Liften is levensgevaarlijk, lifters oppikken trouwens ook

Auteur: , 30 Reacties

Mocht je ooit overwegen om te gaan liften, realiseer je dan dat veel mensen die lifters oppikken moordenaars zijn. Mocht je ooit overwegen om een lifter op te pikken, realiseer je dan dat veel mensen die liften ook moordenaars zijn.

Klik voor het “bewijs” op onderstaande afbeelding.

Liften is levensgevaarlijk30 reacties

Omg, wat een droog filmpje.. :P
Lol, ooit een keertje gehad.

Stopte bij de pomp om even te tanken en wat drinken te pakken. Staat er eentje om te liften. Dus ik ernaast stoppen en vroeg of hij terug had van €50,- en dat had hij.
Heb ‘m toen maar verteld dat hij ook de bus of trein kon nemen en ben verder gereden :D
@jack_abarth: Hehe die is goed…
Mja beetje droog filmpje.. En met zeer ongeloofwaardig cijfermateriaal als je het mij vraagt…
Hahaha lol, echt een meesterlijk filmpje!! :lol:
echt een prachtig filmpje… goeie figuren voor gevonden ook, en het laatste detail valt nu pas op, een wit busje! dan ben je ook gewoon niet wijs als je daar bij instapt ;)
ligt misschien aan mij.. maar zie er de humor niet van in..

weet niet wat het is.. maar op de een of andere manier begrijp ik niet waarom iedereen bang is.. en tegen liften is.. dat is er door de overheid (met de NS aan de zijlijn) ingepraat.. en klakkeloos door de meute overgenomen.
liften is een super manier van transport.. efficient en zeker groen…
in mijn studententijd heel vaak gelift, ik neem altijd lifters mee (als ze er een beetje verzorgd uitzien), helaas kom je bijna nooit meer tegen..
Mooie personages ook! Fijn filmpje om op te starten hier op m`n werk. Misschien leuk om er iets terugkomends van te maken voor vrijdags? Ipv Robbie’s quiz een leuk filmpje om wakker te worden?
En toch. De laatste lifters die ik mee hadden, hun vorige ride was er een die aan 200km/h in de gietende regen biertjes aan het drinken was. Om dan een tankstation te bestelen en diesel te slangen van een vrachtwagen. Wat ie nog voor plannen zijn ze gelukkig niet achtergekomen.
En oh ja, een goede kennis van de familie is bijna vermoord geweest door twee hillbillies, ze maakten ruzie over wanneer ze hem gingen vermoorden (met afgezaagd jachtgeweer in de hand). Enige reden dat ie overleefde is dat ie aan hoge snelheid uit de auto is gesprongen…
Een leuk filmpje met een grappige ontknoping!
@Onehp… volgens mij werk je in een cafetaria.. waar ze broodjes aap verkopen.
@Hans75: Voor de eerste zal je me op mijn woord moeten geloven, twee dames op weg naar een queer festival in denemarken, hadden overigens erg moeilijk om een lift te vinden, ze zeiden dat het steeds moeilijker wordt.
Voor de tweede kan ik naam en adres geven, de man is wel zeer bereisd in minder stabiele gebieden van beroep, doch bovenstaand verhaal was in de VS tijdens een toeristreis, wel al 25 jaar geleden (=zijn studententijd).

Voor de correctheid: ik heb veel vrienden die net als jij veel gelift hebben zonder veel probleem, en zelf neem ik nu en dan mensen mee (als er nog te vinden zijn), tot nu toe zonder problemen…
droog maar erg leuk! :D
Hahaha, erg leuk filmpje ! ;-)
Mwahahahahahahaha…. :)
Staan er allerlei comments dat het een droog filmpje was, omdat er eens een keer geen bloed vloeit :roll:
” Kunt u ook met 1 hand sturen? “, vroeg de liftster met de grote borsten en het korte rokje aan de bestuurder

” Jazeker ” zei de bestuurder, ” dat kan ik ”

“Mooi, dan kunt u met die andere hand het kwijl van uw bek vegen ” antwoordde de liftster………
Het werd heel erg stil.
Kijk voor de gein ook even “the Hitcher” met Rutger Hauer, spanning ten top
Doet me denken aan de keer dat ik in Italie was, op 50 kilometer afstand van de Zwitserse grens. Ik moest deze 50 kilometer in 8 uur afleggen, want ik moest nog de laatste trein halen in het grensstadje die me over de passen zou voeren. Er ging geen bus naar het grensstadje. Dus dan maar liften + lopen. De eerste 42 kilometer gingen al moeizaam, in 7,5 uur tijd met 6 verschillende auto’s meegelift en behoorlijk wat kilometers gelopen in de brandende zon.
Voor de laatste 8 kilometer had ik nog 30 minuten. Ik was in een dorpje. Er reed een vaag figuur in een Volkswagen Polo langs, ik stak NIET mijn duim op, dit zag er niet goed uit. Helaas reden er geen andere auto’s langs. Weer reed die Polo langs. Ik stak NIET mijn duim op. Weer reden er geen andere auto’s langs. Wel weer die Polo.. Nou ja, op goed geluk dan maar.. Hij stopt. Ik trek de passagiersdeur open. Achter het stuur zit een viezige bepukkelde nerd in leren jas. Naast hem een met pornobladen bezaaide passagiersstoel. Gelukkig alleen naakte vrouwen in de boekjes. Hij legt de boekjes in het dasboardkastje en begint te rijden. En levert me netjes en precies op tijd bij het station af. Conclusie: ook een creep in een Polo kan je soms veilig naar je bestemming brengen ;-)
in een grijs verleden heb ik ook eens een lift gehad in Griekenland, de campingbaas zou ons wel even afzetten op het station. komt ‘ie aan met een ouwe VW bus waarvan de zijdeur niet meer dicht kon en met een zooi elastieken open werd gehouden.

Hijzelf had net het gips van zijn been en dronk zogezegd tegen de pijn, wat Jack Daniels.

Maar ach we hadden weer een sterk verhaal voor de kleinkinderen :-)
Ik heb een keer met een liftwedstrijd meegedaan naar frankrijk, en ik moet zeggen dat ik van te voren sceptisch was ten opzichte van liften. Maar ik kwam erachter dat het super leuk is en dat er veel mensen onderweg zijn die het ook wel mooi vinden dat er iemand mee rijdt. Onze tactiek was om uit te stappen bij een tankstation zodat je even met mensen kunt praten zodat jij en zij kunnen inschatten wat voor vlees je in de kuip hebt. En dat ging verbazingwekkend goed, binnen 10 minuten op een tankstation hadden we al een nieuwe lift! Ook heel uiteenlopende mensen kom je dan tegen, van muzikanten tot gezinnetje, van poolse vrachtwagen chauffeur tot zakenmensen. Maar ik zou het iedereen een keer aanraden om te doen. Uiteindelijk hadden we ongeveer 7 uur nodig voor 550 km. Het enige wat moeilijk was, is om een lift te krijgen on de stad uit te gaan waar je begint. Maar verder echt mooi om te doen!
@VolvoXCseries

off-topic

Rutger Hauer.. hoezo oldskool?..
afgelopen zomer kwam ik met mijn ouders terug van vakantie. ik was aan t tanken in duitsland niet ver meer van de NL grens, mijn ouders waren alvast naar binnen gelopen om wat te bestellen. komt een britse dame naar me toe. vroeg of ze met haar vriendin mee kon rijden naar NL, ze liet het nederlandse plaatsje op de kaart die ze bij haar had zien. het was letterlijk nog geen 10km van waar ik woon. ik zei dat ik helaas vol zit (coupe, 3 personen, volle kofferbak). ze kijkt naar binnen, er is natuurlijk niemand….waarop ik zeg dat mijn ouders even verderop drinken aan het bestellen zijn. ik zei nog dat ik ze graag mee had genomen, ware het niet dat ik vol zat. ze bedankte vriendelijk en liep weg. dat is eigenlijk mijn enige ervaring met lifters in al die jaren.
@c70T5… en je droomt er nog elke nacht van.. ;-)
GENIAAL!!
alleen lange stukken rijden vind ik best wel saai dus als ik door lifters mee te nemen wat conversatie/afleiding etc. krijg ga ik er zelf alleen maar op vooruit, je ontmoet vaak mensen van buiten je normale sociale cirkeltje, best wel leuk soms.
Hoop gelift, die eerder genoemde tankstation tactiek is idd onovertroffen. Vooral in Duitsland pikken ze je zo op en blaffen ze snoeihard door. Eerlijk gezegd zijn het vaker mensen in oude auto’s die je een lift geven, de zakenrijder sporadisch ook. Sommige mensen rijden als een vaatdoek, dan moet je ze gewoon waarschuwen voor ander verkeer. Duurt altijd lang dat liften, we hadden bij de studentenvereniging elk jaar een liftwedstrijd, maar zelden gaat t zo snel als de routeplanner aangeeft. Wel n avontuurlijke manier van reizen, in NL niet meer zo populair…
Ik heb een keer een lifter meegenomen. Die man scheen praktisch altijd te liften van ergens in de buurt van Den Bosch naar Den Haag en volgens hem lukte dat altijd vrij goed. Verder zie je ze niet zo heel veel. Als ik toevallig in dezelfde richting ga en de persoon ziet er verzorgd uit wil ik iemand best meenemen.
Hahaha!
hahaha urban tales moet je ook gezien hebben!
Okey, dit is echt grappig:P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).