Volvo C70 facelift opleuken kan met Heico

Auteur: , 36 Reacties

De facelift from hell begint inmiddels wat te wennen, maar helemaal passen doet hij nog steeds niet. Kan Heico daar wat aan verbeteren? Allicht, maar voor de mooi zou ik hem nog steeds niet nemen.

Speciaal voor Geneve heeft Heico hier samen met Volvo Zwitserland aan gewerkt. Verlagen, sportuitlaatje en leuke velgen. Mooi detail is dat de velgen dit keer ook echt een voordeel in het onafgeveerde gewicht opleveren. Tuners hebben er nogal een handje van ‘mooie’ maar loodzware glimdingen te monteren, maar daar houdt Heico niet van. De 20″ Volution X velgen zijn gesmeed en wegen 15-20% minder dan Volvo’s eigen lichtmetaal. Last but not least hebben ze een onwijs cool gave nieuwe schakelpook bedacht. Het ding heet Thonet en je kan er zo doorheen kijken!

Op het technische vlak levert Heico een sperdifferentieel voor de handgeschakelde T5. Met de sportveren kan de auto tot 3cm worden verlaagd en er zijn vier-zuiger schijfremmen verkrijgbaar. Voor de diesels heeft Heico ook een nieuwe ECU upgrade liggen. Meer zien van de C70 kan in de video, op Autojunk.

Badass Volvo

Hip versnellingspookje

Vier uitlaten voor vijf cilinders?36 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Prachtige auto!! :D en zo ziet ie er nog beter uit :D
Vindt de C70 over het algemeen al subtiel, de facelift van voren wat minder geslaagd. En die uitlaten maken het er ook niet mooier op.
die pook is wel echt supervet(H)
mooie pook!, past bij die middenconsole.. en ik vind die neus nu eigenlijk wel erg mooi hoor ^^
*GAAAAP*

Ohh, logisch… Volvo..
Doe mij die maar. De C70 blijft een mooie auto. En in tegenstelling tot velen, vind ik de facelift best geslaagd
Ik snap toch echt niet waarom AB steeds wéér opnieuw Volvo loopt af te zeiken.. De facelift is echt wel geslaagd! De auto ziet er toch veel volwassener uit dan voorheen? Er zit tenminste wat vorm in nu. Maar ja, voor de heren die hier deze blog met “kritische” informatie vullen, zal alleen de German power goed genoeg zijn. Kwestie van wat stoer te doen bij hun blogvriendjes zeker?
@Mineraal: jij bent gewoon echt heel slecht geinformeerd… en heel erg bevooroordeeld ook, misschien simpel vooral.
@Mineraal: FYI – U spreekt poep!
Velgen en pook is mooi maar de rest is :roll: het blijft een dames of – kappers karretje
Voor zover het mooie ingetogen stijlvolle merk dat Volvo heette. nu echt een “vulva” auto, ja! sjonnies likkebaarden ervan.
+ 1 voor volvo! super gave neus.
@Mineraal

Groot gelijk! Natuurlijk is smaak wel een kwestie van…. smaak! Maar daarentegen is de verafgoding van Duitse auto’s hier op de site wel verschrikkelijk.
Deze Volvo is gewoon prachtig. Nog mooier inderdaad dan zijn voorganger.

Maar wat voor deze site geldt:

De site zal pas echt PREMIUM zijn (om in Autoblog-termen te spreken), wanneer het niet haar mening zou doordrukken in de geschreven stukken. Eigenwijsheid is goed, beoordeling gewoonweg dom, richting je doelgroep.
Ik vind die nieuwe facelift ook wel geslaagd en die vijf spaaks velgen misstaan zeker niet. Wat het nut van het filmpje is snap ik wel niet helemaal, of hebben ze soms ook wat aan het dak mechanisme aangepast? Het enige wat ze laten zien is hoe het dak open en dicht kan, gaaap.
Alwood en Volvo afzeiken?.. :|

Dat is toch behoorlijk zeldzaam te noemen.

Zal hij dan best een goede reden voor hebben.
prachtige auto , wat mij opvalt die mensen die deze pagina’s er opzetten lees ik steeds geen mooie auto , of ik kan het geen mooie auto noemen , nou wil ik eens weten wat voor auto je tijdt.
@2010:

Mijn naam zegt genoeg. ;)

Ik ben zelf meer fan van oudere Volvo’s.
Echt een facelift dat je irl moet zien denk ik. De C30 is me nl ook wel meegevallen. Best nette tuning verder
Ik heb de facelift intussen in the flesh gezien. Helaas werd mijn fotogevoel bevestigd. De manier waarop de mistlichten in de voorbumper zitten is Volvo onwaardig, zowel qua algemene vorm als qua afwerking. ‘k Had het gevoel of ik naar een goedkope Koreaan aan het kijken was (waarmee ik verder niets bedoel). En de achterlichten zijn ook eerder rommelig – zeker als je het vergelijkt met hoe mooi ze dat opgelost hebben bij bvb. de XC60 of de S80. Jammer, want het interieur van de C70 is dan weer een pareltje. Het exterieur is een niet al te best geslaagde poging om de C70 op een goedkope manier aansluiting te laten vinden bij hun nieuwe designtaal. Blijven voor mij over: de BMW 1 cabrio en de Saab 9-3 cabrio. Ienemienemutte…
@BaRa:

Ik zou voor de Spyker gaan. ;)
Geslaagd! Niet te patserig, niet te saai.. Nice work! Maakt het een iets minder 50+ auto van, maar dat imago heeft volvo eigelijk toch al van zich afgeschudt
voorkant deed me meteen denken aan lexus is. die ik overigens mooier vind. :p
Mooiiiii :o geef mij maar liever dit i.p.v de gedrochten die spyker creëert. :)
Deze ziet er echt goed uit!!
Lekker sportief.. Mooie wagen…
doodzonde van dit standaard prachtige model…
Ziet er echt niet uit, en die mistlampen maken het HELEMAAAAL lelijk!
Ik heb de facelift altijd al mooi gevonden. ik geef echter wel de voorkeur aan de pre facelift voorkant. die was gewoon meer volvoachtig.
OT doe mij maar z’on versnellingspook
Leuk hé? Zo’n dak…
Oeh sexy :D
Volvo-tuning. Hm, eigenlijk nooit bij stilgestaan dat het mogelijk was. Verrassend. Omdat het zo zeldzaam is, staat het wel leuk. Maar meer moet ik er niet van hebben.
Leuk ding, Uitlaten beeeetje overdreven..
dit ziet er helemaal niet slecht uit!! Ze hebben het heel goed gedaan! Vooral de pook, wat ziet dat er super uit :-)
heico is wel een echte grootheid op gebied van volvo tuning. soms een beetje over de top, maar wel weer eens wat anders dan bij de duitsche tuners.
lekker Lancia he haters? Maar het is ‘echt’ volvo hoor!
De facelift is echt niks mis mee! en dit tuningssetje is erg dik!!! :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).