DEFINITIEF: GM laat HUMMER ten onder gaan

Auteur: , 92 Reacties

Het is over en sluiten voor de Amerikaanse bouwer van GigaAuto's. Het is moederbedrijf GM niet gelukt om HUMMER aan de Chinezen te slijten. De regering in Peking heeft namelijk volmondig NEE gezegd tegen de overnameplannen. Vaarwel, ooit zo populaire mastodont van de autoindustrie...

Ze waren al een tijd in onderhandeling met Tengzhong en even leek het erop dat de deal rond was. Er werden zelfs weer H3’s gemaakt. Maar de productie werd daarna weer eens stilgelegd. Voor goed, blijkt nu. Officiële details rondom het afblazen van de deal zijn niet bekend, maar volgens diverse bronnen zit de Chinese overheid helemaal niet te wachten op die milieuvervuilers uit het westen.Het zou niet passen in de overheidsplannen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

GM gaat nog wel even door met onderdelen leveren en garantieclaims worden ook nog afgehandeld. Maar daarna is het voorgoed gedaan. Voor de liefhebbers hierrr nog een Top10 van lelijke Hummers. Foto’s van de welbekende HUMMER-limo’s op Autojunk. In de comments is er gelegenheid tot afscheid nemen. Alwood staat bij de cake. Robbie komt langs met koffie en thee. R.I.P.

Met dank aan iedereen voor de tip!92 reacties

Viktor Muller als de gesmeerde bliksem naar de VS en koop Hummer er ook nog even bij! Is een prima bedrijf met veel potentie en je kunt op die bodemplaat mooi een Spyker Suvje bouwen! Hup vic! Wij staan achter je!
Opgeruimd staat netjes.
Ik heb helemaal niks met Hummers, afschuwelijke patserbakken. Maar daarmee was het wel een statement, het was onderscheidend tegenover de rest van de automobielindustrie. Ik zal ze ergens wel gaan missen…
@Citrofiel: gelukkig rijden er nog genoeg van die krengen rond om ons er zo nu en dan aan te herinneren ;)
Hier met die cake en koffie :D

Huh? Ow ja, rip Hummer.

Nou, koffie en cake graag :D.
Joepie!

Doei lelijk wanstaltig gedrocht van de eerste orde voor smaakloze cultuurbarbaren die ofwel de golfoorlog cool vinden of eigenlijk altijd Ken hadden willen heten.
Eindelijk.. hier zat ik op te wachten!
Even naar de winkel om iets lekkers te halen een daarna een feestje vieren ter ere van dit :D
Een mooi staaltje van Darwin’s evolutietheorie
De H2 had wel veel offroad potentie wat ik er nog leuk aan vond maar hij is natuurlijk veel te lomp om echt uit te blinken als een Wrangler en te onpraktisch om te gebruiken als werkpaard zo als een pickup truck
De H1 was veel ruiger maar dan ook weer een verzwakte versie van de originele AM General
misschien een colector’s item die nog iets oplevert binnen 25 jaar
Super! Weg met die containers op wielen!
Tja, het zou jammer kunnen zijn omdat Hummer een onderscheidend merk was… Maar de Hummer’s terreinkwaliteiten vielen natuurlijk in het niets bij die van de Humvee. Dus eigenlijk vind het ik het niet erg jammer dat Hummer zal verdwijnen. Het waren gewoon pooierbakken zonder “unique selling points”.
En terecht! Koffie zwart suiker en een plakje cake graag.
Tsja, maar wat moet je nu kopen als je geen verstand hebt van auto’s, maar wel (te) veel geld???
@ 406 v6

haha prachtig en waar. Een zekere mate van uitbundigheid mag, maar er zijn grenzen en ook zoiets als goede smaak. Spyker: Ja Hummer: NEE
Zonde, zonde, zonde…

Hummer R.I.P.
Ik zat vandaag een documentaire van Jelle Brandt Corstius te kijken. Het is een 24 uurs docu over Rusland. Deze docu werd in 2009 gemaakt. Maar wat rijden daar een hoop Hummers rond.. lol..
Wat moeten ze nu in Rusland?? ;)

Verder, ik kan er niet wakker om liggen. Nooit mooi gevonden en het was gewoon de ultieme patser bak. Als je toch de bagger in gaat neem dan een MB G Klasse! Of als je iets uit de VS wilt, een Jeep Wrangler Rubicon.
vind het ZONDE

vond het altijd machtige wagens :(
Hmmm, nou misschien kan Victor Hummer ook nog even meepikken. Saab was tenslotte ook al ten dode opgeschreven door GM en hij haalt er meteen een mooie basis voor de Spyker SUV mee in huis. Een echt win-win scenario dus!
@wouter: Mag toch hopen dat de Spyker suv op een stijver onderstel zal staan.

@six-trey: De h2 was toch juist vreselijk Offroad?
(niet dat die onroad echt goed was natuurlijk)
@Donstil:
hij was minstens even goed als een landcruizer of defender alleen door zijn hoog verbruik en zwaar gewicht voledig nutteloos
Oh, wat jammer nou… *proest* …echt zonde van zo’n mooi automerk!

Ghehe, eindelijk zijn we er van af, hummers zijn niet meer van deze tijd. Zo blijkt maar weer dat Darwin gelijk had met zijn evolutietheorie, ze zijn niet in staat om te concurreren met de huidige ‘vijanden’ en moeten dus het veld ruimen.
*pinkt een traantje weg* Ik vind het toch jammer. Zo’n Hummer is gewoon lekker fout en juist daarom vind ik dat ie bestaansreden heeft.

Nu zijn er veel die er geen traan om laten, maar wacht maar eens tot we een generatie verder zijn. Dan denkt iedereen melancholisch terug aan de dagen dat we met een dikke kar konden rijden ipv die stomme hybride’s.
Nooit graag gezien.. Het was echter wel ‘the american car’ doordat het groot, overbodig, veel te dik en enorm dorstig was.
Maar het was wel een statement en een automerk ten onder zien gaan is nooit prettig als autoliefhebber.
RIP Hummer, misschien herrijs je terug uit de doden.
Huh ? We hebben de Cadillac Escalade toch nog ? ;-)
@Megakix: O ja…. en Cadillac komt weer naar Europa..
eerst al het nieuws van de alfa en dan dit nog kan het nog slechter?
jammer..
ik hield wel van ze

maar hoe zit t nou eigenlijk met t leger die die Hummers nodig heeft om mensen mee te vermoorden??
of ben ik nou zo dom?
@Flamingo: Hummer heeft niks te maken met de M998 van AM General. Dus om je laatste vraag te beantwoorden: Ja. :P
onee zijn humvee’s
nou dan kopen we die toch..
Koffie en cake, is dat alles? Dit moert gevierd worden met champoepel. Hummer is een overgebleven symbol van een wereld die sinds september 2007 niet meer bestaat. Maar treur niet we hebben ook nog dat Russichse ding met walvis leer.
Nou ik zou zeggen R.I.P.
Vind het toch wel jammer dat Hummer voorgoed! weg gaat.
ik vindt het echt jammer, toch een uniek ding tussen de grijse duitse massa, dit bewijst nog maar eens dat AB vol zit met grijse muisen, anders of uniek zijn mag blijkbaar niet meer, en dan maar verwonderd zijn dat de chinezen alleen maar copieren en dat alle audi’s op elkaar lijken, jullie vragen erom, kortom hummer met veel weemoed RIP (sorry voor de spelfouten)
Alwood heb je ook aardbeiencake?
Quicknick1987
Dit is nog eens goed nieuws! :-) Als Hummer was overgenomen dan had het vrijwel zeker alsnog ten onder gegaan, ik denk niet dat deze auto’s nog goed te verkopen zijn in dit groene anti CO2 hippie tijdperk ;-)
Laat de klokken luiden (bim bam)

Naja..zonde, waren totaal ongepast en daarom leuk om te zien. Ik voorspel:

Over 30 jaar is het een klassieker die ons herinnerd aan de tijd net voor de crisis, waarin alles mogelijk was.

Wie helpt me herrinneren? Truwens..geef mij ook maar een kopje thee met plakje cake dan..
Hm itt Saab doet dit me echt helemaal niks..
GM is lekker bezig liever alles kapot laten gaan dan verkopen.
Boeiend, hummer had vijf jaar geleden al gekapt moeten zijn na 1000 stuks van de h2.

Ding kostte toch geen drol om te produceren, kijk maar naar wat het is.
img src=http://www.quotenet.nl/hummer-doet-auw.jpg
meeste van jullie kan nog niet eens een velg van de hummer betalen ,, als jezelf een hummer hebt doe je wel lijp in je bakkie
Hummer is gewoon een bazen auto tuurlijk is mijn voorkeur voor de chayenne of land rover ofzo maar hummer is gewoon mooi bakkie vooral de H2
Hummer vond ik altijd al bummer..
in die paar jaar dat Hummer bestaat ..
weet IEDEREEN ter wereld wat een Hummer is ..
zonder reclame te hoeven maken ..


doet niemand ze na ..

o,ja .. en dat eeuwige bashen is voor retards .. retard ..
@lincoln:

Zonder reclame te hoeven maken? Zeker de Golfoorlog, begin jaren ’90, vergeten…

Een reclamespot voor de Amerikaanse wapenindustrie die een paar maanden duurde…
@Sharp: ff je historie bijbrengen aangezien ze dat in Nederlandse scholen niet meer doen. De eerste golf oorlog duurde maar 44 dagen .. en dat was vooral een oorlog die uit de lucht werd gevoerd. De grond oorlog duurde maar 100 uur.
@Bob:

Hoeveel dagen zitten er in een maand? Misschien moet jij daar maar eerst mee beginnen om vervolgens over te stappen op “historie”. Trouwens, in het Nederands heet dat “geschiedenis”.

@lincoln:

Dat jij je computer hebt aan gekregen. Applausje voor je zelf.
@Sharp: de correcte spelling voor Nederands is trouwens Nederlands.
@Sharp:
ik wou dat ik “boring” als reply kon schrijven ..
maar zelfs daar is het te boring voor ..
De meeste hier hebben volgens mij nog nooit een hummer gehad van een vriendin … maar goed .. de meeste hier zijn ook niet echt goed in Amerikaanse slang ;)
Ik zal ze niet missen, sorry.
zal het niet missen misschien de H1 maar de rest echt niet
en omdat het bijna middernacht is was dat het laatste commentaar voor vandaag van Bob. Ciao en tot morgen.
Jammer, misschien heeft Victor nog interesse?
Beter dat ze ten ondergaan dan dat ze het verkopen aan die Chineese :P
Goede zaak, zijn we daar toch ook al weer van af.
@ lincoln: Amen.
@Lincoln:
‘o,ja .. en dat eeuwige bashen is voor retards .. retard ..’ –> Waar héb je het over?? Misschien zit ik te weinig op internet, woon ik nog niet lang genoeg in Amerika, of ben ik gewoon dom, maar ik kan hier he-le-maal niks van maken!

Verder ben ik net als de rest van weldenkend NL gewoon blij dat het merk verdwijnt. Check trouwens die advertenties rechts, staat dr 1 te koop, HUMMER H2 6.0 V8 EXCLUSIVE LPG/G3, hahahaha, op LPG!! Met het verbruik van dat ding kan je elke 10km tanken of je hebt zo’n enorme gastank nodig dat je hem op een karretje achter je moet auto hangen!
@B // //:
zal je een voorbeeldje geven dmv een vraag ..

hoeveel consumeert de H2 meer dan een europeese concurent ??
weldenkend mensch ..
Dit is wel jammer nieuws…
Ik heb Hummers altijd wel weten te waarderen…
Het waren grote en onverantwoorde bakken, maar echt oersterk.. (getuige ook de military h1…)
Het was leuk zolang het duurde, maar zal de Hummer niet missen.
JAAAAAAAH
Eindelijk
Het werd tijd…
Beetje hypocriete reacties. Als 1 of andere Duitse tuner een Cayenne of een Mercedes G mismaakt is het allemaal prachtig, maar de Hummer vindt iedereen vulgair blijkbaar. RIP Hummer en bedankt voor al die jaren het tegen de schenen schoppen van onze hypocriete groene medemens.
Ach.. je weet het maar nooit.
Saab werd een paar maanden terug ook vaarwel gezegd, totdat plots Spyker daar was! Wie had dat verwacht? Ik niet!
Moet Spyker deze ook niet overnemen?
@Plof:
Wat jij misschien niet weet is dat de meeste autoliefhebbers helemaal niks moeten weten van tuners, dus dat iedereen getunede Cayenne’s of G’s mooi vind is niet helemaal waar. Als je Hummer niks vindt is dat dus niet hypocriet.

@Lincoln:
Hummer V8: 21.2/100km
BMW X5 V8: 12/100km
Oftewel de Hummer gebruikt bijna 2x zoveel als een willekeurige Europesche concurent. Maar waar het mij om ging was dat het vooral erg grappig is om zo’n ding op gas te rijden ivm het feit dat gas meer verbruikt als benzine en je dus met een hoog benzineverbruik (1:4,7) een extreem hoog gasverbruik hebt…
@B // //:
aangezien ik ze nooit zie rijden is die 1 op 5 fictief ..
aangezien mijn CL 500 ook 1 op 5 rijdt vindt ik het niet echt schokkend ..

maarja .. onpraktische klote dingen zuipen altijd veel ..

anno 2010 blijf je nog steede lachen met een Panda ..
@ lincoln; uitgelachen in een panda denk ik?
@Mr. V8:
alleen door ijdele sufkutten ..
en als je daar door uitgelachen wordt ..

dan weet je zeker dat je goed bezig bent ..
’t Is mijn soort auto niet, maar deelt de gemiddelde hummer het platform niet met andere nog steeds te kopen GM producten? Dan is het niet meer of minder dan het rationaliseren van het productaanbod, om zo kosten te sparen. Lijkt me prima, zeker omdat de verkopen van dit soort auto’s toch al behoorlijk terug gelopen is.
@Laurens:
alleen de H3 maar die verkoopt toch niet dan kunnen ze die platforms beter gebruiken voor Tahoe’s of Escalade’s die wel verkopen. De H1 en H2 zijn voledig ontworpen en gebouwd door het amerikaans leger (AM General) een kwestie van hun contract stopzetten is het dus
Het lelijke eendje
Dan ga ik er nog rap ene kopen aan een dumpingprijsje!
Het lelijke eendje
Ik zie geregeld eenn Hummer in België (Vlaanderen).
Wat gebeurt er met de militaire voetuigen? Een nieuwe toeleverancier voor de armed forces?
@PCCB: GM/Hummer heeft nooit militaire voertuigen gemaakt. En GM/Hummer heeft niks (meer) te maken met AM General, die de HMMWV nog steeds produceert.
GM presteert het om elke kans, elke mogelijkheid, elke weg om maar een eurocent winst te maken, te verknallen.
Zo had GM het merk Hummer al even geleden voor veel geld kunnen verkopen: wilde men niet (ze vonden de prijs – zeer onbegrijpelijk – destijds te laag).

GM = dead man walking (maar dat roep ik al een tijdje :) ).
@Turbo: Vreemd hé, met die Lutz aan het hoofd.. ;)

OT: Eerlijk is eerlijk.. Lelijke hokken met een matig rendemnt + het feit dat ze godsonmogelijk brandstof zuipen, bij welke snelheid dan ook.

Een erg stoere verschijning.. Dat wél.

@lincoln: CL500? Ik dacht dat je hem zou wegdoen? :)
juist
De H1 heb ik altijd heel cool gevonden, dat blijft een icoon! Maar die was de laatste jaren toch al uit productie geloof ik.
Heb vroeger nog in de eerste H2 van Nederland gezeten, als klein jochie heel indrukwekkend. Maar dat was toen.
Ik zal het verder niet heel erg missen.
eindelijk
Opgeruimd staat netjes!

Ze waren oorspronkelijk voor het leger gebouwd en daar hadden ze ook moeten blijven.

Mvg,

Remon
Echt spijtig jammer :( De H2 was gewoon nog lange tijd mijn favoriete auto! (totdat ik er achterkwam dat er maar 1 merk is wat er toe doet: Mercedes-Benz :P ) Ik zou er nog altijd 1 willen.
Aan al die mensen die juichen: FUCK OFF! ik ben helemaal geen fan van Hummer maar leer er gewoon mee leven! Als Audi zou ten onder gaan zou geen ene gebrainwashte premium-aap liggen juichen, zielig gewoon…
Ach man, Hummer was na de H1 al dood.
Die was echt cool. De H2 had nog wel de imposante looks, maar was al een stuk toegankelijker en de H3 is nog steeds vrij groot als babyhummer maar ziet er uit als de nageboorte van de H2. :?
R.I.P.

Jammer, want de wereld wordt er leuker op als er rare auto’s ter wereld komen. Zoals de Hummer, maar ook die kar van Khadaffi.
Je hoeft ze niet te kopen!!! Maar je (ik tenminste wel) kunt er om glimlachen of kotsen.En idd. een prestatie van formaat (hmm) om met zo weinig inspanning van GM, zoveel bekendheid te genereren.
Hoewel men niet mag vergeten hoe vaak er een Hummer opdook in Cribs of muziekvideo’s van rappers.
Dat heeft ook bijgedragen aan de bekendheid van de auto…

Ik haal morgen nog een modelletje. Waarschijnlijk in schaal 1 op 24, anders wordt het ding te groot voor mijn vitrinekast… :mrgreen:
spijtig dat het weg is
maarja het was toch al een beetje verneukt met het weggaan van de H1
Beetje tendentieuze kop boven dit topic. Lijkt nu alsof GM een keus had…
Dit snap ik niet. Hoe kan zo’n ‘stoere’ auto onvoldoende afzet hebben? Natuurlijk niet in het groene Westen, maar ik dacht toch wel in het niet zo groene Oosten. Dit is de eeuw voor opkomend, welvarend Azië en wie maakt zich daar nu druk over het milieu? Zeker als je het gemaakt het wil je het zo breed mogelijk laten zien (zo’n 2 meter ;) Volgens mij hadden ze met juiste marketing nog heel wat kunnen afzetten de komende decennia. Wie zal het nu zeggen..
Eindelijk
Nu nieuw bij tellsell roze tupperware doosjes met de looks van een hummer u betaalt voor dit afschuwelijk lelijke exemplaar geen 30 euro maar slechts 1 euro 99
Ahh… Toch ga ik later proberen om voor mezelf een mooie H2 te bezitten! Want dat waren toch wel hele gave auto’s zeg…
sinds wanneer rijdt barbie met een hummer ???? anders wel een leuke kar… behalve de kleur xd…
Ik ken die Hummer niet veel goed, maar die GM peaples moeten ff normaly doen! Eerst Pontiac, nu Hummer en straks is Saab ook nog aan de beurt! Zijn ze wel lekker?1

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).