Ook ABT doet de Audi A8, hij heet: AS8

Auteur: , 32 Reacties

Na Hofele is ABT de tweede tuner die zich vergrijpt aan de nieuwe Audi A8. De looks hebben ze nog vrij beschaafd weten te houden (zoals het hoort bij een grote sedan), maar de 4.2 V8 TDI heeft wat extra pit gekregen.

Standaard levert de potente diesel voorin de A8 al 350 pk/800 Nm, maar dankij ABT is dat nu maar liefst 385 pk/880 Nm. Prestaties van de AS8 zijn nog niet bekend gemaakt, maar die zullen ongetwijfeld een stukje beter zijn dan bij een standaard exemplaar. Verder heeft ABT de keuze uit 20″ en 21″ velgen (design ‘CR’) en ook het nodige plastic om de looks wat aan te passen. Denk daarbij aan side skirts, achtervleugel, achterbumper enzovoort. In de toekomst zal ABT uiteraard ook nog pakketjes gaan aanbieden voor de andere motoren.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hmm mooie gepimpte a4…Ze hebben hun best gedaan maar ik denk niet dat je er iets beter van kunt maken. Helaas. Toch goed geprobeerd ABT.
ik vind hem best wel mooi
Sportief maar toch zakelijk !
idd a4 maar dan slagje groter. je moet ze naast mekaar zetten om grote verschil te te kunnen zien.
Beter dan de Hofelevariant!
@Autoliefhebber: Ik moest ook meteen aan Hofele denken.

Trouwens AB: Gesponsord door ABT vandaag?
het wel mooier geworden maar toch je kan het niet ontkennen: het is een uitgerekte a4
Huh is dit nu A4 of een A8 kom er even niet uit ?
Ziet er keurig uit…
Behoudens de truttige daklijn achter, vind ik dit een hele mooie verbetering van de reguliere nieuwe A8 ! Volgens mij kunnen ze beter ABT’s op de markt brengen, dat AUDI ze probeert te tunen ;-)…
Alles wat ABT doet is goed.
GOH deze keer dacht ik toch echt dat t een a4 was :)
superslecht is dat
Even eerlijk dames en heren, hadden jullie ook niet het idee dat dit gewoon letterlijk en figuurlijk een A4 was totdat je de titel erboven zag?
http://www.germanpower.lv/blatt/contentimages/2007/AudiTuning/9071129_013_Mini2L.jpg
Goh, waarom zou hij op een A4 gelijken denk je? Ik dacht een nieuwe 5serie gezien te hebben een paar weken terug, bleek een 3serie te zijn. Eergisteren opnieuw, maar bleek ditmaal een 7. Moeilijk te zien in het zwart. Wie weet ben ik er al tientallen tegengekomen. Maar een nieuwe BMW kan je niet anders dan zwart bestellen.

Komt wel goed met de A8. Zelf Alpina kon de 7 niet helpen.http://www.caranddriver.com/var/ezflow_site/storage/images/news/car/09q1/2010_bmw_alpina_b7-auto_shows/gallery/2010_bmw_alpina_b7_front_fascia_photo_27/3239586-1-eng-US/2010_bmw_alpina_b7_show_floor_14_cd_gallery.jpg

http://www.autoblog.nl/gallery/0_Tuners/ABT/Audi/Abt_Audi_AS8/slides/ABT_AS8_01.jpg

Moet je hierover nadenken?
Mwa, de 7 serie is bijna 2keer zo breed als een 3 serie dus dat zie ik nog wel. Ben meer BMW dan audi fan maar ik beweer ook niet dat het lelijk is. Alleen jammer want de vorige A8 straalde wat meer een eigen look uit.

In het echt zal de a8 ook wel meer als a8 eruit zien ivp een a4 qua grootte en detail natuurlijk;)
Hele strakke bak!
Zo is hij toch wel een stuk strakker geworden. De normale A8 vind ik gewoon lelijk door de voorkant, totaal niet macht uitstralend. Terwijl dat wel hoort bij zo´n dikke sedan. De S-klasse en 7 serie stralen ook gewoon kracht uit en de AS8 nu dus ook, top!
Misschien word e S8 dan ook een stuk beter.
Ik vind deze nog geslaagd.. Subtiele tuning… Das het best op zo’n limo…
Alles valt mee, behalve die velgen… Veel te groot in proportie met de wagen.. En ze zijn ook gewoon lelijk natuurlijk…
Simpele fotoshop :S
Ik dacht weer nieuws over de RS5 maar blijkbaar dus de S8.
: abt Nice job
Veel te hoog A4 gehalte…
Hier wordt inderdaad maar eens pijnlijk duidelijk dat de line-up van Audi volkomen gelijk is.
Zelf vind ik de nieuwe A8 de mooiste sedan van de hogere klasse, maar ik moet toegeven dat ABT deze auto nog strakker heeft gemaakt. Gekozen voor een mooie kleur, mooie velgen, mooie uitlaten netjes gedaan.
@ GLTSRY

Zwart is geen kleur.
@GOD: Nee.. whehe.. anders zou een zwart/wit tv ook een kleuren tv zijn..

OT: Erg mooi. Subtiele tuning, maakt hem erg dik. Wat een mooie auto is dit toch. Zeker in dit kleurloos zwart. ;)
seht gut aus..sicher im schwarz
@ Freewarefreak

:lol: idd
Ben ik gelukkig niet de enige die dacht dat dit een a4 was. Voor de rest best een mooie auto maar doe mij maar een 7serie. Krijg je tenminste de auto waar je voor betaald.
ik stuur me a8 gewoon eerst naar hofele daar zeg ik dat ze met de achterkant moeten beginnen, halverwege vind ik het wel mooi geweest daar en laat ik de voorkant afmaken door ABT lijkt me een win-win situatie :)
Prachtig dat de tuners eindelijk allemaal die afgrijselijke voorlichten wegdoen. Dat was echt niet om aan te zien! Deze ziet er wel stukken strakker uit, zou zo door kunnen gaan voor s8, maar dan wel even die lelijke uitlaten veranderen! ( en zilvere spiegeltjes uiteraard! )
@Maurits,

“Alles wat ABT doet is goed” ?… En nou nog eens ff zonder je ogen te knipperen. Tot nu toe heb ik namelijk bijna alleen nog maar pooierbakken van ABT gezien, dit is zelfs zo’n beetje de eerste die ik geslaagd vind, zéér geslaagd zelfs.

Zo had Audi hem moeten maken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).