Dit is Ferrari’s groene hybride 599 GTB

Auteur: , 45 Reacties

We wisten al enige tijd dat Ferrari aan het broeden was op een hybride auto, maar stiekem hoopte ik toch dat het loze geruchten waren. Deze foto's tonen echter aan dat het geen loos gerucht was. Het merk uit Maranello heeft het inderdaad in hun hoofd gehaald om een hybride te bouwen. Een groene nog wel!

Details over wat voor hybride aandrijflijn er exact verstopt zit onder het groene huidje van deze eco Ferrari is nog niet bekend. Het ligt echter wel voor de hand dat het systeem (in theorie) gebaseerd is op het KERS systeem dat vorig jaar in de Formule 1 werd gebruikt. Over enkele dagen wanneer de autoshow in Geneve van start gaat zullen we alle details te horen krijgen. (via: carspyshots.net)

Doe mij maar gewoon een 599XX en/of een 599 GTO!

PS Sommige foto’s zien er raar uit, maar dat komt omdat de auto op een grote spiegel staat ;)

Ferrari 599 Hybride groen

Ferrari 599 Hybride groen

Ferrari 599 Hybride groen

Ferrari 599 Hybride groen45 reacties

Hallo, jongens van AB.nl. Is het niet een beetje vroeg voor autoporn? Upskirt foto’s doe je maar lekker om een uur of 10 ’s avonds, als de jongere kijkertjes naar bed zijn.

Echt, internet is echt het afvoerputje van de samenleving.
@Rick dos: Hehe :)
Mja Ferrari kennende zal dit waarschijnlijk wel wat rapper vooruit gaan dan een Prius en als je eerlijk bent, als hollywood acteur/-trice en je hebt geld over en je wilt per sé een hybrid….. Dan is dit toch een beter alternatief dan zo’n Priusje….
Ferrari’s mooiste tijden zijn geweest
doe mij ook maar een 599XX of 599 GTO… :D
@RubenS: ! Hoewel de XX eigenlijk alleen voor domme, dikke, rijke ventjes is, die uitgespeeld zijn met vriendin, maitresse, vrouw, buurvrouw en kamermeisjes…
echt groen is hij niet te noemen. (letterlijk wel).
Maar toch vind ik het een leuk initiatief van Ferrari.
Ik ben echt benieuwd naar de details!
-edit: nutteloze bijdrage-
Groene…kleur…? :S
Waarom is iedereen toch zo pessimistisch. Als de prestaties er niet onder lijden dan is er toch geen probleem. Bovendien rijdt de auto ook nog eens zuiniger. Heeft iemand daar wel eens aangedacht????
@y.master: ja maar het gaat ook om het geluid. en een hybride heeft geen geuid. tenzij je zoemen een geluid noemt, maar het is geen mazda zoom zoom.
@sjaakk: Vlgs mij snap je het concept van hybide nog niet helemaal. Een hybride heeft zowle een normale motor die geluid maakt en daarnaast een elektrische hulpmotor. Dus geen paniek, deze ferrari heeftnog steeds een heerlijke V12 onder de huif :-)
@sjaakk: Aan de uitlaat is niks veranderd, waarom zou hij dan ineens gaan zoemen??
De V12 zal nog steeds huilen als vroeger!
En van het gezoem van de kleine extra elektromotor zal je geen last hebben. Trust me! Het zal de acceleratie misschien niet verbeteren door de paar extra kilootjes, maar ook niet verslechteren door de extra power.

Later zal ook jij in een hybride/elektrische wagen rijden hoor, dat is nu eenmaal de toekomst.
@y.master:
Hetgeen je vergeet is wel redelijk cruciaal. Namelijk, het GELUID. Je denkt toch niet dat dit hetzelfde geluid zal produceren of hetzij met een aantal amplifiers..
@Gio: Voor jou geld hetzelfde als voor sjaak(hierboven)
@y.master:

Ik ben het helemaal met je eens. Ook Ferrari moet aan de toekomst denken en met de tijd meegaan.
hey maar dat groene staat niet zo heel erg lelijk. het staat hem heel erg goed zelfs. en het is een kleur die je eigelijk bijna nooit ziet op een ferrari.
@ sjaakk

Hoezo heeft een hybride auto geen geluid? Hybride betekent dat er een verbrandingsmotor + elektromotor aanwezig is, dus maakt ie wel degelijk geluid. Tenzij je alleen op de elektromotoren rijdt…
@ Gio

Er ligt nog steeds een V12 in hoor, Ferrari kennende zal dit apparaat nog steeds een gruwelijk geluid maken..
Hybride moet je natuurlijk met een korreltje zeezout nemen. Ik zat al langer te denken aan het KERS systeem in straatauto’s. En dan niet zodat ze zuiniger kunnen rijden maar als een soort boost knop waar men beschikken heeft over een x aantal extra pk’s.
Zie het voor je de F70 met V8, 2 turbo’s, seamless shift, en nog een KERS systeem dat 50 pk extra kan leveren. Lijkt me ideaal.
OT: De batterij ziet er niet al te groot uit + de standaard aandrijflijn is volledig intact gebleven. Enkel de achterwielen hebben een extra elektromotor/generator.
Het is dus een systeem dat bij het remmen energie elektriciteit)opslaat in de batterijen en het later (bv ne een stoplicht) terug aan de elektromotor zal geven zodat de verbrandingsmotor zuiniger kan optrekken.


Korte samenvatting:
Het is een parallel hybride wagen, een soort KERS dus.
Het geluid blijft hetzelfde.
Hij zal pakken zuiniger zijn. gokje: 11L/100km
Hij zal iets meer wegen. gokje: +60 kg
begin van het einde
Is it green? Yes, very. ;)
@vale46: Inderdaad. Volgens mij zal je samenvatting niet al te ver af liggen van de werkelijkheid.

Waarom zou een Ferrari nooit groen kunnen zijn? Omdat sportwagens nu eenmaal nooit 99g CO2 zullen uitstoten? We moeten toch geen appels met peren vergelijken en ons verwachten aan Prius-achtige cijfertjes als het om Ferrari gaat. Dit is een eerste stap naar een zuinigere Ferrari en dan nog eentje waarbij ze gebruik maken van hun knowhow uit de racewereld. Lijkt me vrij sterk beredeneerd.
@PCCB: Idd!
Nu KERS niet meer in de F1wagens zit kan je toch beter iets nuttig doen met deze techniek. Die boost functie heeft zijn nut bewezen in de F1!

BTW: Porsche heeft ook een hybride GT3!
http://www.autoblog.nl/archive/2010/02/11/porsche-911-gt3-r-hybrid
Het verbaasd me dat ze geen (afschuwelijke) 458 (waarom geen 6 i.p.v 8?) Italia..
hebben gebruikt – moet er nog achter >.<
Ach als prestaties en geluid er niet (veel) onder leiden kan ik het alleen maar aanmoedigen. Al vraag ik me af hoeveel nut zo’n systeem heeft op zo’n Ferrari. Wellicht als je rustig in de stad rijd ofzo?
Als de keuze is, dit of helemaal geen Ferrari, dan weet ik het wel. Maar heel veel zin heeft het niet, iets zuiniger maken wat niet gebruikt wordt.
volgens mij even hybride als de porsche 911
dat groen staat hem wel ( de lak niet de “groenere motor”)

verder vind ik dit geen slecht idee , later gaan we allemaal hybride / elektrisch rijden
Jongens de tijden gaan vooruit de klassieke verbrandingsmotoren zullen stilaan verdwijnen. De evolutie is niet tegen te houden.
Weg met de hybride’s en elec. auto’s!
gewoon een ouderwetse benzineslurper..
moet er niet aan denken om over een aantal jaren te gaan tanken bij een stopcontact!
Hybride en Ferrari samen betekent het einde van de wereld!!! Dit mag dus nooit meer gebeuren, pure heiligschennis!!!
Ik weet niet wat ik hier nu van moet denken… Die dikke kabels onder de motorkap zijn wel gaaf, maar verder? ik wacht nog even af tot we wat meer info hebben;)
Ferarri: Ja!
Groen: Nee…
Ik hoop al eeuwen dat Ferrari met een hybride komt, niet met accu’s of none of that shit, maar met een combinatie van benzine en ethanol ofzo, powerrr gegarandeerd :D
Als Prius et al. de toekomst is… Doe mij deze dan maar! :D Ach, en misschien heeft het ook wel zo’n CST-off knopje maar dan KERS-off.
De 599 weegt standaard al 1690 kg. Als hybride natuurlijk meer. Door dit hybride systeem zou je met een liter benzine ongeveer 1 km verder kunnen komen. Dat kun je ook bereiken door de auto lichter te maken en een kleinere (wel graag V12) motor te monteren. Net als alle andere hybrides is dit alleen maar om een groener imago te krijgen. Jammer dat Ferrari daar ook aan mee doet.
GTB Groene Tering Bak ……
Zo wil ik ook wel hybride rijden!
De enige potentiële klant voor deze groene schicht is al enkele jaren dood, had oranje in zijn naam, een paar bastaardkinderen en een Duits accent..
@boxster: Dus dan is de Hybride GT3 die Porsche nu op de markt gaat brengen ook onzin?
Hybride betekent extra power, meer snelheid en iets lagere emissie zonder in te boeten op geluid, snap dat nu eens.
ohja, het is geen elektrische auto. dus er ligt wel een verbrandings motor bij. oops, vergeten. maar het geluid zal toch niet helemaal het zelfde zijn. hij zal dan als nog wel is op elektro accu’s rijden.
@rwd Enige kennis van het koningshuis is vereist om de humor van mijn opmerking in te zien. En ik ken geen overleden leden van het koningshuis die in een groene Porsche reden, dus ik snap je verwijzing naar Porsche niet zo..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).