Gespot: knaloranje Tesla

Auteur: , 19 Reacties

Langzaam maar zeker lijken er toch steeds meer Tesla's in Nederland rond te rijden. Vooral als reclamezuil doen ze het goed en ze staan meestal in een grotere stad. Dan is een stopcontact tenminste nooit ver weg.

Eerlijk is eerlijk, bij de Tesla krijg je prima waar voor je geld. Daar zijn we in Nederland toch vooral gevoelig voor. Hij kost in aanschaf niet/nauwelijks meer dan een simpele Porsche en je hebt er nauwelijks onderhoud en brandstofkosten aan. Stel je voor hoeveel belasting minder je af zou dragen als je elektrisch rijdt. Bovendien kan je zonder problemen een nette 300km rijden op een goede acculading, veel meer hebben de meesten niet nodig.

Het enige wat de auto écht niet kan is luid brullend accelereren, en dat is wel een beetje jammer voor een sportwagen. Toch zou ik heel graag een keer in een Tesla rijden, want ik kan me niet voorstellen dat je deze aurale bevrediging echt mist. Juist het ontbreken van het geluid, en misschien een zacht zoemen, maakt het tot een hele nieuwe en net zo spannende sensatie. Verder kan je van een Lotus Elise ook niet zeggen dat die een echt spannend blok achterin heeft liggen. Meer foto’s zijn te bekijken op Autojunk.

Met dank aan LaurensZ voor de spot!19 reacties

Op deze manier kan je niet zeggen dat je hem niet zag afkomen ;)
@Dimglor: Je bedoelt zeker Aankomen?
@atakan: In België zeggen we de 2 ;)
Toch in West-Vlaanderen :D
@dimglor: Oh, oké. Nu weet ik meer :P
@Alwood:

Maar zo’n Elise krijst het eruit. Dat saaie blokje klinkt best goed.
Ik heb zelf een keer meegereden door het hart van Frankfurt met een tesla. Het geeft echt een geweldige kick. 0-100 gaat zo hard dat dat alleen al flinke bevrediging geeft. En doordat je zo weinig geluid maakt voel je je ook minder ‘schuldig’ tegenover anderen. Kortom; je gaat het vaker doen omdat je toch niet opvalt. Dit maakt het zeker in drukken gebieden geweldig om met zo’n ding te crossen.
De dingen zijn natuurlijk ook alleen geschikt om een beetje te eco-flaneren in de stadsjungle :-)
Ik weet het nog niet hoor, doe mij maar gewoon een V8 vantage. Beter dan de Porsche en de Tesla bij elkaar.
Lol, deze heb ik toevallig gisteravond nog zien staan. Valt echt goed op met dat kleurtje, en wat is ‘ie ontzettend laag!
Stond wel op een plek waar ik hem nou niet zo 1 2 3 neer zou zetten, achter de MediaMarkt, kan je hem heel stilletjes meenemen zonder dat iemand hem ziet.
Ik denk, dat je het geluid juist WEL zal missen. Ik heb ooit een motor gekocht, vanwege het geluid uit die uitlaat! Ik kan niet wachten totdat het weer zomer is :-)
LANGLEVE DE SLOOPPREMIE!!!
laat me raden: de eigenaar is ne dikke hollander die wil opvallen :)
Ben laatst ook een zilveren tegengekomen in noordholland op de A7. Dacht eerst dat het eoa. Lotus was, maar hij maakte wel erg weinig geluid daarvoor :)

Klein beetje met ‘m gespeeld, door het hoge koppel schiet ie weg zodra er ‘gas’ gegeven wordt, best apart en indrukwekkend.

Sneller dan m’n GTI in ieder geval.. maar het klinkt als een scootmobiel! ;)
Gister 2x zien rijden in Arnhem
Sorry hoor, maar ja koopt een auto voor het rijden, en als hij alleen maar domweg zoeft, dan hoef ik hem niet! Waar voor je geld of niet.
Rijden doet ie gewoon hoor, dan kun je beter zeggen dat je een auto koopt voor het geluid.. Maar als je ook nog een beetje bellend de zakenman wilt uithangen is zo stil rijden alleen maar ideaal natuurlijk^^
Ik vind er nog steeds geen reet aan, die Tesla.
Dit is pas een bak gekke mensen!!! Echt een mooie en goeie auto dit, de enige die dit kan gaan toppen is Fisker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).