Video: Valentino Balboni en de essentie van de LP550-2

Auteur: , 26 Reacties

Zet Valentino Balboni in een Lamborghini en een spektakel volgt. Vernoem een Lamborghini naar Valentino Balboni, en je hebt de meest spectaculaire Lamborghini in tijden. Rwd baby! Hij legt het nog even uit.

Vierwielaandrijving is veilig, en makkelijk. Iedereen kan er hard mee, en de gevolgen zien we regelmatig terug. Hard gaan in een krachtige achterwiel aangedreven auto kost nét dat beetje meer moeite, maar het betrekt je veel meer bij het rijden. Dan komen de echte chauffeurs naar boven.

Bij het maken van de LP550-2VB is dé favoriete testcoureur en naamgenoot nauw betrokken geweest. Valentino testte de wilde stieren al ten tijden van de Countach en Diablo, en Lamborghini wilde dat gevoel ook in deze Gallardo-derivaat terugbrengen. Hoe dat moet vraag je dan natuurlijk aan de man die de meeste kilometers op de limiet heeft gereden van deze laatste achterwielaandrijvers.

Meer gevoel, meer glimlach en meer driften. “You need to control the car, the car doesn’t control you”. Achterbanden zijn er om tot op het karkas op te rijden. Laten we hopen dat deze best-gallardo-ever niet in handen van verkeerde, ongecontroleerde handen valt.26 reacties

heerlijke auto
echt een monument!
Zelfs een hard core 911 heeft tegenwoordig ESP: alleen professionals kunnen met dit soort auto’s overweg.
@Laurens:

En ouderen. Die reden vroeger met minder vermogen op veredelde fietsbandjes.
Geeft uiteindelijk hetzelfde effect.
Die Countach.. :o
Een rauw scheurijzer in exclusief jasje!

Van een heel ander temperament dan bijv. een R8 of 911 Turbo.
Mijn dreamcar tochwel..
Nu is het wachten op de RWD Audi R8 V10.
@RenesisHP: Eigenlijk niet. Liever deze Audi.

OT: Als ik de cash heb en er staat ergens nog ééntje…
het is gewoon een audi hoor, niks geen Lambo meer aan.
Mooie vent die balboni
Ik dacht dat de 550-2 alleen leverbaar was met handbak?
Toch een heerlijke auto, ik vind de Gallardo prachtig en deze 550-2 is toch wel de kerst op de taart!
ze knippe de driftfoutjes van hem er wel uit :)
check maar op 3:35 min , zie auto in bocht drifte, hoort em opt einde juist in de sneeuw gaan, en beeld springt naar andere bocht, andere bome, geen zon meer. zodat het lijkt op een mooie drift terwijl het er 2 door 1 zijn , en hij dus in de sneeuw vliegt :)
@DDimi: Dat lijkt zo, er ligt sneeuw op de weg waar hij doorheen rijdt.

Wat een held…
@DDimi: dat er geknipt is dat klopt, de plaats op het asfalt is de tweede keer anders… wat wel opvalt is dat hij bij de eerste drift de stuuruitslag niet vergroot tijdens de drift… dus OF dat was al maximale uitslag (en dat leek mij niet zo, maar ik weet niet precies hoe dat zit bij een LP550/560) OF meer corrigeren was niet nodig.

Ik denk overigens niet dat iemand die al een paar honderduizend kilometer met de lastige lambo’s heeft gereden niet snel in de knoei zal komen door wat te driften met een Gallardo 550-2.

Heerlijke auto en ik ben benieuwd wat ze als opvolger zullen gaan brengen.
@w0o0dy: Het ziet er niet echt naar uit dat hij de sneeuw in vliegt, eerder dat hij met zijn wiel de sneeuw uit vliegt! Niet echt een driftfout als je het mij vraagt.

Verder is dit wel echt een geweldige Lamborghini, en ik heb zo’n ongelooflijk respect voor deze man! Hoe mooi en vol gevoel hij ook verteld over “zijn” Lamborghini! Alleen dat zou al een reden zijn voor me om er ECHT een te willen!
wat een fijne baan heeft die man toch
Zo moet het……
hij zegt dat er nog ruimte is om ze nog beter te maken. gaaf ding
Leuke wagen en leuk dat Lamborghini een speciaal model maakt ter ere van Balboni…
integralechubasco
de enige lambo die geen audi is… achterwielaandrijving, he!
Ik gun het Balboni van harte. Geweldige kerel.
Mooie man die Balboni en terrecht dat hij na al die jaren een “eigen” auto met een knipoog naar het verleden mocht cireëren! Wat een geluid overigens! Nice:)
dat geluid wow :o
Aandrijving op de achterbanden zoals het hoort!! goedzo lamborghini ondanks die dikke vinger van Audi in *** hebben ze daar in Italie hun verstand gebruikt en deze auto gebouwd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).