Vergelijken maar: Alle MINI’s naast elkaar

Auteur: , 26 Reacties

Met de Countryman als laatste aanvulling op het modellengamma van MINI zijn er nu eigenlijk drie modellen te kiezen. De welbekende MINI Cooper, de MINI Clubman en de MAXI MINI Countryman.

Een beetje fatsoenlijk vergelijken kan natuurlijk alleen als je ze alle drie naast elkaar ziet (oké, alleen de cabrio staat er niet bij). De meningen over de hippe autootjes lopen nogal eens sterk uiteen. Een standaard MINI is al lang niet meer ontzettend hipcool. Maar is een onpraktische stationwagon als de Clubman dat wel? Of alleen als er Agent Provocateur-meisjes overheen hangen? Clarkson zei ooit nee. En de Countryman dan. Wat moet een autoliefhebber daar van denken?

Enfin, het laatste woord is aan jullie. Ultieme vergelijkingsfoto’s in de onderstaande gallery. Klik! (via MotoringFile.com)26 reacties

Als ze nog groter bouwen, dan is dat echt wel een knieval voor commerciele belangen. Je ziet maar: op lange termijn moet IEDEREEN daaraan geloven! Power to the money!
Nou, ipv de John Cooper hebben ze een John Deere van dat ding gemaakt…
Niet echt mijn twee centen…
Die andere 2 zijn verder wel leuke autootjes, al vind ik het meer iets voor een vrouw en voel ik me als man een ietsiepietsie nichterig als ik erin rijdt :D
@wouter: lol om John Deere.
Ik vind het ook een vreselijk lelijk ding. Echt heel lelijk. Afschuwelijk lelijk!
Die countryman vloekt langs alle kanten. Je zou bijna aan een scenario ‘Smart ForFour’ kunnen denken, maar die countryman gaat wél verkopen. Niet omdat hij mooi is, maar gewoon omdat hij de badge draagt. De hardcore-adepten kunnen wel moord en brand schreeuwen, maar zij wegen niet op tegen de talloze (potentiële) kopers die geen moer geven om de historische correctheid ervan.

Beetje het bmw-logo-in-drol scenario?
Plak op de countryman een skoda logo en niemand kijkt raar op, wat een lelijk hok. Vooral de achterkant is te simpel, nummerlaat zou iets omhoog moeten.
Ach gossie possie… Wat zijn ze toch lief.

*zoekt 3 speentjes op*
@Saab_Spyker en Drwho: Wat is daar zo mis mee, dan? Je kan duizenden vergelijkbare scenario’s opsommen waarbij het merk het verschil maakt, ook niet in de auto-industrie. Iedereen “zondigt” zich hieraan.

Historisch irrelevant of niet, ik vind MINI een mooie merkenportefeuille erop na houden. Een sportcoupétje zou het gamma afmaken.
de cabrio mag toch ook wel aangemerkt worden als een apart model
gewoon goed! leuke auto met de fun van een MINI!
Dus de station(/shooting brake/sportback)-Clubman wordt wel als apart model gezien, maar de cabrio niet? Lekker logisch.
waarom heeft die mini maar 1 extra licht vanvoor? 2 is toch logischer niet?
@orre: Dat is geen licht. Het is een badge.
Waar heb je het over orre? Er zit een mayfair-logo op de normale…
Er zat toch ook een Mini Roadster en Coupé aan te komen? Wat is daarmee?

Verder vind ik dit gewoon commerciele uitbuiting van een legendarische merknaam, en dat loopt nooit goed af. Mini is een geweldig goedlopend merk, waarom niet daarmee genoegen nemen en je risico lekker laag houden?
Iets met never change a winning team? :roll:
@Jesper: Die zijn nog concepts
geef mij maar de oude. bouw ik om en maak er een klein (serieus) bommetje van. hou van die dingen, maar die nieuwe countryman is niet normaal ……. lelijk!!
Mini kan niet eeuwig blijven voortbouwen op die klassieke Mini, ze moeten ook verder. Dus een SUVje begrijp ik. Maar dat ze die dan wel weer qua design baseren op die oude Mini, dat is geen geslaagde combi.
Die countryman ziet er echt niet uit..
Ik hoop dat het geen succes word, dan zie ik ze niet vaak rondrijden ;)
Verder is de mini wel een mooie wagen, zeker die S versies (om dan nog van de jcw versies te zwijgen ;) )
Okee, zo ik zie heeft nog niemand hiervoor gezegd waar het om gaat; welke mini jij zou kiezen? Toch? :P ik zou de clubman kiezen, gewoon omdat ik die er wel vet uit vind zien, die andere mini’s zuigen keihard vind ik.
Esprit_de_Flandre
Welke van deze 3? De originele! Kan volgens mij nog meer in ook…
Hee wat leuk
Drie hele kleine en bijna dezelfde BMW’s
Het onderscheid is wel groter dan tussen de meeste Audi’s
Mogelijk krijgen we er nog een keuze bij! Toch?

http://www.uncrate.com/men/images/2009/08/mini-coupe-concept.jpg
@Espri_de_Flandre

Tog is het aude modelletje altijd het mooist,
@L_Fred

Die is ook erg mooi
Een face-lift moet altijd…verjongen. Helaas is bij de coutryman de huid rond de ogen te strak aangespannen en heeft het de vorm van de ogen zelf veranderd. Geef hem dus zijn koplampen terug aub.
Maar erger is de gender-switch: ze willen hem een stoerder, masculien imago aanmeten, weg van het apothekersvrouwwagentje… als dat zo al was. Hier slaat men de bal mis: echte macho’s kopen geen min maar een klassieke bmw. Dat zal zo blijven. Het is alsof men David Beckham de muil van Rouney heeft aangenaaid, en zo krijg je twee lelijkerds. Je moet het omgekeerd doen: Rouney een leuk snoetje geven, en die countrycarrosserie van hem nemen de boerenjongens onder de mini-fans er dan wel bij… (Marco I)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).