speedART BTR-II 650 EVO = 911 Turbo plus

Auteur: , 18 Reacties

Dat er in Geneve ook de nodige tuners aanwezig zijn wisten we al. We wisten ook dat de laatste tijd iedereen nog een schepje bovenop de nieuwe 911 Turbo doet. En dus kan speedART niet ontbreken in dit rijtje. Ze presenteren in Zwitserland de BTR-II 650 EVO, een 650 pk sterke variant van de nieuwe Porsche 911 Turbo. Blijkbaar is 500 pk voor sommige mensen niet genoeg.

De 3.8 liter 6 cilinder boxer motor levert door wat ingrepen maar liefst 150 pk en 150 Nm dan een reguliere 911 Turbo. Dat zorgt ervoor dat de sprint van 0 naar 100 in 3,2 seconden gaat en de topsnelheid op 320 km/u ligt. We kenden al de BTR-II 580 (met 580 pk) van speedART, maar deze 650 EVO gaat nog een stapje verder.

De bodykit (met de naam body kit “BTR-II EVO”) is uiteraard nog veel ‘beter’ en vooral heftiger dan de vorige. De achtervleugel kan gespoten worden in de kleur van de auto, of gewoon blanco carbon. De velgen zijn een bescheiden 20″ groot en laat ik vooral niet vergeten te vermelden dat het interieur ook opgeleukt kan worden met allerhande carbon frutsels en nieuwe lederen (of alcantara) bekleding. Zolang je maar je portemonnee trekt uiteraard.



18 reacties

Wow, ziet er Super uit!!!
Nice! Ben dan vooral ook benieuwd naar de newton meters die deze setup op de weg weet te krijgen.
De uitlaten moeten wel standaard blijven. Eigenlijk moet de hele auto dat natuurlijk.
Stuur (en eigenlijk gehele interieur) is wel echt verschrikkelijk btw.
ben je het woordje MEER niet vergeten in de 2e alinea eerste zin??
@robbie: De 3.8 liter 6 cilinder boxer motor levert door wat ingrepen maar liefst 150 pk en 150 Nm MEER dan…dus ‘meer’ vergeten…
Het Schepje S wat Porsche zelf bovenop de Turbo heeft gedaan is in dit artikel vergeten.
Met PDK (DSG) zeker, anders lijkt me 3,2seconden gewoon onmogelijk. Hoeveel Nm kan die koppeling eigenlijk verstouwen van Porsche.
Achterkant nog wel aardig geslaagd, maar ik vind eigenlijk zelden dat zo’n tuner een auto echt mooier maakt. Wat is er mis mee om alleen de motor te upgraden?
Die bodykit wil ik ook voor mijn golf 1.3 8v
Ja hoor, doe mij ook even een Porsche speedART BTR-II 650 EVO = 911 Turbo plus.
Wow, echt een van de weinige keren dat een tuner hem bij mij ongewijzigd voor de deur mag parkeren. Deze kar is af, supergaaf!
Ziet er toch wel stoer uit hoor…
Overtuned! Liever standaard!
Ik vind deze er nog goed uitzien..
Het exterieur is niet over the top getuned… Is nog redelijk subtiel gebleven… En dan mooie velgjes ondergezet en hij was af…
Maar dan zie je een foto van het interieur met zo’n knalrode middenconsole en met een afgrijselijk stuur en dan vraag je je toch af wie zo’n interieur weet te waarderen…. Anyone?
Ik vind die bodykit zeker veel mooier dan die BTR II 580, maar daarvoor hoef je die 650pk niet te hebben, als ik het vorige artikel moet geloven… Want daar staat over die 580 dat hij ook in 3,2 seconden naar de honderd sprint, en zelfsbij 325 km/h pas stopt met versnellen, dus wat is dan de meerwaarde van deze, behalve de ego-boost??
Gaaaaaaaap, de zoveelste opgevoerde 911.Begint inmiddels een beetje saai te worden.
Hmmm, doe maar niet…laat um zoals ie is….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).