die voor is)
Mercedes is niet verglijkbaar met BMW en Audi.
In het luxe taxivervoer willen wij geen andere wagen
dan Mercedes. De naam is al top en niet verglijkbaar met
overige merken. Mercedes is de uitvinder van de diesel.
Vernieuwingen altijd eerder bij Mercedes. Het distronic-
systheem als beste getest, beste dieselmotors, beste automatenbakken etc., alles in eigen produktie en beheer.
AJAX kun je ook niet verglijken met PSV.En ook alle arabieren en moslims kiezen voor MERCEDES.Waar zijn alle 0ude BMW’s en Audi’s gebleven Mercedes rijdt nog rond overal op de wereld. Over kwaliteit gesproken.Wat is de snelste produktie wagen, snelste formule wagen = MERCEDES
@emanuel: wil je daar een roeptoeter en een goebbels kapsel bij, of lukt de propaganda zo ook wel?
Oh, ja waarom krijg ik bij inruil niets terug voor een
BMW en AUDI EN LEXUS. En wie kost het minst aan onderhoud
en heeft de beste afwerking en service.
Welke auto wordt door alle lagen van de bevolking gereden.
Kampers,zigeuners,arabieren,berbers,moslims,hollanders,
duitsers, belgen, directeuren, ondernemers etc..
Mercedes natuurlijk.Jammer jongens dat jullie mercedes niet kunnen betalen en blijf maar rijden in iets wat op
MERCEDES lijkt en ook uit Duitsland komt. Jammer dat jullie afgunstig zijn naar Mercedes. Oh, ja kom ook maar
eens tot geloof voor dat het te laat is. Emanuel
Waarheid is moeilijk te verkroppen dat Mercedes de beste is.
Jezus kan jouw ook van je minderwaardigheidscomplex af helpen.
lol?
MERCEDES
Mijn ervaring is dat Mercedes meer problemen (verstuivers en roest) heeft dan BMW .
Jan, ik heb een heel apart gevoel van binnen.
Heb je een vrouw ? Ga dan bij haar zeuren wat je dwars zit
en praat als een man over feiten en niet over emoties die
nergens over gaan. Meer problemen? met jezelf.
Mercedes is the best.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).