Vladimir Antonov financiert Spyker via de achterdeur

Auteur: , 31 Reacties

Weten we nog dat Vladimir Antonov op last van de Zweedse geheime dienst alle banden met Spyker moest verbreken wegens vermeende maffiapraktijken? Onder druk van de Zweedse geheime dienst en de FBI verkocht Antonov zijn belang van 29,9% in Spyker aan Victor Muller. Ook loste Victor Muller in 1 klap alle leningen aan de banken van Antonov af (57 miljoen euro). Het geld om dit allemaal te kunnen betalen (zo'n 90 miljoen euro) was afkomstig van een BVtje van Victor Muller: Tenaci Capital BV. Hoe die BV aan zijn geld gekomen was, bleef echter een raadsel. Ondanks vele verzoeken wilde Muller niet prijsgeven wie zijn geldschieters waren.

Maar nu heeft Vladimir Antonov zelf naar buiten gebracht dat hij (minimaal?) $25 miljoen heeft geleend aan Tenaci Captial/Victor Muller om de aankoop van Saab te financieren. Op het moment dat de deal tussen Spyker en GM 100% definitief rond is (naar verwachting volgende week) moet Spyker namelijk $50 miljoen aan GM betalen. De helft van dat geld is afkomstig van Heerema en de andere helft dus van Vladimir Antonov. Zelf zegt hij hierover:

“The first installment was provided by our banks,” Antonov said today by telephone from Courchevel in the French Alps, where he is vacationing. “I can confirm that $25 million will be used for the acquisition costs.”

Antonov said the money is coming from Convers Group, a banking consortium that includes Lithuania-based AB Bankas Snoras. The company is lending money to Tenaci Capital BV for the deal, he said.

Hoe Spyker de $24 miljoen gaat financieren die ze op 15 juli aan GM moeten betalen is echter nog niet bekend.

Of Antonov nog meer geld aan Tenaci Capital heeft geleend is niet duidelijk geworden. Wel hebben zowel Victor Muller als Vladimir Antonov de afgelopen dagen heel hard lopen roepen dat Antonov weer van harte welkom is als aandeelhouder op het moment dat blijkt dat hij geen criminele banden heeft. Antonov stelt verder dat hij een onderzoek gaat laten uitvoeren naar zijn vermeende criminele banden. Als hij daar brandschoon uitkomt hoopt hij weer aandeelhouder te kunnen worden van Saab Spyker.

Overigens schreef Vladimir Antonov eerder deze maand nog een artikel in de NY Times waarin hij zijn frustratie uitspreekt over het feit dat Russische financiers met argusogen worden bekeken. En door westerse partijen graag als maffiafiguren worden gezien. De geruchten dat Antonov met Tenaci Capital/Victor Muller als stroman nog steeds aan de touwtjes trok bij Spyker doken overigens voor het eerst op 27 januari op. (via: bloomberg.com)31 reacties

Haha,

Spijker soap is begonnen. Smullen! Yamie Yamie
en niet vergeten dan vikkie muller ook voor 1 mln opgelicht is: http://www.volkskrant.nl/economie/article1350290.ece/Spyker-baas_Muller_ik_ben_opgelicht
@Laue: true, maar dan werd het helemaal zo’n lang artikel ;)
@robbie:
luie lam-pens ;) content is everything.
@Laue: Misschien doelt hij er meer op dat het een te lang artikel wordt om te lezen. Korte artikelen worden vaak beter gelezen. Al leest hier iedereen maar met een half oog..
Is dit nou dezelfde Antonov als van de versnellingsbakken?
Ik vroeg me al af hoe die Victorinox aan z`n geld kwam. Je hoort alleen maar verhalen over verlies verlies en nog eens verlies.. En dan toch miljoenen weten te betalen?! Ik zie een bubble!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Robbie waarom schrijf jij eigenlijk altijd de artikelen over Spyker (terwijl jij, als we jouw invloed overdrijven, als het even kan Spyker het liefst ziet verdwijnen)?
@lala: volgens mij ben ik niet de enige hier die over Spyker schrijft, daarnaast zie ik Spyker helemaal niet graag verwdwijnen. Ik vind het prachtige auto’s en een zeer gewaagd project.

Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat er soms een kritische kanttekening bij alle hosanna verhalen geplaatst mag worden. Als je nog eens goed kijkt wat ik allemaal over Spyker heb geschreven zal je zien dat er meer dan genoeg positieve artikelen tussen zitten!
http://www.autoblog.nl/archive/author/robbie/?s=Spyker
@ Bas: Nee.
Omdat wij als Hollanders een eigen Neerlands sportwageb fabrikant graag de bodem in schrijven. En ook elke nieuwtje omtrent malafide financiering van harte aanpakken alszijnde; Spyker nieuws!

Vick verliest er 1 maar krijgt er 25 voor terug!

Leuk zo’n Saab Saab… euh. Spyker.
Beetje Verward
En wie denk je dat die Spykers kopen als ze uit de fabriek rollen? Hardwerkende ondernemers en zuur sparende arbeiders? Lachen. Op dit niveau stop je zwart geld in de fabrikage van producten die je met hetzelfde zwarte geld weer aanschaft. Wel goed om even te weten als je likkebaarden van die karretjes droomt.
@John;
Dat lijkt mij duidelijk en Laue wist dat ook.

@Laue;
Inderdaad, meer verdieping was wel zo prettig geweest!
@Avenger: het verhaal waar Laue het over heeft staat verder los van het hele Antonov/Saab verhaal waar dit artikel over gaat. Dat andere verhaal is namelijk een prive aangelegenheid van Victor Muller. Leek mij niet heel relevant voor dit artikel.

Daarnaast staat het nu alsnog in de comments en kan je dus alsnog de nodige verdieping vinden die je zo graag wil ;)
“Antonov stelt verder dat hij een onderzoek gaat laten uitvoeren naar zijn vermeende criminele banden”. Ha! Wat een durfal, die kerel. Zo liet ik gisteren toevallig onderzoeken of ik een toffe knul was. En wat bleek, nadat ik de onderzoekskosten had betaald; ik ben een toffe knul. En vanmorgen werd ik opgebeld door iemand van WC-Eend. Zo, nu weer aan’t werk. Ik moet nog een hypotheek van 6 mio regelen, maar uit eigen onderzoek blijkt dat ik kredietwaardig als Victor Muller ben, dus dat zal geen probleem vormen.
Vladimir betaalt mee aan de beevee van Muller.

So what?
@damster: als er aan Muller werd gevraagt of Antonov toevallig een van zijn geldschieters was dan ontkende hij dat in alle toonaarden. Toch vreemd dat hij zoiets onder de pet wilde houden…
@robbie: da’s niet juist, hij heeft geen enkele naam genoemd noch ontkend van de participanten van zijn beevee (1).

Die vraag had betrekking op de financiering van Spyker Cars (2) en de daaruit voorkomende nieuw op te richten Saab Spyker Cars onderneming.

De centjes van Vlad zijn van (2) naar (1) geschoven.

Dus kon hij de bewering dat Vlad niet in (2) zit stand houden.
Ontopic: Goh………….. Jongens, die Muller blijft een ordinaire sjaggeraar die met geld van anderen en een grote bek best ver komt. Hij heeft echter nog NOOIT winst gemaakt met het bouwen van auto’s, terwijl hij volgens zijn eigen verhalen al een aantal keer zwarte cijfers had moeten draaien. (en waarom gelooft men hem wat betreft Saab nu ineens wel…?) De tactiek die hij gebruikt (beetje ala borderline): constant de aandacht op andere dingen vestigen en mensen daar druk mee bezig houden (F1 team kopen, Saab kopen, etc) zodat je falen met de core business niet teveel opvalt…
zou dit nog voor roet in het eten kunnen zorgen?
@Victor:

KUT man!
Heb je daar al die moeite voor gedaan!
Hebben we je nog gewoon door!

Zonde geld….maarja…

Snelle leugens worden dus ook bloedsnel achterhaald.

Moet je bekend voor komen…snelle dingen zijn jou niet onbekend neem ik tenminste aan.
Om heel kort door de bocht te gaan: Saab Spyker Cars BV is gewoon een front voor een stel Russische criminelen.

Dat Antonov als Brandschoon wordt bestempeld door dat onderzoek zal niemand verbazen. Feit is dat als je ver wilt komen in Rusland je dan wel zaken _moet_ doen met de maffia. Na de val van de Sovjet-Unie zijn er grote aantallen KGB’ers op straat gezet. De meeste van die mannen zijn gewoon verder gaan werkenen voor degene die het meeste bied. En waar zit het geld? Bij de maffia…
Weer een stok gevonden om de hond mee te slaan robbie?

Vermeld er bijvoorbeeld ook even bij dat alle belangrijke stakeholders die betrokken zijn bij de overname hiervan op de hoogte zijn en het dus blijkbaar geen probleem is. Meneer Antonov fungeert alleen als indirecte financierder en heeft verder 0,0 inspraak.
@WD: Geld = Macht.

Ook al is Antonov een indirecte financier, hij zal wel een vinger in de pap krijgen. Natuurlijk zullen wij dat nooit weten, want dat wordt mooi onder elkaar geregeld.
Voorspeld ! Die overname ‘stinkt’….
Vrijmetselaar
Als het te mooi is om waar te zijn dan…
Het aandeel dat Antonov heeft bijgedragen is goedgekeurd door alle partijen die betrokken waren bij de verkoop. Dat wil zeggen GM en de Amerikaanse overheid, de Zweedse overheid en Saab zelf. Voor je begint te mekkeren over een Russische bank die malafide is, vraag je even af waar de kredietcrisis vandaan komt. Welke Amerikaanse banken zijn ook alweer onderuit gegaan door malafide praktijken? En welke bedrijven hebben miljardencontracten binnengerijfd in Irak? Is het niet vreemd dat de arabische olie-opbrengsten nauwelijks bijdragen aan de arabische economie, maar vooral verdwijnen in de diepe zakken van diverse prinsen? Juist ja… wat de toeschouwer als eerlijk beschouwd hangt erg af van wat hij voorgeschoteld krijgt. Autoblog blijkt gewoon wat gevoeliger voor de Amerikaanse marketing dan voor de Russische. Misschien omdat niemand bij Autoblog Russisch begrijpt?
Geld is geld en men moet het halen waar het te halen valt.

Is er toevallig een crimineel voor nodig dan is dat zo. Op zo’n korte tijd nog financiers vinden om een merk te reden chapeau.

Trouwens als het nu financiers uit het midden-oosten waren geweest die in mijn ogen net zo crimineel (en eigenlijk dus niet) zijn als de Russische financiers dan was het weer een gezever geweest dat die mannen nu wel alles overnemen en was er wel een steek gekomen dat dat niet zou mogen.
De amerikanen zijn al aan zet geweest het is mislukt.
Nu gaat Muller eens proberen en als is het om geld wit te wassen of om nog een aantal jaar verlies te draaien maakt allemaal niet uit.
De eerste paar jaren zullen er terug intressante saab’s te koop zijn en dat vind ik net intressant en plezant.
Dennis the Menace
Antonov neemt Spyker via de achterdeur, Muller heeft dadelijk niets meer te vertellen ….Degene die betaalt bepaald …. En dat heeft Muller niet gedaan, betalen …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).