Lexus CT 200h officieel

Auteur: , 65 Reacties

We hadden de plaatjes al mogen bewonderen, maar inmiddels is het officieel. Volgens Lexus is dit hun eerste premium compacte model. De CT 200h heeft de beschikking over een 1.8-liter VVT-i benzinemotor en een elektrische motor.

Het oogt echter niet zo spannend. Of komt dat door die outdated witte kleur? Toch is er grote kans dat dit model heel populair gaat worden, net zoals de Auris Hybrid (broer/zus). Beide auto’s zijn een Full Hybrid en hebben een speciale EV-mode om elektrisch te rijden (14% bijtelling en groen A-energielabel). Het officiële vermogen is nog niet bekend, dus daar komen we later op terug.

Eind 2010 staat deze Lexus waarschijnlijk in de showroom.65 reacties

Is er bekend of hier ook een F-versie van komt??

@ AB: Litre = liter… ;)
@Mr. V8:
ctrl-c, ctrl-v foutje ;)

-ontopic: ik vind het wel een geslaagd model, zal wel aardig wat kosten aangezien het Premium is.
Dit zal een goede stap zijn voor Lexus, nu alleen de prijs nog… I’m curious as a Lexus fan!
Die koplampen en dat grilletje, wat een duffe bak! Hoe kan iemand dit nou mooi vinden, terwijl anderen de Giulietta lelijk vinden?
Heel mooi! Ziet er zelf op de foto goed uit! Moet er in het echt dus geweldig uitzien! Hij is ook lekker laag en de grote velgen staan er goed bij!
Subaru Impreza anyone ?
@Bellie: Maar dan wel wat de Sub had MOETEN zijn.
Interieur ziet er ook erg mooi uit, als ik me niet vergis zie ik een touchpad in het intrerieur…. zou iets nieuws zijn in deze klasse, alleen de nieuwe Audi A8 heeft volgens mij zo’n ding….

Qua extrieur doet met name de achterkand mij denken aan een shouting brake
@Bellie: dacht ik ook meteen aan…
interieur erg mooi, ext. beetje suf idd
Hmm, ik hou niet zo van vergelijken, maar als ze mij vertelden dan dit de 2010 Impreza is, dan had ik het gelooft. Ik vind er dan ook niet veel aan.
Ik vind er niet veel aan. Inderdaad teveel impreza voor een “premiummerk”.
fraaier dan een A3 en een 1serie maar fraaier dan die alfe met die moeilijkenaam en de DS3? hmmm nee denk het niet eigenlijk
Aardbeien Snorbet
@Jules

Kijk iets wat jij mooi vind hoeft een ander nog niet mooi.
Maar voor de lexus, zeer mooie bak, zou voor mij ook de eerste keuze zijn voor een hybride kwa model design en merk.
Eén blik op de zijkant en dit kan je dan toch echt niet mooi vinden??? Die achterportierlijn is echt afschuwelijk. Daarbij vind ik hem zelfs een beetje gedateerd ogen en de iQ ruit staat hem ook niet. De neus vind ik behoorlijk suf. De term “het oogt Japans” snap ik nooit tot nu..
.
Iets meer info: Op de elektromotor kan de Lexus 1,6 kilometer afleggen op een maximumsnelheid van 45 km/u. Daarna moet de benzinemotor bijspringen.
@Bellie: Ja hoor, zet maar voor deur als je er een over hebt ;)
http://www.autoweek.nl/images/480/4/beb1ab4291567327f9f20afd4aa0ec24.jpg

Brrrrr… hopelijk valt ie in het echt mee dan..
eindelijk is een fabrikant die in een redelijk gangbaar model een hybride systeem stopt. Want de rest van die hybride bakken tot nu toe kan ik nou niet geslaagd noemen.

Hoewel dit ook niet echt mijn smaak qua design is. Van mij mag het iets stylistischer, maar afgezien van dat is het gewoon een nette bak
Lelijk ding, zeer rommelig design.
oeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, wat een lelijkerd
Buitenkant.. niet geslaagd. Gelukkig is het merendeel het hier mee eens. Ligt dus niet aan mij.. ;)

Interieur wel erg mooi. Klokkenboog en middenconsole bekleed met leer. Inderdaad een touchpad lijkt mij voor de navigatie bediening. Ook een mooie plek voor het kleine pookje van de automaat. Als ie nou ook zo stil is van binnen als een Lexus hoort te zijn dan zal het wel prettig vertoeven zijn.
heeft ie achterwiel aandrijving??? komt er een F versie :D?? msc iets leuks ipv een 135i
Vergelijkingsmongool modus aan.

Zit het dashboard eens wat langer te bekijken en constateer dat het net als de buitenkant een mengelmoes is van stijlen zoals gebruikt door andere fabrikanten. Het dashboard oogt erg vierkant en massief, geeft mij een VAG gevoel, evenals de blauwe klokverlichting. De sierstrip met de verdikking in het midden is erg BMW / Renault. Evenals het opklapscherm.

Vergelijkingsmongool modus uit.

Wat zijn eigenlijk die 4 knopjes linksboven op de deur? Kun je 4 presets voor de stoelverstelling vastleggen? Zo ja, da’s wel fijn. Had ik altijd zo een hekel aan als mijn vriendin in mijn auto had gereden.. kun je alles weer goed zetten.. zucht..
Haalt het van design niet van zijn Europese concurrenten de Giullietta,1, A3 en C30 zijn mooier .
Interieur wel meer dan ok

Toch kan ik dit alleen toejuichen want iedere stap dichter bij een betaalbare wagen is een stap vooruit.
vergelijkingsmongool
Voor een automerk die zich profileren in het hogere (duurdere if you will) segment, vind ik het te veel de uitstraling hebben van een doorsnee auto uit het verre oosten. Met uitzondering van de huidige IS vind ik alle Lexus modellen het net niet hebben
Vergeleken met het Lf-Ch showmodel is dit een beetje een afknapper. Toen ik die zag had Lexus mijn aandacht getrokken, deze is gewoon een slap aftreksel.
Heel jammer Lexus, heel jammer. Het had zo mooi kunnen zijn.
Heeft de 1serie eindelijk concurrentie. En van wie? Toyota nog wel.
De auto lijkt wel uit verhouding.
Die achterraam ziet er niet uit op een witte kleur. Ik wil hem wel in het zwart zien.
*vergelijkingsmongoolmodus aan (scrabble iemand?)*

Waarom zie hier nu een Subaru Impreza in? Lexus profileerde zich lange tijd als het ‘premium alternatief’ voor iedereen die Audi, BMW en Mercedes moe gezien was, maar met dit model richt Lexus zich duidelijk naar de onderkant van de markt. Mensen die wel met een Lexus willen rijden, maar geen echte Lexus kunnen betalen…
Passatcc1.8tsi
nog steeds net niet, word geen concurent voor de bmw1 en de a3, daar is lexus nog niet te premium voor, alleen een concurent voor de mazda 3, auris hybrid en misschien een kia, meer niet. Ookal zullen de asian lovers daarvan dromen, de auto klopt op een paar punten niet, neem de achterdeur, bij het raampje/staal klopt het niet, onder de voorbumper en dan hebben we het nog niet gehad over de IQ achterkant.

Fail voor de ze toyota.
Passatcc1.8tsi
Nog steeds is hij lelijkm hij klopt niet op verschillende punten, onder de koplampen, de IQ achterkant en de achterdeur(zijruit/staal). toyota heeft een waardige concurent gemaakt voor hun eigen auris en de mazda 3, en niet voor de bmw 1 en de audi, daar zijn ze nog niet aan toe.

Allemaal net niet van toyota. want in japan is dit gewoon een toyota, net als in de emiraten, en dus geen lexus.
@Passatcc1.8tsi: Lexus is sinds enkele jaren te koop in Japan.. als Lexus. Verder ben ik het met je eens. Noem mezelf geen asian lover maar wel iemand die open staat voor alles (en ben wel weer een Mazda lover) maar ik vind deze Lexus echt geen porum. De huidige LX vind ik ook niet om aan te zien. Wat is de kont en wat is de neus? De IS (Mazda6 is mooier), GS en LS vind ik wel erg fraai maar die komen dan nog uit de periode waar Lexus en Toyota nog geen echt lelijke auto’s ontwierpen
Passatcc1.8tsi
sorry voor de dubbele post. eerst pakte hij m niet..
moet aan het einde van het jaar uitkijken naar een nieuwe leasebak, en dacht daarbij tot nu toe aan een focus, nieuwe astra of missch een scirocco. Maar als deze gunstig is met bijtelling enz dan is hij zeker het overwegen waard!
LX=RX
Qua design kunnen de Duitse middenklassers op hun vier banden slapen.
toen we hem zagen als dat concept ding in die groene kleur vond ik het wel een gave auto, maar laat nu maar zitten!!
Waarom wordt er gezegd dat Lexus er niet aan toe is een concurrent van BMW te zijn? Onderbouwen graag!
De proto was een beetje over-the-top, maar dit is dan weer té ingetogen. Beetje een saaie auto zo…
Zou dit model wel enige verkoopaantallen halen in Europa (behalve Nederland). Denk het niet, met die sterke en schone diesel concurrentie…
@Laurens: Als er 14 procent overheen gaat zal het zeker verkopen.
Eigenlijk is deze mooier dan de conceptversie.
Het lelijke eendje
Te lelijk voor woorden!
@bananaflip: inderdaad, op de leasemarkt zeker, tegen 14% bijtelling een lexus rijden lijkt mij wel wat
Helemaal niks mis met deze Lexus wat mij betreft!!
Lijkt wel iets op de Impreza qua verhoudingen, maar ik vind hem erg stoer en zelfs een tikkeltje eigenwijzer dan de concept! Helemaal goed dus! nu alleen de prijs nog :)
Aardbeien Snorbet
Kijk voor de bijtelling, harstikke leuk allemaal, maar dat maakt zo’n motor nog steeds geen lekkere rijders auto voor de wat langere afstand, bedoel wat rijd er nou lekkerder dan een v6 diesel met lekker wat koppel, schakellui rijden.
Daarbij is de electro modus nog gevaarlijk ook, want niemand hoort je aankomen in de stad. Van mij mag de toekomst het electro eruit en dan iets met waterstof ofzo, met een normaal verbranding, mooi motor geluid en knallen maar en is net zo schoon, want je uitstoot was ook alleen maar water zoals ze op TV uitleggen
@Aardbeien Snorbet: hoveel mensen hebben een V6 diesel? En hoeveel daarvan zit in het C-segment? Juist.. en een diesel maakt bv bij GM nog veel herrie dus ook niet altijd ideaal. En dat niemand je hoort aankomen; dan moet je ook niet blindelings gaan oversteken ofzo. Eerst om je heen kijken. Je weet wel; zelf verantwoording nemen voor je acties..
Ben ik nou de enigste die het er wel aardig uit vind zien, zeker voor een hybride. Ik vind een Golf er suffer uit zien dan dit, maar ik denk dat ze hem beter in diezelfde kleur als de concept hadden kunnen presenteren. Denk dat dat ook al heel veel scheelt dan dat suffe wit op een witte achtergrond.
nou, iemand snel die bumpers van de proto namaken,

buitenkant klopt niet helemaal, de lijnen in de C-stijl lopen niet parallel. de zijramen zijn veel hoger dan de voorruit, daardoor is de taillelijn wat te laag.
(de Lexus IS bijvoorbeeld loopt perfect door van voor naar achterruit.)

het is een mooi concept maar had allemaal wat bruter gekunt.
Aardbeien Snorbet
@Ahura, je zult er versteld van staan hoe slecht mensen opletten ook al zeg je heel simpel moet je niet zomaar oversteken, jaaaaaaaaaa, zijn er genoeg bij die denken dat ze onsterfelijk zijn, en daarbij was over dat geluid sarcastich. De duitse v6 diesels klinken heerlijk behalve nieuwste generatie van Mercedes want die klinkt stationair als een benzine en tijdesn gas geven hoor je niks in de nieuwe E klasse :P.
Mijn mening is maak Hybrides voor de stad zoals amsterdam om eens lekker alles wat schoner te laten ruiken. Voor rijders auto op de snelweg voor lange afstanden, diesel all the way voor mij
@Aardbeien Snorbet: I know. Ik woon in A’dam ;) Tja voor mij sowieso geen diesel en al helemaal geen automaat. Benzine en een handbak; das voor de echte man (die van rijplezier houdt) :P
Ik vind hem wel mooi!
lijkt best wel op een Subaru impreza
Wat een bijelkaar geraapt en gejat zooitje van lijnen van alles wat succesvol is in dit segment. Samengevoegd tot een lelluk geheel met een early ninetys Subaru look .. geen A-label kan hier tegen op
@Passatcc1.8tsi
Als Premium Hatch moet je toch minstend achterwiel aandrijving hebben! Zelfs de A3 noch de C30 heeft dat!
Deze dus wel!
maar hij blijft lelluk


En BMW is toch de enige die dat ‘toevallig’ in dit segment heeft .. wel wenselijk maar voor de rest .. LB!!
@CSL
in een kleine hatchbak wil je geen achterwiel aandrijving, voor je het weet sta je omgekeerd door die korte wielbasis.. waarom denk je dat alle benzen achterwielaandrijving hebben behalve de A en B klasse?
EN ja smart fortwo heeft achterwielaandrijving, maar met zo’n stofzuigermotortje is wielspin bijna onmogelijk.
Op de eerste foto’s vond ik hem al niet mooi en deze foto’s zorgen er niet voor dat ik van gedacht verander….
nou dat interieur of dash hebben ze zeker helemaal zelf verzonnen.
ik zie Renault Megane, BMW X1 3serie of 1serie?, peugeot 5008? ik weet t niet precies maar ik herken bijna alles denk ik

naja, ex dan, hij had qua design misschien ook zo uit 2003 kunnen komen bijv. maar ik vind t wel mooi.

volgens zijn een hoop merken in de war met dat crisisgedoe, milieugedoe enz komt wel weer eens goed
Ik mocht willen, dat ik hem kon betalen. Stond ie, zodra beschikbaar, direct bij me op de oprit.
Wanneer je dit in je achteruitkijkspiegel ziet, vóór je uit ziet rijden of voorbij ziet komen, dan zul je echt wel even opkijken.
Ik vind het zonder meer een verrijking van het straatbeeld, een bijzondere verschijning met tot nu toe bijna unieke technische ontwikeling in deze vorm en, -wat ik niet zo goed kan vertalen vwb de draagwijdte van deze uitdrukking-, Klasse statt Masse.
Nee hoor, ik zou zeggen: Petje af voor deze auto!(letterlijk) :D
Ik hoor niemand over dat de voorkant het zelfde is als het top model wel altijd bij Audi.
En trouwens wat een saaie baak net een toyota,zou deze ook een terug roep actie krijgen hehe
Dat interieur lijkt wel zo overgenomen uit een BMW.
Weer zo’n fantastische auto van Lexus.
Hoi:ik heb laast de nieuwe lexus CT200H gezien op de
televisie,maar er breekt nog een ding. wat is de prijs?
daar heb ik niks over gehoord.
Anton Langeler
Eindelijk de klangverwachte hybride in het kleinere segment. Een top auto. Hij gaat het doen en zijn perfectie en klasse stralen er van af. Veel familie trekken met de lexus familie, waar betrouwbaarheid, degelijkheid bewezen is. Ik kan nietwachten, maak een mooie prijs.
Mooi man

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).