Duitse minister: Eigen auto terugstelen? Ga je gang!

Auteur: , 88 Reacties

Is je auto gestolen en doet de politie niks om hem terug te vinden? Volgende Duitse deelstaatminister Markus Ulbig (CDU) is er niks verkeerd aan om je eigen auto terug te stelen al die gestolen is door een paar gemene pikkedieven. En dat is precies wat een Duitse zakenman deed toen zijn BMW X6 werd gestolen door een stel Polen! De Duitse en Poolse politie wilden geen actie ondernemen en dus ging Sven met een paar vrienden naar Polen om zijn geliefde auto terug te halen.

Via de GPS tracker die in zijn auto zat had Sven namelijk gezien dat de X6 in het Poolse Mirsk moest zijn. De Poolse politie kon ondanks de exacte GPS locatie de auto niet vinden. En dus ging de eigenaar zelf maar op zoek. Uiteindelijk vonden ze de garage waar de X6 was verstopt. Vervolgens belden ze de politie, die kwam wel opdagen maar ze wilden de garage niet openbreken. Dus sloopten Sven en zijn vrienden zelf de deuren maar open.

De X6 werd vervolgens op een autoambulance geladen en meegenomen naar Duitsland. Het zal je niet verbazen dat deze heldhaftige actie in Duitsland veel los heeft gemaakt. Het is natuurlijk belachelijk dat de politie niks doet als je auto wordt gestolen, zelfs niet als je zegt waar hij staat!

En dus vroeg het Duitse Bild aan deelstaatminister Markus Ulbig (CDU) of het eigenlijk wel toegestaan is om je eigen auto zomaar terug te “stelen”. Volgens de minister mag dat, maar je moet wel opletten dat je zelf natuurlijk geen strafbare feiten begaat. Dit was overigens al de derde(!) BMW X6 in een jaar tijd die werd gestolen. (via: bild.de)

Maar wat ik nou niet begrijp, waarom al die moeite om een X6 terug te halen? De meeste mensen zouden toch een gat in de lucht springen als hun X6 gestolen zou zijn?

He! Een gestolen X6 in een Poolse garage

Sven is dolblij met zijn teruggevonden X688 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heel goed! niets dan lof voor deze actie.
Haha geniaal, al zou ik mijn door polen afgetrapte auto niet meer terug willen… laat de verzekering maar een nieuwe dokken ;)

Niet dat ik een X6 zou willen om mee te beginnen, maar toch.
Juist, zo mag ik het zien!
Best dat je je eigen wagen mag terugstelen? Ik begrijp de hele commotie hier rond niet echt buiten het feit dat de flikken niks hebben gedaan (as usual)
Wat een geniale actie! Respect!
hulde voor de beste man!
t blijft toch een prachtbak maar ik zou de eigenaar van die garage toch in de brand steken, Blijf $%#[email protected]# van me auto af!!
Ben het met de rest eens; goede aktie!
Werkelijk belachelijk dat de politie niets doet!
Een dikke pluim voor deze man, als ik ergens een hekel aan heb is het wel een dief. Die sla ik graag DOOD. Dus deze man iis nog ‘aardig’ geweest door de dieven niet op te wachten.
Die vent heeft groot gelijk.
Als iemand anders je auto steelt en je de politie wil niet doen, dan moet je het maar zelf doen.
de nederlandse politie is ook zo ..
die denken “ach joh .. de BPM is al betaald” ..
zoek maar uit met de verzekering ..

btw .. goed bezig Sven ..
en de politie niks wil doen.
Foutje..
Goed voorbeeld. Dan kan de polis van een autoverzekering weer omlaag…
Ik zou hetzelfde doen. Wanneer er terrecht aangifte is gedaan en de politie doet niets, is het je goed recht om dan zelf maar actie te ondernemen..

+10 voor die meneer.
Respect!
Je zelf terug gestolen auto = gangsta.

Toch?
Misleidende titel, je kunt je eigen auto niet terug ‘stelen’. Stelen is een strafbaar feit en iets waar je rechtmatig eigenaar van bent mag je gewoon meenemen.
En het slopen van andermans eigendom, is dat geen misdaad?

Maar tis wel terecht en mooi dat ze zeggen dat het mag. :)
En onze fietsen dan?
Je krijgt toch ook een nieuwe, want zo’n auto’s zijn meestal wel zwaar verzekert tegen diefstal, dus what’s the prob? ik zou ook blij zijn, heb je even 100.000 km gereden met je X6, wordt ie gestolen en kan je fijn een nieuwe kopen, mischien zelfs een mooiere auto en als je dezelfde koopt, in een véél mooiere kleur!
probeer dit maar es te flikken in nederland, dan ga je zelf de bak in :S
Maarja, die polen weten wel waar die stond, dus wanner is hij hem weer kwijt? :P
Wel respect voor de man, en waarom hebben wel eigenlijk nog Politie in de wereld? Wat is hun nut?
Als ze in actie komen of ze schieten op een CRIMINEEL moeten ZIJ de bak in…
Goede actie, maar het is wel een beetje zo’n foute zakenman met zo’n vuilnisbakken bomberjack.
@Cardesigner: Denk je echt dat ie in een maatpak zn Beemer gaat terug gappen?
de politie uw vriend ? als je een dief bent wel ja
RESPECT
lijkt net iemand van de maffia man :P

Auto gestolen. Niks aan de hand die pak ik wel terug xD
Naar polen gaan en nog met paar vrienden. Auto ambulance mee. Hoppa in rijden je X6 en weg rijden :P
Die jassen kunnen echt niet. Alleen 16-jarige Marocjes kunnen daar enigszins mee wegkomen.. verder respect voor de beste man :)
Ik zou daarenboven nog een vindersloon eisen van mijn verzekeringen!
een goede actie van die zakenman. ook hier blijkt wel weer wat een volk die polen zijn. het hele oostblok loopt rond trouwens met criminelen die hier waardevolle bezitten komen jatten. wist ik ook maar waar mijn e39 520i is gebleven. mijn auto is een paar maanden geleden gestolen en ik durf te wedden dat die ook ergens naar zo’n oostblokland is gegaan. dat de politie geen actie onderneemt is onderhand wel bekend. hier schrijven ze ook liever bekeuringen dat dat ze een misdaad oplossen. geeft ze teveel papierwerk. Peter R de Vries had zo’n mooie reportage over politie, met een gestolen motor. daar bleek ook hoe de politie gewoon niet wil meewerken
De politie uw vriend… soms toch. Respect voor die gast!
uhm……terugstelen? Volgens mij kan je iets wat van jou is niet stelen? Terecht dat hij hem zelf heeft opgehaald
Inderdaad jasje getuigd van weinig of geen smaak, maar dat doet een X6 ook!
Vette actie !!
(ook veel comments op dit topic trouwens in korte tijd)
zet hier maar een X6 neer trouwens als julie hem toch niet willen, dan verkoop ik hem wel, haha en neem ik een M5 ofzo!
Ach de politie in Nederland doet nog veel minder….
Mijn schoonouders zijn enkele maanden geleden overvallen. (Door Memet!)

Na enig zoekwerk (van mijn schoonzus en mij) de dader(s) gevonden. (lang leve internet en de juiste vrienden!)

Bel ik de politie: ‘We zijn druk bezig, hangende het onderzoek kunnen we niets zeggen’…. Ik vervolgens voorgesteld om hem zelf op te halen, op de trekhaak te zetten en bij de politie af te leveren! Toen de reactie van de politie: ‘Meneer, dat mag niet!’
Ondertussen, 3 weken later hebben ze nog NIETS gedaan, naam, adres, geboortedatum, foto’s, mobiele nummer, ALLES is bekend bij de politie. Maar geen tijd vooralsnog wordt mij verteld….

Afgelopen week zie ik wel 11(!!) agenten met 4 auto’s bezig met een verlichtingscontrole voor fietsers….

Dit land gaat naar zijn klote.PS: Memet, de dader van de overval had nog een SMS met het gestolen mobiel van mijn schoonmoeder per ongeluk naar mijn schoonzus gestuurd met de volgende tekst (een half uur ná de overval!):

Kom bij memet ik houw van je je bend me ales voor altijd ben ook jarig gaan we nu naar het hotel kom schatje misje
@MercedesForum: wat enorm frustrerend lijkt me dat! Kan er geen klacht worden ingediend of Hart van Nederland inschakelen ofzo? ps: Die memet kan lekker spellen zeg..
@Ahura:
HvN, wie kijkt daar nou naar?
Er komen alleen maar onderwerpen van “Er is een boer van zijn tracktor afgevallen” Ohnee!
@RickB: lol huisvrouwen ofzo :P Hoe dan ook; pers erbij halen kan wel eens helpen
@MercedesForum:

Met “meld misdaad anoniem” zou je nog een leuk geintje kunnen flikken. Je hebt alle gegevens, dus..

Men doet anoniem(telefooncel) aangifte van wapenbesit(of gelijksoortig zwaar vergrijp), pakt een paar tuinstoelen en biertjes(verstopt) en gaat op een mooie afstand voor de deur van het bontkraagje zitten. Heb even geduld en geniet van een mooie show genaamd “doe open of de deur gaat eruit” met in de hoofdrol een groepje gewapende relnichten.

Misbruik mag niet. Het is echter te makkelijk. :D
De meeste mensen springen een gat in de lucht als de gevestigde B merken zoals Audi en Mercedes Benz worden gestolen, omdat ze niet geassocieerd willen worden met turken / marokkanen.

Voor de rest puike actie. Als het mij was overkomen, dan had ik daarna nog een paar Poolse mensen in dienste genomen en thuis in mekaar geslagen. Een pool is een pool.
@majinstar: Hehe.. Weet je wat ik altijd zeg? Praatjes zijn geen daden. ;)

Dus houd die onzin de volgende keer maar bij je. ;)
Begrijpelijk – en ik zou het waarschijnlijk ook doen als mijn auto gestolen was, maar het mag niet in een moderne rechtstaat (falende politie evenmin). Als je dit toelaat zitten we in een mum van tijd terug in het Wilde Westen of erger nog in de bloedige ‘oog om oog en tand om tand’ tijd zoals beschreven in het Oude Testament. Dat lijkt me nu ook niet het soort maatschappij waarin ik zou willen leven.
bravo! ik zou ze alleen nog even opwachten.. k*t volk.
Mja, als je een X6 kunt betalen, kan je ook een hit-man betalen. Laat die maar uitzoeken van wie die garage is en … er het nodige gevolg aan geven. Opgeruimd staat netjes.
Een vergelijkbaar verhaal, leest als een spannende detective:
http://happywaffle.livejournal.com/5890.html
@mercedesforum: moet je melden dat ‘ie stelselmatig zonder licht rijd, dan komen ze wel. Ohja, en je plaatselijke burgemeester en korpsleiding een brief sturen over deze gang van zaken.

OT: stoer, niet iedereen zou naar polen durven om die gangsterski aan te pakken. Ohja, en het is wel terugstelen, want je eigent je iets toe wat niet in je bezit is.
Overschot van gelijk, ik zou het ook doen.
@Majinstar: Stoere praatjes joh.. En met je eeuwenoude clichés leef jij waarschijnlijk in je eigen wereldje..

Het zal wel aan je leeftijd liggen. :roll:
Zet die wagen een paar meter onder de grond en weg GPS signaal.
Respect voor deze man, wil de politie niks doen dan doe je het zelf:D
Jammer dat er niet een Zero Tolerance beleid gevoerd wordt in de wereld jegens criminaliteit, bijvoorbeeld 5 jaar cel bij 1e keer auto stelen
10 jaar bij 2e keer
20 jaar bij 3e keer.

Mensen horen gewoon van andermans spullen af te blijven :@
“De politie kon niks doen, i.v.m. dat de politie eerst toestemming moet vragen aan de officier van justitie. Krijgt de politie die toestemming, dan is de politie bevoegd om de deur open te breken. Heeft de politie de deur opengebroken zonder de toestemming van de officier van justitie, dan begaat de politie een strafbaar feit, waar ze voor kunnen worden vervolgd als de eigenaar van de opengebroken garage aangifte doet.”

Deze woorden kwamen uit de mond van mijn neefje; hij studeert rechten, dus waarschijnlijk zal het ook zo zijn. ;)
Zo’n acties moeten worden afgekeurd. Okay de politie doet niets dat is heel erg maar als je zelf uw goederen terug gaat stelen ben je minstens even slecht bezig als die gangsters zelf.
Nette actie van die gast, jammer dat het om een X6 gaat.
Met meld misdaad anoniem kunnen agenten ook vrij makkelijk toestemming krijgen van de officier van justitie. Als de aanleiding maar goed genoeg is. ;)
@RenesisHP: Er is toch wel een groot verschil tussen wapenbezit en stelen he. ;)
@Bosnia_love:

Jazeker. Maar om een mooie show te hebben kun je beter overdrijven.
@RenesisHP: Dat is wel zo. ;)
=> wapenbezit. :oops:
“Maar wat ik nou niet begrijp, waarom al die moeite om een X6 terug te halen? De meeste mensen zouden toch een gat in de lucht springen als hun X6 gestolen zou zijn?“

Wat een domme opmerking, alsof iemand zoveel geld uitgeeft aan een auto die hij niet mooi vindt :roll:
van mij mogen ze allemaal worden gestolen. lelijke dingen zijn het
Ik vind het begrip “terug stelen” wat vaag… alsof je auto als’ie gestolen is niet meer jouw eigendom is en je hem dus vervolgens “steelt” als je hem terug vindt…

M.a.w., natuurlijk mag je je eigen eigendom meenemen… goh, verrassend dat… :P
Strikvraag:
Hoe zijn die gasten uít die X6 gekomen, nadat ze ‘m die garage ingereden hebben…??? (Check hoe smal!)
Steel dan iets kleins!
goede actie van die vent, moeten ze maar met de poten van je dikke X6 afblijven.
veel harder optreden tegen criminaliteit.
diefstal, overval, keihard aanpakken.
en net als in californie, 3 strikes your out. levenslang vast en verplichte dwangarbeid. levert het tenminste nog wat op.

als dit met mijn auto zou gebeuren ging ik ook nog om de hoek wachten om wat knietjes dubbel te slaan. Even duidelijk maken dat ze ook de verkeerde kunnen bestelen…
Terugpakken is wel het minste wat je kan doen. De dieven mogen blij zijn dat je ze niet in stukken snijdt over ze heen pist en dan in de fik zet.
@robbie: wil je nu proberen lollig te zijn met die opmerking over een gat in de lucht springen als je X6 wordt gejat? Want als dat je bedoeling was, dan is meelij al wat je krijgt. Neej, er zit geen comedian in je, de Comedy theatre aan de Nes zal je niet willen ontvangen als artiest. Misschien moet je eens wat meer effort in die blogkes steken, dan zijn ze wat beter te verteren wellicht.
@rwd: Leg het ff uit dan, want ik snap hem niet.. Wordt er bedoelt dat de verzekering de gestolen auto dan vergoedt?
hahaha op de politie kunnen we rekenen hé
Zoveel moeite doen voor een goed verzekerde X6 ? Tsja, schitterende auto, maar waarom zou je dan nog premie betalen voor je polis ? ;-)
Zo hoort het!!!
Ik snap niet waarom hij niet zelf is teruggereden in zijn auto. Waarom een auto-ambulance inzetten?
@Golf FSI 2.0: Ja die versta ik eigenlijk ook niet…
Verder niets dan lof voor deze man.. Mja en die dieven zullen wel geen klacht indienen ;)
@York; met mensen zoals jij creëer je dus de samenleving waarin mensen ongestraft mogen stelen. Als iemand jou dus zomaar in je gezicht slaat, sla je niet terug?
Geweldige actie! Meer van dat Svenny boy. Helemaal geweldig trouwens dat ie ook gewoon zelf gaat met vrienden, i.p.v. dat hij ‘een groepje Polen’ inhuurt :)

Overigens zou ik eerst het geld van de verzekering vangen; je bent immers naar de instanties geweest maar die helpen je niet. Heb je het geld op je rekening, dán ga je je auto halen en verkoop je hem direct in Polen. Bij voorkeur aan de heler die hem van de dief had overgenomen, extra zuur voor hen :twisted:
Smerige Polen, fijn die open grenzen als ze met hun handjes niet van onze spullen af kunnen blijven
Dat hoort zeker bij BMW, geen woorden maar daden. Lubbers ging ooit een dief achterna die zijn audioapparatuur uit zijn 7 had gejat.
Wat een onzin, “terugstelen”….het is gewoon revindicatie. En dat is altijd toegestaan wanneer het bezit van de auto bij een beschikkingsonbevoegde is.
Het maakt niet uit of het een X6 is of een een kleine, derdehands auto van 8 jaar oud, vol met deuken en weinig waarde. Geld is relatief. Een ton voor de een is net zoveel als 300 voor de ander. Dat mag geen issue zijn.

Punt is dat je gewoon met je poten van andermans spullen moet afblijven. En als in dit geval alle handreikingen naar diverse overheden niet hebben geholpen, omdat de bereidwilligheid niet aanwezig lijkt te zijn, en je bent bij machten om dit zo “op te lossen”, vind ik dat je volledig in je recht mag staan.
Lekker slim van die polen ook om een auto te stelen met zon luxe autoalarm. voordat je die auto in onderdelen hebt, of doorverkocht, zijn ze allang achterhaald.
In Nederland is dit ook zo verder. Als jij weet dat je motor binnen staat bij iemand mag de politie nog steeds niets doen.
@thijs

inderdaad.

en het is ook nog zo dat als ze de dief weldegelijk pakken en deze weigert het gestolen goed af te staan, je gewoon naar je auto/tv/etc kan fluiten
Veel respect voor de dieven. Stond die lelijke X6 eindelijk achter slot en grendel en kon niemand hem meer zien, komt de eigenaar hem terughalen!
Die vent had beter een nieuwe Infinity kunnen kopen, die zijn tenminste wel mooi!
Ik had precies hetzelfde gedaan
En @Bosnia Love, zou jij niet je dure X6 van?… 120.000 euro terughalen?
Het woord ‘Terugstelen’ wil ik niet gebruiken, omdat het werkelijk nergens op slaat. Maar die man heeft echt gelijk.
Als de politie niks wil doen, en jij doet ook niks, wie moet dan die auto terughalen?
K*t Polen..
Zou er met een man of 20 naar toe gaan (knokploeg) en eens die polen leren wat het is om mijn X6 te pikken. In elkaar rammen en dumpen die gasten.
Juist zo hoort het..
Een echte BMW rijder :)
Net goed! Wat een respect voor deze man zeg! Gewoon terugjatten je prachtwagen! En daarna over de dieven heen rijden;) Dat de politie niks doet is te gek voor woorden, maarja, ze bekeuren blijkbaar liever burgers ofzo. Gewoon zelf oplossen die shit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).