Uwe Gemballa is ontvoerd? 1 miljoen losgeld?

Auteur: , 35 Reacties

Eerder deze week hoorden we al dat tuner Uwe Gemballa sinds 8 februari vermist is in Zuid-Afrika. Inmiddels doen er allerlei geruchten de ronde. Zo zou de politie alle auto's bij Gemballa in beslag hebben genomen (niet waar) en het bedrijf gesloten hebben (niet waar). En nu weet het Duitse Bild te melden dat Uwe is ontvoerd (door een boze klant?) en dat er losgeld wordt gevraagd van maar liefst 1 miljoen euro.

Dit is wat we weten: op 8 februari kwam Uwe aan in Johannesburg (Zuid-Afrika) en om 21:30 had hij een afspraak met een onbekende man. De volgende dag kreeg zijn vrouw Christiane een telefoontje van Uwe waarin hij vertelde dat hij “een ongeluk” had gehad en dat ze daarom maar even 1 miljoen euro moest overmaken. Daarna bleef het doodstil vanuit Zuid-Afrika.

De Duitse politie en justitie hebben in de afgelopen dagen wel uitgebreid onderzoek gedaan bij Gemballa, maar er zijn geen auto’s in beslag genomen en het bedrijf is ook niet gesloten. Wel wordt er gespeculeerd dat er een boze klant achter de ontvoering van Uwe Gemballa zou zitten. Hij zou namelijk een Ferrari (Enzo?) voor die klant ombouwen tot 2 miljoen euro kostende supercar (MIG-U1?). De klant zou al 1 miljoen hebben aanbetaald maar nog niks ontvangen hebben.

Ondertussen zijn Interpol, BKA en twee rechercheurs in Johannesburg onderzoek aan het doen. De familie van Uwe heeft een beloning van 10.000 over voor de gouden tip die zal leiden tot het terugvinden van Uwe.

Het zou dus kunnen dat hij op deze manier probeert om zijn geld terug te krijgen. Het blijft uiteraard allemaal speculatie, maar we zullen jullie op de hoogte blijven houden! (via: bild.de)

PS: De eerste Gemballa MIG-U1 is volgens mij gebouwd in opdracht van een Arabier, het zou hier dus moeten gaan om een tweede exemplaar.35 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hhhmmmmz
Terecht !
integralechubasco
1.000.000 maar? ik zou beledigd zijn…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Bij aflevering zou ik die man sowieso ontvoeren, betaal je 2 miljoen, krijg je zo’n godsgruwelijk lelijk apparaat…
met alle respect voor conspiracy theory mensen. Ik denk dat het eerder gewoon een crackert is die meneer Uwe heeft ontvoerd. Dat is daar aan de orde van de dag.
Das niet eens zo veel, ik neem aan dat Uwe en anders het bedrijf dat wel ergens heeft liggen. Dan maar een bizar lelijk tuning-misbaksel minder…
Beetje gratis exposure voor z’n merk?
Wel weer een goede opsteker voor Zuid-Afrika zo voor het WK. Denk dat ze daar nu niet zo heel blij zijn met al dit. De beloning is trouwens niet eens zo heel hoog als het losgeld dat gevraagd wordt 1.000.000 zou zijn, maar dat is natuurlijk allemaal nog speculatie. Ook al zou ik geen nee zeggen tegen 10.000 euro als ik wist waar hij schuil werd gehouden ;)
wie wilt zijn enzo nu laten ombouwen tot zo’n mig-u1 ????
ik blijf erbij dat je ferrari’s moet laten zoals ze zijn , snel en mooi
@ferrari599xx: wellicht is hij wel ontvoerd door Ferrari ;) Die zijn natuurlijk pissig omdat hij een Enzo heeft verkracht. Uwe zal waarschijnlijk alleen worden vrijgelaten als hij de belofte doet om nooit meer een Ferrari te verkrachten :D
Het gaat om miljoenen en dan krijg je ‘maar’ 10.000 voor de goude tip? Zo giereg zijn ze dan ook wel..
De Enzo is al een gedrocht op zich, dus of je ‘em nu laat ombouwen tot een MIG of niet, maakt weinig uit..
De familie zou de film Ransom eens moeten bekijken ter inspiratie en die 10k heroverwegen. (http://www.imdb.com/title/tt0117438/)
Telegram snelheden hier op AB tegenwoordig.
@DePannekoek: en dat slaat op? We hebben al eerder over de vermissing van Uwe geschreven (check links in artikel). Daarnaast schrijven we vandaag over de actuele ontwikkelingen waar Bild vandaag(!) mee op de proppen komt. Lijkt me redelijk up to date dus.
@robbie

hahaha ,ik lach me hier kapot :D
Zei ik toch?!
Volgens mij is Uwe ontvoerd door een liefhebber van zijn kunsten en moet hij nu een 250 gto ofzo ombouwen tot een MIG achtig iets voordat hij vrij mag. En die 1 miljoen is maar om wat lol te beleven.
“De eerste Gemballa MIG-U1 is volgens mij gebouwd in opdracht van een Arabier.”

Dat klopt, deze staat namelijk in de Dubai Mall ;) Ik zal vanavond wat foto’s hiervan uploaden naar autojunk.nl, met wat andere dikke auto’s. Die Gemballa’s zijn trouwens wel wat kitscherig hoor moet ik zeggen.
das nauw weer verkeerd overgekomen ik vroeg om 5miljoen he kut zeg. nee is flauw hopen dat hij snel gezond trug is. ook al ben ik niet zo’n fan van hun werk. dit is voor de famillie een drama.
tip?: alle enzo eigenaren afgaan ?
geef hem zo’n ding en klaag hem later aan, omdat je te veel heb gegeven en vraag het met rente terug. bamm, meer dan een 1000000 euro winst. ook leuk
Ik zou als zakenman nooit een afspraak maken in Johannesburg, terwijl dit wel op de 5de plaats staat voor business meetings. Geef mij maar Parijs voor dit soort zaken. Monaco zou zelf nog het beste zijn. Soit, het feit dat ontvoeringen daar gemakkelijker zijn dan in Europa, verklaart reeds het feit dat hier meer achterzit…
http://www.youtube.com/watch?v=cKKHSAE1gIs

1 miljoen dollar!
@Laue: Hehe… Zalige fim… ;)
ot: Die 10000 euro vindersloon is inderdaad niet zo veel in vergelijking met het bedrag die de “ontvoerders” vragen…
Grinnik, hoe graag wil je die ‘belangrijke’ man terughebben als je 10.000,- euro tipgeld beschikbaar stelt !?
Ze mogen hem houden! Zijn we misschien van die meuk vanaf.
Uwe Gemballa voor auto’s, is dat niet een alias voor Hans W├╝rst voor leeuwtjes ? ;-)
Ach, waar is de tijd van het simpele contractbreukproces gebleven?
als het idd die klant is, heeftie ook nog gelijk ook…!
Blijf het een wazig verhaal vinden. Als het waar is en die klant zo denkt zijn miljoen terug te vangen… heb je veel aan als je lekker mag brommen voor ontvoering… de sukkel… bovendien… waarom zou Uwe de naam van zijn gerenommeerde bedrijf te grabbel gooien en die auto niet leveren? Goed voor de goodwill… dus alles op een kluitje.. vaag…
ik zou nooit een enzo laten tunen.(de auto is daarvoor te mooi)
ik vind tunen goed bij supercars maar ik vind het verkwisting als je supercars met een beperkt aantal (zoals de enzo en de carrera gt ) laat tunen .
denk maar aan de gemballa mirage (ook de carrera gt)
ik vind het een zonde
1 Miljoen? Niet meer? Ik zou een beurtje voor een Carrera GT vragen! Inclusief GT uiteraard;) Hopen dat de man snel terug gevonden wordt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).