Video: Jay Leno in een DeLorean DMC-12

Auteur: , 28 Reacties

Onze favoriete televisiemeneer uit Autoland heeft weer nieuwe footage op zijn online garage geknald. Ditmaal ging hij een blokje om in een rvs-auto, namelijk een 'nieuwe' DeLorean DMC-12.

In 2007 ging de roemruchte autobouwer weer welbekende lakloze auto’s bouwen. Er was namelijk behoorlijk wat vraag naar de cult-klassieker uit BTTF. En wie kan er beter uitleggen wat er zo bijzonder aan een DeLorean is dan een eigenaar zelf? Inderdaad, Jay heeft in zijn ruim bemeten garage ook ooit een DMC-12 geparkeerd.

Ze zijn bij de DeLorean Motor Company nog steeds naar smaak samen te stellen. Kost tegenwoordig ongeveer $60.000. Eerst weten of de filmauto wel aan je smaak voldoet? Jay Leno legt het hieronder nog eens haarfijn uit.28 reacties

Hier zit toch een Renault V6 in? Dan zal ‘ie niet zo vliegen als in de film.
Geweldige auto, hoop er ooit nog een te kunnen kopen, bij voorkeur zo’n nieuwe. Gewoon uniek…
wat een spoug-lelijk geval blijft het toch ..

maar wederom weer een heerlijk stukje ongecompliceerde informatie ..
uitleggen in baby-taal is echt een kunst ..
Heerlijke uitleg weer! Machtige wagen, niet om de prestaties maar om ’t uiterlijk en de heritage, zo met 200 pk is goed te doen lijkt me=) Heb er wel eens één in ’t echt gezien, uitermate bijzonder.. Jammer genoeg stondie daar slecht verlicht, maarja..
leuk filmpje, memorabele auto. Komen er meer van dit soort posts?
De vraag is, als je nu een Delorean zou bouwen, van welk materiaal zou hij dan gemaakt moeten worden?
Autoles van Jay ^^. Leuk artikel.
niet echt een super car of een uitstekend design maar het is wel een icoon, een van mijn favoriete 80s cars

@ESJ
in belgie rijden er nog een flink aantal hoor
img src=”http://i49.tinypic.com/ve0x7s.jpg” width=”450″>
poging 2 ;)
http://i49.tinypic.com/ve0x7s.jpg
@six-trey:

Dat is idd een mooi rijtje;) maar denk dat je ze weinig in ’t wild spot.. Ik heb er een keer eentje gezien, gewoon ergens geparkeerd tussen alle andere auto’s.. Toch wel heel leuk om een keer gezien te hebben!
Leuke auto’s, in de zomer zie ik er elke dag wel een aantal rijden. Dat komt ook omdat de enige officiële dealer van Europa in mijn dorp is :P
Leuke auto, valt echt op door zijn uiterlijk.
Btw, een klein foutje in het artiekel. Jullie beweren dat de auto van Jay is, maar dat is ie niet. De eigenaar komt zelf ook in beeld, na ong. 10 minuten.
@NiNja!:

Nope, er staat dat hij zelf óók een DeLorean bezit, niet dat het deze is. ;)
Ik vind het dan wel weer een prachtige auto.
Zou er heel graag 1 willen hebben.
Zou er stiekem wel een ander blok in laten leggen.
@Ricardo: Oh zo, oké.
Btw, die lijst :O Wat een auto’s…
De achtergrond van deze auto is onwijs gaaf, alleen verder? Als je de deuren vervangt door normale deuren dan hou je eigenlijk weinig spannends over…
Haha dat kenteken is goud “Time rdr”
Ik vraag me af of er een GT-R blokje in te krijgen is :)
Dan mag je ook wel een paar wheelie bars erbij monteren denk ik :P
Dit was mijn trouwauto :)
Een DeLorean koop je uiteraard niet voor de power, maar vor de looks ervan (je bent ervoor of je bent ertegen, er is blijkbaar geen tussenweg) ; ik vind het nog altijd een prachtige auto qua uitstraling. Ik heb de mijne nu bijna 10jaar en ik heb er nog geen moment spijt gehad van de aankoop (de mijne is de 2e van links op six-trey’s foto, trouwens). Ik heb al met enkele Ferrari’s, een Lamborghini en zelfs een DeTomaso kunnen/mogen rijden, maar ik verkies nog altijd de luxe en gemakkelijkheid van mijn DeLorean erboven (hoe raar het ook mag klinken voor sommigen onder jullie …)
@delorean klinkt niet raar hoor ik snap je gevoel, want over mijn auto zeiken ze ook altijd hahah dus als jij er blij mee bent is het belangrijkste , en wat de rest van de wereld er van vind fock it, het zijn meestal de mensen die zelf niet eens een panda bezitten die op en aanmerkingen hebben , dus geniet er van man .
Ik heb hier ooit ingezeten,.. Bij een Museum. ;)

Een hele aparte en zeer mooie verschijning. Het op het eerste gezicht vrij eenvoudige design staat heel erg goed op deze auto.
@CorvetteZ06 : bedankt, van de ene liefhebber naar de andere (aan je nickname te zien, kan ik mij jou bolide wel voorstellen).
@ Delorean & CorvetteZ06: jullie hebben helemaal gelijk! Een auto koop je voor jezelf en niet voor anderen en zeker met Amerikanen krijg je scheve gezichten. Heb zelf ook 3 Amerikanen in bezit en het is heerlijk om je af te kunnen zetten tegen de rest.. Fuck them all! Er gaat niets boven American Muscle!
Ik vind deze maar een rare auto.. maar op zich wel ok :)
Mijn vriendin houd best van auto´s maar is zeker geen kenner te noemen.

“Hé schat, ken je de film back to te future nog?”
“Ja, die ken ik nog.”
“En die auto?”
“De DeLorean toch.”

I rest my case. :lol:
Doet me denken aan de Lotus Esprit, ook zo’n prachtige jaren 80 bak.
Leuk filmpje, check ook de rest op NBC.com
ook leuk:http://www.youtube.com/watch?v=X2FAnGejIP0

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).