Mercedes F800 Style Concept: voorproefje nieuwe CLS

Auteur: , 69 Reacties

Altijd al benieuwd geweest hoe de tweede generatie Mercedes CLS eruit zou gaan zien? Wanhoop niet meer! Dit zijn namelijk de eerste beelden van de F800 Style Concept die Mercedes in Geneve gaat onthullen. Met deze conceptcar laat Mercedes zien welke designrichting ze inslaan voor de CLS die we later dit jaar kunnen verwachten. Het model zou echter ook een voorproefje zijn op een baby-CLS. Je kan immers nooit genoeg verschillende modellen hebben.

Tijdens de autoshow van Detroit liet Mercedes door middel van een sculptuur ook al eventjes zien hoe de nieuwe CLS eruit zou gaan zien. En aangezien we hier te maken hebben met een concept zitten er weer een heleboel leuke snufjes op. Zo zijn de achterdeuren geen normale deuren, maar schuifdeuren! Is het soms een kruising tussen een MPV, coupe en sedan?

Voor de aandrijving schijnen te technici van Mercedes wat leuks bedacht te hebben. Zo zou er een brandstofcel aanwezig zijn om de F800 volledig elektrisch te laten rijden. Ook is er een benzine V6 gecombineerd met een 100 pk sterke elektromotor zodat het een plug-in hybrid is. Dat laatste systeem zal Mercedes waarschijnlijk op korte termijn in productie nemen.

Aangezien een persbericht op dit moment nog ontbreekt moeten we jullie de exacte details nog schuldig blijven, maar zodra die er zijn horen jullie het uiteraard van ons!

PS: Nu maar hopen dat die CLS Shooting Brake ook snel gaat komen!69 reacties

zal wel een ‘baby-cls’ worden? Denk niet dat de nieuwe CLS r zo uit gaat zien.
Ziet er dik uit bumper heeft wat weg van de sls amg maar gedurft design net zoals de eerste cls
dat lijkt me een waardige opvolger voor de CLS, prachtige lijnen
Lol, dit heeft meer weg van een invalide auto dan van een ”coupe”.
Doe mij dan de oude maar!
Vindt deze een stuk minder “premium” ogen.
Maar zoals hij hier staat haalt hij de productie toch niet.
Deze vind ik niet echt mooi..
De voorkant gaat nog, maar de rest….
Had gehoopt datie een beetje op de E-coupé ging lijken… Die is wel mooi..
Zal moeilijk worden voor Mercedes om een volwaardige en mooie opvolger te vinden voor de huidige cls…. Want naar mijn mening kan die niet meer mooier worden….
voorkant is vreselijk, neem dan die van nu over. de deuren zijn wel gaaf
Achterkant doet me denken aan de BMW CS Concept… Verder zijkant mooi, van voren mislukt.
De oude was een instant hit… ik denk niet dat dat met deze gaat gebeuren.
De oude ziet er nog steeds classy en stijlvol uit. dit is te modegevoellig
de achterkant heeft weg van een passat cc langs de zijkant gezien :s
Deze auto heeft niks met de nieuwe CLS te maken; de nieuwe CLS is gebasseerd op het E-klasse platform en de F800 is gebouwd op een C-klasse platform. Het toont de richting die Mercedes in de toekomst kwa design zal inslaan…
Niet echt origineel. Denk dat de designers veel naar de nieuwe volvo S60 gekeken hebben met het achterste van Renault in hun gedachte. Voor mij is deze wagen een Fail.
Ze doen te hard hun best om hem aan te passen, cls is een klasse apart.
De vraag is als er hier wel een opvolger voor nodig is? Het huidige model is toch mooi genoeg in mijn ogen.
Wat een afgrijselijk lelijke auto, hou het maar lekker bij maserati,aston martin of de oude csl.
Kan iemand die “subtiele” ster uit de grille klussen, Photoshop anyone?

De plooien in de zijkant lijken wat op een BMW. En dat is in dit geval een goede zaak.
Auch, vind dat ’t ding veels te veel onsamenhangende hoeken en lijnen heeft, doe maar niet.
Svenska Aeroplan AB
Fantastisch design!

Met name en-profil en de voorkant zijn schitterend.
Achterkant ermmmmm redelijk…
Beetje weg van de bmw cs concept iemand?
@slsamg: inderdaad zei ik ook al
mja, lijkt wel een Mercedes S60
Passat CC
Interieur dient nog de MB-aanpassing:Vroeger de 230E van m’n pa overgenomen.. en met dat dashboard in je achterhoofd kan je in quasi iedere nieuwe MB vanzelf je weg terugvinden. Voelt iedere keer nieuw, maar toch vertrouwd.
(voor de grapjurken: het MB-dashboard letterlijk in je achterhoofd is idd prinses Diana. huhu)
komaan, dit is top, punt.
Zeer knap, maar ie lijkt wel héél sterk op een BMW vanachter… Zoals slsamg idd al zei, op de CS concept.

http://www.autoblog.nl/gallery/Mercedes/F800_Style_Concept/slides/Mercedes_F800_Style_Concept_05.jpg
http://images.automobilemag.com/multimedia/photo_gallery/0707_a+2007_bmw_cs_concept+4.jpg

Niet dat ik daar iets op tegen heb natuurlijk. :)
Inderdaad geen concept voor de nieuwe CLS. Die gaat er anders uitzien. Als robbie de spy shots goed had bekeken kon ie dat weten
ps: laat maar komen als nieuwe C-klasse!
Interieur: NEE.
Exterieur: JA.
zeer mooi
Dit is wel degelijk de nieuwe CLS, gebaseerd op de C-Klasse, de opvolger van de huidige CLS krijgt een andere naam, waarschijnlijk ELS, zodat de huidige naamvoering van MB, ook hier duidelijk wordt. De CL gaat na vernieuwing, als S-Coupé door het leven, tenzij ze nog iets anders verzinnen, zoals SC.
@Orichy: dit is niet de nieuwe CLS. Blijkbaar moet ik weer met plaatjes gaan strooien zodat men het inziet. Op mijn woord gelooft men het weer eens niet..

http://img297.imageshack.us/img297/8034/erlknigmercedesclsr900x.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/8034/erlknigmercedesclsr900x.jpg

Vrijwel alle lijnen zien hier duidelijk te zien (ook die knik net voorbij het achterwiel). Ook dat van de achterlampen en achterklep. En die zijn totaal anders dan op de concept. Daarbij oogt de concept duidelijk kleiner terwijl de CLS niet kleiner zal worden en het interieur deelt met de E-klasse. Concept is voor een nieuwe C-klasse en misschien een baby CLS
@Ahura: Ik zeg nergens dat dit de nieuwe CLS gaat worden… Ik schrijf niet voor niks:

“welke designrichting ze inslaan voor de CLS die we later dit jaar kunnen verwachten”


Verder noem ik ook gelijk de link met een kleinere CLS die tussen de C-Klasse en E-Klasse zou moeten komen (A5 Sportback concurrent). Soms moet je misschien mijn artikelen eerst iets beter lezen voordat je verblind door woede allerlei onzin begint te roepen.
@robbie: schrijf dan een artikel juist. De titel en de eerste zinnen laat toch echt zien dat jij denkt dat dit een voorbode is van een nieuwe CLS terwijl dat niet zo is (behalve de neus dan enigszins). Dat van de baby CLS heb je er wel bijgezet maar niet met zekerheid. Heel simpel; als je de spy shots had bekeken dan had je niet als titel “voorproefje nieuwe CLS” gebruikt. Want nu breng je gewoon vals nieuws..
Vind de huidige CLS toch echt een stuk mooier. Ben dan ook niet zo’n fan van die neus van de SLS.
Lol Mercedes kiest voor de design richting van BMW.
Trouwens die lijn zie je ook op de sculpuur terug en niet op deze concept car
De huidige kont erop plakken :$
totaal niet realistisch model. Met zulke ‘vouwen’ in de deuren kunnen de deuren niet eens open zonder die vouwen te verbuigen…
@mc: wel als het schuifdeuren zijn.. trouwens er zijn zoveel auto’s tegenwoordig met diepe ‘vouwen’ (bv 3-serie, C5, Mondeo) en die kunnen ook allemaal open ;)
@ Ahura
Tyvm ik schrok al!
Doet me denken aan die nieuwe concept-car van peugeot (concept 5 of zoiets) en aan de peugeot 607(daklijnen).
Die schuifdeuren, omg. Dat interieur, omg. Onmiddelijk eraf slopen.

Hm ik weet niet, voor een concept is ie vet, maar ik hoop echt dat de overgang van de huidige stijl naar deze stijl ietwat minder plotseling is als dit.
dat is gewoon een gephotoshopte BMW.dit vind ik een beetje laag van mercedes.ze kunnen veel beter dan dit
@BakPouwww:
Beter een gefotoshopte BMW voor Mercedes, dan een merk dat altijd maar hetzelfde design blijft gebruiken en dan bedoel ik niet alleen Audi, maar ook BMW!
@sven2: daar geef ik je gelijk in
maar dat mercedes dit als opvolger ziet van de CLS is best wel dom
@BakPouwww:

er staat ook nergens dat dit de opvolger van de CLS is! Lezen is een kunst hoor!
Geweldig!!!
Het ziet er naar uit dat de 2e generatie CLS nog mooier wordt dan de 1e!!!
De CLS is altijd al mijn favoriete (betaalbare) sedan geweest, dus, ik had echt schrik voor de nieuwe, maar het was dus niet nodig, Thank You, Mercedes, Thank You!
@sven2: moet je toch een redelijk inkomen hebben wil dit betaalbaar zijn. Denk dat het merendeel hier een CLS niet kan betalen, de CLS begint bij 80k. dus zeg maar met wat opties etc. dat je toch al snel een tonnetje over moet hebben.
@Pordon:
Ik woon ten eerste al in België en dat maakt hem al een stuk goedkoper ( basis van een dikke €57.000)
ten tweede is een CLS ook te vinden op de 2e handsmarkt, waar hij alweer een stuk goedkoper word.
Ten derde, als je een E-klasse, een A6 of een 5-reeks kan krijgen als wagen van de zaak, is een CLS ook vaak mogelijk, zij het (meestal) dan met een minder sterke motor of wat minder opties, maar dat is nog niet de grootste ramp, aangezien de CLS wel nog altijd dikker in de uitrusting zit als die E-klasse.
Ten vierde kan ik mij goed voorstellen dat vele mensen een auto met het hart kopen en dus vooral naar de looks kijken wanneer zij een auto kopen en daarbij vind ik het niet raar dat mensen een CLS boven de E, 5 of A6 verkiezen.

ps.: ik wil niet arrogant of agressief over komen éh
@sven2: Zo das wel een stuk goedkoper dan. kut kabinet, ow wacht dat hebben we nu natuurlijk niet meer. De weg is vrij voor minister president Wilders. Owja autoblog zit ik op nu.:P Maargoed ik begrijp wel wat je bedoelt maar ik denk dat er in (Nederland) maar voor weinig mensen een CLS is weggelegd. Personen die een E-5-a6 kunnen leasen hebben vaak ook kinderen etc. en dan is een CLS niet de juiste auto. De CLS is meer een auto voor een getrouwd stel dat lekker wat centjes heeft verdient, kinderen het huis uit en nu eindelijk de auto kunnen kopen die ze altijd al wilden.
De achterkant doet mij denken aan dat van een volkswagen, maar volgens mij is die mercedes een beetje kort (A). Maar wel leuk dingetje.
Waar komt het gerucht van een Baby CLS tussen C en E vandaan? De C krijgt een eigen coupé (CLK), en tijden terug was het de A-klasse die een CLSversie kreeg, de CLA.

Ik geloof er kortom niets van tot MB het zegt, alle verhalen blijken meestal niet te kloppen :P
Gelukkig gaat het hier om een concept.. Ziet er behoorlijk bij de tijd uit, maar mooi?? Niet echt nee.
De achterkant moet langer en het totaal lager. Vind de schuifdeur eigenlijk wel leuk.
Ziet er dus nog niet zo slecht uit op een iets langere achterkant na dan.
Daarbij zie je het al direct aan de reacties. Men ziet in de titel en leest dat jij denkt dat dit een voorbode is van de CLS en men roept je na
Het lijkt wel 1 of ander Chinees broddelwerkje, die neus lijkt op een stier die met 100 km/h tegen een muur is gelopen
De achterkant mag nog wat gewijzigd worden maar voor de rest ziet het er goed uit :D
Mooie vorm! Voor een Hyundai Coupe ;- )

(volgens mij was er een designer van Hyundai overgestapt naar Mercedes, niet?)
@Hoflander:Denk het wel ja ;)
@ Ahura,
Ik zie dat jij moeite heb met de teksten goed te lezen, niet alleen die van Robbie, maar ook mijn tekst heb je niet echt goed gelezen, anders niet goed begrepen, dat kan ook nog.
De concept van dit artikel hier, is in jouw ogen een mini/baby CLS, zoals jij hem kent, maar eigenlijk is dit het voorteken van de echte CLS, die op basis van de C-Klasse ontwikkeld gaat worden. De huidige CLS gaat later dit jaar opgevolgd worden, door een auto die op de E-Klasse gebaseerd is, dus eigenlijk een ELS, maar waarschijnlijk gaat hij gewoon CLS heten, de baby CLS gaat hoogst waaschijnlijk door het leven als BLS.

OT: Het concept oogt als een C-Klasse, met een sterker aflopende C-style, niet onaardig, maar niet mijn smaak, te kort, maar misschien wel praktischer, dat zal de toekomst uitwijzen.
@Orichy: “de opvolger van de huidige CLS krijgt een andere naam, waarschijnlijk ELS” >> “De huidige CLS gaat later dit jaar opgevolgd worden, door een auto die op de E-Klasse gebaseerd is, dus eigenlijk een ELS, maar waarschijnlijk gaat hij gewoon CLS heten”
.
En dit vind ik dan weer erg tegenstrijdig ;)
De uitgangspunten van het dashboard vind ik wel mooi, zo’n mooi lob uit het dash naar ‘middenconsole” en de bedieningsunit bij de ramen is ook mooi gevonden.
Mercedes dacht als BMW de prachtige CS niet uitbrengt dan doen wij ht maar en gelijk hebben ze.
Alleen die SLS voorkant moeten ze nu niet gaan uitmelken.
@GOD:
inderdaad, anders wordt Mercedes als Audi, overal ’t zelfde of toch niet, want de achterkanten en de zijkanten en de interieuren van die Audi’s zijn ook hetzelfde, bij Mercedes gelukkig (nog) niet.
Ik heb de Mercedesddealer gevraagd wanneer de F 800 verwacht wordt.
Er werd aangegeven dat de F 800 niet op de markt komt.
Wat is dit voor onzin ?
@farbak: “Steffen Köhl, global design director of Mercedes, denies that this is a preview of the CLS. He says it’s more a preview of the general design direction Mercedes will take in the future and the Rising Sculpture Concept that was shown in Detroit shows much more of the new CLS. Some blogs are just telling porkies.”
.
“Maar ondanks de vlotte daklijn van het studiemodel ontkent Steffen Köhl, de wereldwijde designdirecteur van Mercedes, in alle toonaarden dat we hier kijken naar de nieuwe CLS. “Nee, deze auto geeft veel meer de algemene ontwerprichting aan van onze modellen in de toekomst. De Rising Sculpture Concept die we in Detroit presenteerden geeft veel meer CLS prijs”
.
Het is dus geen concept puur voor één model dat er aan zit te komen. Al is de neus ala nieuwe CLS en zal de rest wel terug te vinden zijn op een nieuwe C-klasse ofzo
Erg kort en bekrompen kontje, maar verder ziet dit er toch wel erg goed uit!
Another fuck-up van das Haus…
mercedes-benz
super !!!! meteen in productie laten gaan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).