Nog een VW Polo variant: CrossPolo

Auteur: , 30 Reacties

In Geneve zullen we niet alleen kennis kunnen maken met de lekkere Polo GTI, maar ook met zijn 'stoere' broertje. De CrossPolo zal namelijk in Zwitserland ook zijn premiere beleven. Na het overweldigende succes van de eerste generatie CrossPolo heeft VW namelijk wederom besloten om een 'Cross' variant van de kleine Polo te ontwikkelen. Speciaal voor stoere boswachters suffe stadsparkopzichters.

Zelf wil Volkswagen over dit model niet meer kwijt dan: In de loop van dit jaar wordt de nieuwe Volkswagen CrossPolo geïntroduceerd. Maar wij kunnen alvast vertellen dat de CrossPolo voorzien is van het nodige extra plastic bodywork en 15 millimeter meer bodemvrijheid heeft. Onder de motorkap kan je kiezen uit 6 verschillende motoren, 3x benzine en 3x diesel. De benzine motoren zijn: 1.2 (70 pk), 1.4 (85 pk) en de 1.2 TSI (105 pk), mensen die liever op diesel rijden kunnen kiezen uit de 1.6 TDI met 75, 90 of 105 pk. Of al deze varianten ook in Nederland leverbaar worden is nog maar de vraag. De meerprijs van een CrossPolo ten opzichte van een normale Polo is 3.000 euro in Duitsland. In Nederland zal het verschil (door BPM etc) dus nog iets groter zijn.30 reacties

Nutteloos en kansloos zonder 4wd, maar natuurlijk kopen mensen het, want….?? Doe mij de Yeti maar dan.
I like it! ziet er net iets minder budget uit dan een gewone Polo en het interieur is gewoon smaakvol. Matzwart kunststof aan een auto hangen is goed!
Inderdaad nutteloos maar net als de vorige vind ik het toch een zeer geslaagde auto. Geeft de auto wat extra’s. Het zwaar gedateerde interieur is nu ook wel wat leuker met die stoelen
Ziet er goed uit, maar ik kan de meerprijs/meerwaarde hier niet van inzien….
Ja, ziet er wel goed uit. De gewone is ’n beetje mieterig. Kun je nog beter de bluemotion kopen, die heeft tenminste nog sideskirts.
Zeg maar gerust voor de gay stadspark cruiser, echt een heel suffe auto. Koop dan een panda 4×4 die is echt, en nog degelijker ook.
ik vind het gewoon een leuk model. crossovers zijn hip. het vorige moddel had helaas een bejaard modellen gamma.een 1600 of een 1.9 TDI :?
Yep, geef mij de Panda 4×4 dan maar, die is tenminste echt.
dit had ik echt niet hoeven weten, lelijke cross modellen.
Om nog verder toe te lichten: ik vind deze Polo er echt niet verkeerd uitzien, maar als ik ‘m zelf zou hebben, zou ik constant het gevoel hebben dat ik mezelf en anderen voor de gek houd. Alsof je in een replica van een Lamborghini Countach rijdt.. Het ziet er wel zo uit maar het is het echt niet.
wow het houdt maar niet op met die polio!
Weer een kaskraker van fag.
Die Cross versie’s zijn gewoon lelijk, stukje plastic er om heen en klaar, net zoon Senic 4×4
Ik koop voor dat geld wel een gebruikt G-klasse of Tahoe. Daar kun je tenminste wél iets mee..
Ik dacht net: Nu met die nieuwe polo zijn we eindelijk van die lelijke cross-variant af. Deze ziet er wel wat beter uit, maar nog steeds weet ik niet wat je ermee moet. doe mij maar een GTI + chippie;-)
leuk, zo’n extra model. Weer eens wat anders, dan eenheidsworst, zoals de meeste reacties hierboven.

is het de winter(depressie) of zien jullie het liefst iedereen in dezelfde grijze auto rijden?
@Simpson:

deze kun je ook in het grijs bestellen hoor.dat zwarte plastic doet hem alleen maar goedkopen ogen.
Dat platic ziet er altijd zo goedkoop uit. Inderdaad zoals bij zo’n Scenic. Je betaalt veel extra voor een beetje plastic.
voor mensen met angst voor diepe plassen??
Bah!
De nieuwe polo is best een mooie auto geworden, maar dan toch liever een ‘echte’ 4×4 zoals de yeti…
weer eeen leuk dingetje, alleen kun je hem waarschijnlijk weer beter in duitsland kopen…
WTF
de vorige cross zag er nog nieuwer uit!
@Laue: Dit is geen crossover, dit is een Polo met matzwarte plastic.

Ach ja, als mensen dat nou willen kopen, ze doen maar.
Vond de vorige CrossPolo stiekem ookal zo’n leuk ding; deze ook. Natuurlijk blijft het een familie-stadsautootje, maar wel een erg beschaafde. En stukken minder saai dan een aantal concurrenten …
Een ezel stoot zich in het algemeen, O wacht laat maar.
Een vriendin van mijn ma heeft de vorige generatie CrossPolo, best wel geinig ding, opendakje erin, ’t is niet bepaald het soort auto dat ik zou kopen, maar toch, handig met de hogere ophanging.
Eén van de meest geslaagde auto’s ‘met plastic randen’. En als je de 105pk versie chipt, dan kom je aardig vooruit. Jammer dat iet zoveel duurder is dan de normale polo.
Beetje saai tov de huidige, vind die toch wel net iets leuker en origineler wat betreft de opsmuk. Vind dat die Cross Polo ook net als de voorgangers gewoon voorzien moet zijn van een lekkere felle kleur, dus zeker op de introductie auto! De Polo Fun was een lekkere neon groen/geel, de huidige Cross een lekkere oranje kleur, veel beter dan dit saaie zilver/grijs….
Nice, ziet er net als het voorgaande model een stuk “stoerder” uit dan de standaard versie. Je hebt er verder niets aan, maar daar koop je ‘em ook niet voor.
Is er informatie en ervaring met de Golf 102 pk 1.6 optive of andere type golf met de 6 bak automatische vernelling. ik vernam via het openingsscherm dat er veel (negatieve en positieve ervaring bestaat) zie hier graag een ervaringsdeskundige een ractie opgeven,

groet,

Dwarrel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).