Video: Alfa Romeo Giulietta winter- en zomerspelen

Auteur: , 86 Reacties

De marketingafdeling van Alfa Romeo is in de aanloop naar Genève lekker op stoom. Zorgvuldig gedoseerd geeft men steeds iets meer informatie vrij, om zich te verzekeren van maximale aandacht. Die krijgen ze van ons, want wij zijn de lulligste niet en bovendien kan Fiat's zorgenkindje en Wouter's favo merk Alfa Romeo wel wat extra aandacht gebruiken. Het bloeddorstige Volkswagen ligt immers op de loer.

Gisteren schreven we nog over de Alfa Romeo Giulietta die in Genève zal worden onthuld, dus die informatie hoeven we nu niet te herhalen. Wat we jullie vandaag nog willen meegeven is een tweetal video’s tijdens het testprogramma van de zelfbenoemde Golf + Focus killer. Voordat een model op de markt verschijnt worden er behoorlijk wat testkilometers afgelegd onder wisselende omstandigheden. Dat is voor de Giulietta niet anders geweest.

Filmpje1 voor lekker driften in de sneeuw.
Filmpje2 voor de testen onder een warm zomers zonnetje.

De auto’s zijn helaas nog wel gecamoufleerd, maar dat mag de pret niet drukken. Terwijl veel van ons na al die koude dagen weer verlangen naar de zomer, blijkt uit deze filmpjes dat de winter toch echt veel leuker is. Althans, het testen in de sneeuw is in ieder geval leuker.86 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Wat een prachtbak, de Alfa’s met het design gebasseerd op de Brera en de 8c zijn veel mooier dan die hoekige van een aantal jaar geleden
Ziet er goed uit! In het 2e filmpje liggen de auto’s ook mooi vlak door de bocht, dat mag toch wel wat beloven.
wat is het toch een lelijk merk. ik heb het nooit wat gevonden. Het huidige famillie gezicht is een opgepropte 8c en past voor geen meter. het is allemaal rond en het interieur te druk.

-mijn bescheiden mening.
@Laue: Ik kom jouw mening hier héél vaak tegen en daar valt vanalles over te zeggen maar niet dat ze bescheiden is.
Waarom kan mijn Peugot 106 uit ’94 dat niet-_-“
Dat ziet er echt super uit. Ik ben bang dat ik een steeds groter “fanboy” stempel krijg maar goed ik denk dat het met deze auto wel mag..
Ontzettende prachtbak! Ongelooflijk dat mensen dit niet mooi kunnen vinden. Hoeveel emotie en passie moet er dan wel niet in een design worden doorgevoerd?
alfa mannetje
Een niet te grote schare graag , tot nu was het zo leuk.
@ mezelf & Autoblog

bij nader inzien delete mijn comment maar. dit gaat voor gezeik zorgen :P
@Laue, ieder z’n mening.
Welke dodges vind je mooi?
Eerlijk gezicht vind ik de dodge ram wel leuk maargoed eigenlijk gewoon een snel amerikaans bestelautootje voor rednecks, de viper is legacy en de rest?????
@waverider:
Viper,ram,challenger,charger,caliber,avenger,neon
@ Waverrider: je vergeet de Challenger.. Tenminste, is wel een dikke wagen naar mijn mening
Nou, Alfablog, hoe lang gaan we nog door met elke dag de Guilietta pluggen? Het blijft net zo een opgepropt gebakje als de Mito. En een Golf/Focus killer uit Italië. Ik hoop dat ik dat ooit nog mag meemaken. :’)
Ok, point taken. Maargoed je kunt bijvoorbeeld de caliber moeilijk mooier vinden als de giulietta. Natuurlijk kwestie van smaak dat wel maar ik denk dat de caliber een wel heel beperkte fanschare heeft als het om design gaat.
Een avenger een neon een challenger mooi noemen??
Misschien dat het ontbreken van een design een kwaliteit genoemd kan worden.

Voor de challenger en de charger kan ik nog enigzins met je meegaan maar dat zijn totaal andere types auto’s. De viper verliest het qua design overduidelijk van de 8C en bedrijfsauto’s verkoopt alfa niet dus de RAM is ook niet direct een vergelijking. Als je toch een “soort open auto” moet vergelijken met een v8 kom je op de 8c spider, lijkt me toch een wat begeerlijker auto.
[email protected] in filmpje 2!!!

Blijf het jammer vinden dat ze de neus van de MiTo als uitgangspunt hebben genomen.. Ik snap wel dat ze een familiegezicht willen, maar waarom niet het gezicht van de 159?
@Henk he:

http://www.facebook.com/photo.php?pid=3468277&op=2&o=global&view=global&subj=251350204631&id=747302977

Is helemaal niet zo bol en gedrongen als de mito lijkt me?
Die schilpad is echt gaaf idd… nooit geweten dat die zo konden lopen!
Aan allen die het design gewoon ruk vinden :
De auto krijgt in ieder geval een mooie naam ;-)
Tjah,
Alfa denkt een nieuwe designbron te hebben gevonden: We hebben een 8C ontworpen, laten we die kenmerken nu even toepassen op alle onze modellen. We nemen een Fiat Punto, we proppen de 8C neus er wat op en voila de Mito. Sorry jongens, maar zo werkt het dus niet.
Waarom zijn ze niet verder gegaan met de 159 als basis, die is zo mooi?
Ook dit zal geen VW of Focus killer zijn, misschien rijtechnisch (de focus rijdt anders wel zeer goed), maar qua verkoopsaantallen zeker niet.
@Gerrelekker:nou ik heb zelf een focus gehad nieuw gekocht maar wat een elendebak was dat zeg geef mij maar een alfa of lancia veel meer auto.
@ waverider: je vroeg toch alleen welke dodges die mooi vond?? Niet om de Dodge modellen te vergelijken met de Alfa modellen?

Daarnaast kun je zeker wel de Charger vergelijken met Alfa’s 159 en de Challenger met de Brera.

En dan is de keuze makkelijk:

http://lotpro.com/blogphotos/Chrysler/tn_MoparUnderground2009DodgeChallengerBlacktop.jpg

http://www.italiancar.com.au/site/features/TestDriveGTvsBrera/lg/alfaBrera_6.jpg)

American Muscle!
@Mr. V8:
Helemaal mee eens. Wat is die Brera een mooie auto.
Niet te vergelijken met zo’n gepimpte Dodge.
@Mr. V8: de brera natuurlijk.

ot: ik wil echt de gta versie zien, horen en voelen. dat ding is waarschijnlijk echt gaaf. en gooi en dan astublieft weer achterwiel aandrijving in of 4, maar liever twee achter.
Haha.. blijft een smaak kwestie, ik zou voor de brera kiezen maargoed over smaak valt niet te twisten word weer eens bevestigd.
@ waverider: Exactly.. ;)
doe dan ook ff gelijk fotos vh interieur, zul je zien hoe lelijk die muscle auto’s altijd zijn

wat ik me dus afvraag, hoe moet men de navigatie bedienen.. ik zie nergens een ‘idrive’ cloon, en om nou als touchscherm te dienen vind ik hem wel beetje te ver geplaatst
@ogerr Vraag ik me ook af. Blue&Me heeft spraakherkenning maar of dat ook doorgevoerd is in de interface richting TomTom weet ik niet. Op de distinctive versie heb je sowieso stuurbediening.
De Giulietta heeft een mooi design in beginsel, maar, zoals bij de Mulsanne en de 458, zijn het de details die het vergallen.

Die verborgen achterste deurgreep was al lelijk toen ‘ie op de 147/156 zat, en is dat nu nog steeds, ik hoopte dat ze daar sinds de 159 eindelijk vanaf waren.

Om nog niet te spreken van die antenne, afschuwelijk, het ding lijkt wel een teletubbie!

Jammer, ze zaten er zó dicht bij…
Stukken beter dan de Mito, maar volgens mij kan het mooier. En dat geleuter over emotie en passie in het design is gewoon bullshit. Die italianen willen ook auto’s verkopen en doen dat door een zeer geslaagd design van een supersportwagen op allemansbakkies te projecteren. Wat heeft dat nou met “emotie en passie” te maken?
alfa mannetje
@Prinz Prinz: omdat jij niet verder komt dan mooi of niet mooi . Geeft niet hoor , heeft 90 % last van.
@alfa mannetje:

euh, eerst posts goed lezen, hoef je ook niet beledigd te reageren, fanboy.
alfa mannetje
@Prinz Pilz: nee , de leider van de roedel is niet per se fanboy. Emotie zit hem niet alleen in het uiterlijk …was mijn punt.
@alfa mannetje:

Emotie zit in schoonheid boven kwaliteit. Weten we dat ook weer..
alfa mannetje
@RenesisHP: ach , het heeft hier en elders geen zin om over wegligging , agiliteit ed te praten .
We willen pk”s !
@alfa mannetje:

Ik ben bekend met Alfa´s, waaronder een SZ(op weg en circuit). Dus je hoeft het niet uit te leggen. ;)

Vandaar mijn statement.
@alfa mannetje:

Onze eigen autokeuze neigt overigens ook naar wegligging, agiliteit, etc.
@alfa mannetje: ok, heb je gelijk in. Je ziet mij ook niet onder opel posts reageren ;)
alfa mannetje
@Prinz Pilz: nee , en vw :)
ach kijk de fag fanboys weer…ze komt toch echt in geneve hoor!
@PrinzPrinz
Uhm ze roepen hoe dan ook emoties op. In een niet zo lang geleden afgesloten tijdperk waren er ook emoties van frustratie en boosheid. Daarnaast altijd eigenlijk al ook positieve emoties omdat ze gewoon super lekker rijden. Niet gewoon technisch hard maar meer levendig. De passie vind ik meer een blaadje voor pubers dus dat kan ik niet echt plaatsen in deze context ;-)
@waverider:

Goed punt, eens! Hoewel ik niet superveel Alfa rijervaring heb en niet altijd van de designs gecharmeerd ben, heeft/had het merk wel echt een eigen identiteit.

De vraag is alleen of je het daarmee nog redt in de huidige tijd…zoals ik al zei (en niet als enige): geef mij maar een Bravo sport.
@Prinz Pilz: same here.. in deze kleur en velgen graag :P

http://www.autogetest.nl/images/stories/foto/fiat/bravo/middle/fiat_bravo_7.jpg
@Ahura: Deze is inderdaad niet mis….
Zo zou ik hem ook wel willen hebben :)
Maar die nieuwe Alfa ziet er ook wel mooi uit… Maar die fiat is nog net iets mooier ;)
@Prinz Pilz: als de verhalen kloppen (Alfa heeft nogal veel werk gemaakt van het (grotendeels nieuwe) chassis, heeft andere wielophanging en DNA…. ) dan heeft de Giullietta een weggedrag dat class-leading is.

Daarmee laat de Alfa de Bravo dus ruimschoots achter zich… Als je dan op basis van uiterlijk de Bravo neemt, prima, maar in mijn ogen maak je dan toch de verkeerde keuze (tenzij de prijs heel erg veel hoger is dan die van de Fiat).

Feit is dat het zeker één van de mooiste auto’s in de klasse is en als het verhaal klopt ook één van de beste/leukste om mee te rijden/sturen. De kwaliteit van Alfa is de laatste jaren prima en nu moet de prijs nog een beetje realistisch zijn… dan wordt het hopelijk een hit. Eindelijk weer wat stijl en design tussen al dat saai blik.
@w0o0dy: knap hoor dat je dit allemaal al weet. Volgens mij heeft nog niemand van de pers de Giulietta gereden..
@Ahura: “als de verhalen kloppen..dan heeft de Giullietta een weggedrag dat class-leading is.”

Dat is dus een aanname op basis van de uitspraken van Alfa. Die aanname is niet zo onlogisch want waarom zou Alfa al die moeite hebben gedaan en investeringen om vervolgens een auto neer te zetten die NIET substantieel beter is dan de Bravo? Dan zouden ze al die aanpassingen niet hebben hoeven doen… of je moet er vanuit gaan dat al die aanpassingen niets hebben opgelever. Die aanname lijkt me absurd.
@w0o0dy: heb je ook een merk horen zeggen “ons niet model rijdt gemiddeld. Niet beter dan de concurrentie” ? ;)
@Ahura: welke idioot zou zijn handtekening hebben gezet onder de opdracht voor een grotendeels nieuw chassis, andere wielophanging en een paar honderd duizend kilometer testwerk als het niets ging opleveren? En welke gek zou het in productie laten nemen als de bestaande spullen hetzelfde resultaat zouden opleveren? Niemand dus… zo gek is er niemand bij Fiat Automobiles Group
@w0o0dy: blijkbaar snap je mijn achterliggende gedachte niet. Hij zal vast wel anders rijden (en wellicht beter) maar om nu al te zeggen dat dat zo is gaat gewoon te ver. Daarvoor moet je er toch echt eerst in hebben gereden..
@Ahura: ik zeg ook niet dat het zo is, ik neem aan dat het zo is tot het tegendeel bewezen wordt.
@w0o0dy:

Mooi is nog altijd subjectief en bovendien geen garantie voor verkoopsucces. Ik zou niet dood gevonden willen in een Peugeot of zo’n nieuwe Seat Ibiza bijvoorbeeld, toch zie ik ze aardig vaak rijden.

Maar goed, dit is een interessante auto, eerst maar eens in het echt zien voor ik een oordeel heb. Ik hoop dat het een succes wordt want al die VAG bakkies op de weg wordt een beetje saai (hoewel ik er zelf ook in rij).
lekker subtiel

Zo een bord met FAIT GROUP test center

haha weet je direct waar je als spotter heen moet

gr tom
Ben zelf wel een alfa man alleen ze roepen wel erg hoog van de daken dat ie zo goed is. Lijkt mij dat we gewoon ff moeten wachten op een test.

Gelukkig heeft iedereen zijn eigen mening en vinden we deze auto niet allemaal mooi anders hadden we een alfa gehad voor het volk.
Place your bets people! Alfa Giulietta, laatste wapenfeit van Alfa/Fiat of niet?

Je kan wedden tot de introductie.
alfa mannetje
@Rick dos: wil wel wedden met jouw .
@alfa mannetje:

Echt? Ik speel vals hoor. ;)
alfa mannetje
@Rick dos: ja, dat heb ik hier meermaals mogen aanschouwen ….
@alfa mannetje:

Wait. What?! ;)
alfa mannetje
ps. ik maak me meer zorgen om Seat , nog nooit winst gemaakt , de emocion is mislukt , beroerde vw kwaliteit ( de 4 laatste plaatsen in de 100.000 km testen ).
Nu de bekende analist voor veel geld van VAG een memo heeft geplaatst op het net niet zijn zin heeft gekregen moet er toch iets gebeuren .
Ik zit er echt mee …
Die testfilmpjes… Eigenlijk zijn ze nog steeds bedoeld om het belabberde betrouwbaarheidsimago van zich af te schudden. Jammer dat dat nog steeds nodig is, maar hopelijk is de Giulietta dan ook van echt goede kwaliteit…
alfa mannetje
De Fiat groep scoort de hoogste cijfers in de ADAC en 100.000 km testen. VW de slechtste , de laatste 4 plaatsen.

Kan Autoblog niet een cursus opzetten voor niet wetenden in 2010 ? Kan je goed aan verdienen .
Nee, ik heb geen tijd …..
Ik vind hem helemaal gelukt ;)
Prachtig!!
Rijd nu in ’n 156, maar als er ooit een leaserd uitgekozen mag worden, gaat deze toch op de shortlist terechtkomen!

En inkopper (voor de cynisten/doemdenkers):
“damn, die dingen zijn gloednieuw en hangen nú al met plastic aan elkaar…!!”
@WoOody
“welke idioot zou zijn handtekening hebben gezet onder de opdracht voor een grotendeels nieuw chassis, andere wielophanging en een paar honderd duizend kilometer testwerk als het niets ging opleveren?”

Sergio Marchionne heet de man. En voor hem degene die de Mito aftekende, en de Brera 3,2.
@WoOody

C-Evo platform – dus precies hetzelfde als de Lancia Delta en Fiat Bravo – en de CAD fotos van de voor- en achter-ophanging van de Alfa zijn exact hetzelfde zoals die nu bestaan op de Lancia en Fiat. Dit is gewoon een evolutie van het Fiat Stilo chassis – kan gewoon niet tegenop een Golf of Focus. Er is niks veranderd – gewoon het standaard Alfa verhaal – te zwaar, te traag, en ondersturend. Alfa moet veel verder gaan dit om interessant te blijven, vandaar het interesse van VW om de boel over te nemen en fatsoenlijk te maken. Fiat groep kan het vergeten.
alfa mannetje
@Fiat Bravo: een tip voor jouw om te weten waar VW staat nu , gezien jouw verhaal : koop een Autovisie en lees de opmerkingen over de Golf R , door de redactie en een coureur . Lees dan je eigen comment hier nog eens.
@Fiat Bravo: Misschien moet je eens wat betere info opzoeken?

“‘C-Evo’(Fiat’s forthcoming C-Evo platform) is based on the Compact platform which debuted with the Fiat Stilo in 2001; mildly revised for its use underneath the Fiat Bravo in 2007, it was also stretched by 100mm to underpin the new Lancia Delta. Fiat has now spent upwards of 100 million euros re-engineering the platform into C-Evo, which is scheduled to debut shortly on the Alfa 147 replacement (dubbed the Milano). A highly-regarded platform by insiders, the key changes to C-Evo from the Compact architecture are a lengthened wheelbase, shorter overhangs, improved torsional rigidity, and new suspension, incorporating a new type of front strut arrangement and all-new multilink rear arrangement.”

Dus, eerst licht aangepast voor de Bravo, DAARNA verlengd voor de Delta en daarna is er nog 100 miljoen gestoken in het aanpassen van het chassis en de wielophanging.

Dit is een plaatje dat laat zien wat er nog hetzelfde is (groen) wat is aangepast (geel) en wat er nieuw is (rood)

http://www.autoedizione.nl/wp-content/gallery/giulietta-architecture/229367_2342_big_050210_alfa_giulietta_021.jpg
@Laue…Neon? realy???
http://www.cars2go.us/wp-content/uploads/dodge-neon.JPG
@elcaminokid:
http://i367.photobucket.com/albums/oo111/DutchKingkong/Srt4/DSC_8456.jpg

typisch een auto waar de instap versie saai is maar het topmodel gewoon erg dik is.
@Laue: laat dan ook geen getunede zien ;)

http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/pictures/VEHICLE/2003/Dodge/100086158/2003.dodge.neon.3238-E.jpg

Heb dat ook altijd een gave bak gevonden. En een Neon is normale trim vond in zijn tijd best een geslaagde C-segment sedan eigenlijk
mooi zou mijn huidige alfa (gt jtd) wel eens kunnen komen vervangen

met de welke ik al 240 000km probleemloos rondtuf…
@heidekonijn:
En ik ben sneeuwwitje en daar vliegt napoleon ok?

Slecht geinformeerd zijn is niet erg, maar dan die onkunde ventileren als zijnde de waarheid is gewoon onthutsend naief.
Je moet er maar van houden. Vooral de stickers op de koplampen laten mijn bootje nou niet echt drijven…
@Prinz Prinz:
mee eens, 270 pk aan de wielen maakt het geheel weer in balans.
@Laue: zullen we maar zeggen dat over smaak niet te twisten valt? ;)
Na zo’n hype en dertig jaar wachten kan het irl alleen maar tegenvallen…….
@DavidZ: inderdaad, en nu maar afwachten of ie daadwerkelijk in de showroom komt, je weet het nooit met Alfa…
alfa mannetje
Audiblogger : kom , staat al in de showroom . Beheer jij nu een auto liefhebber (…). site ?
@tom307 als je een goede winterjas hebt ja ;) Ik denk dat het zo afgelegen is dat je er toch geen zin in krijgt om heen te gaan.
Waar nog niemand het over gehad heeft, is dat de bumperkleur verschilt met de rest van de koets. Viel me op omdat ik nog geen éne Mito heb zien rijden met een behoorlijke kleurovereenkomst tussen bumper en de rest. De Golf heeft dit ook wel een tikje, maar toch iets minder, de Focus ziet er meestal prima uit (wat die bumperkleur betreft dan, het design zelf vind ik een drama). Heb wel al best wat Astra’s gezien (vorig model) met ook zo’n kleurverschil. Dus beter dan Astra en Focus? Mogelijk, maar niet wat betreft bumperleverancier.

@waverider
Nou, ik draai nog even van zo’n geweldig onderbouwde riposte. Als je iets te zeggen heb, zeg het dan. Of draai er nog eentje, mij ook goed.
@Ahura
Al eens met een Bravo gereden? Vond het zelf een behoorlijke teleurstelling.
@heidekonijn: ja deze 2.0 Multijet Sport Plus: http://www.autogetest.nl/autotests/tests/item/fiat/fiat-bravo-20-multijet-sport-plus-165.html?elementtabs=&elementtabs=0
.
Rijdt prima maar onze Mazda3 uit 2004 rijdt toch echt een stuk beter (lees: communicatiever). Zonde want anders was het een mooie opvolger geweest
alfa mannetje
dit rijdt beter , dat rijd beter : kan iemand nog motiveren . Denk het veelal niet.
w0o0dy, je leest deze info op een site die pro-Italia is en een stuk wat van Alfa zelf af komt, zou je het dan niet met een korreltje zout nemen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).