Seat IBE Concept – elektrische sportcoupe

Auteur: , 38 Reacties

Nou vooruit, doe maar gewoon in productie dan.

Alleen die elektrische meuk mag wel achterwege worden gelaten, ik geloof dat alle sneeuw van de afgelopen periode bewijst dat global warming een waanzinnige hoax is. Maar dit geheel terzijde, we willen tenslotte niet de aandacht afleiden van deze leuke concept van Seat. Laten we wel wezen: de IBE concept ziet er goed uit. Lekker laag, strak en potentievol of zoals Seat het verwoordt: “een sportief en dynamisch concept voor stedelijke mobiliteit”.

Los van dit geblaat is het goede nieuws dat de IBE Concept een voorbode is van de SEAT designtaal voor de komende generatie. De IBE Concept haalt in 9,4 seconden de 100 en de top is begrensd op 160 km/u. De reden daarvoor is dat het continu vermogen wat geleverd kan worden 50 kW/68 pk is.38 reacties

Ooh mooi :P

Ziet er wel een beetje uit als een platgeslagen ibiza
Audi A1 maar dan veel mooier?

Leuk ding.
Je hebt teveel uitlaatgassen gesnoven Wouter, met je sneeuw-opmerking. Maar verder heb je helemaal gelijk, mooie auto. Alleen die velgen moeten ze noooooit uitbrengen.
Mooi, strak bakkie! Als dit de designrichting is die seat opgaat zou ’t wel eens helemaal goed kunnen komen..
Ziet er leuk uit maar wie heeft dit getekend..? vind de kwaliteit van de tekening beetje slecht, lijkt scheef ofzo :-S
dit zou een veel mooiere ibiza coupé zijn dan die sportcoupé van nu
jammer vrij mooi maar teveel een hangkont daardoor eigenlijk gewoon spuuglelijk vind ik..
Wauw! Ziet er lekker uit. Net een A1, maar dan wél met goede proporties.
Oei, Audi DNA zie ik erin, vooral die achterlichten. Tis een leuk ding voor Seat echter.
Mmmmmmmmmnee!

Ik vind de Tesla Model S nog steeds de mooiste en het meest praktisch!
Lekker veel Alfa Romeo he?
Simpel, maar erg dik. Niet teveel poespas, gewoon een lekker karretje voor de jongere doelgroep, zoals SEAT dat graag ziet..
Nu begint SEAT steeds meer op Audi te lijken in plaats van Volkswagen :-)
Deze auto zal het straatbeeld zeker een stuk mooier maken.
Ziet er beter uit dan de rest van het Seat assortiment. Vooral de Exeo ziet er niet uit.
ik moest denken aan een citroën toen ik het zag!
Giulietta, Astra, Seat. Maar ziet er wel schoon uit.
mijn eerste idee was idd ook Citroën…. met name de lichten dan!!
Brera/A1
toch wel een mooi dingie, doe maar!
als e nieuwe Leon er een beetje op lijkt…….
Ehm, is dat een grapje? 68 pk? My gooooooooood. Dat komt niet vooruit. Helemaal een domper omdat ie nog wel zo dynamisch uitziet.
En dat van die toekomstige designtaal geloof ik al niet meer na de Ibiza ST…
ik zie een mini brera!
Kan niet echt zeggen dat dit mij aanspreekt. Zo’n grijs blok. Volgens mij was de bedoeling om hem een erg agressief uiterlijk mee te geven. Dat zie je vooral aan de koplampen, maar doordat tussen de twee delen van de koplampen geen niet gewerkt is met schaduw verliest het naar mijn mening veel van die agressie. Als ze daar wat met schaduw hadden gewerkt had het er volgens mij al veel beter uitgezien
Heel mooi! Zo in productie nemen.. maar dat zal wel een utopie blijven.. wedden.. als deze productierijp is, dan is hij een halve meter smaller en een halve meter hoger en en.. afijn dus zo dat hij hier totaal niet meer op lijkt.. zoals gewoonlijk.
@wouter: AMEN ! En niet alleen de weergod, óók het IPCC is door het zeverige mandje gekukeld…maarja, die gasten zet je niet op straat; ambtenaren met dikke wachtgeldregelingen…

Deze auto gewoon ‘produceren en er véél van verkopen’ graag !
Tja, leuk, maar het blijft een concept. En jullie weten wat daarmee gebeurt…
Vind het zelf een beetje gelijkenis hebben met een Alfa (de achterkant zeker).
Ik sluit me aan bij de Brera zieners. Is dat erg? Nou nee bepaald niet.
Ziet er ook meteen weer elektrisch uit, dus hoeft van mij al niet meer.
ik vind m niet zo sensueel als ik van een Spaanse auto zou mogen verwachten. het is een beetje kil allemaal.

@ Wouter

Je stelt me enigzins teleur met je “deze winter hadden we zo veel sneeuw” opmerking. Het feit dat de aarde langzaam opwarmt wil niet zeggen dat het plaatselijk kouder kan worden. Door verandering van zeestromen, die een groot effect kunnen hebben op de lokale temperatuur bijvoorbeeld. Ik geef toe het klimaat is erg complex en ik heb zelf ook niet het idee dat er ook maar een iemand is die het helemaal snapt. Toch is het belangrijk om geen oogkleppen op te doen en buiten je eigen straatje te denken.

Als ik je irriteer met een preek, is dat niet de bedoeling. Ik wil gewoon niet dat hier op AB dezelfde ongenuanceerde toon wordt aangematigd zoals steeds vaker gebeurt. Laatst was er ook zo’n filmpje op geenstijl met een stel cynische oude mannetjes die de Wereld anti natuur fonds hadden opgericht.
Ik vind deze nogal mooi, maar niet waanzinnig mooi…
Er scheelt namelijk iets aan de voorkant….
dit gaat natuurlijk nooit in productie :-( als je dan een sportcoupé maakt, dan niet begrenzen onder de 200km/h!
@Floryn:

Ga lekker een boom knuffelen joh.
@ Bertus

Ga lekker naar school joh
Ik snap niet dat er steeds meer tegen dit soort ontwerpen de naam Coupe wordt gehangen. Terwijl een coupe een duidelijke kont moet hebben. De BMW 3serie coupe is een Coupe, dit is gewoon een hatch..
Best aaridg voor de verandering en geen achterlijke elkaar kruisende vouwen in de zijkant.
Nogal heel veel Alfa invloeden, ziet er niet slecht uit :)
@KoFFiE,
Nee Joh, het zijn niet de Alfa Romeo invloeden, het zijn de Da Silva invloeden, kan die man nu werkelijk geen beter ontwerp schetsen en ten uitvoer laten brengen. Erg jammer de auto is niet oer lelijk, maar wij hebben dit al rond rijden, dus is het niet origineel meer, helaas voor Seat, om weer met afdankertjes opgescheept te zitten, net als vroeger met de Fiat produkten, dan de Audi produkten, nu dus weer met Fiat [Alfa= Fiat] produkten, Seat is terug bij af. Nu snap ik ook de wil van Volkswagen om Alfa in te lijven en dit dan te koppelen aan Seat, kan Da Silva zijn Alfa’s blijven ontwerpen en Seat de afdankertje gunnen.

@Wouter,
Juist de opwarming zorgt voor de strengere winters, doordat de temperatuur stijgt, zal het als het afkoelt ook kouder worden, kijk maar naar de Sahara, daar is het overdag ontzettend warm, maar ’s nachts enorm koud, dit kan dus op grote schaal gaan plaats vinden.
Nog een vraagje aan je: Heb je er ooit bij stilgestaan hoe het komt dat het onderste deel van onze wereld de zomer en winter het tegenovergesteld van ons hebben en hoe dat zo gekomen is? Waarschijnlijk niet, maar misschien is het proces continue aan de gang om te veranderen en denken velen van ons dat dat onnatuurlijk is, terwijl dit misschien juist door de natuur geregeld wordt, om juist de Aarde te bewaken en te bewaren als unieke planeet. Ach ja, dan vallen er wat slachtoffers, lullig voor de families en vrienden, maar het grote geheel blijft overeind. Je leeft maar één keer, tenminste de tweede keer is nog steeds niet bewezen, dus geniet er een beetje van, wat voor weer het ook is, maak er het beste van, maar die instelling dacht ik toch echt bij AB te bespeuren, veel brandstofslurpende bakken en alleen electrisch/hybride, als het heel erg hard kan en er geracet mee kan worden, dan is het oké. Leuk dus.
volkswagen scirocco

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).