Peugeot Eco Cup: Dag 2 & Finish

Branded content, 12 Reacties

Dag 2 en tevens de laatste in de Peugeot Eco Cup. In een van de Hollandse teams zijn er dan wel wat traantjes van spanning geplengd vandaag, maar: iedereen is gefinished! En ik heb ook al behoorlijk concurrerende tijden gehoord. Later horen we wie de winnaars zijn.

Tijdens de briefing werd vanochtend al verteld dat de organisatie naar aanleiding van een aantal boze reacties van verkeersdeelnemers die de politie binnen had gekregen, dat de deelnemers allemaal met alarmlichten aan moesten rijden en liefst rechts moesten blijven rijden… De eerste stop was het Peugeot Museum.

Die maatregel werd ingesteld omdat sommige deelnemers namelijk gevaarlijk langzaam op de snelweg reden waardoor met name bij het vrachtverkeer gevaarlijke situaties ontstonden. Tja, 50 km/h is natuurlijk ook echt erg… Een groot aantal deelnemers ging bovendien achter vrachtwagens hangen, heel dicht erop, om in de slipstream te kunnen rijden. Dat is een tactiek, al is het ook een tikkie gevaarlijk. De chauffeurs weten niet dat je erachter hangt en als zij maar even snelheid terugnemen zit je er bovenop.

Peugeot Eco slipstream

Een Franse deelnemer werd dan ook aangereden door een vrachtwagen. Wat er precies is gebeurd weet ik nog niet, maar ik heb wel met eigen ogen gezien dat het soms maar net goed ging met dat Ecorijden. Het wekt bovendien behoorlijk irritatie. Veel deelnemers werden gesneden en zelfs ik kreeg opgestoken middelvingers te verwerken (terwijl ik normale snelheden van rond de 120-130 km/h aanhield). Zo’n ecocup wekt kennelijk behalve bewondering ook agressie…

In ieder geval is iedereen heelhuids binnen, het was prachtig weer vandaag en de finish hier in Annecy was bijzonder mooi op een parkeerterrein met zonneschijn aan het meer.

De equipe Annemieke en Tom had op het eind echter wat pech. Zij reden hier in Annecy verkeerd en moesten enorm zoeken waardoor de zenuwen door Annemieks keel gierden. Tom moest haar streng toespreken en door alle emoties kwam ze met tranen in haar ogen aan bij de finish. Of ze nog binnen de tijd waren… het was kantje boord. De oom en zijn nichtje werden getroost door de andere, meelevende deelnemers. We gaan vanavond horen of een van de Nederlandse equipes in de prijzen is gevallen, duimen jullie mee? (bron: carwoman.nl)12 reacties

Wat een zwaar leven hebben ze toch.
Mijn diepste respect voor deze extreme bezigheid.
Ben jullie grootste fan.
Ik heb al de Eco Cup dekbed set en de 1 karaats bladgouden vulpen.Heb de Eco Cup koffiemok en placemat in pre-order staan. Kan niet wachten!!
Hmm ik kan het me wel voorstellen, ik erger me als brommerchauffeur al dood aan sommige mensen die toch flink door rijden maar alsnog iedereen afsnijden en echt hard irriteren bij andere weg gebruikers. Waaronder ik.
ow helemaal vergeten!

Heb wel respect voor dit :D ze hebben het toch zwaar gehad om alles eruit te kunnen persen. (ik haal de 1 op 15 niet eens met me 50cctje en 260kg)
saaaaai! Ga toch weg, ECO rijden?? als de wereld dan vergaat van uitlaatgassen (wat ik overigens totaaaaaal niet geloof) waarom ga je dan zinloos rondrijden en laten zien dat je ohzo zuinig kan rijden….
Zucht de wereld op ze kop, onee dat stond ie al en dan zou ie recht staan maar dat is niet zo dus gewoon zinloze bezigheid dit…
Ben wel eens benieuw naar wat voor slagzin ze in hebben gevuld om hier aan mee te mogen doen!?
@M Power!!!: heb er zelf aan meegedaan. de vraag was wat is volgens jou een zuinige rijder? het enigste wat ik had ingevuld was met regelmaat je bandenspannig controleren en optijd schakelen, het had ook te maken met wie je co-driver was en nog paar dingen
50 km/h op de snelweg is normaal rijbewijs kwijt en dikke boete.
Waarom nu zo`n debiel advies met alarmlichten en rechts rijden?
Veel te gevaarlijk.
Die hadden ze gewoon van de weg moeten halen.
@BR: Inderdaad… Normaal geldt er toch een minimumsnelheid van 70 km/h op de autosnelweg….
@BR: dan hadde ze bijna alle eco-rijders wel van de weg kunnen halen :S t was ook niet echt verantwoord en best eng hoor als iedereen om je heen met 130 langs je heen knalt..heb de 2de dag 70 tot 75 km per uur gereden met alarmlichten aan en je merkte toch wel dat de mensen dag 2 normaler waren dan dag 1
PeterBerkhout
Lachen dit!
Gelukkig ben ik hen niet tegengekomen of ik had me doodgeërgerd.
dit zou niet voor mij weggelegd kunnen zijn :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).