Val kabinet Balkenende IV zorgt voor uitstel KM-heffing

Auteur: , 110 Reacties

Nederland zit momenteel met een demissionair kabinet opgezadeld. De PvdA is foetsie, dus moeten CDA en CU tot aan de nieuwe verkiezingen het boeltje bij elkaar houden. Voorlopig is verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) wel even klaar met dat kilometerheffingsgedoe.

Het project om iedereen te laten betalen per gereden kilometer wordt voorlopig stopgezet. Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer & Waterstaat kon niets zeggen of de plannetjes definitief worden gecanceld, of dat de volgende coalitie eventueel de draad oppakt en ermee verder gaat. Dat hangt immers af van onze aanstaande regering. Over een maandje of vier mag het rode potlood weer opgepakt worden om een stem uit te brengen.

Als de VVD en PVV massaal worden aangevinkt op de stembiljetten en beiden op het pluche van de regeringszetels eindigen, dan kan die hele KM-heffing wel eens ongezien vaarwel worden gezegd. Deze partijen zijn al geruime tijd tegenstander van het hele gebeuren. En in verkiezingstijd is zulks natuurlijk goed scoren bij de achterban, aangezien behoorlijk wat Nederlanders twijfels hebben over het Kastje van Camiel.

Ook is de faal van Valkenende IV een strop voor de ANWB en hun massaal ingevulde enquête (439.426 keer). Ze gaan begin april de Tweede Kamer nog wel eventjes op de hoogte brengen van de resultaten van het onderzoek. Een besluit erover nemen zal voorlopig nog niet gebeuren. (bron: Telegraaf.nl)110 reacties

Het wordt beter en beter. Iedereen weet nu wat ze te doen staat bij de verkiezingen neem ik aan.
@S2theG: Ja, Groenlinks stemmen:-)
Erg verdrietig om dit uitstel ben ik niet. Nu hopen dat uitstel in dit geval ook definitief afstel betekend!
hangt ervanaf, als je goedkoop een benzineslurper wilt kopen waar je maar af en toe een paar km in rijd is het wel zeer positief ;-)
Mooi zo ik ben heel die kliek meer dan zat.
Tevens heb ik ook heel dat gedoe dat je alles wat je doet of aanraakt tot de cent moet betalen meer dan zat.
Straks moeten we allemaal een gps zender hebben om te kijken hoevaak je op de stoep loopt en voor iedere stap die je maakt betalen.
Gewoon 1 tarief voor iedereen en dan mag je zelf kiezen of je veel of weinig gebruik van iets maakt.
Die KM heffing gaat nooit lukken, er zullen ook veel manieren gevonden worden om er mee te rotzooien en uiteindelijk is alleen weer de brave burgen die netjes is de l*l.

Maar CDA en CU die het nu het mag bepalen, eng idee ook.
Gelukkig kunnen ze niks aanpassen of wat dan ook, al zullen ze vast wel een manier vinden om een paar dingen er door te douwen voor ze plaats moeten maken.
mobility-design
Ik woon sinds 2 jaar in België en betaal nog geen 10% van de wegenbelasting die ik in NL zou moeten betalen. Dat jullie dat pikken snap ik niet.
@mobility-design:
wat voor een bak rij jij dan? Die ervaring heb ik nog niet. Ik tijdelijk de corsa 1.3d 430 Euro/jaar
@Merry:

Niet alleen dit maar als er in de toekomst weer een linkse partij aan de macht is dan gaat de prijs per km ook alleen maar omhoog.
Want die hebben weer veel geld nodig voor hun linkse geldverslindende prestige projecten.

Links= k*t met peren… zeg maar en zeker voor de autorijder.
Nja, ik denk wel dat de VVD en vooral eigenlijk de PVV hier stemmen mee gaan winnen. Het zou wel een beetje kortzichtig zijn van de Nederlandse stemmers om alleen hier naar te kijken… Al zijn de andere VVD puntjes ook niet zooo slecht ;)
*Is bang dat PVV heel groot wordt*
Balkie ten Ende….;-), voor NU al de 4e keer op rij, toch knap ;-). Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, en zo ook deze brilmuis die bibberend van geluk een handje mocht geven aan Bush in The Oval Office…wát een beschamend manneke. Maargoe, ook Camilometer Eurilinks heeft nu even het nakijken; hij behoud wel zijn post, maar de PVV of Groenlinks/VVD gaan daar wel een gehaktballetje van maken; de ingrediënten heeft die gast namelijk al !
Dennis the Menace
Gewoon PVV en/of VVD stemmen, wordt de maximumsnelheid verhoogd. Zeker nu blijkt dat het hele CO2 gebeuren een Hoax is ….en alleen maar geldt als een dure (s)linkse hobby
Lang op gehoopt, toch zover gekomen. Een overwinning voor de automobilist. Weg met die christelijke figuren die alleen maar meedoen aan kruistochten en betutteling.
camiel is wel een mazzelpik, nu hoeft hij zich niet te exuseren dat het hele KM heffing plan niet doort gaat. gewoon zeggen dat het door de val van het kabinet niet door gaat.

offtopic:
HOERA! eindelijk stemmen!
Ik kon een vreugde kreet niet onderdrukken.
Nu maar eens goed inlezen in de politiek, zodat we een mooie stembiljet kunnen aankruisen
alfa mannetje
Mooi , houden we 42 % belasting en 150 euris in de maand MRB.
De dag dat dit kabinet viel, was tot nu toe de mooiste dag van het jaar. Nu maar hopen dat we nooit meer wat horen van Balkenende en consorten. Ik vermoed dat de projektgroep van V&W stiekem gewoon doorgaat met hun misselijke plan. Daarom is het belangrijk dat de nieuwe minister van V&W een PVV-er of VVD-er wordt. Deze kan dan het ambtenaren bestand opschonen en de projektleden demoveren naar klotebaantjes binnen het ministerie.
een demissionaire kabinet = een demissionair kabinet
hoop dat de Nederlanders deze keer eens goed nadenken voor ze op deze geldzoekers stemmen. De oprichting van een autovriendelijke partij is broodnodig en kan nog voor de verkeizingen. Wouter for president!!!!!!!!!
Ook in België is zo’n partij welkom. je kan bijna nergens nog legaal off-road rijden!!
Op het eerste gezicht dat ik dhr V. Muller te zien op de foto… My bad.
Hopelijk komt er nooit en KM heffing bij jullie, het zou onze regering nog eens op gedachten kunnen brengen…
Svenska Aeroplan AB
@ Megakix: tja, en dan? Balkenende blijft lijsttrekker van de CDA, verreweg de grootste partij van NL. Dus is maar 1 conclusie: Balkenende 5 komt eraan.

Vind ik ook niet erg, als de PvdA maar opzout en PVV maar NIET in het kabinet komt!! CDA met VVD en D66 lijkt me prrrrrrrima… Zo hoort NL ook te zijn naar mijn mening: Centrum Rechts georiënteerd.
Svenska Aeroplan AB
Oh, wat betreft de km.heffing: ALLE partijen, behalve dan de VVD en PVV (maarja, die zijn overal op tegen…) zijn VOOR de kilometerheffing. Punt 1: dat zegt wat over het vertrouwen in dat systeem en Punt 2: het komt er echt wel!
@ Toonster: Groenlinks?… haha die is gek :lol:

Blij dat die slappe gluiperige dwarsliggers PvdA opgedonderd zijn!
Laat het rechtse Balkenende V maar komen!! :D (zijn we tenminste van dat KM-heffingsgedoe af)
Svenska Aeroplan AB
@ Eric: Wouter for president???? Mag hopen dat je niet Wouter Bos bedoelt??
Van de Partij vd Aartsleugenaars??
uitstel—>afstel, zoals ik reeds enige maanden geleden voorspelde. Mooi he?
alfa mannetje
Het volk is blij …..de hond of de kat komt echt langs hoor……
Hoop dat Wilders de minister van Verkeer en Waterstaat mag aanwijzen.
Komt er eindelijk een hogere maximale snelheid op de autowegen en een forse verhoging snachts met weinig verkeer op de weg !

Forza Wilders !!!

Stem allen Wilders !!
@john85:

Ik ben bang dat Wilders de financien gaat doen, zoals alle backup minster-presidenten voor hem.

De CDA gaat weer de grootste worden omdat de grijze horde al 150 jaar op het CDA stemt en probeer maar eens die ouwertjes van gedachte te veranderen, good luck.
PVV heeft al een knieval gemaakt naar de CDA door te zeggen dat er 1 punt is waar niet op in willen leveren en dat is dat de AOW op 65 jaar blijft staan.
Alle andere punten die de PVV heeft staan open voor discussie.
In het kort zegt Wilders, we doet alles wat het CDA wil als we maar mee mogen doen.
En als de CDA/PVV/VVD samen moeten bepalen komt er ook niks van omdat de VVD en PVV het CDA lam leggen maar het CDA wel de boel kan laten knallen, dat is iets waar de VVD/PVV niet aan willen want die weten dat ze nooit de grootste zullen worden.

Dus de circel zal nooit gebroken worden en er zal net als nu niks gebeuren.
Pas als de CDA weg is zal dat gebeuren, dus is het nog 10 jaar wachten tot de CDA achterban onder de grond zit.
Tot die tijd pappen en nat houden!
Ik vroeg me al af wanneer de km-heffing naar aanleiding van de val van het kabinet kwam. :D

Gewoon aleen een rechtse CDA aan de macht zijn we beter af…
*km-heffing post..
PVV: ‘Haal Formule 1 terug naar Nederland’
woensdag 20 januari 2010

PVV-Kamerlid Richard de Mos zal het Kabinet in een motie oproepen om met de circuits Assen en Zandvoort te onderzoeken welke andere maatregelen er nodig zijn om de Formule 1 terug naar Nederland te halen.

De Mos:”Het zou toch geweldig zijn als Grand Prix helden, zoals Niki Lauda vroeger, weer met een sneltreinvaart door de bochten vliegen in een Nederlandse Formule 1 wedstrijd”.
Nederland is gewoon K*T:
Balkendende heeft z’n tijd wel gehad. Als je met 4 kabinetten niets kan bereiken, ben je een 5e niet waard.

Zelf zou ik PVV stemmen, maar dat heeft geen nut.
Want niemand wil met hem samenwerken en hier in dit Nederland zijn ze dan ook zo dat het niet hoeft. Met andere woorden als iedereen PVV stemt wordt de stem van het volk genegeerd omdat ze hem er niet bij willen. KLEUTERS IN DEN HAAG!
Het verbaasd me dat het CDA nog steeds goed scoort, terwijl het 4de kabinet alweer is gevallen ? Dit zegt wel veel over het gemiddelde iq van de doorsnee nederlander, die er toch weer telkens op stemt.

Die kilometerheffing zal op de lange termijn toch wel tot stand komen en de mensen die dan op de PVV & VVD hebben gestemd zullen echt voor lul worden gezet ( datzelfde geldt voor dat rookverbod ). Ik vind het wel grappig dat de VVD de linkse partijen verwijt van politieke campagne spelletjes, terwijl ze zelf ook meedoen op dit front en het gebruikt tegen links. Kom toch zelf met plannen, dan kom je geloofwaardiger over.
@ mobility-design

We betalen misschien meer wegenbelasting maar onze wegen zijn ook beduidend beter ;)
Helemaal met Svenska eens. CDA, VVD en D66 in lijkt me een prachtige combinatie. Al het vuil hou je dan buiten de deur en daar zitten verstandige en geschoolde mensen tussen.
@JPM: kan werken, maar alleen als het CDA de kleinste van de drie is (zie Balkenende 2 en 3). Het zou verder uberhaupt geen balkenende meer moeten worden, na 3x falen had hij zich al niet verkiesbaar moeten stellen. Ruggengraatloze dwijl dat het is…
@JPM: Helemaal mee eens. Hoewel ik echt geen fan ben, van dhr. Balkenende, zal dit de enige juiste oplossing zijn.
Ik ben dan ook benieuwd, hoe lang de formatie gaat duren… ;)
Maar goed, ik vind het wel beangstigend dat het partijbestuur Balkenende weer als lijsttrekker wil. Hij heeft het charisma van een champignon en de uitstraling van een vaatdoek. En hoewel het een buitengewoon slimme en sluwe man is, vind ik hem niet geschikt als premier. Dat heeft hij nu toch wel bewezen..
Maar goed, het gaat een paar spannende maanden worden, en ik ben erg benieuwd.. Maar als de PVV aan de macht komt, pak ik mijn koffers. (dat was ik al van plan, maar dan vertrek ik eerder…)
@toyotaprius: Als Wilders aan de macht komt ga ik met je mee naar het buitenland! Met of zonder remmen! Geen zin in een land te wonen met zo’n gek aan de macht.
@nostravinniedus: Ik heb nog ruimte in mijn auto, je bent uitgenodigd.. ;)
Doe dat kastje nou maar gewoon. Door de weeks lekker gedragen in een cheape hybride, en in het weekend voor de helft van de normale aanfschafprijs een mooie 911 of iets in die richting, die ook met puur weekendgebruik ook de wereld niet meer kosten.

Onderaan de streep aanzienlijk goedkoper dan het huidige kostenplaatje, mits je over wilt stappen op Hybride, maar die zijn dadelijk voor iedereen beschikbaar, want vraag is er niet alleen, die wordt door onze staat afgedwongen ook nog. En hey, wie zijn de fabrikanten dan om niet te voorzien in onze behoeftes?
@ Merry,
ik denk dat jij je maar beter buiten politieke discussies kan houden. Dat je je hier anoniem voor schut zet is 1 ding, maar doe dat alsjeblieft niet in het midden van mensen die er wél verstand van hebben.

@ Bennink,
die gaat door naar de volgende MP.
@Stefje: nou, vertel mij dan maar eens hoe het wel zit dan?
Want een losse floder mijn kant uit schieten is wel heel makkelijk, vind je niet?

Welke partij wordt dan de grootse?en welke partij gaat er dan echt verandering brengen?
Vertel het eens.
Offtopic, ik stem gewoon SP…
OT: Waarom VVD&PVV? Alsof dat de enigste partijen zijn tegen de KMheffingen!?
Dit is slechts uitstel van executie, dierbare noorderburen ;) Shit WILL hit the fan.
@NA1990;

Vind je het gek dat niemand met PVV wil regeren?
Heb je wel even goed gekeken en geluisterd naar discussies over de speerpunten van de PVV? WIlders praat dan alleen in one-liners, ER komt geen fatsoenlijk woord uit, want wij zijn hier in Nederland toch zo geciviliseerd? Dan doet Wilders zeer babaars.

Enfin, jij komt natuurlijk met argument dat ze moslims slecht zijn evenals de islam… Zullen we het hebben over Nederlanders in het buitenland? Schreeuwend door een hotel als jij rustig van je vakantie wil genieten?
En dat soort gevallen zijn niet eenmalig, neen, ze vinden continue plaats.

Nog iets, je had het over de stem van het volk… Als PVV niet in regering komt, of niet een meerderheid (ik benadruk meerderheid) heeft. Betekend het dat ze niet genoeg het stem van het volk hebben…
Oftewel, kleuters in Den Haag moet je even veranderen in kleuters die stemmers…
@F430scud;

Uitstel van executie dat zeker, dat waren al die schorsingen van het spoeddebat ook donderdag…
Enfin, het is beter zo, Balkenende heeft in de 4 kabinetten nog niks gepresteerd. Zo presteren de Christen-democraten en de Sociaal-democraten nooit. Ze presteren nooit… Geef me 1 voorbeeld als ze wel iets hebben gedaan.
Nederland bananenrepubliek? maar eum uitstel is goed nieuws
hahaha ik stem gewoon op PVV, als Wilders aan de macht komt kunnen we paar dagen later toch terug naar de stembussen:P
Met Wilders denk ik wel dat iedereen beetje wakker geschud wordt. Samen met een partij als VVD wordt het politiek een groot feest.

OT: KM heffing maakt mij niet veel uit zoveel rijd ik toch niet peer jaar dus ik leid er niet onder.
Svenska Aeroplan AB
@ JPM, Alwood en Prius: kijk, met jullie kan ik praten!
;)

En inderdaad, ik snap ook niet dat Balkenende weer lijsttrekker wordt… Hij wordt door veel mensen ‘de meest onderschatte politicus ooit’ genoemd, en dat is ook wel zo. Heeft best wat bereikt natuurlijk. Maar ik denk dat de CDA sterker uit de verkiezingen zal komen met Verhagen/ Eurlings als lijsttrekker. Zeker Verhagen is al vaak ‘kroonprin’s van het CDA’ genoemd. Ik denk dat ze IETS meer (met nadruk op iets…) meemoeten in ‘het verkoopplaatje is ook belangrijk’. Naast de inhoud uiteraard
@JPM

Mee eens, behalve D66. Ik vind dat kopieren plakken vanaf de PVDA site toch een beetje sneu, en ze zijn zo pro Europa (samenwerking oke, superstaat nee is mijn standpunt). Maar in ieder geval wel de VVD (die krijgt mijn stem), want ik vind dat die partij helder haar standpunten laat zien. Ik zou niet weten hoe het met de PVV aan de macht zal uitpakken in Nederland.

We wachten af, ik ben benieuwd.
Svenska Aeroplan AB
@ Hennep: eens. Maar er moet een formatie komen, dus dan maar D66 ‘op de koop toe’… Daarnaast vind ik hun standpunten wat betreft onderwijs ook goed. Bijkomend voordeel: als het opleidingsniveau in NL stijgt, verdwijnt de PVV vanzelf!

;)
@Svenska Aeroplan AB:

Laat ik voorop stellen dat ik nooit en te nimmer op de PVV of een figuur als Wilders zal stemmen.
Maar dat ze veel stemmen krijgen heeft niks met opleidingsniveau’s te maken.
Pas als er minder “nieuwe-nederlanders” zijn die misstappen maken zal deze groep verdwijnen.
Ik vind het ook een group clowns bij elkaar die PVV maar het feit dat er duizenden mensen hier op stemmen wil wel zeggen dat er iets moet gebeuren.

Je kan moeilijk duizenden mensen als gek neer zetten en je eigen gang blijven gaan.
Want je ziet, nu beginnen ze een eigen partij en hebben ze echt wat te vertellen als we niet uitkijken.
@Merry: Een partij als de PVV ontstaat door het feit dat een grote groep mensen Den Haag niet meer kunnen volgen en het idee hebben, dat er toch niet naar ze wordt geluisterd.. Er ontstaat een leemte en in dit vacuum, ontstaat dan een partij als een PVV. Maar ja, het is en blijft een onderbuik partij met vreemde opvattingen. Opeens is er een partij wat aansluit op de idieeen van 35% v/d Nederlanders. En na onderzoek, meestal lager opgeleiden. Maar mondjes maat trekken ze ook hoger opgeleiden aan. Ja, hoe je het wend of keert, de gevestigde orde heeft nu toch steken laten vallen en zullen toch in de spiegel dienen te kijken. Hoe het komt dat een PVV zo groot wordt. Maar gaat een CDA dat ook doen? Gaat een PVDA stil staan waarom een deel van hun achterban nu PVV gaat stemmen…?? Ik ben benieuwd… het gaat een interessante tijd worden… Met hopelijk een goede afloop…
@Merry: “Pas als er minder “nieuwe-nederlanders” zijn die misstappen maken zal deze groep verdwijnen” nee Merry, wat Wilders dan zou doen (als je bewering al waar zou zijn hetgeen niet het geval is maar goed), is een andere “minderheid te zoeken om op te zeiken.Wilders retoriek is : zij zijn de schuldigen, u en ik niet!Die tactiek is altijd en overal toe te passen.Laat u zich niet voor de gek houden!
Rekening aanwezigheid in Uruzgan bedraagt 1,2 miljard
Van onze verslaggever Jeroen Trommelen op 25 oktober ’07, bijgewerkt 25 oktober ’07, (Volkskrant)

AMSTERDAM – De oorlog en wederopbouw in Afghanistan zullen de Nederlandse schatkist minstens 1,2 miljard euro kosten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant naar de totale extra kosten die voor Afghanistan worden gemaakt.

Deze bedragen totale kosten zijn een veelvoud van de 580 miljoen die volgens Defensie voor de missie in Uruzgan worden uitgegeven.

Een totaaloverzicht van alle kosten rond Afghanistan is nog niet eerder gemaakt. Volgens begrotingsexpert Eric Jan de Bakker van de Nederlandse Defensie Academie is dat gecompliceerd omdat Defensie haar materieel op een bijzondere manier afschrijft.

Vaste lasten
Afgelopen zomer ontving de Tweede Kamer een overzicht van extra kosten voor de militaire missie in Uruzgan. Die missie kost aan ‘vaste lasten’ 20 miljoen per maand. Met aanloopkosten kwam het totaalbedrag neer op 580 miljoen euro; fors hoger dan de aanvankelijk geraamde 320 miljoen.

Bij 580 miljoen zal het echter niet blijven, erkent Defensie nu. Besluiten die na maart 2007 over Uruzgan zijn genomen, schroeven de rekening op.

Aan ontwikkelingssamenwerking wordt 140 miljoen uitgegeven, grotendeels overigens aan het Afghaanse leger en de politie.

Als de missie in Uruzgan wordt verlengd, vergt dat zeker 436 miljoen aan extra militaire uitgaven. Aan extra ontwikkelingskosten wordt de komende drie jaar zeker 160 miljoen besteed.


Tegenwordig zijn de kosten veel hoger.
En dezelfde Balkenende wil de missie al weer verlengen, financieringstekoort vergrooten en het eigen volk davoor laten bezuinigen.

Als de toekomstige kosten hier voor wegfallen, valt niet me veel te bezuinigen.
@ Merry,
Bos en Zalm zijn economen. Bos is drs, en Bos heeft zelfs een eredoctoraat. Wilders heeft HBO sociale verzekeringen gedaan. DAT is de reden waarom Wilders geen financiën zal doen.

Daarbij hebben CDA en VVD aangegeven te willen regeren met PVV, de vraag blijft alleen of ze samen 76 zetels binnen kunnen halen, zoals het er nu uit ziet niet. Zelfs al wordt PVV de grootste. En die grijze horde van je die al jarenlang op CDA, PVDA etc stemden zijn voornamelijk lager of middelbaar geschoolden. Die zijn er klaar mee dat de ‘traditionele’ partijen geen of weinig zoden aan de dijk kon zetten, en die zien de PVV wel zitten.

Wat trouwens grappen is, want de PVV zit echt in een spagaat, met linkse economische ideeën en rechtste maatschappelijke. Maar dat wist je vast natuurlijk allemaal allllaaaaaaaaaang.
@Stefje:

Ja, en Bos heeft het geweldig gedaan natuurlijk!
Zalm is moeilijk te zeggen, maar die heeft zeker wat rommel onder de mat geveegt voordat hij weg ging.
Maar die grijze horde die op de CDA stemt zijn christenen, daarom stemmen ze CDA.
Dat doen ze nu en zullen dat blijven ze doen.
De CDA gaat de grootste partij worden en de PVV of/en VVD de schoothondjes.
Misschien wordt de VVD de 2de partij en mag markiemarkie de centen regelen.
En als het kabinet weer klapt krijgt de PVV en/of VVD de schuld.
Zo gaat het al 10 jaar met de CDA en en de andere partij mag iedere keer de rekening betalen voor het falen van het kabinet.
En ik zie niet in waarom het deze keer anders zou gaan.
Rekening aanwezigheid in Uruzgan bedraagt 1,2 miljard
Van onze verslaggever Jeroen Trommelen op 25 oktober ’07, bijgewerkt 25 oktober ’07,

AMSTERDAM – De oorlog en wederopbouw in Afghanistan zullen de Nederlandse schatkist minstens 1,2 miljard euro kosten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant naar de totale extra kosten die voor Afghanistan worden gemaakt.

Fransen gaan meedoen in Uruzgan
Wapens voor 0 euro op balans
‘Al Qaida en Taliban krachtiger’
Deze bedragen totale kosten zijn een veelvoud van de 580 miljoen die volgens Defensie voor de missie in Uruzgan worden uitgegeven.

Een totaaloverzicht van alle kosten rond Afghanistan is nog niet eerder gemaakt. Volgens begrotingsexpert Eric Jan de Bakker van de Nederlandse Defensie Academie is dat gecompliceerd omdat Defensie haar materieel op een bijzondere manier afschrijft.

Vaste lasten
Afgelopen zomer ontving de Tweede Kamer een overzicht van extra kosten voor de militaire missie in Uruzgan. Die missie kost aan ‘vaste lasten’ 20 miljoen per maand. Met aanloopkosten kwam het totaalbedrag neer op 580 miljoen euro; fors hoger dan de aanvankelijk geraamde 320 miljoen.

Bij 580 miljoen zal het echter niet blijven, erkent Defensie nu. Besluiten die na maart 2007 over Uruzgan zijn genomen, schroeven de rekening op.

Aan ontwikkelingssamenwerking wordt 140 miljoen uitgegeven, grotendeels overigens aan het Afghaanse leger en de politie.

Als de missie in Uruzgan wordt verlengd, vergt dat zeker 436 miljoen aan extra militaire uitgaven. Aan extra ontwikkelingskosten wordt de komende drie jaar zeker 160 miljoen besteed.En kabinet van Balkenende had destijds de missie in Uruzgan verlengt.

Tegenwordig zijn de kosten veel hooger geworden. En dezelfde Balkenende wil de missie in Uruzgan al weer verlengen, de financieringstekoort vergrooten
en het eigen volk laten ervoor bezuinigen.
@Ik:
en wat had het gekost als we alle kosten voor defensie over de jaren zelf hadden moeten dragen ipv veilig onder de amerikaanse navo paraplu schuilen? ik denk een veelvoud daarvan (en of we dan nog nederlands ipv duits of russisch spraken is maar zeer de vraag).
Svenska Aeroplan AB
Grootste deel heeft met vertrouwen in de politiek te maken. Dat is de laatste tijd behoorlijk gedaalt. Artikel over gelezen:

The Dutch Drop in Political Trust.

How can it be that a country — one that was envied until the very end of the twentieth century for its enduring high level of trust in the political system — could have suffered so much damage in just a few years at the beginning of the new century when it comes to reported rates of trust in political institutions? A thought-provoking article that Bovens and Wille published in this journal names a number of temporary factors (fluctuations in the national economy and incumbent national governments) to explain the Dutch drop. This article points to the influence of more structural, systematic factors or underlying ‘currents’ that are concealed behind the factors that Bovens and Wille address: the persistence of consensus democracy on the one hand and the surge of the emotional culture and the risk society on the other. The accumulation and interaction of these three currents form the basis for the explication of the declining levels of trust in politics.

Restoring trust is contingent on the accumulation and interaction of these three currents.

Het is uberhaupt een trend in Nederland. Ander mooi artikel stond in de Elsevier: het vertrouwen in ‘gezaghebbende experts’ is tanende. Kijk naar de Mexicaanse Griep. Iemand met 56134586 titels en een compleet onderzoeksteam van experts achter zich zegt dat de griepprik goed is. Een huisvrouw (die zelfs zei dat er in de injecties kleine robotjes zitten die ons overnemen…) zegt van niet en half NL geeft haar gelijk!!
Ze kreeg namelijk erg veel pers-aandacht en dat ging een eigen leven leiden.

Zelfde in de politiek. Het vertrouwen dat onze politieke leiders het goed met ons voorhebben is weg. Het vertrouwen in iemand met 83467 titels en een team experts achter zich? weg.

Dat geeft ruimte aan iemand met gek haar, een grote mond en een uitgekiende marketing-campagne om meer macht te grijpen. Als hij straks ok nog zegt dat er in ons land groepen zijn die ons willen overnemen, geloven nog meer mensen hem…

Oh wacht, dat doet hij al!
@Svenska Aeroplan AB: Inderdaad, een gek, die zegt wat een land wil horen. en niet wat de feitelijke waarheid is..
Ik denk dat er nu ongeacht wat voor kabinet er gevormd zal gaan worden. Het kabinet een extra lastige taak gaat krijgen. Dat is weer een stabiel politiek klimaat gaan creeeren…
En dus ook weer de juiste pr voor het land, de wereld in slingeren…
@Svenska Aeroplan AB:
Ik zal ook niet ontkennen dat de PVV vooral lager opgeleiden zal trekken, maar dat doet de PvdA ook.
Dus dat is niet de verklaring waarom ze op de PVV stemmen, het is pure onvrede.
En de gemiddelde geenstijl aanhanger blijkt ook een hoge opleiding genoten te hebben, maar daar zit veel PVV aanhang(god mag weten waarom)
Dus tot zover gaat het allemaal door elkaar.
En de Volkskrant?kom op de telegraaf is erg, maar de Volkskrant is helemaal treurig.

Ik kom gewoon uit een boeren gezin en er is 1 uitspraak die die wel ergens op slaat: wiens brood men eet wiens woord men spreekt.
En dat is iets dat ik altijd even check als iemand in de politiek of journalistiek iets zegt.
Niemand zegt de waarheid, iedereen is zijn eigen baan aan veilig stellen.
Er is in Den Haag maar bitter weinig intresse wat er onder het volk speelt.
Svenska Aeroplan AB
PS: voor de ‘Elsevier-vrouw’, google Anneke Bleeker.
Voor die andere stemmingmaker, google ermmmm nou da’s wel duidelijk he!
;)
crap, bedoelde in mijn post dat Zalm een eredoctoraat heeft, moet mijn stukjes voortaan nog even een keer overlezen.

@Merry,
Wat ben je nou aan het doen? Ik ontkracht al je argumenten, en in plaats van dat je of met een gegronde tegenargument komt of je meerdere erkent ga je ineens compleet van onderwerp veranderen? Nu is Bos ineens een slechte minister van Financiën? Het is geen prijsschieten hier. Met jou duidelijk ZEER beperkte kennis vind ik niet dat jij dit soort uitspraken überhaupt mag doen. Wees eens eerlijk, wat studeer je? Ik ben eenvoudig HBO studentje en weet er ook niet bar veel van, maar zelfs ik zie in dat je peop praat. Het is niet erg om toe te geven dat je het een keer fout hebt, mits je er maar van leert. Jij geeft niks toe en je leert kennelijk ook niks hier. Wat doe je hier dan?

Anyways, Toyotaprius, bedankt voor je ondersteuning. Zolang PVV niet in een coalitie zit hoeven zij geen concessies te doen en kunnen zij lijnrecht tegenover de gevestigde orde blijven staan. Daar winnen zij momenteel veel stemmen mee, want de rest moet continue indammen. Zodra zij in een coalitie komen zullen zij wel moeten beginnen met het maken van concessies, en zal snel blijken dat ook de PVV alleen bar weinig verandering kan doorvoeren in Nederland.

Een linkse of rechtse coalitie daarentegen kan wel voor een aantal veranderingen zorgen, met name qua belastingen.
@Stefje:
Luister eens vriend, als je een persoonlijke afbranding naar mij wil doen geen probleem, ga je goddelijke gang.
Ik ga echt geen discussie voeren met iemand die denkt gelijk te hebben en denk dat mijn argumenten van tafel te hebben geveegt.
En ik zal er al helemaal niet wakker van liggen dat je denkt dat je de meerdere ben, dan zal je toch vroeger moeten opstaan.
En studeren?ik leid gewoon een bedrijf joh, dan wel door mijn familie maar dat mag de pret niet drukken!
Maar slaap lekker verder joh en veel plezier met je volgende kabinet, ik heb ik alle vertrouwen in elke partij verloren.
eeehm volgens mij moet eurlings maar geluk hebben om na de volgende verkiezing weer tot minister van verkeer enz word aangewezen…
En aangezien ongeveer de rest van de kamer allemaal tegen was, gaat het waarschijnlijk toch niet door. Daarnaast zou dat ook niet echt niet kunnen als je de uitslagen van alle online opiniepeilingen bekijkt.

Maareeeh beter gaat iedereen even VVD stemmen..
Svenska Aeroplan AB
http://www.kennislink.nl/publicaties/kloof-in-opleidingsniveau-levert-gevaar-voor-democratie

ZO! DIT is een ijzersterk artikel!
Legt heel goed uit waar de pijn zit, en eerlijk ook.

Kabinet zijn alleen hoog opgeleiden, die hebben andere prioriteiten dan laag opgeleiden. Hoog opgeleiden meer Onderwijs, lager opgeleiden criminaliteit bijvoorbeeld.

En (nu komt het): vroeger waren er voor de lager opgeleiden massabewegingen als de vakbonden en boerenbewegingen, maar die zijn er niet meer! Dus kunnen hun stem niet meer kwijt. Totdat er een populistische partij om de hoek komt kijken!

Goed stuk!

@ Merry: toch moet ik je teleurstellen: van de PVV aanhang heeft 1% een academische opleiding en heeft 75% maximaal een MBO diploma…
Svenska Aeroplan AB
@ prius: klopt, ben wel heel benieuwd hoe het gaat lopen! Ga het in ieder geval weer allllllemaal volgen, want wordt natuurlijk wel fun!

Ben vooral benieuwd naar de wederopstanding van de VDD, het lijsttrekkers-verhaal van het CDA (als ze slim zijn switchen ze naar Verhagen/Eurlings) en toch het PVV. Wordt lachen als ze zo een compleet verkiezingsprogramma moeten schrijven, of nog leuker, een regeeraccoord! Wordt 1 groot ‘LPF deja vu’ denk ik!

:D
@Svenska Aeroplan AB: Zeer interessant artikel! Lol… ik ben hoger opgeleid… ;) Volgens de definities van het artikel… Maar het slaat de spijker op de kop.
Svenska Aeroplan AB
Rectificatie: 2%

‘De recente peiling van TNS NIPO voor De Volkskrant laat zien dat slechts 2 procent van de aanhang van Wilders academisch is geschoold, al nam het aandeel hbo’ers toe tot 14 procent. Maar lager- en middelbaaropgeleiden vormen nog steeds de kern: 75 procent van de PVV aanhang heeft maximaal een mbo-diploma.

Een effect is dat grote delen van de bevolking politiek dreigen af te haken. Onder laagopgeleiden is het vertrouwen in regering, Tweede Kamer en de Europese Unie veel lager dan onder hoogopgeleiden en is het cynisme over politici en Kamerleden zeer veel hoger.’
@Svenska Aeroplan AB: Het is erg interessant. Toevallig heb ik her en der wat contacten met personen binnen verschillende partijen. en het is interessant om met hun van gedachte te wisselen.
maar stel dat de PVV in de kamer zal komen. tja het LPF verhaal komt dan weer om de hoek kijken.. Alleen de LPF zal ik nog hoger in schatten…
Laat de PVV eerst maar eens van hun oneliners afstappen en leren debatteren… Want een debat… dat is voor hun een vies woord. Wat heb je dan in de kamer te zoeken???
@toyotaprius:
de PVV zit al in de kamer.
@Svenska Aeroplan AB:

Als of de rest van NL zo hoog opgeleid is :)

http://www.rivm.nl/vtv/object_map/o2634n21844.html
@ Merry,
nu ik je profiel zie (ik ben een boer) weet ik eigenlijk alweer genoeg, alhoewel je boerenverstand ver te zoeken is.

Ik denk niet dat ik jouw argumenten van tafel veeg, iedereen die hier mee leest zíet dat ik jouw argumenten van tafel veeg. Nu vind je dat ik je persoonlijk afbrand. Dat klopt, dat doe ik ook. Maar sta je er ook bij stil waarom ik dat doe? (ik zal het je vertellen: omdat je er om vraagt met je halfbakken opmerkingen en antwoorden).

En de uitdrukking; “je meerdere erkennen” gaat er niet om of 1 van ons beter danwel minder is dan de ander, maar om te beseffen dat als je niet zo goed weet waar je over praat dan maar gewoon je mond te houden. Succes met het leiden van het familiebedrijf, ik zal duimen dat het geen lijden wordt.
@Stefje:
We weten blijkbaar geen van 2 waar we het over hebben anders hadden we in Den Haag gezeten is het niet? ;)

Maar ga nou maar hopen dat je KM heffing door gaat.
Wat was je eerdere post?
Lekker Hybride rijden door de weeks en een 911 in het weekend, want die worden toch betaalbaar door de KM heffing?
Studeer je rechten toevalling?
Oh, en nog een aanvulling, niet alleen ik ontkracht je argumenten, dat doen SAAB en Prius hier ook. Gebruik bronnen of zorg ervoor dat wat je roept bevestigd kan worden door derden, dan kom je voortaan een stuk verder. Succes!
Svenska Aeroplan AB
@ Merry en Stefje: kijk, jullie hebben samen al meer gedebateerd dan alle PVV’ers samen! De politiek niet iets voor jullie?

;)
Svenska Aeroplan AB
@ Merry: toch serieus eens dit stuk lezen: http://www.kennislink.nl/publicaties/kloof-in-opleidingsniveau-levert-gevaar-voor-democratie

Hier wordt alles top in uitgelegd!
Ik vond het bijvoorbeeld echt een eye opener dat het laten nemen van de beslissingen door de hoger opgeleiden toch ook best nadelen kan hebben! ‘Verwijdering van de burger’ ligt dan op de loer. Goed punt!

Diplomademocratie

Daardoor zijn de afgelopen decennia lager- en ook veel middelbaaropgeleiden vrijwel volledig van het politieke toneel verdwenen. Nederland is een diplomademocratie geworden, geregeerd door de burgers met de hoogste diploma’s. Terwijl nog steeds niet meer dan eenderde van de kiezers hoog is opgeleid, worden vrijwel alle politieke arena’s gedomineerd door hoogopgeleiden.

Een van de problemen hiervan is dat de hoog opgeleide politieke kaders en opinieleiders er andere voorkeuren op nahouden dan de grote meerderheid van laag- of middelbaaropgeleiden. Hogeropgeleiden maken zich bijvoorbeeld zorgen over (hoger) onderwijs, lager opgeleiden hebben vooral zorgen over criminaliteit, leefbaarheid en werkloosheid.

Omdat de hoger opgeleiden politiek veel actiever zijn, dringen hun opvattingen bovendien veel makkelijker door tot de politieke agenda. Daardoor spelen de ervaringen, wensen en voorkeuren van lageropgeleiden een ondergeschikte rol bij het maken beleid. Denk aan het slopen van wijken, het bebouwen van volkstuinen, of vernieuwingen in het beroepsonderwijs.

De tegenstelling is het duidelijkst op het terrein van immigratie, integratie en internationalisering. Hoogopgeleiden hebben een kosmopolitische oriëntatie en zijn veelal voorstander van ontwikkelingshulp, open grenzen en een multiculturele samenleving.

Laagopgeleiden zijn juist nationalistisch ingesteld en hebben een sterke behoefte aan een monoculturele aanpak waarin de Nederlandse identiteit en cultuur vooropstaat.

Hoogopgeleiden vinden dat immigratie ons land heeft verrijkt, lager opgeleiden ervaren die juist als een verarming. Hoger opgeleiden zijn veelal voorstander van verdere Europese eenwording, lager opgeleiden vinden dat die veel te ver is gegaan.’


En de oplossingen:

Om lager en middelbaar opgeleiden een stem te geven binnen de moderne politiek zijn diverse oplossingen denkbaar. De traditionele politieke partijen zouden moeten nadenken of professionele expertise altijd de doorslag moet geven bij vertegenwoordigende functies. Bij interactieve beleidsvorming en inspraakprocedures zou veel meer moeten worden gelet op een brede vertegenwoordiging van alle belangen.

Ook zou je kunnen denken aan een beperkte invoering van referenda, bijvoorbeeld als correctie op interactieve beleidsvorming en voor grote projecten. Zo kunnen alle inwoners rechtstreeks hun stem laten gelden, op voet van gelijkheid, zonder avonden te hoeven vergaderen. Ook een rechtstreekse verkiezing van bestuurders – ironisch genoeg het stokpaardje van D66, bij uitstek de partij van de academici – dwingt politici en partijen om veel meer rekening te houden met de stem van lageropgeleiden.


Dus toch meer interactie met de burger, en meer inspraak in plaats van alles door experts laten bepalen. Want dan raak je je draagvlak kwijt, aangezien een groot deel van het volk de experts wantrouwen.

Een voorbeeld is de km.heffing: uitgebreidt berekend door experts. Kastje wordt gemaakt door een bedrijf dat garandeert dat het big-brother-proof is. Oftewel: qua ratio klopt het hele plaatje volledig. Maar qua draagvlak…

Daarom vind ik ook (wat ik ook al eerder zei) dat het CDA dan TOCH maar iemand met iets minder inhoud, maar meer uitstraling moet kiezen. Dat is nu eenmaal de trend van vandaag. Dus dan toch maar Verhagen/ Eurlings denk ik.

Hmm, lang verhaal geworden!
;)
YES YES YES!!!
Eindelijk!

Lekker PVV stemmen, en weg met de kilometer heffing!
Ik snap de strekking van het verhaal wel maar ik zie het probleem niet zo erg.
Als al deze hoog opgeleide mensen dit weten, want die hebben dit ook gelezen.
Waarom doen ze er niks aan dan?
Dat is het probleem, er gebeurt niks, als de “slimste” mensen van Nederland al hopeloos falen, hoe moet het dan verder?
Maar ik las ook al dat het CDA al redelijk wat puntjes van de PVV aan het pikken is, dus het zieltjes winnen is al begonnen.
Maar dat hoger opgeleide mensen soms hele domme keuzes maken mag toch geen geheim zijn?
Mensen die goede keuzes maken zijn mensen die iets doen zonder aan zichzelf te denken, en dat is moeilijk.
Daar zijn er maar heel weinig van, want ja een paar duizend extra’s euro vangen willen we allemaal wel, ook als dat ten koste gaat van andere.
Precies wat ze bij z’n oxfam/novib en andere goede doelen al zeggen.
Er staat een hoog opgeleid persoon aan de macht die dan gewoon even een paar ton per jaar weg tikken en in een dikke BMW of Benz rijden.
Hoe ga je dat uit leggen aan iemand die 1200 euro per maand verdient steeds meer uitgave heeft en dan wel even een paar euro moeten overmaken omdat iemand anders in een ver van je bed show het slechter heeft?
Dan kan je 100 titels hebben, dat gaat je niet lukken.
Als die directeur nou 2500 euro per maand verdient of belangeloos werkt, dan is het uit te leggen.
Maar voor dat geld ga je geen goede mensen vinden, dus kom je in een gemene circel te recht, en uit eindelijk is die Afrikaan de sjaak want die heeft nog steeds geen vers water.
Dat is het gewoon, we willen allemaal meer, meer en meer en vergeten dat we er allemaal samen uit moeten komen.
Iedereen denkt alleen aan zichzelf, als we het zelf goed hebben dan is het goed.
En zolang we zo denken komen we er niet.
Yes :) Nu is het tijd voor de VVD :D
Ik begin mijn eigen partij. Iemand interesse om mee toe doen? Laat maar wat partij punten weten..
Svenska Aeroplan AB
@ Merry: hoho, niet te hard van stapl lopen… Ik zeg ‘meer rekening houden met de wensen van de minder opgeleiden’ en jij maakt er ‘keihard falen van de hoger opgeleiden van’. Niet overdrijven he!

Maar ik snap je punt wat betreft zelfverrijking wel. Dat is en blijft een lastig punt. Als je niet genoeg betaald, gaan alle toppers, die je keihard nodig hebt, weg uit je land. Als je teveel betaald gaat het volk morren…

Ik vind dat onze politici wat dat betreft goed zitten. Kijk eens naar Italië, GB, Duitsland. Wordt veeeeeeel meer verdient door de politici. En dat vind ik ook niet erg, als er maar genoeg tegenover staat!

Die balans is nu zoek in de ogen van veel mensen. Persoonlijk denk ik dat het vooral ligt aan het ‘verkopen van wat je goed doet’. Slecht nieuws verkoopt beter, dus dat zal iedereen onthouden.

Kijk naar Eurlings! Wat die man betekend heeft voor de NL automobilist is niet normaal (wegen aanleggen, inspraakrondjes afschaffen, plannen waar al sinds de jaren ’60 over gesteggelt wordt doordrukken, etc.)!! Hands down de beste minister van V&W ooit! Maarrrrrrrr, dat is allemaal vergeten, men kent hem alleen van de km.heffing…
Svenska Aeroplan AB
@ Toyota Prius:

Combinatie van het volgende:

– In stand houden van welvaart en zorgstaat, CDA
– Sterk economisch en financieel beleid, VVD
– Investeren in kenniseconomie en algemeen opleidingsniveau, D66

Prima toch?
@Svenska Aeroplan AB: Dat zou inderdaad een oplossing kunnen zijn. En ik denk dat het weleens de meest levensvatbare combinatie kan worden.
Mensen walgen van extreem rechts maar kiezen wel elke keer CDA…
Svenska Aeroplan AB
@ nostravinniedus: precies, daar zijn wel wat cliché’s op los te laten: wij-zij gevoel, angst regeert, een gezamelijke vijand creëert eenheid, etc. En Wilders bezigt ze allemaal!

@ prius: klopt, alleen volgens het AD komt een dergelijke coalitie in de huidige peilingen nog 2 zetels tekort… Dus moet nog wel iets gebeuren!
We zitten allemaal wel over Afghanistan te praten maar ik hoor niemand over het Generaal Pardon.

Wat ons dit gekost heeft hoor je niemand over maar ik weet wel dat dit linkse ‘sociale’ gedoe ons lekker de ziektekosten verzekering heeft gekost. Hoe kun je zoveel buitenlandse mensen hiereen halen die nooit ergens aan bij hebben gedragen en vervolgens heel goed weten wat hun rechten zijn en niet wat hun plichten zijn? Het zou voor ons allemaal positief uitpakken met de marktwerking maar politiek Den Haag wil vervolgens wel de marktwerking in de gaten houden dus is er helemaal geen marktwerking.

Verder maakt links autorijden bijna onmogelijk. Kijk maar naar Amsterdam. Zo links als ik weet niet wat en parkeertarieven wat gewoon niet meer normaal is. Op sommige plekken al bijna 8 euro per uur. Ook met dank aan links.

Verder het beruchte kwartje…ook al een links iets waarbij wij genaaid zijn. Ecotax, Generaal Pardon en zo kan ik nog wel even doorgaan. Rechts is ook niet zaligmakend maar vaak wat rechts opbouwd breekt links weer af. En zo is het altijd gegaan.

En dan sinterklaas Koenders. ik vind alle opties mogen besproken worden om te bezuinigen en ook ontwikkelingssamenwerking. Nederland is een van de weinige landen die 0.7 van het Nationaal inkomen afstaat aan ontwikkelingshulp? Zijn we nu helemaal gek geworden. Wij kunnen met ons kleine landje niet de hele wereld financieel steunen.

Ik stem op Wilders want ik vind dat het volk niet gehoord wordt. En ja, het is een protest-stem maar op PvdA, CDA of GroenLinks ga ik nooit van mijn leven stemmen. Die maken alles duurder en maakt het leven van de werkende nederlander onmogelijk.

En ja, ik hoop dat Wilders in het kabinet komt en Wilders wil best wel concessies doen.
Elke discussie over de PVV en elk stuk tekst over de PVV is verspilde moeite en volledig nutteloos.
Ik zou ontzettend verdrietig worden als Nederland dat soort mensen een kiezen. Het zou betekenen dat we in 60 geen stap verder zijn gekomen.
@ mezelf

Nu zonder typefouten:

Elke discussie over de PVV en elk stuk tekst over de PVV is verpilde moeite en volledig nutteloos.
Ik zou ontzettend vedrietig worden als Nederland dat soort mensen kiest. Het zou betekenen dat we in 60 jaar geen stap verder zijn gekomen en geen lessen hebben geleerd uit het verleden.
@JPM:

Waarom wordt PVV vergeleken met 60 jaar terug?

Zijn alle linkse milieuterroristen wel zo geslaagd dan?

Waarom worden deze wel gedoogd in de maatschappij. Wilders zegt in heel veel dingen wat het volk denkt.
@Dennis: Wie zijn dan de linkse milieu terroristen??
Wilders zegt zo veel. Alleen hij heeft polariseren tot een kunst verheven. Hij is verre van een messias waar we hier op zitten te wachten. Het is regeren met het onderbuik gevoel.
We gaan er flink op achteruit als hij het voor het zeggen zal gaan krijgen. Was hij niet voor het idee om de gulden weer terug te laten keren. iedereen weet, dat dat onmogelijk is.
En een stop op het aantrekken van mensen uit bepaalde regio’s van de wereld en Europa. We hebben deze mensen des te harder nodig. Vergrijzing, want hoe moet dit vraagstuk anders opgelost gaan worden?
Want vergeet niet, dat er in landen als Servie, Bosnie, Oekraine. Zeer veel mensen zijn, met een heel hoog potentieel. Hoog opgeleid en zeer gemotiveerd zijn. En graag binnen de EU willen werken of studeren. Moeten ze dit soort mensen dan mis gaan lopen? Ja, want je gaat niet opeens met 2 maten meten.. Daar zijn ze binnen de PVV niet voor.
Verder zal Nederland, steeds meer politiek onstabiel worden. Als ik in het buitenland ben, vraagt men aan mij, wat er nu aan de hand is, in Nederland. We stonden bekend als een stabiel land. Maar minder stabiliteit, schrikt weer buitenlandse ondernemers en expets en ook hoger opgeleide mensen af, om hier naar toe te komen.. En zo kan ik door blijven gaan.
En heel simpel. Als je niet eens wilt debatteren, of het niet kan. Wat heb je dan te zoeken in de politiek?
@ Dennis

Ik heb absoluut geen zin in een discussie over de PVV maar dat jij ‘linkse milieuterroristen’ gebruikt in je stukje zegt al aardig veel over jezelf.
Europa en dan met name Nederland is een koploper op wereldniveau als het gaat om vrijheid en gelijkheid van de mens. Na de WOII zijn we initiatiefnemers geweest om herhaling te voorkomen met de oprichting van EEG en globaal kijkt men naar Nederland als een van de meest open en eerlijke landen ter wereld.
Mensen buitensluiten, anders behandelen en discrimineren omdat ze een andere achtergrond, religie of huidskleur hebben zou betekenen dat we terug bij af zijn.
@JPM:

Dus met andere woorden jij vindt dat er nog veel meer asielzoekers deze kant op mogen komen?
ik ben helemaal niet rasistisch ik reis zelfs heel veel maar bepaalde groeperingen proberen hier bepaalde eisen door te drukken die in hun eigen land niet eens kunnen of mogen.
Daar heb ik moeite mee.

En verder zijn er groeperingen die hier komen hun handje ophouden vervolgens veel geld overboeken naar hun land van afkomst en hebben daar een mooi huisje staan.

Daar heb ik moeite mee. Nederland is een vrij land waar iedereen welkom is maar dan ga je ook werken en integreren en de taal leren.
Niet alleen je hand ophouden en proberen er iets door te duwen.
en niet om het een of ander maar hoeveel moskeeën staan hier en hoeveel kerken staan er in de arabische landen?
In Bepaalde landen lopen de vrouwen al niet eens meer met een Burka of een hoofddoek.

Ook dat vind ik zwaar Middeleeuws en een onderdrukking van de vrouw.

Denk daar maar eens over na. Al eens in Afghanistan geweest? Blijkbaar niet want dan piep je wel anders.
@JPM

Op zich heb je wel gelijk, de PVV is een partij die allemaal dingen uitkraamt, maar of er wat van komt? Het zal moeten worden bewezen. Ik heb liever de VVD (zoals eerder gezegd). Het ergste lijkt mij als GL en SP (in een kabinet) aan de macht komen, deze partijen zijn voor belastingenverhogingen en jagen zo veel hoogopgeleiden het land uit.

En nogmaals: we zullen zien wat de kiezer wil :).
Nog een toevoeging, hopelijk dat mensen gaan stemmen zonder oogkleppen op. Met andere woorden, actie, reactie. Stem wel overwogen. Als je PVV stemt, denk eens goed na, wat je stem teweeg brengt. Het is leuk om voor ze te kiezen omdat ze tegen de kilometerheffing zijn. Maar dat is nou niet een wel overwogen keuze.
Ik denk dat velen dat vergeten. Wat je stemt is je eigen keuze, maar denk goed na.
@ Prius:

ik stem heel overwogen en heb mijn besluit genomen.

CDa/PvdA/CU hebben ons ook niks dan puinhopen gebracht.
@ prius en JPM: inderdaad. Als de PVV aan de macht komt ben ik vooral bang dat hij NL teveel wil isoleren. Niet handig, voor een land dat afhankelijk is van im- en export!

@ Dennis: ‘De tegenstelling tussen hoog- en laag opgeleiden is het duidelijkst op het terrein van immigratie, integratie en internationalisering. Hoogopgeleiden hebben een kosmopolitische oriëntatie en zijn veelal voorstander van ontwikkelingshulp, open grenzen en een multiculturele samenleving.

Laagopgeleiden zijn juist nationalistisch ingesteld en hebben een sterke behoefte aan een monoculturele aanpak waarin de Nederlandse identiteit en cultuur vooropstaat.
Hoogopgeleiden vinden dat immigratie ons land heeft verrijkt, lager opgeleiden ervaren die juist als een verarming.

Hoger opgeleiden zijn veelal voorstander van verdere Europese eenwording, lager opgeleiden vinden dat die veel te ver is gegaan’

bron: http://www.kennislink.nl/publicaties/kloof-in-opleidingsniveau-levert-gevaar-voor-democratie

Lees maar eens, goed stuk!
ach jee ..
krijgen we weer stem-adviezen van de “anderdenkende zijn dom” kliek ..

dat zogenaamde “hoger opgeleide volk” ..
@Saab:

Ik snap je verhaal maar Wilders heeft al wel gezegd dat hij wel wil meewerken en ook concessies wil gaan doen. En ik hoop dat hij het gaat doen.
PvdA en CDA hebben ook genoeg kiezersbedrog gepleegd.
@ Saab:

Heel goed stuk! Weet je wat ik nu heel er gvind is dat de PvdA roept dat de rest van de partijen de koppen bij elkaar moeten steken om te zorgen dat Wilders niet aan de macht komt.

We zijn toch een democratie? Het volk kiest toch?
@ Dennis

Ik wil geen inhoudelijke discussie omdat ik dat minderwaardig vind.
Ik laat iedereen vrij in zijn of haar mening echter zijn de achterliggende gedachtegangen wat mij betreft verontrustend en beschamend.
@JPM dat is jouw mening.

Ik respecteer jou mening en verwacht niets anders van jou.

Dus je hoeft niet te beginnen over beschamend. Want dan respecteer je een andere mening niet en dat is hetzelfde wat er 70 jaar geleden in NL gebeurde!
Die kilometerheffing komt er vroeg of laat toch wel, het wordt nu alleen iets later.
@ Dennis: inderdaad een goed stuk. En ook ik vind het belachelijk dat de PvdA de PVV, en daarmee een grote groep kiezers, bij voorbaat uitsluit. Wel denk ik nog steeds dat ze dat zelf doen, ik zie de PVV niet in staat een regeeraccoord te schrijven, zeker niet met de gevestigde partijen!

@ lincoln: je moet dat stuk van kennislink eens lezen, dat belicht to ECHT beide kanten, wat ik ook probeer te doen. Zelfs een cynicus als jij kan het denk ik alleen maar eens zijn met dat artikel…
@Svenska_Aeroplan_AB:
vrij naar de laatste slavendrijver van nederland (Joop den Uyl) ..

iedere blanke heeft recht op eeuwige student zijn ..
laten we maar wat zwartjes importeren voor de tyfusklusjes ..
@ lincoln: ja, en de strekking van deze quote is???
@Svenska_Aeroplan_AB:

dat nooit iemand verder kan rekenen dan 1+1=2 ..
maar dat die formule al te moeilijk blijkt voor iemand die pretendeert dat wel te kunnen ..
YES! Uitstel! (Ik denk dat het gewoon zo moest zijn zeg maar;))

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).