Gemballa vraagt faillissement aan

Auteur: , 44 Reacties

De soap rondom Gemballa gaat door, woordvoerders van het tuningbedrijf hebben bevestigd dat de vrouw van Uwe Gemballa inmiddels het faillissement heeft aangevraagd.

De vrouwelijke wederhelft van Uwe (Christiane) heeft de faillissementsaanvraag van “Gemballa Automobiltechnik GmbH” via een advocaat ingediend. Zij zou de volmacht hebben gekregen van haar man, zo verklaarde de woordvoerder van de rechtbank in Ludwigsburg. Het bedrijf heeft ongeveer veertig medewerkers in dienst, het is nog onduidelijk wat daarmee gaat gebeuren. Volgens woordvoerder Ekkehard Krebs is het bedrijf nog steeds actief: “The company is still operating, still working.”

Het is nog steeds onbekend waar Uwe Gemballa is. Op 8 februari kwam Uwe aan in Zuid Afrika (Johannesburg). De volgende dag zou zijn vrouw Christiane een telefoontje van Uwe hebben gekregen, waarin hij vertelde dat hij “een ongeluk” had gehad en dat ze even 1 miljoen euro moest overmaken. Daarna bleef het doodstil vanuit Zuid-Afrika.

Volgens carsuk.net is vorig jaar december (2009) een nieuw bedrijf gestart, met de naam “GEMBALLA Sports Cars GmbH & Co. KG.” Er is slechts 1 aandeelhouder, dat is de 79-jarige moeder van Uwe (Edith Maria Margaretha Gemballa-Jauss). De laatste keer dat de gegevens van de BV zijn gewijzigd, was in 5 februari 2010, vlak voordat Uwe naar Afrika ging…44 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
dat riekt hier naar fraude, en ik riek dat niet graag… :-)

You can run, but can’t hide!
@de jos: Het is inderdaad een raar verhaal… Er hangt inderdaad een luchtje aan…
edit: dank u, is inmiddels gefixt

maar een raar verhaal verder, en volgens mij klopt het ook nog van geen kant :? (niet jullie verhaal, maar dat van Uwe)
Taxfraud! ???
“De vrouwelijke wederhelft van Uwe (Christiane)”
Hebt ie dan ook nog een mannelijke wederhelft? :p
Raar verhaal inderdaad… Maar 1 ding id duidelijk denk ik, het stinkt… :D
heel vaag..
Dat krijg je als je gaat wisse…
In het begin was het nog geloofwaardig maar nu lijkt het meer en meer op een vies verhaaltje inderdaad ja.
Miereneuken: De laatste keer dat de gegevens van de BV zijn gewijzigd, was in(OP) 5 februari 2010, vlak voordat Uwe naar Afrika ging…
integralechubasco
@gregbem
1 ding is duidelijk, het is onduidelijk..
vrezelijk :(
edit: originele schrijfwijze
dit stinkt…
ik begin nu toch echt iets te ruiken…
Er klopt inderdaad iets niet aan. Alleen raar dat hij er niet aangedacht heeft dat zijn acties in de (auto)pers gevolgd zullen worden want hij is en blijft toch een redelijk bekend figuur.
En als er een ding is waar je de aandacht niet op wilt vestigen is het wel fraude.
heel raar…
Wit Was Praktijken :D

Nu hij zijn doel heeft bereikt, Begint hij een lekker leven in Zuid-Afrika

Waarom zou je anders eff 1 miljoen euro overmaken ? Gemballa is nu weg. blijft voor jaartje of 2 zo. en dan opent hij gewoon een nieuwe en begint het rondje opnieuw.
Complot 1.
Uwe wil van zijn wijf af en gunt haar geen knaken. Als zijn mama aandeelhouder is in de nieuwe tent valt er niks te claimen.
Complot 2.
Een boze klant wil rechtszaak aangespannen en en door faillisement krijgt hij niks. Uwe gaat lekker verder met mams als aandeelhouder, valt bij hem persoonlijk niks te vorderen. Hij schuilt in Afrika.
Complot 3.
Uwe moet nog belasting betalen en zit ondergedoken.Laat tent klappen en blijft via mams zijn business doorzetten.

Iemand anders nog ideeen?
Hmmm, ff bij die moeder verhaal gaan halen?
ik vertrouw die moeder niet .. takkewijf ..
@lincoln: hahaha
@lincoln: Ja die moeder he! Wie maakt nou zijn 79-jarige moeder aandellhouder van zijn bedrijf.
Ik weet niet wat er aan het handje is, maar het is in iedergeval niet pluis!
Is hij familie van Jan Wolbers?
hmm
nieuwe start?
Klopt toch iets niet van. Heb het artikel gelezen op Carsuk en de moeder is volgens het artikel de enige aandeelhoudster van het nieuwe bedrijf met 1000€ ingebracht kapitaal.
Nu is deze vennootschapsvorm (Gmbh & CO. Kg) een uitzondering van een personenvennootschap waarvan de aansprakelijkheid en de bedrijfsvoering NIET door een natuurlijk persoon verloopt maar door een GMBH (zoals Gemballa).

Eigenlijk een onduidelijke constructie in dit geval maar toch met enkele voordelen voor de nieuw gestarte onderneming.
Een ding is zeker, het zaakje stinkt en er komt nog een staartje aan.
Heb juist de statuten ingekeken en Gemballa is de eigenaar van het nieuwe bedrijf en de moeder slechts een commanditair (limited) vennoot:

Personally liable partner: Gemballa Verwaltungs GmbH, Leonberg, Germany (Stuttgart HRB 252730)

Limited partner (s):

Gemballa-Jauss, Edith Maria Margaretha, nee Hoffmann, Leonberg, * 10.10.1930, deposit: 1.000,00 EUR
Ratten stinken ofwel onkruid vergaat niet….beetje de Kroymans-bink proberen te blijven, maar wel 40 mensen op straat (met gezinnetjes)…Kroymans en Gemballa = loosers !
Belasting fraude of iets dergelijks. Uwe Gemballa pakt het “slim” aan. En doet alsof hij vermist is, vervolgens laat hij zijn vrouw de huidige Gemballa bedrijf failliet gaan.

Hij blijft lekker op vakantie in Zuid-Afrika en laat zijn moeder zogenaamd “eigenaar” worden van het nieuwe gemballa bedrijf …

GELDWASSERIJ :P wat een boefje
Zoo das zwaar klote…! Was echt een van de vetste tuning bedrijven en zeker op het gebied van Porsches!
@Megakix: Gezijk op Kroymans altijd.. Denk er eens aan hoeveel mensen er überhaupt een baan hadden dankzij die man. Daarbij komt dat Frits Kroymans dankzij het faillissement zelf ook het grootste deel van zijn vermogen heeft verloren..
@Stefan: Stefan! Nederlands niet goeiste vak jou??

Gezijk ?!?!? is met een korte ei… maakt niet uit maar als je zeikt op andere.. eerst even goed leren schrijven
@demoder: LOL vooraleer je kritiek levert op anderen hun schrijfwijze pas de jouwe dan ook ff aan… ‘goeiste vak’… wat voor taal is dat nou weer.
stopwearingpants
@xilver: aap hij doet hem toch na..(FAIL)
@xilver: Jij kent de regel ” nederlands niet goeiste vak jou ” zeker???? is een uitdrukking voor iemand die niet zo goed is in onze moedertaal….Dus kritiek is volgens mij rechtvaardig…..

En stopwearingpants !!!! thanx you get it…
@Stefan: verantwoordelijkheid stopt niet op het moment dat je een bedrijf (probeert) groot te maken (met alleen maar geleend geld….), maar óók als ‘de nood aan de man’ komt en je de gezinnetjes ziet áchter de werknemers…en dáárvoor jezelf een echte man betoont. Overigens heeft hij geen vermogen verloren, alles was geleend…en van dat geleende heeft hij (zie eerdere blogs) nog iets van 750 achterover gedrukt. Me dunkt dat ik soms wat furieus schrijf over deze ‘outlaw’, maar hem ‘dekken als een homo’ lijkt me te ver gaan toch ? ;-)
waarom zou hij dit in godsnaam doen…???? maar dat er iets aan deze zaak niet helemaal klopt is wel heel erg duidelijk.! wie gaat een bedrijfsvorm vlak voordat hij vertrekt en spoorloos raakt veranderen? dan ben je al met iets bezig wat niet helemaal pluis is. wel jammer want de creaties die hij maakte waren best goed te pruimen.!
Uwe Uwe Uwe, je maakt er wel een potje van zeg!

Als ik dat wijf zou zijn, dan pofte ik dat miljoentje op mijn eigen rekening en deed ik ook een grote verdwijntruc!

wat Uwe kan, kan ikke ook!
@demoder: maakt niet uit maar als je zeikt op andere.. denk toch echt dat dat andereN moet zijn. dus laten we dit maar houden op een gevalletje ‘wat je zegt ben je zelf’?

ontopic: raar verhaal, steeds meer feiten die het verdachter maken maar ik weet ook niet of daar een kern waarheid in zit of dat het gewoon de geruchtenmachine is die in dit soort gevallen altijd meteen op volle toeren draait…
Ongelofelijk k*tbedrijf, blij dat we er van af zijn.
niet vrouwen weer
Dit verhaal stinkt heel hard!

Persoonlijk vond ik Gemballa een goede tuner, ze konden mij wel bekoren met hun creaties!
Spijtig dat ze gaan stoppen vind ik.
ja dat klinkt als fraude…. sukkels.. :P
Jammer als het echt over is, ze waren altijd wel in het nieuws…
1 ding:

Zuid-Afrika = alles is mogelijk
Zou die Uwe op het cdtje staan van de door de Duitse staat aangekochte belastingontduikers????
Valt wel op, is gewoon een soort Kroymans affaire.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).